Merhaba Kizlar :)
Burdayim burdayim firsat buldukca takip ediyorum sizleri merak ediyorum cok.. Biriktirip biriktirip okuyunca yazamadim bi turlu :)
Biz iyiyiz Emir bebegimizle ugrasiyoruz hos yiyip uyuyor hala baska yaptigimiz bisi yok su ara.. Buyuyuversede biraz sikistirsam diye bekliyorum :)
Bugun tam 1 aylik oldu 11 kasimda kirkimiz cikicak cok sukur :) Bu lohusalik iyi hosta surekli evde olmak cok sIkIyor bazen. ust uste 3 gunden fazla evde oturamayan birisi olarak astim kendimi resmen ama tabi hersey bebisimiz icin. bi kac kere disari ciktim sadece cok bunaldigim icin emzirdikten sonra kactim evden ama tabi kisa sureli birde cikinca insanin akli evde kaliyor hep bebegim nasil diye eve donmek istiyor bir tarafiniz kafa bolundu yani :)
Birde memeler ortada habire emzirme modunda olunuyor mecburen. ama ayda yazmisti sanirim utanma filan kalmiyor evet cunku o artik bebegin beslendigi en kiymetli sey oluyor. Sali gunu doktor kontrolumuz vardi. Hersey iyi yolunda isitme testini 3. seferde gectik cok sukur dahada gecemese babasi okuldan alicam artik diyordu evde uyanikken sese donup baktigi icin gececegini biliyorduk zaten ama iste adet yerini bulsun diye yaptirdik tekrar. dogumda amniyo sivisi ya da kir kalabiliyormus bebegin kulaginda o nedenle ilk seferde gecen pek olmuyordu aklinizda olsun. Onun disinda bu sefer az kilo almis buldu doktoru mama takviyesi yapiyoruz simdi emzirdikten sonra. Kucuk dogdugu icinde yeterince cekemiyor sanirim sagipta iciriyorum bazen o yuzden. Ha birde goz ultrasonu yapildi retina tabakasi ve gozun arka kisminda ki damarlanmalar kontrol ediliyormus 4-6. haftalar arasinda neyse oda iyi cikti cok sukur bir sorun yok. belki erken dogdugu icin yapilmis olabilir bizimkine sizlerde zamaninda dogum olunca isterler mi bilmiyorum yine doktoruna hatirlatirsiniz. 2 hafta sonra yine kontrole gidicez o zamanda kalca cikigi icin ultrason yapilacak. bi o kaldi aslinda oda 1. ay sonunda yapiliyormus ama bizimki erken dogdugu icin 2 hafta sonra istedi doktoru. iste bizden haberler boyle. Halen tam aglamalari baslamadi biraz agliyor gibi bi baslangic yapiyor bu ara ama yanina gidince susuyor hemen :) Alt degistirirken cisini birakmayi cok seviyor minik pipisiyle firlatiyor :) Birde gazini genellikle alttan cikartiyor bizimki su an. ilerleyen aylarda nasil olur bilmiyorum ama masallah bagirsaklar iyi calisiyor cikan sese hayret ediyoruz bazen :) ama o sesi duyunca sanki ben kendim yapmisim gibi rahatliyorum :)
Bu arada bi konusu gecmisti daha once dirsekle banyo su sicakligina bakilir baska biseye gerek yok diyen annem uzaktan su hava vs olcen ates olcere bayildi simdi oda birakti dirsek batirmayi hemen olc derecesiyle diyo :)
COk tatli oluyorlar yaa bu bebisler boncuk boncuk inanilmaazz sizi doguma daha nasil motive edeyim bilemiyorum :)
Bu arada kanamam bitti 2,5 - 3 hafta kadar surdu ilk haftadan itibaren azalarak devam etti. Yalniz cok ilginc biteli 2-3 gun olmustu birseye kizdim sinirlendim o gun kanama oldu yine!! sonra ayni gun aksamina gecti kalmadi bir daha da olmadi. Sanirim psikolojik durum da etkiliyor cok ilginc geldi bana. hamilelikte gobekte olusan cizgi var ya o da hala gecmedi.
Kizlar takip ediyorum ha dogumdan sonra yazin ne oldu ne bitti merak ediyorum. Gezmeyi sevenler gezmeyin walla oturun yatin dinlenin artik ben durmadim bebiste durmadi yerinde bende bu kadar erken gelecegini dusunmemistim hic siz yapmayin sakin.. kalan kalsin hic onemli degil.
Icebreezer ne kadar güzel yazmışsın, hem duyguladırdın hem gülümsettin....Allah nazarlardan saklasın Emir bebişimizi, darısı başımıza inşallah...valla ben acaip motive oldum olmasına da zaman geçimyor bir türlü