- 11 Ağustos 2008
- 12.040
- 1.187
-
- Konu Sahibi teknekazintisii
- #31.181
Anladığım kadarıyla güzel geçmiş canım:)
iyi olmuştur kızın içinde.çorbalarıda iyi akıl etmişsin.
peki o şekilde çorbaları kaç gün verebildin?bizimkide pilav,et felan yiyor ama keyfine kalmış
açıkçası tatile gidince bütün öğünlerini tam verebileceğimi sanmıyorum:)
sanırım biraz da rahat bırakmak gerekiyor.odalarda klima varmıydı?
fethiyeye iyi gitmişsiniz hem çok sıcak hemde yol uzak.datça fethiye arası yolda çok kötü.
birde banada kaldığınız yeri mesaj atarsan sevinirim:)))
arkadaşlar merhaba kızım 2 hafta sonra 18 aylık olcak ve doktorumun önerisiyle emzirmeyi bıraktım kilosu düşük ve sadece emmek isteyen bir çocuk 4-5 günden beri alışmaya çalışıyor gündüz pek aramıyor ama geceleri ağlıyor ne yapcağımı şaşırdım biberonda sadece su içiyor gece kalkınca süt veriyorum sütü ağzına bile almıyor oysaki gece uyumadan önce muhallebi yediriyorum yinede uyanıyor gece su veriyorum onuda istemiyor doktorumuz alışır zamanla diyor ama alışana kadar ne yapıcam acaba aç olduğu içinmi uyanıyor 2-3 kere uyanıyor ilk kalktığında sallayıp uyutuyorum ama bir daha kalktığında meme istiyor kıyamıyorumda siz neler yaptınız tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sewinirim gerçekten çok zor bir durum
ah canım ya ben de nasıl bırakcaz diye düşünüyorum. benim kızım memede uyumaya alıştı. gündüz bi şekilde idare ederiz de gece uyanınca nasıl tekrar uyuyacak hiç bilmiyorum. ne su ne emzik hiç birşeyle kandıramıyorum. sallayarak da uyumuyor. ben hala emzirmeye devam ediyorum ama daha şimdiden bu konuyu dert ettim.
memeden ayırmak için annem göğüs ucuna saç kesip yapıştırmış. o şekilde çocuk tiksiniyomuş istemiyomuş. ben ayırcağım zaman deneyeceğim. bir de kararlı olup hiç vermemek gerekiyor diye biliyorum. ama nette büyüklerin tavsiyelerinden daha farklı yazıyor. yavaş yavaş bıraktırmaktan bahseden yazılar oıkudum. önce daha az emzirin sonra memede kalma süresini kısaltın falan diyor. mesela bebek 10 dk emiyorsa 2. gece bunu 8 e düşürmek gibi. ama benim kızım eğer uykuya dalmadıysa göğsümü çekersem çok ağlıyor. ara ara ne durumda olduğunu neler yaşadığınızı yazarsan çok sevinirim. bana da yol göstermiş olursun
slm kızlar
kızım ayın yedisinde 18 aylık olacak aşısını dün yaptırdık 1 aydır bezlenmek istemiyor köşelere saklanıp tuvaletini yapıyor tuvaleti gelince elimden çekiştirip klozete gitmek istiyor bende eğitimciyim 2 yaş öncesinde tuvalet eğitimi vermek istemiyordum ama çocuk drmuz artık kızımın buna hazır olduğunu belirtti önümüzdeki hafta başlıycam sanırım biraz daha araştırayımda
benim kızımda anne sütü hala alıyor 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum hayatı boyunca yemek yiyecek ama bu kadar değerli sütü bir daha içemeyecek diye düşünüyorum
kızımın kilo alımı çok düşük bu nedenle dr sıvı besleyici içecek için rapor verdi
12 tane dişi var 50den fazla kelime kullanıyor 12.ayda yürümeye başladı
büyüttük artık sanırım
2011 ocak annelerinden hamile olan veya doğum yapmış olan var mı
ben önümüzdeki yıl hamile kalmayı planlıyorum araları 3 yaş olsa iyi gibi geliyor siz ne düşünüyorsunuz
sevgilerrrrrrrrrrr
evet bende aynı durumdan muzdaribim
Gelen giden yok malesef.o yüzden
bende çoğu zaman uğramıyorum da yazmıyorumda artık.sanırım çocuk olduktan sonra
zamanda kalmıyor.Ben işte olduğum için
zaman konusunda rahatım ama bu seferde gelen yok
Gelmişken bizden bahsedelim.
herşeyi ağlyarak istiyoruz.sabah akşam ağlıyoruz.gözlerimizden yaşlar boşalıyor.
delirmek üzereyim o yüzden.birden kendi kendine oynarken aklına bişey geliyor ve istiyor.
verilmeyecek bişeyse hayır anneciğim diyorum ama açıklamama fırsat vermeden kendini yere atıyor.
dışarı çıkartıyorum rahatlasın azcık diye.bu seferde peşinden koşuyorum.hem kaçıyor hemde elini tutturmuyor.
istekleri hiç bitmiyor.hele uslu uslu oynarken şöyle iki öpüp kucağıma almayayım hemen eliyle bişeyleri gösterip
ıhlamaya başlıyor.vermessende ağlamaya başlıyor.
gece çok sık uyanıyor hala ama hala.sabrımı zorluyor resmen.
onun dışında çok tatlı oldu.her dediğim cümleyi tekrarlıyor.kimini yutarak söylüyor ozaman çok şeker oluyor.
kitaplarındaki resimlere ilgisi arttı.tek tek gösterip söylüyor.
en çok sevdiğim kelimeleri ise lambaya mamba suya şu sütede şüt demesi:)
her yudumdan sonra şu deyip göğsüne vuruyor.
bizimde acilen tatile ihtiyacımız var kızlar,
sıcaklardan okadar bunaldıkki,gerçi oralar daha sıcaktır ama deniz istiyorum:)
kemik gelişimi için özellikle bu sene 4-5 gün antalya yada izmir çevresine gidelim diyoruz.
canım bizimki bazen öyle güzel konuşuyor bazende hiçbirşey dedirttiremiyoruz.
bizde bugün aşımızı vurulduk,ağızdan damla da verdiler çocuk felci için.
tek bir tane ağlamadı.ilk defa.ne ağladı ne bağırdı.normalde ortalığı yıkar beyfendi.
haftasonuda hayvanat bahçesine gittik.yavrum okadar hayvanı görünce ağzı açık kaldı
tabi sokakta eskisi gibi köpek kedide yokki hayvan gösterelim.tek gösterebildiğimiz kuş:))
öyle olunca gözler kocaman oldu yavrumun
onun dışında kızlar boyumuzdan acayip sıkıntıdayım.
söylemeyim hiç boyumuzu :18: