2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bizim kaka olayımız da aynı günde 3-4 kere yapıyor.
yoğurdu hergün yemiyor yediği zamanda bir taneyi anca yiyor(babymix).
Arda birkaç gündür saçını yolmaya başladı,birde üst dişinin biri kendini gösterdi yakında tamamen çıkar sanırım.
uyku sorunumuz var bizim kızlar.uykudan gözleri kapanıyor ama uyumamak için direniyor,ağlıyor.nerdeyse bizim yatma saatimize kadar direniyor sonra yorgun düşüp uyuyor.
dişten mi yoluyor acaba dişini?ağrısı varsa,bizimkide kulağını çekiştirip duruyor
bizim ne zamandır var uyku problemi,çok sık uyanıyor,eskiden diş çıkmaya yakın yapardı şimdi neredeyse
2-3 aydır hergün sık uyanıyor,yatırıyorum ağlıyor,sabaha kadar pış pışlıyorum.
demekki herkesin kakası aynı bana da fazla gelmişti.
canım bizimkide meyveyi sevmiyor,kavanoz veriyorum mecbur.
ekşi gibi yapıyor ağzını ekşitiyor anlamadım tadıda güzel

kızım devam sütü içmeyi bırakıyor:KK43:((
önce uykusunda veriyordum fark etmeden alıyordu,şimdi almıyor.bardak ,kaşık vs. onlarla da almadı zaten.günde maksimum 180 cc içiyor.koskoca geceyi aç geçiriyor,sabaha kadar ağlayıp inliyor.diş de kabarmış,bilmiyorum onun etkisi mi ama çok zorlanıyorum.gece sabaha kadar ayaktayım nerdeyse:KK43:(10 gün oldu hep aynı hep aynı...

uzun zaman oldu yazmayalı
bizim oğlanda büyüyor büyüdükce benide yormaya başladı
emekliyor bir bakıyorum yatak odasında bir bakıyorum mutfakta
ama hala uykuyla aramız yok
iştahımız pek yok zorla yiyor
ben devam sütü vermiyorum
sizler veriyormusunuz

esra geçicidir belki,canına sıkma dicem de şu yeme durumu benimde canımı sıkıyor
karnımızdayken daha rahattı:KK43:dişi etkiliyordur bence geçicidir.bizimde kaç aydır gece uyumuyor.
dişleri kabarmış ama çıkmıyor daha.hep aynı şikayetler.iştahları ondan azaldı bence

hadibakem slm canım
bende devam sütü vermiyorum
sütümü sağıyordum ondanda vazgeçtim
biberonu pek sevmiyor

dirim sağol,inşallah dediğin gibidir ama umudumu kestim kızımdan.inek sütü bile denedim ne yalan söyleyim,kalsiyumdan yana sıkıntı yaşamasın diye,ama onu da içmek istemedi.pınar devam sütü vermiştim bir de normal kutu süt deneyeceğim,içerse günlük bir çay bardğı vermek istiyorum.
hadibakem merhaba...kızım anne sütü de almadığı için devam sütü vermeye çalışıyorum.emseydi vermek aklımdan bile geçmezdi.ama kısmet değilmiş.
dirim ne yaptın mama sandalyesi olayını bu arada?aldın mı?
sizlerde de durum aynı mı bilmiyorum,bütün ev kızımın eşyalarıyla dolu.ne görsem belki faydası olur deyip alıyorum.şimdi bakıyorum da 135 mtkare evi kızım dolduruyor nerdeyse,bazen eşyalarının üzerinden atlayarak geçiyorum.hanımefendi artık iyice özgürlüğünü ilan etti,çekmecelerdeki eşyaları çıkarıp başka odalara götürüyor.özellikle kendi odasında henüz giymediği,büyük gelen (çorap,çıtçıtlı badi) kıyafetleri alt çekmecelerde duruyor,sıpam da onların hepsini ortalığa döküyor:))salonun ortasında iç çamaşırı ,çoraplar geziniyor:))

aldım canım.ama aynı zamanda ana kucağındada yediriyorum
ya burdaki arkadaşlarda diyor çok sık boğaz ediyorsun.hergün meyve,yoğurt yemek istemiyordur belki diyorlar
sıkılmıştır zorlama diyorlar ama ne yiyecek bu bebekler
yemediğinde her yolu deniyoruz napalım
canım seninki gün boyunca hiç mi yemiyor?
çok şeker maşallah yok canım daha bizimki çekmeceleri karıştırmıyor:)
ama sürekli yürütün beni diyor.oturmak istemiyor.5 dakika durmuyor.
bu bebekler hiç mi yorulmaz anlamıyorum ki.ağzı laf dolu sıpanın
oyuncakalrıyla artık pek ilgilenmiyor.sıkıldı sanırım.

selam arkadaşlar,

yazdiklarinizi okudum genelde aynı sorunları yaşiyoruz şu günlerde(karnımızda taşimaka ne kadar kolaymiş değilmi?:))

devam sütü veya anne sütü vermeyen arkadaşlar bence mutlaka doktora bu durumu danişin...çünkü buaylarda bile en az 500 ml gunde...

saş çekme olayı bizde de var demiştim dişlerdendir umarım arkadaşlar eğer yerleşirse bu huyu iyi olmaz ya...:KK43:

yoğurdu ben kendim inek sütü alip mayaliyorum 1 yaşindan önce inek sütü yasak deniyo ama yogurt neden olurki??:))
bi ara köylerden keçi sütü getirtim ondan yogurt yaptim ama feci kokuyor ben bile yiyemedim ogluma veremedim ondan dolayı,inek sütü aliyorum 1 hafta yediyorum onu walla..eskiden günlük yapmaya çalişiyordum ama her zaman süt alamayacagima göre artik büyüdü hem 1 haftalık yogurt yese bişi olmaz herhalde...

bizim şuan altta 3 üstte 4 diş toplam 7 dişimiz var sadece alt yan dişlerimizden biri çıkmadı ilginçtir...inanin diş çıkarma evresinde 2-3 gün yemek yemek istemediği oldu sizinkilerden eminim ondan iştahsiz,yani günlük beslenme menüsünün yarısını bile yedirmeye zorlaniyordum şimdilerde Allaha şükür daha iyi..

ben günlük bir beslenme tblosu temin ettim aptamilden buna uymaya calişiyorum fazlasini yersede Allaha şükür diyorum sizlerlede paylaşmak isterim

9-12 AY
---------------
sabah: kahvaltı (hazir kahvalti yada omlet)
ara öğün: 125-150 gr meyve püresi(şu aralar mandalina-muz-elma-armut ve kivi karışımı veriyorum)
öğle: sebze çorbası veya tarhana çorbası
ara öğün:gün içinde uykusunda 90cc veya 120 cc devam sütü
akşam:aptamil sütlü pirinçli mama (bazen çeyrek muz ekliyorum içine bazende yarim ceviz 2 fındık ezip ekliyorum)
ve geceden sabaha kadar genelde 3 kez oluyor bu devam sütü

genelde 500ml olmuyor içtigi süt 350-450 arası içiyor toplamda ama sütü uykusunda veriyorum mutlaka..gece sabaha kadar aç olmasın diye...

elimden geleni yapmaya calişiyorum ama bizim oglan yedigini pek gösteren cinsten değil?gerçi doktor boyu uzun bu cocugun kilosunu göstermemesi ondan dedi..ama hasta olmasında yedikleri ile beslensinde bağişikligi güçlü olsunda varsin zayif görünsün...bazi çocukları görüyorum benimkinden büyük yürüyolar falan tombullar onların yaptigi bir hareketi bizimki on kez yapmiş oluyor o arada..:)

ayrica bişey daha sormak istiyorum sizlere

bu aralar kakasını çok katı olmamakla birlikte biraz katı yapiyor ve az yapiyor...poposuna baktim kenarları kızarık kızarık olmuş...hametan sürüyorum ama geçmiyor...sizde oldumu hiç böle bişi...acaba ıkınıyor az yapiyor ondan mi oluyor yoksa yediklerinden mi?

"popoda çatlak var"dedi doktor diye yazmiş bazi anneler başka sayfalarda acba öle bişeymi Allah korusun...?

canım ara öğünde yoğurt vermiyormusun?
125-150 ml de bir meyveye yada kavanoza eş geliyor sanırım
kızlar bu arada ben ekmekte veriyorum.tok tutsun diye
ama bizim kahvaltımız çok doyurucu olmuyor.yumurtayı,peyniri vs.suyla karıştırıp veriyorum.90 cc anca belki okadar bile yoktur.60 cc
felandır yani.muhallebide hiç denemedim yerine çorba yediriyorum.günde 2 defa.ama kafam karışık muhallebi mi versem diye
peki kızlar siz nasıl yapıyorsunuz çorbayı.çatalla ezip püremi yapıyorsunuz?daha ezmeden yiyemezler dimi?
ve meyveyi nasıl yiyor.onuda mı çatalla eziyorsunuz?

canım senin soruna gelince aynen 2-3 haftadır bizimde popomuz kızarık.bende çok yapmasına bağlamıştım.
o yüzden sormuştum.günde 3 defa yapmaya başladı.kremde geçirmiyor.
bizimkide kabız değil hani hayvan pisliği gibi değil ama afedersin pürekıvamında :26:
yaparkende kızarıp ıkınıyor.doktora sordum normal dedi.çatlağın belirtilerini bende bilmiyorum
gece çok sık uyanıyor.
ama çatlak olursa kakasını yapamaz diye biliyorum

bildiğim kadarıyla çatlak kabızlıktan meydana geliyor ve yaparken kanama oluyor.popodaki kızarıklık yedikleriyle alakalı diye düşünüyorum ben.

bu aralar bizimki de çok huysuz.gece sürekli uyanıyor.ben de grip oldum bu arada,gece yat kalk üşütmüşüm.hiç uyuyamadığım için dinlenemiorum ve iyileşemiyorum.

canım ara öğünde yoğurt vermiyormusun? ben çorbasını yedirirken sıkılmasın diye yanına kücück bir badkal hafif sulu ayran da denemez o şekilde yoğurt veriyorum bi kaşık çorba bi kaşık yogurt olunca keyifle yiyor..zaten yogurda bayılıyor...yoğurdu kaşıklarken değişik sesler çıkarıyor.keyifli..:))
125-150 ml de bir meyveye yada kavanoza eş geliyor sanırım... meyveyide karışık veriyorum taze olarak,cam rendeden geçiriyorum...kızlar bu arada ben ekmekte veriyorum.tok tutsun diye ekmek etinin etimeklerinden veriyorum,çorbanın içine ve kahvaltida omletinin içine ekleyerekama bizim kahvaltımız çok doyurucu olmuyor.yumurtayı,peyniri vs.suyla karıştırıp veriyorum.90 cc anca belki okadar bile yoktur.60 cc
felandır yani. kahvalti için su yerine ıhlamurla ıslatabilirsin daha yararli...birde kahvaltisin için bazen ceviz bazen pekmez ekleyebilirsin...bazende hepsini ayrı ayrı yedirebilirsin bence...bende bulamaç yapiyodum geçen denedim pekala hepsini ayrı ayrı yedi..muhallebide hiç denemedim yerine çorba yediriyorum.günde 2 defa.ama kafam karışık muhallebi mi versem diye..ben 5.ayda falan doktoruna danişmiştim sütlü pirinçliyi tavsiye etmişti sadece gunde bir ögün olmak şarti ile,bende hala öle veriyorum...diğer muh. yemyo bizimki..portakalli-7 meyveli bilmem ne gibi çeşitler varya onları hep döktüm yemedi...peki kızlar siz nasıl yapıyorsunuz çorbayı.çatalla ezip püremi yapıyorsunuz?daha ezmeden yiyemezler dimi?bende ezmeden yiyemez diye korkuyorum ve naylon süzgeçten geçiriyorum hiç blendar kullanmadım...ama bazen sofradayken ara ögün gibi bizim yediklerimizi hemen çatalla da ezip veriyorumve meyveyi nasıl yiyor.onuda mı çatalla eziyorsunuz?cam rendeden geçiriyorum zaten posasıda içinde oluyor o şekilde ve vitamini ölmüyor....
metal vitamini yok ediyor diye biliyorum

canım senin soruna gelince aynen 2-3 haftadır bizimde popomuz kızarık.bende çok yapmasına bağlamıştım.
o yüzden sormuştum.günde 3 defa yapmaya başladı.kremde geçirmiyor.
bizimkide kabız değil hani hayvan pisliği gibi değil ama afedersin pürekıvamında :26:
yaparkende kızarıp ıkınıyor.doktora sordum normal dedi.çatlağın belirtilerini bende bilmiyorum
gece çok sık uyanıyor.
ama çatlak olursa kakasını yapamaz diye biliyorum

ay inşallah çatlak falan değildir,kanama olurmuş çatlakta..kanama falan yok bizde ama az az yapıyo acaba zorlanıyomu bebişim

Son düzenleme:
arkadaşlar,

mama ve içme suyunu hala kaynatiyormusunuz..ben kaynatiyorum ama sudan alması gereken minerallerin hepsi ölüyor bu şekilde..komşularımda içme suyunu kaynatmadan ver diyor fakat güvenemiyorum

siz nasil yapiyosunuz?

Son düzenleme:
günaydın arkadaşlar beyefendi uyududa bakayım dedim.
dirimcin sen işine başladınmı.

bizimkinin üst 2 dişi birden patlamış hiç iştahı yok
tek beni emiyor
emekliyor ondan sıkılıyor gezdirin beni diyor
koltuklardan tutunup kalkıyor
aç olsa diyorlar mutlaka yer diyorlar canı istemiyordur diyorlar
zaten zayıf bir bebek.

arkadaşlar,

mama ve içme suyunu hala kaynatiyormusunuz..ben kaynatiyorum ama sudan alması gereken minerallerin hepsi ölüyor bu şekilde..komşularımda içme suyunu kaynatmadan ver diyor fakat güvenemiyorum

siz nasil yapiyosunuz?

ben artık kaynatmıyorum hazır su kullanıyoruz
ondan içiyor.

canım bizde eriklinin suyunu alıyoruz.ama hazır su bile olsa kaynatıyorum hala
bende kararsızım kaynatmasam mı diye,sonuçta büyüdüler.
canım bitki çayları zararlı değil mi?ben hep suyla karıştırıyordum.
yemediği için.diğer türlü deneyim.canım biz zaten hergün tahin pekmez yiyoruz:)))
bıldırcın yumurtası,peynir,zeytinide suyla karışıtırp veriyordum.kendi yediklerimizdende veriyorum ama çok almıyor
3-4 kez anca alıyor.kahvaltı mamaları yese doyurucu olurdu belki
metal vitamini öldürüyor demişsin benimde kafam karıştı.
doktor bize sebze çorbasını çatalla ezin,eğer yemezze süzgeçten geçirin demişti.

hadibakem başladım işe bayağı bi oluyor canım ya
bizimkininde iştahı yok.dişten sanırım
biz d vitaminini düzenli olarak da vermiyoruz.
bizimkide üst dişlerinin arka arkaya patlattı.5 dişimiz var hala
çıkacak dişleri çıksada iştahı gelse kaç aydır böyle ağzında bekletiyor.biz sabretmesek ağzına tek lokma koymaz.
bizimkide kilolu değil.sizinki kaç kilo ki?

canım bizde eriklinin suyunu alıyoruz.ama hazır su bile olsa kaynatıyorum hala
bende kararsızım kaynatmasam mı diye,sonuçta büyüdüler.
canım bitki çayları zararlı değil mi?ben hep suyla karıştırıyordum.
yemediği için.diğer türlü deneyim.canım biz zaten hergün tahin pekmez yiyoruz:)))
bıldırcın yumurtası,peynir,zeytinide suyla karışıtırp veriyordum.kendi yediklerimizdende veriyorum ama çok almıyor
3-4 kez anca alıyor.kahvaltı mamaları yese doyurucu olurdu belki
metal vitamini öldürüyor demişsin benimde kafam karıştı.
doktor bize sebze çorbasını çatalla ezin,eğer yemezze süzgeçten geçirin demişti.

hadibakem başladım işe bayağı bi oluyor canım ya
bizimkininde iştahı yok.dişten sanırım
biz d vitaminini düzenli olarak da vermiyoruz.
bizimkide üst dişlerinin arka arkaya patlattı.5 dişimiz var hala
çıkacak dişleri çıksada iştahı gelse kaç aydır böyle ağzında bekletiyor.biz sabretmesek ağzına tek lokma koymaz.
bizimkide kilolu değil.sizinki kaç kilo ki?

ocak 11 doğumlu bizimki.10 ayda 9kilo 500 gr geldi
çok zayıf değil dedi iyi dedi siz vitaminleri aksatmayın dedi.
bizimkide vitaminlerini içmiyor resmen geri çıkarana kadar uğraşıyor.
üzülüyorum bari onları içse diye ama yok.

ben şimdi uzun kollu zıbınlardan alayım diyorum
üzerinedeeşortmanını giyer yelekle yeter diyorum
kalın kalın giydirmekte çok iyi değil diyorlar helede erkek çoçuklarına.
biz sünnette yaptırdık siz yaptırdınızmı dirim.senin bebegin şuan kaç kilo?

Canım bizde sünnet ettirdik.çok oluyor iyi oldu ama
siz ne vitamini alıyorsunuz?canım bizde uzun kollu zıbın giyiyoruz.
üzerine ince eşortman üstünede yelek giyiyor,altınada kilotlu çorap aldım çok şeker oldu:)))
şu yeme olayıda beni mahvetti.çok da hareketli.9 aylık kilosu 9450 idi.yani bizimkide zayıf mı oluyor?
son ay çok çok az kilo almış.10. aydaki kontrolündede çok az alacağını düşünüyorum.10 kilo olamıcaz kesinde
9600-9700 olsaydık bi :KK17:

X