• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

Merhaba Kizlar :)

Burdayim burdayim firsat buldukca takip ediyorum sizleri merak ediyorum cok.. Biriktirip biriktirip okuyunca yazamadim bi turlu :)

Biz iyiyiz Emir bebegimizle ugrasiyoruz hos yiyip uyuyor hala baska yaptigimiz bisi yok su ara.. Buyuyuversede biraz sikistirsam diye bekliyorum :)
Bugun tam 1 aylik oldu 11 kasimda kirkimiz cikicak cok sukur :) Bu lohusalik iyi hosta surekli evde olmak cok sIkIyor bazen. ust uste 3 gunden fazla evde oturamayan birisi olarak astim kendimi resmen ama tabi hersey bebisimiz icin. bi kac kere disari ciktim sadece cok bunaldigim icin emzirdikten sonra kactim evden ama tabi kisa sureli birde cikinca insanin akli evde kaliyor hep bebegim nasil diye eve donmek istiyor bir tarafiniz kafa bolundu yani :)
Birde memeler ortada habire emzirme modunda olunuyor mecburen. ama ayda yazmisti sanirim utanma filan kalmiyor evet cunku o artik bebegin beslendigi en kiymetli sey oluyor. Sali gunu doktor kontrolumuz vardi. Hersey iyi yolunda isitme testini 3. seferde gectik cok sukur dahada gecemese babasi okuldan alicam artik diyordu :D evde uyanikken sese donup baktigi icin gececegini biliyorduk zaten ama iste adet yerini bulsun diye yaptirdik tekrar. dogumda amniyo sivisi ya da kir kalabiliyormus bebegin kulaginda o nedenle ilk seferde gecen pek olmuyordu aklinizda olsun. Onun disinda bu sefer az kilo almis buldu doktoru mama takviyesi yapiyoruz simdi emzirdikten sonra. Kucuk dogdugu icinde yeterince cekemiyor sanirim sagipta iciriyorum bazen o yuzden. Ha birde goz ultrasonu yapildi retina tabakasi ve gozun arka kisminda ki damarlanmalar kontrol ediliyormus 4-6. haftalar arasinda neyse oda iyi cikti cok sukur bir sorun yok. belki erken dogdugu icin yapilmis olabilir bizimkine sizlerde zamaninda dogum olunca isterler mi bilmiyorum yine doktoruna hatirlatirsiniz. 2 hafta sonra yine kontrole gidicez o zamanda kalca cikigi icin ultrason yapilacak. bi o kaldi aslinda oda 1. ay sonunda yapiliyormus ama bizimki erken dogdugu icin 2 hafta sonra istedi doktoru. iste bizden haberler boyle. Halen tam aglamalari baslamadi biraz agliyor gibi bi baslangic yapiyor bu ara ama yanina gidince susuyor hemen :) Alt degistirirken cisini birakmayi cok seviyor minik pipisiyle firlatiyor :) Birde gazini genellikle alttan cikartiyor bizimki su an. ilerleyen aylarda nasil olur bilmiyorum ama masallah bagirsaklar iyi calisiyor cikan sese hayret ediyoruz bazen :) ama o sesi duyunca sanki ben kendim yapmisim gibi rahatliyorum :)
Bu arada bi konusu gecmisti daha once dirsekle banyo su sicakligina bakilir baska biseye gerek yok diyen annem uzaktan su hava vs olcen ates olcere bayildi simdi oda birakti dirsek batirmayi hemen olc derecesiyle diyo :)

COk tatli oluyorlar yaa bu bebisler boncuk boncuk inanilmaazz sizi doguma daha nasil motive edeyim bilemiyorum :)
Bu arada kanamam bitti 2,5 - 3 hafta kadar surdu ilk haftadan itibaren azalarak devam etti. Yalniz cok ilginc biteli 2-3 gun olmustu birseye kizdim sinirlendim o gun kanama oldu yine!! sonra ayni gun aksamina gecti kalmadi bir daha da olmadi. Sanirim psikolojik durum da etkiliyor cok ilginc geldi bana. hamilelikte gobekte olusan cizgi var ya o da hala gecmedi.

Kizlar takip ediyorum ha dogumdan sonra yazin ne oldu ne bitti merak ediyorum. Gezmeyi sevenler gezmeyin walla oturun yatin dinlenin artik ben durmadim bebiste durmadi yerinde bende bu kadar erken gelecegini dusunmemistim hic siz yapmayin sakin.. kalan kalsin hic onemli degil.

Icebreezer ne kadar güzel yazmışsın, hem duyguladırdın hem gülümsettin....Allah nazarlardan saklasın Emir bebişimizi, darısı başımıza inşallah...valla ben acaip motive oldum olmasına da zaman geçimyor bir türlü :52:

Icebreezer maşallah canım demek miniğimiz 1 aylık oldu maşallah maşallah Allahım sağlıkla büyütmeyi nasip eder inş.

ben dogumdan cok korkuyorum :(
nasıl olucak bilemiyorum ... ama bir an önce aramıza katılsında istiyorumm...
kacıncı haftanıza kadar calıştınız arkadaslar ben hala calışıyorum, umarım zararlı olmaz

kacıncı haftanıza kadar calıştınız arkadaslar ben hala calışıyorum, umarım zararlı olmaz

ben hala çalışıyorum Gamzeleyy, 37. hafta bitene kadar çalışacağım...

sen kendini iyi hissediyorsan işin de çok ağır değilse niye zararı olsun ki_?

ya ben tam bilmiyorum doktor 11 Aralık olarak hesaplamıştı ama hep bir hafta ileriden gtti şu ana kadar bebişim... eğer normal olursa Aralık'ın ilk haftası olarak düşünüyorum... ama bu cumartesi dr ile konuşacağım, eğer sezaryen derse artık bir tarih isteyeceğim... sezaryen olacaksa sancı çekmenin manası yok, planlı olsun, diii mi ama?

senin tarihin ne olarak gözüküyor...

benimkide 12 aralık gözüküyor :) ama bakalım nezaman gelmek isticek kızım. İyi sevindim burda bir başıma kalmıcama :D çünkü bebek olunca zor vakit bulunuyor buraya anladığım kadarıyla icebreezer bir örnek. Neyse bebeklerimiz sağlıkla büyüsünlerde başka birşey istemiyorum :)

evet ben de merak ediyorum, hatta dün bir ara online olduğunu gördüm ama sonra baktım mesaj yoktu, e tabi bebişle kolay diildir eminim :)

bu arada ırmak ve dilek ne yapıyor acaba? suna'da yok... bir iki gündür bestem de yok... aralarında doğum yapan var mıdır acaba?

Yok canım daha doğurmadım, evde keyif yapıyorum bol bol dinleniyorum şu aralar, kızımda kreşe gittiği için rahatım ,ufak tefek işler yapıyorum evde onun dışında vakit çabuk geçiyor benim için, işe gitmekten gerçekten yorulmuştum çok iyi geldi bana ev hayatı ,özlemişim açıkcası.Darısı tüm diğer çalışan arkadaşlara olsun inşallah . Bu arada bayramıda bir atlatsak hayırlısıyla alelacele birşeyler olacak diye çok korkuyorum .

Hoşgeldin aramıza , hayırlı olsun bebişin .Ben 37. haftaya kadar çalışmayı düşünüyordum ama 35+2 de ayrıldım zorlanmaya başlamıştım baya , sürekli oturarak çalışıyordum çünkü.

Yok canım daha doğurmadım, evde keyif yapıyorum bol bol dinleniyorum şu aralar, kızımda kreşe gittiği için rahatım ,ufak tefek işler yapıyorum evde onun dışında vakit çabuk geçiyor benim için, işe gitmekten gerçekten yorulmuştum çok iyi geldi bana ev hayatı ,özlemişim açıkcası.Darısı tüm diğer çalışan arkadaşlara olsun inşallah . Bu arada bayramıda bir atlatsak hayırlısıyla alelacele birşeyler olacak diye çok korkuyorum .

evet evde olmak gibisi yok. Stressiz istediğin gibi davranabilmek güzel. Gerçi beni iş yerimden hala bişiler sormak için arıyorlar. Telefonumda şirketin nosunu görünce anlık stres yine sarıyor beni. inşallah bayramdan sonra rahatsız edilmem :) Benide bu aralar doğum korkusu sardı acil bişiler olur diye korkuyorum. Daha çantamı hazırlamadım yani hazırlık konusunda hiç birşey yapmadım hayırlısı inşallah hepimiz için.

evet evde olmak gibisi yok. Stressiz istediğin gibi davranabilmek güzel. Gerçi beni iş yerimden hala bişiler sormak için arıyorlar. Telefonumda şirketin nosunu görünce anlık stres yine sarıyor beni. inşallah bayramdan sonra rahatsız edilmem :) Benide bu aralar doğum korkusu sardı acil bişiler olur diye korkuyorum. Daha çantamı hazırlamadım yani hazırlık konusunda hiç birşey yapmadım hayırlısı inşallah hepimiz için.

Hazırlarsın canım ya , ben de daha yeni hazırladım 1 hafta filan oldu yani, hiçbirşeyde almamıştım hatta hepsini 1 günde hallettim sonrada yıkanacakları yıkayıp ütüleyip koydum çantaya . Korkular endişeler elbette çok normal , daha önce doğum yapmış biri olarak ben sizlerden daha çok tırsıyorum inanırmısınız.Çünkü ilkinde neyle karşılaşacağınızı bilmiyorsunuz , leyla gibi oluyorsunuz :) bir şekilde herşey oldu bittiye geliyo
Amannn hayırlısıyla bir doğursaydık hepimiz.

icebreezerin okuyunca yazdiklarini cok kosturacagimizi anladim ve daha bir yapistim yataklara.....

aksam bir halzsizlik coktu ustume banyodan cikarken bir banyoyuda yikayim dedim aksam yemegini bile zor hazirladim yedim pesinden yattim hemen...esiminde bayram tatili basladi 3 gun benimle artik..

birde bebeginiz dondumu karninizda sanki ben artik poposunun midemin altinda hissediyorum...onceden hep asagida bombelik olurdu...simdi poposu yukarida ay nasil guzel dayanamiyorum hep poposuna elimi goturuyorum avucumun icinde....

Icebreezer ne kadar güzel yazmışsın, hem duyguladırdın hem gülümsettin....Allah nazarlardan saklasın Emir bebişimizi, darısı başımıza inşallah...valla ben acaip motive oldum olmasına da zaman geçimyor bir türlü :52:

Amin Ayda allah tum bebekleri korusun darisi basiniza evet sizin guzel haberlerinizide okuyacagiz yakinda insallah az kaldi :) Bu gunlerinde kiymetini bil gece kalkma derdi olmadan (tuvaleti saylamiyorum) rahat rahat uyuyun disari ciktikran sonra hersey ona programli oluyor beslenme saati alti ne zaman degisti yok doktoru kontrolu asisi kosusturma basliyor ki bende daha iyi gunlerdeyim su anda biliyorum :) bizimkide aglama provalarini bitirip gercekten aglamalara baslyinca o zaman muma dikecek iste :)

Icebreezer maşallah canım demek miniğimiz 1 aylık oldu maşallah maşallah Allahım sağlıkla büyütmeyi nasip eder inş.

yaa evet 1 aylik oldu bile minik prensimiz zaman cabuk geciyor bana simdi. Gerci hamilelikte cabucak gecti zaten 6. haftada ogrendim 31 de dogurdum derken anlamadim :) Amin canim allah sizlerede saglikla kucaginiza alip buyutmeyi nasip etsin insallah. Cok guzel bir duyguymus dogduktan sonra daha iyi farkina variyor insan..

günaydın kızlar :)

icebreezer allah kolaylık versin canım. neyseki sağlıklı büyüyor ufak doğmasına rağmen çok şükür. valla artık doğurayım da uyumicaksam uyumiim diyorum.bıktım hamilelikten :D

gamze hoşgeldin aramıza. valla kimin önce kimin sonra doğuracağı belli olmuyor bakalım bundan sonra ilk kim doğuracak :))

ben de doktora gittim dün. çok şükür herşey yolundaymış 2425 gr olmuş bebeğim. suyu muyu iyiymiş.kafası dönmüş normal doğurursun dedi. bi iki kere panik atak geçirdim hamilelikten önce. kronik hasta değilim ilaç kullanmıyorum ama ara ara fenalık basınca pasiflora falan içiyordum. doktora anlattım. doğumda panik atak geçirirsem die. korkma o senin elinde bişi olmaz. neler görüyoruz, sen bağırcaksın çağırcaksın bizi azarlicaksın sezeryan die diretçeksin. biz alışkınız dedi. :D iyice tırstım :D
erken doğum görünmüyormuş şuan.nst ye soktu. bebeğin kalp atışları 110 ile 160 arasında sürekli gitti gitti geldi.korktum. bazen çok hızlanıo birden yavaşlıyo. normal herhalde çünkü nst iyi dedi. bi de altta bi çizelge daha var ya100 e kadar olan genelde 60 civarı seyretmiş, bi ara çocuğun kalp atışı 160 ı geçince o da 80i aşmış. o ne anlamadım? tecrübeli arkadaşlar ne ki o?

dunedain benimkinin poposu da midemin altında hemen. ağzımdan çıkıcak nerdeyse.

ben de bugün son olarak gidicem inş okula. bayramdan kalan iki günü raporla kapatiim diorum. 14ünde de izne ayrılıcam inş. artık ağırlık bastıkça zor oluyor git gel. zaten çocuklar da sinirlendiriyor beni. daha fazla gidersem sinirden doğurucam. bayram tatilinde bi yere gitmicez. son eksikleri tamamlarız artık. viaport bizim eve yakın uygunmuş orası.oraya bi bakalım diyoruz.orası da kocaman nerde ne bulcaz bakalım.

doktor bana son ay daha çok şişçeksin dedi annecim çok korkuyorum:53: doğumdan da tırsmaya başladım zaten.

hazırlarsın merak etme o kadar büyük bir iş değil.. ben de stres yaptım önce çantam hazır değl ne yapacağım diye..sonra yarım saatte hazırlayınca çantayı kendi kendime güldüm dedim bunun için mi stres yaptım diye...

Hoşgeldin aramıza , hayırlı olsun bebişin .Ben 37. haftaya kadar çalışmayı düşünüyordum ama 35+2 de ayrıldım zorlanmaya başlamıştım baya , sürekli oturarak çalışıyordum çünkü.

:) süper... tadını çıkar, darısı başımıza...

günaydın kızlar :)

icebreezer allah kolaylık versin canım. neyseki sağlıklı büyüyor ufak doğmasına rağmen çok şükür. valla artık doğurayım da uyumicaksam uyumiim diyorum.bıktım hamilelikten :D

gamze hoşgeldin aramıza. valla kimin önce kimin sonra doğuracağı belli olmuyor bakalım bundan sonra ilk kim doğuracak :))

ben de doktora gittim dün. çok şükür herşey yolundaymış 2425 gr olmuş bebeğim. suyu muyu iyiymiş.kafası dönmüş normal doğurursun dedi. bi iki kere panik atak geçirdim hamilelikten önce. kronik hasta değilim ilaç kullanmıyorum ama ara ara fenalık basınca pasiflora falan içiyordum. doktora anlattım. doğumda panik atak geçirirsem die. korkma o senin elinde bişi olmaz. neler görüyoruz, sen bağırcaksın çağırcaksın bizi azarlicaksın sezeryan die diretçeksin. biz alışkınız dedi. :D iyice tırstım :D
erken doğum görünmüyormuş şuan.nst ye soktu. bebeğin kalp atışları 110 ile 160 arasında sürekli gitti gitti geldi.korktum. bazen çok hızlanıo birden yavaşlıyo. normal herhalde çünkü nst iyi dedi. bi de altta bi çizelge daha var ya100 e kadar olan genelde 60 civarı seyretmiş, bi ara çocuğun kalp atışı 160 ı geçince o da 80i aşmış. o ne anlamadım? tecrübeli arkadaşlar ne ki o?

dunedain benimkinin poposu da midemin altında hemen. ağzımdan çıkıcak nerdeyse.

ben de bugün son olarak gidicem inş okula. bayramdan kalan iki günü raporla kapatiim diorum. 14ünde de izne ayrılıcam inş. artık ağırlık bastıkça zor oluyor git gel. zaten çocuklar da sinirlendiriyor beni. daha fazla gidersem sinirden doğurucam. bayram tatilinde bi yere gitmicez. son eksikleri tamamlarız artık. viaport bizim eve yakın uygunmuş orası.oraya bi bakalım diyoruz.orası da kocaman nerde ne bulcaz bakalım.

doktor bana son ay daha çok şişçeksin dedi annecim çok korkuyorum:53: doğumdan da tırsmaya başladım zaten.

ama zaten öyle olması gerekiyormuş blackrose.. kalp atışlarını değişkenlik göstermesi gerekiyormuş... bu yazıya bir göz at istersen...

Fetal distres olmayan sağlıklı bir fetusun NST trasesinde çok tipik bulgular vardır: Kalp dakikada 120-160 arası atar. Kalp atışları dalgalanmalar gösterir. Değişkenlik adı verilen bu dalgalanma bebeğin sinir sisteminin sağlıklı olduğunun en önemli göstergelerinden biridir. Bunlara ek olarak sağlıklı fetusun vücut hareketleri esnasında kalp atımı hızlanır belli bir süre sonra yine normal hızına döner. Trasede bu esnada kalp atım hızında yükselmeler oluşur. Bu yükselmelere akselerasyon adı verilir. NST yorumlanmasında kalp atım hızı, değişkenliğin derecesi ve akselerasyonların büyüklüğü ve süresi (yükselmenin derecesi) temel alınır. 20 dakikalık inceleme sonucunda bazı kriterler yerine gelirse bebek sağlıklı demektir. Bu durumda reaktif (reaktif=uyarana cevap veren-burada uyaran bebeğin kendi hareketidir) NST'den bahsedilir. NST 20 dakika boyunca reaktif olmamışsa bebeğin uykuda olduğundan şüphelenilir. Bu durumda belli bir süre bebeğin uyanması ya da fetal akustik stimulasyon cihazı denen ve bebeğe ses uyarısı vermek için özel tasarlanmış bir cihaz karna yerleştirilerek bebek uyandırılmaya çalışılır. Bir süre sonra tekrar NST yapılır. Reaktiflik kriterleri yine oluşmamışsa nonreaktif NST'den bahsedilir.

:nazar::nazar::nazar: maşallah bebişine... ben de yarın gideceğim bakalım nasılmış bizim küçükbey..

slm kızlar drdan geldik 1 cm açılmam var,haftaya perşembe doğumum olacak Allah izin verirse, bi de bizimki daha erken gelmezse tabi...bu 1 haftayı dinlenerek, kendimi yormadan ve bol sıvı tüketerek geçirmem gerekiyormuş....o kadar değişik bi duygu ki leyla gibiyim sanki..doğum konusunda druma, siz benim için hangisini uygun görürseniz öyle olsun dedim, perşembe genel durumuma göre hareket edeceğiz.. şuan normal doğurabilirmişim, 4-5 cm açılmadan sonra dayanamazsam epidural olacak, hem beni hem bebeği riske atacak bi durum olursa sezeryan olacak..sezeryan için spinal mi genel anestezi mi? karar veremiyorum..ama muhtemelen geneli tercih ederim çünkü spinalde paniklersem kötü olur..bide nst de falan sancım çıkmadı bu şekilde kalırsa suni sancıyla doğumum olacak...
artık hamilelikten o kadar sıkıldım ki olsun bitsin kurtulayım istiyorum bu son haftalar hiç çekilmiyor..

blakrose maşallah bebişine :nazar::emir_bebek: nst de alttaki çizgi sancılaını kasılmalarını gösterir.

Son düzenleme:
çok sağol ayda :) ben öyle saf saf nst ye girip öyle çocuğun düzensiz kalp atışını görünce panikledim. sonra doktor şöyle bi baktı iyi dedi. ama neblim güvenemedim gene de :D. hadi bakalım inş senden de güzel haberler gelir yarın :)

selemi'cim beni de heyecan bastı şimdi. haftaya perşembeye ne var şurda. inşallah sağlıkla alırsın eline oğlunu.bol bol hurma ye bu ara.doğuma faydalıymış.

teşk. ederim canım hurmanın namını bende duydum mutfakta bi kasenin içini doldurdum gözümün önünde olursa unutmadan yerim diye.. bazen günde 1 tane bazen 3-4 tane canım nasıl nekadar çekerse öyle yiyorum kendimi sıkmadan...yeterli midir acaba??

valla bilmem yeter herhalde.hurma yiyin diolar ama şu kadar yiyin demiolar :D ben hastane çantama da koycam hurma inş. doğumdan sonra da hem kan değerlerine iyi geliomuş hem de sütü artırıomuş. meryem suresinde geçiyor ya. hz meryem doğururken hurma ağacından beslenmiş.

bugün doktora gittik oglusumu gördüm .. ayaklarıyla suratını kapatmaya calışlıyordu ..
oğlusum 2,58 boy 41 olmus tosuncuk :)
suyu,kalpatısı iyiymiş,ters duruyordu artık normale donmüş kafamız asagıya inmiş bu haftalarda ...
hersey normal miş cok sevindim cok mutluyum ...
birazcık kansızım hala :( sadece bu ....

çok sağol ayda :) ben öyle saf saf nst ye girip öyle çocuğun düzensiz kalp atışını görünce panikledim. sonra doktor şöyle bi baktı iyi dedi. ama neblim güvenemedim gene de :D. hadi bakalım inş senden de güzel haberler gelir yarın :)

selemi'cim beni de heyecan bastı şimdi. haftaya perşembeye ne var şurda. inşallah sağlıkla alırsın eline oğlunu.bol bol hurma ye bu ara.doğuma faydalıymış.

inşallah canım.... ya ben hurmayı hiç duymamıştım... ben de aliim bari..

slm kızlar drdan geldik 1 cm açılmam var,haftaya perşembe doğumum olacak Allah izin verirse, bi de bizimki daha erken gelmezse tabi...bu 1 haftayı dinlenerek, kendimi yormadan ve bol sıvı tüketerek geçirmem gerekiyormuş....o kadar değişik bi duygu ki leyla gibiyim sanki..doğum konusunda druma, siz benim için hangisini uygun görürseniz öyle olsun dedim, perşembe genel durumuma göre hareket edeceğiz.. şuan normal doğurabilirmişim, 4-5 cm açılmadan sonra dayanamazsam epidural olacak, hem beni hem bebeği riske atacak bi durum olursa sezeryan olacak..sezeryan için spinal mi genel anestezi mi? karar veremiyorum..ama muhtemelen geneli tercih ederim çünkü spinalde paniklersem kötü olur..bide nst de falan sancım çıkmadı bu şekilde kalırsa suni sancıyla doğumum olacak...
artık hamilelikten o kadar sıkıldım ki olsun bitsin kurtulayım istiyorum bu son haftalar hiç çekilmiyor..

blakrose maşallah bebişine :nazar::emir_bebek: nst de alttaki çizgi sancılaını kasılmalarını gösterir.

ayy çok heyecanlı... Selemicim Allah hayırlısıyla bir avazda kurtarmayı nasip etsin...

bugün doktora gittik oglusumu gördüm .. ayaklarıyla suratını kapatmaya calışlıyordu ..
oğlusum 2,58 boy 41 olmus tosuncuk :)
suyu,kalpatısı iyiymiş,ters duruyordu artık normale donmüş kafamız asagıya inmiş bu haftalarda ...
hersey normal miş cok sevindim cok mutluyum ...
birazcık kansızım hala :( sadece bu ....

:nazar::nazar: maşallah bebişine...

Back