2011 Nisan Anneleri

senınle aynı dönemde olmamız bıyandan deneyımlerimiz için çok iyi oldu canım.mesela çin takvimine göre bızım bebeklerin cinsiyetleri erkek görünüyor ama bakalım gunu geldiğinde cinsiyetleri ne olucak bakıcaz artık.ben mesela hep tuzlu şeyler yiyorum turşu falan etrafımdakıler kız belırtılerı dıyor ama belli de olmaz.allah biliyor artık.birde benım karnım çok şişiyor ya az bişide yesem şişiyor sanki şimdiden 4 aylık gibi göbeğim çıkıyor.acaba folikasıttenmidir biliyormusun sendede oluyormu canım...

çin takvimine göre benim kız görünüyor,gönlümden geçen de o,ama hiç önemli değil kız erkek,yeterki sağlıklı olsun...:emir_bebek:
benim şimdiye kadar ne tatlıya nede tuzluya aşırı bir eğilimim oldu,normal devam ediyor,sadece iştahım açıldı bayaa,yerken çok iştahlı yiyorum...birde karnımdaki şişkinlik beni mahvediyor bende folik aside bağlıyorum..şimdiden 1 kilo aldım gibi görünüyor,çok korukuyorum duba gibi olmaktan,nasıl yapıcaz bilmiyorum..heralde diyetisyene başlayacağım ben..

Merhaba anneler;
Bugün doktor randevumuza gittik,keseyi gördük,lekelenmeler oluyordu onu sorduk çok şükür düşük ve dış gebelik yok ama dikkat edeceksin dedi doktor,3 beyazdan uzak duracaksın ve abur cubura saldırmayacaksın,ayda 1,5 kilo alman bebek ve senin için ideal dedi.Günlük süt ve suyunu içeceksin,kahvaltına dikkat edeceksin ve ağır kaldırmayacaksın dedi.10 gün sonra kalp atışlarını duyabiliriz dedi,şimdilik küçük olduğu için tahlilleri bir sonraki randevuda vericem dedi.Öyle şekeler bizden bugünlük bukadar:ecrin_bebek:

Gözün aydın canım..

bende hamileyim dün bhcg yaptırdık 730 çıktı emin değilim ama adetim 2 gün geçti galiba yarın tekrar yaptırıcaz inşallah değer düşmez ultrasonda görene kadar içim rahat etmeyecek.

Hayırlısı olsun canım düşmez korkma. Düşecek bir değer değil seninki. Gayet iyi bir değer çıkmış. 1-2 gün sonra doktoro gideresen görebilirsin keseyi sanırım. Ben 5+1 de görmüştüm.

çin takvimine göre benim kız görünüyor,gönlümden geçen de o,ama hiç önemli değil kız erkek,yeterki sağlıklı olsun...:emir_bebek:
benim şimdiye kadar ne tatlıya nede tuzluya aşırı bir eğilimim oldu,normal devam ediyor,sadece iştahım açıldı bayaa,yerken çok iştahlı yiyorum...birde karnımdaki şişkinlik beni mahvediyor bende folik aside bağlıyorum..şimdiden 1 kilo aldım gibi görünüyor,çok korukuyorum duba gibi olmaktan,nasıl yapıcaz bilmiyorum..heralde diyetisyene başlayacağım ben..

ben folik asiti gece yatmadan önce içiyorum.
sende öyle yapabilirsin.
daha önceki doktorum demişti,
folik asit iştahı açıp şişkinlik yapıyo çünkü.

bende hamileyim dün bhcg yaptırdık 730 çıktı emin değilim ama adetim 2 gün geçti galiba yarın tekrar yaptırıcaz inşallah değer düşmez ultrasonda görene kadar içim rahat etmeyecek.

hayırlı olsun canım..Allah tamamına erdirsin...hiç merak etme kontrollerin yaptır ilk
zamanlar dikkat ve takip et...sağlıkla gelsin bebeğin:ecrin_bebek:

Merhaba anneler;
Bugün doktor randevumuza gittik,keseyi gördük,lekelenmeler oluyordu onu sorduk çok şükür düşük ve dış gebelik yok ama dikkat edeceksin dedi doktor,3 beyazdan uzak duracaksın ve abur cubura saldırmayacaksın,ayda 1,5 kilo alman bebek ve senin için ideal dedi.Günlük süt ve suyunu içeceksin,kahvaltına dikkat edeceksin ve ağır kaldırmayacaksın dedi.10 gün sonra kalp atışlarını duyabiliriz dedi,şimdilik küçük olduğu için tahlilleri bir sonraki randevuda vericem dedi.Öyle şekeler bizden bugünlük bukadar:ecrin_bebek:

Gözünaydın canım ne güzel.

Hayırlısı olsun canım düşmez korkma. Düşecek bir değer değil seninki. Gayet iyi bir değer çıkmış. 1-2 gün sonra doktoro gideresen görebilirsin keseyi sanırım. Ben 5+1 de görmüştüm.

keseyi 4+2 de gitsem görürmüyüm acaba??
benim doktorum değerin 1000 i geçince gel dedi ben adete 6 gün kala yaptırdığımda 88 çıktı, 4+2 de 1000 i geçmiş olur, yada bekleyimmi ??
sanırım bende erken döllenme olmuş

evet canım iyi fikir...ama günde 3 tane alıyorum...nasıl olacak ozaman?
sen kaç tane içiyorsun gece?

Sen folik plus mı içiyorsun? O kilo yapıyormuş sanırım. Ben folbiol içiyorum. Yaklaşık 5,5 ay oldu. Hamile kalmadan önce başlamıştım. Sivilce yapması dışında başka bir yan etkisini görmedim. Sivilcelerde hamile kalınca çıkmamaya başladı zaten. Hamile kalmadan önce kullanmayanlara folik plus veriyor doktorlar sanırım. Benim doktorum bana elevitte vermedi. Vitaminleri besinlerden almamdan yana.

Sen folik plus mı içiyorsun? O kilo yapıyormuş sanırım. Ben folbiol içiyorum. Yaklaşık 5,5 ay oldu. Hamile kalmadan önce başlamıştım. Sivilce yapması dışında başka bir yan etkisini görmedim. Sivilcelerde hamile kalınca çıkmamaya başladı zaten. Hamile kalmadan önce kullanmayanlara folik plus veriyor doktorlar sanırım. Benim doktorum bana elevitte vermedi. Vitaminleri besinlerden almamdan yana.

bende bi dönem follik plus içiyodum, ama sonra folbiole döndüm tekrar.
follik plusun içinde ekstra vitaminler magnezyum falan sanırım, zamanı gelince doktorlarımız o vitamin takviyelerini zaten yapacaklar, o yüzden fazla yüklemeye gerek yok diye içmedim ben.

bundan önceki gebeliğimde bhcg düşmeye başlamıştı sonra düşük oldu o zaman 65 çıkmıştı şimdide çok korkuyorum gene aynı şeyler olacak diye yarın 1000i geçmesi lazım değilmi inşallah değer katlar.

Merhaba anneler;

hayırlı olsun,gözün aydın canım...
dış gebelik yok derken neye göre söylüyorlar ultrasonda belli oluyor mu?
3 beyaz,un,şeker ve tuz dimi..şeker ve tuz tamamda unlu gıdalardan pek uzak duramıyoruz ki...ayda 1.5 kilo sanırım 3.aydan sonra olur dimi,yoksa ilk 3 ayda içinde mi...
ama ben biyerde okudum,5-6.aydan sonra haftafa 500 gr alınıyormuş,ayda 2 kilo,4ayda 8 kiloakannehir...off ben bu kiloya çok taktım...bilmiyorumkismile

keseyi 4+2 de gitsem görürmüyüm acaba??
benim doktorum değerin 1000 i geçince gel dedi ben adete 6 gün kala yaptırdığımda 88 çıktı, 4+2 de 1000 i geçmiş olur, yada bekleyimmi ??
sanırım bende erken döllenme olmuş

Canım değerlerine göre görebilirsin gibi gözüküyor ama bikaç gün bekle istersen.Göremessen üzülürsün çünkü. Evet seninki erken döllenme olmuş. Benimkide geç döllenme:)) 4 gün geç yumurtlamışım bu ay

bundan önceki gebeliğimde bhcg düşmeye başlamıştı sonra düşük oldu o zaman 65 çıkmıştı şimdide çok korkuyorum gene aynı şeyler olacak diye yarın 1000i geçmesi lazım değilmi inşallah değer katlar.

canım bende bi ay önce kimyasal gebelik yaşadım benimde değerim adete 2 gün kala 25 ti sonra sıfırlandı. genelde düşük değerler oluyo öyle durumda
ama maşallah senin şuanki değerin düşmez bencede. :nazar:
allah esirgesin.

evet canım folic plus içiyorum...bende hamile kalmadan önce 1,5-2 aya yakın içiyordum ama günde 1 tane alıyordum..şimdi 3 tane alıyorum...kilo aldırma etkisini ilk defa duydum hemen dr.a sormam lazım,çünkü çok rahatsızım 1 haftada bel bölgemin şekli değişti...
bende de tam tersi deli gibi sivilce çıkıyor hamile kaldığımdan beri..bu durumda folbiol daha da mı tetikler?
tabiki en doğrusu besinlerden almak ama ne yazıkki yeterli miktarda alamıyoruz ne yesek..

Kızlar Merhaba,
bende bu gün kalp atışını duymaya gideceğim. bakalım sonrası için doktor neler önerecek.
Şükür bulantım filan olmuyor, uyku hali ve göğüs ağrısından başka birşeyim yok çok şükür.
İlaç olarak sadece elevit vitamin olıyorum. Belki normal jinekoloğa gidince o farklı vitaminler verir. Omega3 ve magnezyum içildiğini duymuştum hamilelikte.

X