selam arkadaşlar,
yazdiklarinizi okudum genelde aynı sorunları yaşiyoruz şu günlerde(karnımızda taşimaka ne kadar kolaymiş değilmi?:))
devam sütü veya anne sütü vermeyen arkadaşlar bence mutlaka doktora bu durumu danişin...çünkü buaylarda bile en az 500 ml gunde...
saş çekme olayı bizde de var demiştim dişlerdendir umarım arkadaşlar eğer yerleşirse bu huyu iyi olmaz ya...
yoğurdu ben kendim inek sütü alip mayaliyorum 1 yaşindan önce inek sütü yasak deniyo ama yogurt neden olurki??:))
bi ara köylerden keçi sütü getirtim ondan yogurt yaptim ama feci kokuyor ben bile yiyemedim ogluma veremedim ondan dolayı,inek sütü aliyorum 1 hafta yediyorum onu walla..eskiden günlük yapmaya çalişiyordum ama her zaman süt alamayacagima göre artik büyüdü hem 1 haftalık yogurt yese bişi olmaz herhalde...
bizim şuan altta 3 üstte 4 diş toplam 7 dişimiz var sadece alt yan dişlerimizden biri çıkmadı ilginçtir...inanin diş çıkarma evresinde 2-3 gün yemek yemek istemediği oldu sizinkilerden eminim ondan iştahsiz,yani günlük beslenme menüsünün yarısını bile yedirmeye zorlaniyordum şimdilerde Allaha şükür daha iyi..
ben günlük bir beslenme tblosu temin ettim aptamilden buna uymaya calişiyorum fazlasini yersede Allaha şükür diyorum sizlerlede paylaşmak isterim
9-12 AY
---------------
sabah: kahvaltı (hazir kahvalti yada omlet)
ara öğün: 125-150 gr meyve püresi(şu aralar mandalina-muz-elma-armut ve kivi karışımı veriyorum)
öğle: sebze çorbası veya tarhana çorbası
ara öğün:gün içinde uykusunda 90cc veya 120 cc devam sütü
akşam:aptamil sütlü pirinçli mama (bazen çeyrek muz ekliyorum içine bazende yarim ceviz 2 fındık ezip ekliyorum)
ve geceden sabaha kadar genelde 3 kez oluyor bu devam sütü
genelde 500ml olmuyor içtigi süt 350-450 arası içiyor toplamda ama sütü uykusunda veriyorum mutlaka..gece sabaha kadar aç olmasın diye...
elimden geleni yapmaya calişiyorum ama bizim oglan yedigini pek gösteren cinsten değil?gerçi doktor boyu uzun bu cocugun kilosunu göstermemesi ondan dedi..ama hasta olmasında yedikleri ile beslensinde bağişikligi güçlü olsunda varsin zayif görünsün...bazi çocukları görüyorum benimkinden büyük yürüyolar falan tombullar onların yaptigi bir hareketi bizimki on kez yapmiş oluyor o arada..:)