-
- Konu Sahibi teknekazintisii
- #31.161
kızlar size bir sorum olacaktı.Diş bakımını nasıl yapıyorsunuz?
doktor 1 yaşından önce anne sütü aldığı için gerek yok,dişini anne sütü temizler demişti.
ıssırarakda yemediği için aklıma hiç gelmedi diş fırçalamak.
2 gündürdiş fırçasını suyla ıslatıp fırçalıyorum.bu yeterli mi?
inşallah dişi çürümemiştir kızlar ya
18 aylık bir bebek annesi "dişlerini fırçalamamıza izin vermediği için dişleri çürümeye başladı, her gün florür veriyoruz, başka ne yapabiliriz?"
demiş.biz florüede kullanıyoruz.bilgisi olan varsa arkadaşlar :44:
canım yiba çarşısında varmış,farklı modeller,
Peki kızın biniyormu?sevdi mi?
diş konusuna gelirsekte 18 aylık bir çocuğun nasıl dişleri çürümüş okuyunca bende hayret ettim.
bende fırçayı suyla ıslatıp fırçalamaya başladım.florürü doktor vermedi bize.gerçi kaç aydır doktorada gitmiyoruz.
gidip sormak lazım aslında.
canım o mağazaya gittik.Bu özellik bütün bisikletlerde var mı bilemiyorum ama arkadaki sopasından sağa sola dönderebiliyorsun.Çok hoşumuza gitti. Ama biraz pahalı geldi bize150-160 arası bişeydi.yine aynı mağazada 70-80 küsüre bir tane gördük ama sağa sola döndürülemiyor.sürmesi biraz zor.
canım gece beslenmesi derken?yatmadan öncekileri mi diyorsun?yoksa gece uyku aralarındaki mama yada anne sütünü mü?
kızlar bişey sorucam size,
yavrularınızın bacak biçimi düzeldi mi?o bacak deniyormuş sanırım yada futbolcu bacağı.
aşağıya Çocuklarda-İçe-Basma-Problemleri - Doç. Dr. Gazi ZORER sitesinden bir resim ekledim.sizinkiler bu şekilde mi yoksa bacakları dümdüz mü?
Eki Görüntüle 429603
anladım canım,bizimkide bayılıyor diş fırçasına,dişlerini kaşıyor,ağzına sokuyorbenim kızım kendisi fırçalıyor:) benden görüp özendi bende markete gittiğimde 0-2 yaş fırçalarından aldım. daha çok diş kaşıyıcı olarak kullanıyor ama çok seviyor. ben fırçalarken hemen yanıma gelir alır eline o da fırçalar:)) zaten az dişimiz var daha. florür falan da vermiyorum ben.
bizimde çok hoşumuza gitti bu bisiklet,çok çok güzel bişey canım.güle güle kullanın.bizim bisikletin arkasındaki sopasından sağa sola döndürülebiliyor.dediğin fiyata aldık.biraz pahalı ama uzun süre kullanır.çocuk büyüdükçe aparatları çıkarılabiliyor.
gece beslenmesi derken de evet geceleri uyanıyor ve uyku aralarında bazen mama bazen anne sütü içiyor.bu tür beslemeler biberon çürüğü diye bir rahatsızlığa sebep oluyor.artık tüm gece kesintisiz uyusa diyorum.
bizimkinin bacakları düzeldi,resimdeki gibi değil.
anladım canım,bizimkide bayılıyor diş fırçasına,dişlerini kaşıyor,ağzına sokuyor
bende akşam yatmadan önce diş fırçasıyla fırçalıyorum artık.
bizim bu arada 12 dişimiz var.azılar çıktı.bir tanede köpek dişimiz var.ama hala alt yan kesici dişimiz çıkmadı kızlar
böyle bir durumla karşılayan yada duyan varmı :26:
evet canm benim kızımında 16 aylık kendisi öndeki 2 üst 2 alt dişi varken bi anda sağl sollu 4 azı dişini çıkardı şimdide üst dişinin hemen yanı patlamış yani 20 günde 5 diş patlattı sağolsun seri üretime geçti sanırım :)
sizinde mi yan kesici dişleriniz yok canım?bizimde yukarda 4, aşağıda 3 diş vardı.bir ayda 4 azı bir tanede köpek dişi çıkardık.anladım canım,bizimkide bayılıyor diş fırçasına,dişlerini kaşıyor,ağzına sokuyor
bende akşam yatmadan önce diş fırçasıyla fırçalıyorum artık.
bizim bu arada 12 dişimiz var.azılar çıktı.bir tanede köpek dişimiz var.ama hala alt yan kesici dişimiz çıkmadı kızlar
böyle bir durumla karşılayan yada duyan varmı :26:
evet canm benim kızımında 16 aylık kendisi öndeki 2 üst 2 alt dişi varken bi anda sağl sollu 4 azı dişini çıkardı şimdide üst dişinin hemen yanı patlamış yani 20 günde 5 diş patlattı sağolsun seri üretime geçti sanırım :)
bu dişler ne zaman bitecekse hayırlısıyla.
off kızlar yaa içim çok tuhaf spiral taktırmıştım 3 ay evvel ama kaymışdün dr a gittiğimde öğrendim ve çıkarttılar ama ben tabi o var diye hiç dikkat etmedim şimdide kesin hamileyimdir diyorum ne hissedeceğimi bilmiyorum
canım hakkında hayırlısı.açıkçası ben spirale hiç güvenemiyorum.
kayma olayı çok oluyormuş.ikinciyi düşünüyormuydun peki olursa eğer?
sizinde mi yan kesici dişleriniz yok canım?bizimde yukarda 4, aşağıda 3 diş vardı.bir ayda 4 azı bir tanede köpek dişi çıkardık.
bu dişler ne zaman bitecekse hayırlısıyla.
canım hakkında hayırlısı.açıkçası ben spirale hiç güvenemiyorum.
kayma olayı çok oluyormuş.ikinciyi düşünüyormuydun peki olursa eğer?
2. kesin düşünüyodum ama kızım 3 yada 4 yalşındayken hamile kalıp onu yuvaya yollayıp falan daha kolay bakarım diye düşünüyodum hemde kızım kendini kurtarmış olurdu o arada, şimdi baya tırsıyorum açıkcası yani arkadaş gibi büyürler iyi de olabilir belki ama ben kesin klinik vaka olurum psikolojik olarak çünkü benim sıpam hala gece saat başı uyanan bi çocuk, bi dinleneydim 2. bebek öncesi iyi olurdu test alıcam bakalım sonuç ne olucak ....
merhaba arkadaşlar,
yazamadım bir türlü ama merakla bekliyorum marloo,sonucu yaz buraya da.bilgisayarı hr açtığımd aaklıma geliyor hamile mi acaba diye:)Allah gönlüne göre versin.ben uzuuun yıllar cesaret edemeyeceğim sanırım,once şu yaşadıklarımı bir unutmam gerekiyor,tabi kontrol bende olduğu sürece.yoksa Allahtan gelene kapımız açık:)
Çok heyecanlıyım,bu gece yola çıkıyoruz.kızımla ilk tatilimiz olacak.aklıma kotü şeyler getirmemeye çalışıyorum.ama ailede kimle konuşsam 'çocukla tatil mi olurmuş,hasta olur,mikrop kapar,üşütür,güneş geçer..' daha bir sürü şey.oysa ben sürekli çok güzel olacak,çok eğleneceğiz gibi telkinler veriyorum kendime.yolumuz oldukça uzak,en ok endişelendiğim konu bu.en iyi ihtimal 12 saat.eşim dayanamaz da biraz uyuyum falan derse Allah bilir ne kadar sürer.iç anadolu-ege arası mesafe gözümde büyüyor.
şu sıralar azı dişlerle uğraşıyoruz.9. dişi olan sağ üst azı geçen hafta patladı,sağ alt da her an patlayacak gibi görünüyor.ilkinde çok sorun yaşamadık,inşallah diğerleri de öyle olur.bu ihtimalleri de değerlendirerek (Allah mecbur bırakmasın tabi) küçük bir ilaç çantası hazırladım.hepsini koyduğum gibi geri getirmeyi umuyorum.
güzel anılarla dönme arzusuyla hepinize hoşçalın diyeyim burdan,bebeklernize de kendinize de iyi bakın
öncelikle test sonucumu söyliyim negatif çıktı ama hala adet olmadım ve 14 günde belli olurmuş hamilelik gibi bilgiler dahilinde bi test daha yapıcam haftasonu hayırlısı bakalım,
tatil konusunda hiiiiç dert etme hiçbişey olmaz allahın izniyle, ben geçen sene kızım 8 aylıkken gittim hi sorun olmadı benimde yolum uzundu ama burada aillemd ekalarak mola verdik ankara akay arası baya tutuyo yoksa bizimde, bu sene yine gidicem kısmetse temmuz başı, yolda huysuzkuk ederse dönüşte ataraks şurup al kızına 1 ml ver benim dr önerdi gerektebn işe yarıyor huysuzluk etmeden uyuyarak geliyo , kusma için önerdi dr ama sakinleştirdiği iinde işe yarıyor, iyi tatiller size :)
canım iyi tatiller sana.merhaba arkadaşlar,
yazamadım bir türlü ama merakla bekliyorum marloo,sonucu yaz buraya da.bilgisayarı hr açtığımd aaklıma geliyor hamile mi acaba diye:)Allah gönlüne göre versin.ben uzuuun yıllar cesaret edemeyeceğim sanırım,once şu yaşadıklarımı bir unutmam gerekiyor,tabi kontrol bende olduğu sürece.yoksa Allahtan gelene kapımız açık:)
Çok heyecanlıyım,bu gece yola çıkıyoruz.kızımla ilk tatilimiz olacak.aklıma kotü şeyler getirmemeye çalışıyorum.ama ailede kimle konuşsam 'çocukla tatil mi olurmuş,hasta olur,mikrop kapar,üşütür,güneş geçer..' daha bir sürü şey.oysa ben sürekli çok güzel olacak,çok eğleneceğiz gibi telkinler veriyorum kendime.yolumuz oldukça uzak,en ok endişelendiğim konu bu.en iyi ihtimal 12 saat.eşim dayanamaz da biraz uyuyum falan derse Allah bilir ne kadar sürer.iç anadolu-ege arası mesafe gözümde büyüyor.
şu sıralar azı dişlerle uğraşıyoruz.9. dişi olan sağ üst azı geçen hafta patladı,sağ alt da her an patlayacak gibi görünüyor.ilkinde çok sorun yaşamadık,inşallah diğerleri de öyle olur.bu ihtimalleri de değerlendirerek (Allah mecbur bırakmasın tabi) küçük bir ilaç çantası hazırladım.hepsini koyduğum gibi geri getirmeyi umuyorum.
güzel anılarla dönme arzusuyla hepinize hoşçalın diyeyim burdan,bebeklernize de kendinize de iyi bakın
gözün aydın mı demeliyim canım.en azından şimdilik düşünmediğin için denebilir sanırım.öncelikle test sonucumu söyliyim negatif çıktı ama hala adet olmadım ve 14 günde belli olurmuş hamilelik gibi bilgiler dahilinde bi test daha yapıcam haftasonu hayırlısı bakalım,
tatil konusunda hiiiiç dert etme hiçbişey olmaz allahın izniyle, ben geçen sene kızım 8 aylıkken gittim hi sorun olmadı benimde yolum uzundu ama burada aillemd ekalarak mola verdik ankara akay arası baya tutuyo yoksa bizimde, bu sene yine gidicem kısmetse temmuz başı, yolda huysuzkuk ederse dönüşte ataraks şurup al kızına 1 ml ver benim dr önerdi gerektebn işe yarıyor huysuzluk etmeden uyuyarak geliyo , kusma için önerdi dr ama sakinleştirdiği iinde işe yarıyor, iyi tatiller size :)
merhaba arkadaşlar,
canım iyi tatiller sana.
açıkçası bizde istiyoruz tatile gitmek,ama senin yaşadığın korkuları bende yaşıyorum.
arabada hiç durmuyor bizimki,canım otele felan mı gittin yoksa eve mi?otel biraz zor olur sanki.
yemek konusunda,ne yiyecek?malum otel olunca pişiremiyorsun,ne varsa onlardan yiyor.
neyse geldiğin de anlatırsın artık:)
gözün aydın mı demeliyim canım.en azından şimdilik düşünmediğin için denebilir sanırım.
sanırım çocuktan çocuğa değişiyor.zira biz oğlumla tatile gitsek okadar rahat olacağımı sanmıyorum malesef.
bizimki ağlamayı alışkanlık edindi.ağlayarak yaptırmayı...
evde dışarda bizi mahvediyor.valla şöyle uslu uslu duran sakin bebeklere hayranım.
hele iştahlı yemek yemeyi seven bebekler
kızlar biz bi düzelemedik,okadar üzülüorum ki uyku felan umrumda değil.gece yine zırıl zırıl saat başı kalktı.
uykusuzluğa haylazlığına,ağlamalarına razıyım.şu iştahına bir çare bulamadım.eline veripde yediğini göremedim bi türlü
hep zorla.hiç severek yediğini görmedim.