2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

benim kızım kendisi fırçalıyor:) benden görüp özendi bende markete gittiğimde 0-2 yaş fırçalarından aldım. daha çok diş kaşıyıcı olarak kullanıyor ama çok seviyor. ben fırçalarken hemen yanıma gelir alır eline o da fırçalar:)) zaten az dişimiz var daha. florür falan da vermiyorum ben.

bizim bisikletin arkasındaki sopasından sağa sola döndürülebiliyor.dediğin fiyata aldık.biraz pahalı ama uzun süre kullanır.çocuk büyüdükçe aparatları çıkarılabiliyor.
gece beslenmesi derken de evet geceleri uyanıyor ve uyku aralarında bazen mama bazen anne sütü içiyor.bu tür beslemeler biberon çürüğü diye bir rahatsızlığa sebep oluyor.artık tüm gece kesintisiz uyusa diyorum.
bizimkinin bacakları düzeldi,resimdeki gibi değil.

anladım canım,bizimkide bayılıyor diş fırçasına,dişlerini kaşıyor,ağzına sokuyor
bende akşam yatmadan önce diş fırçasıyla fırçalıyorum artık.
bizim bu arada 12 dişimiz var.azılar çıktı.bir tanede köpek dişimiz var.ama hala alt yan kesici dişimiz çıkmadı kızlar
böyle bir durumla karşılayan yada duyan varmı :26:

bizimde çok hoşumuza gitti bu bisiklet,çok çok güzel bişey canım.güle güle kullanın.
canım bizimkinin bacakları tam bunun gibi değil.ama dümdüzde değil.
ortası.inşallah düzelir.bazen dışarı çıkardığımda farkediyorum.ayağının biri içeri dönük oluyor.
evde düz oluyor.ama tam düzelmedi.inşallah düzelir diye umut ediyorum

off kızlar yaa içim çok tuhaf spiral taktırmıştım 3 ay evvel ama kaymışdün dr a gittiğimde öğrendim ve çıkarttılar ama ben tabi o var diye hiç dikkat etmedim şimdide kesin hamileyimdir diyorum ne hissedeceğimi bilmiyorum

[dişlerde de sadece 2 üstte 2 altta vardı ne köpek dişi ne yan kesici :) bi anda 4 azı çıakrdı 20 gün içinde şimdide üst dişin yanındaki patlamış kesicimi oluyo o bilmiyorum ki ama çok huysuz sanırım peş peşe çıakramaya devam edicek gibi eli hep ağzında herşeyi ısırıyo benim bacaklar kollar valla çok acıtıyo bitse de kurtulsak şu dişlerden

bu sayfayı maileme gelen güncellemelerden takip ediyorum.genelde problem dişler sanırım.oğlumun 8 dişi var.biraz yavaş diş çıkaran bir çocuk.genel olarak kilo hariç gelişimi iyi.10 kelime kadar konuşuyor.genelde derdini anlatıyor.kilo olarak yaşıtlarından geri olmasına rağmen yemekle ilgilihiç problem yaşamadık.artık oğluma daha bol uyarıcılı ortamlar yaratmaya çalışıyoruz.boya kalemleriyle karalama yapıyor,parmak boyası ile boyama yapıyor mutfağımza asıyoruz görünce seviniyor.kitap zaten vazgeçi,lmezi.havalar güzel gittiği sürece dışarıya çıkarmaya çalışıyorum.yürütüyorum genelde bebek arabasıyla gitmiyoruz parka falan.genel olarak böyle

üst dişlerin yanındakiler yan kesici oluyor evet.sizinde farklı patlamış.hayırlısı canım
ben bazen keşke bu kadar beklemeseydim bile diyorum.şimdiye kocaman olurdu.
belki ilerde sevinirsin bilemiyorum.belkide hamile değilsindir.
hayırlısı olsun.bizde uyumuyoruz.yanıma yatırmaya başladım.bazen yatağı 4 dönüyor uykusunda
ağlayarak uyanıyor bi bakmışım ayağı suratımda.hala uyku problemimiz var.
çok sık uyanıyoruz.en sevdiğimiz oyun hala saklambaç:)))
sürekli kaçıp,saklanıyor:)

merhaba arkadaşlar,
yazamadım bir türlü ama merakla bekliyorum marloo,sonucu yaz buraya da.bilgisayarı hr açtığımd aaklıma geliyor hamile mi acaba diye:)Allah gönlüne göre versin.ben uzuuun yıllar cesaret edemeyeceğim sanırım,once şu yaşadıklarımı bir unutmam gerekiyor,tabi kontrol bende olduğu sürece.yoksa Allahtan gelene kapımız açık:)

Çok heyecanlıyım,bu gece yola çıkıyoruz.kızımla ilk tatilimiz olacak.aklıma kotü şeyler getirmemeye çalışıyorum.ama ailede kimle konuşsam 'çocukla tatil mi olurmuş,hasta olur,mikrop kapar,üşütür,güneş geçer..' daha bir sürü şey.oysa ben sürekli çok güzel olacak,çok eğleneceğiz gibi telkinler veriyorum kendime.yolumuz oldukça uzak,en ok endişelendiğim konu bu.en iyi ihtimal 12 saat.eşim dayanamaz da biraz uyuyum falan derse Allah bilir ne kadar sürer.iç anadolu-ege arası mesafe gözümde büyüyor.
şu sıralar azı dişlerle uğraşıyoruz.9. dişi olan sağ üst azı geçen hafta patladı,sağ alt da her an patlayacak gibi görünüyor.ilkinde çok sorun yaşamadık,inşallah diğerleri de öyle olur.bu ihtimalleri de değerlendirerek (Allah mecbur bırakmasın tabi) küçük bir ilaç çantası hazırladım.hepsini koyduğum gibi geri getirmeyi umuyorum.

güzel anılarla dönme arzusuyla hepinize hoşçalın diyeyim burdan,bebeklernize de kendinize de iyi bakın

öncelikle test sonucumu söyliyim negatif çıktı ama hala adet olmadım ve 14 günde belli olurmuş hamilelik gibi bilgiler dahilinde bi test daha yapıcam haftasonu hayırlısı bakalım,
tatil konusunda hiiiiç dert etme hiçbişey olmaz allahın izniyle, ben geçen sene kızım 8 aylıkken gittim hi sorun olmadı benimde yolum uzundu ama burada aillemd ekalarak mola verdik ankara akay arası baya tutuyo yoksa bizimde, bu sene yine gidicem kısmetse temmuz başı, yolda huysuzkuk ederse dönüşte ataraks şurup al kızına 1 ml ver benim dr önerdi gerektebn işe yarıyor huysuzluk etmeden uyuyarak geliyo , kusma için önerdi dr ama sakinleştirdiği iinde işe yarıyor, iyi tatiller size :)

kaç gün geçti canm adetin? benimde geçen ay 1 hafta gecikince çok paniklemiştim. günün geçtikten sonra yaptığın test muhtemelen doğrudur. canını sıkma hiç. benim kızımda günüm bile geçmemişti test pozitif çıktığında.

canım iyi tatiller sana.
açıkçası bizde istiyoruz tatile gitmek,ama senin yaşadığın korkuları bende yaşıyorum.
arabada hiç durmuyor bizimki,canım otele felan mı gittin yoksa eve mi?otel biraz zor olur sanki.
yemek konusunda,ne yiyecek?malum otel olunca pişiremiyorsun,ne varsa onlardan yiyor.
neyse geldiğin de anlatırsın artık:)
gözün aydın mı demeliyim canım.en azından şimdilik düşünmediğin için denebilir sanırım.
sanırım çocuktan çocuğa değişiyor.zira biz oğlumla tatile gitsek okadar rahat olacağımı sanmıyorum malesef.
bizimki ağlamayı alışkanlık edindi.ağlayarak yaptırmayı...
evde dışarda bizi mahvediyor.valla şöyle uslu uslu duran sakin bebeklere hayranım.
hele iştahlı yemek yemeyi seven bebekler
kızlar biz bi düzelemedik,okadar üzülüorum ki uyku felan umrumda değil.gece yine zırıl zırıl saat başı kalktı.
uykusuzluğa haylazlığına,ağlamalarına razıyım.şu iştahına bir çare bulamadım.eline veripde yediğini göremedim bi türlü
hep zorla.hiç severek yediğini görmedim.

Son düzenleme:

iyi tatiller arkadaşım, eşinle, bebeğinle tatilin tadını çıkar. Herşeyin güzel geçmesi dileğiyle...

dirimm,
al bendende o kadarr. Yaa denizde eline bişi verince yemiyor halaaaa, hatta pütürlü şeyleri hiç yemiyor desem daha doğru. Çorba, kaşık maması yoğurt hep bu kıvamda şeyler yiyor. Taneli verdiğimiz hiç bişeyi yutmuyor. Geçen gün eline erik verdim, minicik bi parça koparmış, Allahımmmm öğüre öğüre bi hal oldu onu bile yutamadı düşün yanii. Ya acaba boğazında mı bişi var diyorum

aynen bizimki ağzında minik minik yaptıktan sonra, ağzında yarım saat kadar bekletip,çıkartıyor.
yutturamıyorum.eline bisküvi felan versem kesin yerde:)))ben kıyamıyorum.birkaç kere verdim ama şimdiye kadar

merhaba arkadaşlar,
hepinize güzel dilekleriniz iin teşkkür ederim,gidip döndük çok şükür.Fethiyeye gittik,yolculuk giderken 13,dönerken 14 saat sürdü.dnüş yolu çok zordu ,öğlen çıktık vekızım çok çok az uyudu.sinirmden ağladım bir ara.
dirimcm tatil köyünde kaldık..birbirinden bağımsız bunglow evler vardı,yalnız mutfak falan yoktu,yemekler oraya aitti.ben giderken büyük termosun içine,tek içimlik poşetlere çorba dondurup gittim,içine buz kalıpları attım.ççözülmemişti.ketıl götürdüm bir de,minibarda sakladım çorbaları,içeceği zaman çzdürüp benmari usulü ısıttım.tabi bu günde 1 öğünümüzü kurtardı ve ben yatıp kalkıp şükrettim bunu akıl ettiğim için.çünkü otel çorbalarını ağzına sürmedi.
bu tatile cesaret edebilmem kızımın pütürlü yemeğe başlamasının sayesinde oldu.tavuk,köfte,kırmızı etin her halini yiyor çok şükür.pilav da yemeğe başladı.diğer türlü olsaydı asla cesaret edemezdim çünkü hazır meyve-sebze püresi falan da yemiyor.şansımıza hep türk mufağıydı menü.her öğün bu saydıklarım çıkıyordu,kahvaltıda omlet mutlaka vardı.domatesli bulgur pilavına kadar bulunuyordu mutlaka,bu sayede sorun yaşamadık.eğer eskisi gibi sadece püre yeseydi bu tarz bir yere gidemezdik,mutfağı olan apart tarzı bir yer gerekirdi.bir de genelde çocuklu ailelerin tercih ettiği bir yermiş,çok büyük bir alana yayılmış,oyun parkı,dinlenme alanları falan vardı.kızı saldık koşturdu ortalıkta,tavuklar,ördekler falan derken zaman nasıl geçti anlamadık.
bundan sonra kesinlikle otelde kalmam,çocukla çatlarmışız onu anladım.bu tarz yerler tam bizim için:))

Anladığım kadarıyla güzel geçmiş canım:)
iyi olmuştur kızın içinde.çorbalarıda iyi akıl etmişsin.
peki o şekilde çorbaları kaç gün verebildin?bizimkide pilav,et felan yiyor ama keyfine kalmış
açıkçası tatile gidince bütün öğünlerini tam verebileceğimi sanmıyorum:)
sanırım biraz da rahat bırakmak gerekiyor.odalarda klima varmıydı?
fethiyeye iyi gitmişsiniz hem çok sıcak hemde yol uzak.datça fethiye arası yolda çok kötü.
birde banada kaldığınız yeri mesaj atarsan sevinirim:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…