yani bugun sinirlerim inanilmaz bozuk...aglamamak icinde kendimi zor tutuyorum...
1-sabah idrar yollarimi usuttum sanciyla uyandim 3 saatlik uykunun uzerine..neyse sicak su falan filan hala bile agri hissediyorum..gecmedi lanet sey..
2-doktor randevuma gitmeden once esim geldi aldi beni annemlerin vizesi cikmis iki vizeyi toplamda 170 dolara hallaedecekken is guzarin bir yuzunden 2 bin tl mal oldu onu duydum cildirdim...uzerine bilette alacagiz yani toplamda 5 bin tl odeyecegimi ogrenince sabah sabah allahim sana geliyorum dedim..
3-doktora gittim muayyenemi falan yapti catiya bakmak istedi neden dedim..ben zaten sezeryan olacagim..hee simdi onu saglik kartinin bagli oldugu yere sormamiz lazim dedi..iyide konustuk hani hallediyorduk..e olmazssa fiyati nedir dogumdan korkuyorum..8.000 tl oda belki demesinmi rakam icin...istiyorsan oyle yaparis istersen normal dogur...cinnet geciriyordum..be kadin uzatmasaydin bu kadar parayi versem alman hastanesinde dogururdum ben turkiyede ne kastim ozaman...yani turkiyede tas catlasa 3 bin tl halldecegim toplam herseyiyle beraber bana 20 tl patlamasinmi..26 gidip cati muayenesi olucam ustune...
yemin ederim parasinda falan degilim oo parayi cocugun gelecegine yatirsam gam yemeyecegim..midem kaskati kesildi uzerine kasiklarimda sanciyor ben bugun dogurmasam iiiyidir...
esimde bana sinirlendi niye takiyorsun tamam neyse oderis diyor...benim derdim parasi degilki yapilan sacma salak isler..bilseydim turkiyeden hic gelmezdim takti dogurtacak beni kadin basima agrilar saplandi..
çok stres yapma dunedain. Eşin öderiz demiş işte bırak ödesin. Ayrıca ben normal doğumu herşeyiyle 3000 tl ye halledemiyorum Türkiyede olmama rağmen daha fazlaya mal olucak gerçi sezeryanla normalin arasında çokda fiyat farkı yok. İyi bir hastanede doğurayım ilgi yüksek olsun rahat edeyim istiyorsan burasıda çok ucuz değil. Tabi avrupa ve diğer ülkelere göre sağlık sektörü daha uygun orasıda bir gerçek. Belki biraz rahatlatabilmişimdir seni :)
Çatı muayenesinide doğuma hazırlık olarak düşünün sonuçda onun katbe kat fazlasını çekiceğimiz kesin. Allah hayırlısıyla sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
Kızlar 8.000 tl 3.000 tl çok uçuk rakamlar değil mi?Benim doktorum da devlet hastanesindeydi özele geçti.Geçen ay gittiğimde işte biraz fiyat ilgilerini verdi ne ssk ne bağkur ne de emekli sandığı yani hiçbişeyi olmayan vatandaş bile sezeryan 3 gece özel oda kalma hepsi taş çatlasa bin tl anca tutar dedi.Samsun medical parkta doğum yapıcam ben ayrıca teyzemin kızı da orda doğum yaptı yine bin tl ye çıktı.Sizin fiyatlar bana biraz uçuk geldi hele 8bin
Parası mühim değil de dediğin gibi o parayı çocuğun geleceği için yatırırım daha iyi yani
Bu arada drum gel çatı muayenesi yapcam dedi ayın 25inde ama sezeyan olucam yaptırmama gerek varmı ki :44:
esimde ben cok sinirlenince bugun soruyor bebek hareket ettimi bugun..anne kizinca bebegin hareketleri yavaslarmisya..dedim korkma bir sorun yok..bebegimide uzmeye gerek yok bos yere allah hayirlisini versin...
yanliz bugun sinir oldum ama masallah sabah kahvaltimi yaptim sonra aksam yemegimi yedim keyifli bir sekilde arada meyvelerimi cikolata pekmez falan filan hepsini goturdum.hala araniyorum neler yesem diye...simdide sicak sut iciyorum cok efkarliyim :9
günaydın kızlar.
aman sağlık olsun da paralar bi şekilde ödenir gider unutulur.insan bi yerde mecbur kalıyor işte düzene. yeterki sağ salim alalım bebeklerimizi kucaklarımıza.
biz de bi beşik derdine haftasonunu sinir stres geçirdik. dudulludaki civil mağazasına gittik parkyatak almaya. bize yakın orası. oradaki mal elemanı zor zahmet bizimle ilgilensin die tuttuk.adama söylüyorum bak alıcam bunun değişik rengi var mı? adam bi bakim bi saniye dedi gitti başka müşteriyle ilgilenmeye başladı.biraz bekledim zaten de çok hamileyim iyice sinirlendim. gittim dedim ki. bak alıcam ben bunu. almam için daha ne kadar beklemem gerekiyor? dedim.neyse geldi bi zahmet yokmuş istediğiniz renkten dedi. getirtin o zaman dedim. tamam akşam ben sizi ararım dedi.aramadı.
oradan dönüşte döncek yol bulamadık mecbur u dönüşü yasağını deldik. orada da sivil polis bekliyormuş. hop kucaklarına düştük. bi de trafik cezası yedik. ben anlamıyorum.istanbulda o kadar hanzo var trafik canavarı.görmezler bunları.bizim gibi kurallara uyanlar en ufak şeyde yer cezayı.
neyse akşam dedikki biz bunların merkez mağazalarına gidelim dedik.netten bulduk adresi.o da tee maltepede.biz çekmeköydeyiz.gittik baktık meğer depoymuş. be gerizekalılar ne die mağaza die koyuyorsunuz madem internet sitesine.neyse maltepede varmış.yakın.orayada trafik mrafik zor bela gittik. neyseki istediimiz beşikten varmış.iki saat eleman baktı eksik parça var mı die.bi demiri eksikmiş gitti tamamladı.içime sinmedi. sonra nevresim yastık takımı alıcam dedim. ona da baktı eksik var mı die. noooluyo abi dedik. kendi mallarına güvenmiolar daha. böyle mi olması lazım yani.ona da sinir olduk. ama artık geldik o kadar alalım dedik. iyice kontrol ettik.yataağını yorganını aldık çok şükür. bunlar böyle lakayt çalışıyor nasıl o kadar müşterileri var anlamıyorum. bi daha da civil mağazasına gitmem. müşteri çok die tenezzül etmiolar galba.
bugün artık ağdaya giderim.son ütülerimi yaparım.yatağı yorganı yıkarım. yarın doktora çatı muayenesi var.bu haftayı doğurmadan atlatırsam inş haftaya annemler gelicek. bıktım hamilelikten.içimde kocaman çocuk oldu artıkgıdıklanıyorum hareket ettikçe
valla bende daha yeni uyandim artik su kil tuy sorununa bir cozum getirmem gerekiyor..masallah black.. agda falan iyi dayniyorsun valla benim canim cok tatli bide saclarim sarilari uzadi siyah dipleri aynaya her baktigimda koylu gibi duruyor..zorla oksijenle acilmis gibi uclari..amonyaksiz boyalar var ama guvenemedim bekliyorum bebek dogsun diye artik onuda emzirmek var oda sorun yaparmi diye bir muallakta kaldim bekliyorum..
bir yerde okudum saci boyamanin etkisi cocuklarda 10 sene sonra falan cikiyormus ..astima kanser daha yatkin falan oluyorlarmis..tabi bu duzenli heray boyatanlar icin gecerliymis gozunuzu korkutmayim...yani bunu okuyunca biraktim boyatacaktim normalde..
Selam anneler ve doğmuş-doğmamış bebişcikler.Kızlar bence de en iyisi imkan oldukça özelde doğurmak ama çok fahiş fiyatlar olunca insanın eli gitmeyebiliyor amaaan sağlıklı doğsunlar da canları sağolsun valla para ödenir canımızı sıkmayalım.
Ben de son günler bol meyve pekmez ceviz süt yoğurt Allah ne verdiyse artık götürüyorum
Ayın 25 inde kontrolüm var valla şu kıl tüy meselesi benim de çok canımı sıkıyor
Evt cnm bakalim hangimiz once dogurucaz :) bencede kilo almaya ugrasma sltan cok dikis oluyor bende onu dusunuyirum ya yemene dikkat et 3.700gibi dogcak daha kilo almasin dedi31inde geldedi banada cati Muayenesi icin valla acisiz bisey saniyordum ben onu ya korktum simdi bilmeseydim gidincr ogrenseydim keske :) dunedain sizin oralarda bebegin kiyafetlerine kadar veriyorlarmis ben oyle dumustum yengemde almanyada dogum yapti hastane cikisini falan hep onlar giydirmis ben hic bisey goturmedim demisti biz kendimiz goyuruyoruz dedigimde sasirdi hatta ama sen hazirlikli git tabi..
Normal dogum eminim ki cok zordur ama korkutma kendini okadar catinda genistir belkide bi nefeste dogurucaksin ( insallah ) dogum hikayelerini okuyorum dogurmuslar iste bende dogururm Allah yardim eder diye motive ediyorum kendimi bol bol dua edelim Allahin izniyle cabucak dogurup kavusucaz bebislere...
teşekkürler patka :) hepimiz güzel güzel büyütelim inşallah bebişlerimizi odalarında :)
ya valla şimdi gittim geldim gözümden yaş geldihamilelikte acayip acıyor. napayım başka türlü temiz hissetmiyorum katlanıyorum artık. doğuma kadar çıkmaz artık. ben saçlarıımı boyamadığımdan öyle bi derdim yok ama artık boş ver yaa biraz daha sabret az kaldı zaten. hamile kalınca sırma gibi saçlarımı kesitirdim rahat ediyim diye.gerçekten de rahat ettim ama zavallı eşim çok üzüldü şu hamilelik geçsin döneriz özümüze.
valla aynen ben de öyle. soruyorlar sancın var mı die.bilmem varsa bile anlamıyorum diorum :))
bazen adet sancısı gibi kısa kısa oluyor ama acaba diorum bağırsak hareketi falan mı.neyse doğururken gayet net anlarız herhalde.
bende öle adet sancısı gibi hafif bir ağrı hissediyorum ama sanırım doğum sancısı bel ile kasıklara aynı anda vuruyormuş ondan dolayı kendimi teselli ediyorum
Valla bendede yok agri sizi kasilma dunedainin dedigi gibi cogunluk 37.38 haftada dogurmus kiz cocuk erken gelir deerler birde ama bizde hic dogum belirtisi falan yok...gerci su sira olmasin babam trafik kazasi gecirdi hastanelerdeyiz kac gundur boyna guden kemigin biri kirikmis ameliyat olucak annem hep onun pesinde aklida bende.. Ona uzuldum stres yaptim iyice su sira dogmasin annemin akli bende kalir kadincagiz iki arada yipratr kendini dua ediyoruzda hayirlisiyla atlatsin sag saglim ameliyati....
Valla bendede yok agri sizi kasilma dunedainin dedigi gibi cogunluk 37.38 haftada dogurmus kiz cocuk erken gelir deerler birde ama bizde hic dogum belirtisi falan yok...gerci su sira olmasin babam trafik kazasi gecirdi hastanelerdeyiz kac gundur boyna guden kemigin biri kirikmis ameliyat olucak annem hep onun pesinde aklida bende.. Ona uzuldum stres yaptim iyice su sira dogmasin annemin akli bende kalir kadincagiz iki arada yipratr kendini dua ediyoruzda hayirlisiyla atlatsin sag saglim ameliyati....
selam kızlar... işten ayrılınc bilgisyarın başına oturasım gelmedi, geriden takip ediyorum o yüzden...
ben çatı muayenemi oldum... hiç korkmayın birşey yok o muayenede, rahat olun...ama doktor bana yine çok olumlu konuşmadı, çok rahat değilmiş çatım, normal doğum pek olası gözükmüyor...
bende o işi hallettim ama gerçekten hamilelikten midir nedir çok acıdı, üstelik ben lazer yaptırdığım için çok fazla yok ona rağmen.. eskiden çatır çutur aldırırdım bana mısın demezdim.... yani çatı muayenesinden kokrmayın kızlar ağdadan korkun :)
bende de dün başladı kasık ağrısı... hadi bakalım hayırlısı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?