***** 2011 Mart Hamileleri *****

bence aşırıya kaçmamak şartıyla her şey yiyip içe bilirsin?cıva oranı fazla olduğundan ton balığını haftada 1-2 konserveyi geçmeyecek şekilde yiyebilirsin. ben daha önce yiyordum ama miydem artık almıyor keşke yiyebilsem..

kızlar göbişler ne alemde yürüyüş şeklinizin değiştiğini söyleyenler var mı? benim dr randevum ayın 6 sında sabırsızlıkla bekliyorum...hatta bazen daha erken gitsem mi diye düşünüyum sırf bebişimi görmek için...

benim göbeğim çıktı bayağıhiçbir pantolonumu giyemiyorum.bir tane giyiyorum onunda düğmesini açıyorum

ben zaten normalde de kiloluyum... göbiş de çıkınca hiçbir pantalonum olmuyor.. ben de küçük boy hamile pantalonu giymeye başladım.. çok rahat valla... bir iki ay sonra da büyük boy alırım 1-2.. tamamdır...

konserve ürün aslında doktorlar pek önermiyorlar...

çaya gelince ne çayı olduğu önemli bence... sanırım yeşil çayı günde 1-2 fincan içebiliyorsun... ama mesela ahududu çayını önermiyorlar... Ahududu yaprağı galiba eski dönemlerde de geciken doğumları başlatmak için kullanılıyormuş.. ben öyle okumuştum bir yerlerde... ama herhalde arada sırada içilen bir fincandan birşey olmaz... di mi? ben şahsen pek sevmem bitki çayı... günlük 1-2 bardak istihkakımı siyah çay ile kullanıyorum :)

ama senin için o yazıyı okuduğum siteyi buldum...

Hamilelik döneminde kadınların çoğu zencefil, ıhlamur, papatya, rezene, kuşburnu, normal çay, yeşil çay ve meyve çaylarını bulantı gidermek için (zencefil), sıvı ihtiyaçlarını gidermek için, sakinleştirici özelliklerinden faydalanmak için (rezene) veya lohusalık döneminde süt yapımını artırmak için (papatya, rezene, ısırgan otu çayları) kullanmaktadırlar. Bu sayılanlarda günlük miktar iki fincanı aşmadığı sürece sorun yok gibi görünmektedir.

Halbuki ismi masum gözüken ve bize aşina olan çeşitli bitki çayları, örneğin adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini, gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını artırarak erken doğum yapma riskini artırabilmektedir.

Ahududu çayının doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi yüzyıllardan beri bilinmekte ve ebeler tarafından bu çay gecikmiş doğumları başlatmak için kullanılmaya devam etmektedir.

Bunlar yanında üçüncü bir grup bitki çayı ise artık hemen her markette rastlayabileceğimiz isimlerini az duyduğumuz veya hiç duymadıklarımız: Fesleğen, Biberiye, Lavanta, yaban mersini, sarı kanturon, melisa yaprağı, kediotu, oğul otu, aloe vera, karahindiba bunlara örnek verilebilir. Bu sayılan bitki çaylarının ortak özelliği gebelik döneminde kullanıldıklarında erken doğum, gebelikte kanama ve düşük riskini artırma olasılıklarının bulunması ve bu nedenle kesinlikle kullanılmaması gerektiğidir.

Bazı bitkilerin aşırı kullanımda sakat doğuma yol açtıklarına dair bazı bulgular bile mevcuttur.

Özet olarak hamilelik döneminde bitkisel çaylara masum gözüyle bakmak yerine günümüzde kullanılan ilaçların kökeninde bitkiler olduğu gerçeği göz önünde bulundurulmalı ve bitkisel çayları kullanmadan önce mutlaka doktora danışılmalıdır.

benim daha yeni yeni karnım belli oluyo eski pantolonlarımı düğmesi açık giyebiliyordum..dün kot pantolon aldım 38 beden ama paçalarını bugün yaptıracam...51 kiloyla hamile kaldım, şuan 54,5 kiloyum sadece 3,5 kilocuk almışım az mı normal mi???

ya ben de 2 kilo aldım, ama seninle aramızda 1 ay var... ben çok mu aldım acaba? başka kilo alan var mı kızlar?

Bende kilo aldım ama hala iki tane pantolonum oluyo hamile pantolonunu hiçbirisi olmayınca almayı düşünüyorum

günaydınnn..artık benimde bir hamile pantolonum var

hayırlı uğurlu olsun canım

bende yaklaşık 1 aydır giyiyorum sürekli oturduğum için beli ve alt kısmı rahat oluyor..Ama buaralar gerçekten diğer pantolonlarıma sığamadığım için giyiyorum çok rahat gerçekten :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…