***** 2011 Mart Hamileleri *****

Ya kızlar benim de canım çiğ köfteyi çok çekiyor ama ben temeye cesaret edemiyorum.Ne bileyim çok sağlıklı bulmuyorum.Ben zaten hep ekşi severdim hala öyle tatlıyla hiç aram yok.Yesem mi acaba ben de bebeğin canı çeker mi acaba???

Maşallah bebişine.İyi olmasına sevindim.Batma çok normal sanırım canım ya koca bebiş oldular artık.Doktorun dediği de çok doğru dönünce de kasıklara baya baskı yapıyor.Yürürken zorluyor artık beni.Özellikle yokuş falan çıkıyorsam canımı yakıyor.Ama yolun sonuna geldik nasıl olsa.Onlara kavuşacak olmanın heyecanı her şeyi unutturuyor.

patkacığım maşallah bebişine o bahsettiğin ağırıları ben çok çektim bebiş aşağı doğru inince rahatladım..şu an iyiyim yani...

bizde bugün kontrole gittik her şey yolunda çok şükür artık doğumu bekliyoruz..hayırlısıyla sağ salim doğururuz inş. gittiğim hastane bi afiş hazırlamış 'prenses doğum' diye ağrısız normal doğumu öneriyorlar herkese..dr um zaten sezeryan kelimesini ağzına bile almıyor.bakalım artık sanki bayramda doğurup ulu orta kalacakmışım gibime geliyor heryer kapalı olacak hastane personeli olmayacakmış gibi kabuslar görüyorum.aslında hastaneylede konuştum her türlü imkan kesintisiz sunuluyor ama düşünmeden edemiyor insan sonuçta bayram haftası 39 olmuş oluyoruz.

mavibebek bence canın ne çekerse az da olsa yemen lazım..bebişin canı çeker..ben öyle çok sık olmasa bile bi kaç defa yedim.

Son düzenleme:
Selemicim bugün eşim gelirken aldıracağım zaten çiğ köfte.İçime dert oldu şimdi.Az da olsa yiyeyim bari.
Doğum konusunda ben de baştan beri hap normal istiyorum diyordum ama benim de doktorum tam tersi pek normali ağzına almıyor.Böyle olunca da beni korkutuyor.Sonuçta normal doğumda doktoruna da güvenmek çok önemli.O yüzden ben de sezeryana karar verdim.Umarım iyi yapıyorumdur.

ya artık çiğköfteleri etsiz yapıolar. yasak çünkü. ondan ben yedim hep.

valla bende kasımın 20 sinden sonra bkliyorum kendi çapımda ama ne zaman glir artık bebiş bilmem. benim de nefesim çok daralıyor geceleri çok rahatsız oluyorum. bi de geceleri yatakta dönmekte zorlanıyorum bebek uyanıyor resmen sonra bi çırpınıyor sonra uyuyor yazık. geceleri çok işimiz var.

benim bugun kasiklarimda inanilmaz bir agri olustu tek adim atamadim bebek bu haftalar donuyormus artik mideye baski yerine bele ve kalcaya agri yaparmis...heralde donuyordu tam bilmiyorum..ama agriya dayanamadim bian korktum geliyo galiba diye uzandim uyuyup kalmisin kalkinca gecti...

bende sakiz cigniyorum 9 ay boyunca tuttum kendimi icinde olan bir madde yuzunden ama dun aksam artik cignemem gerekiyor dayanamiyorum diye attim agzima bi tane..bu ara aci eksi kizarma hepsini yiyorum...hep tuzlu istegi yuzunden...her sabah 2 kasikta pekmez yiyorum bakalim 17 de yine kontrolum var kac kilo acaba bebek merak ettim....

mavibebek hakkında hayırlısı olsun canım, dr larımıza güvenmeliyiz başka çaremiz yok malesef..normal doğum isteyip doğuramayanlar var ya da tam tersi sezeryan isteyip aniden normal doğumu gerçekleşenler bile var...hakkımızda hayırlısı olur inş.

blackrose geceleri benim içinde kabus malesef, dr soluna yat diyo..ama ben uyuyayımda nasıl olursa olsun modundayım..

dunedain yalancı doğum sancıları bunlar rahim kendini doğuma hazırlıyor ara ara olur normaldir ne zaman sıklaşır ve dinlenerek geçmezse dra gidilmeli..17 sinde iyi haberler alırsın inş. senin bebişin kilosu normaldi zaten dimi??

valla yalanci sancilar bunlar ise isimiz var...son bebek arabasi kaldi almadigim sanirim bebek sekerlerini bile turkiyeden siparis vericem..cunku evden cikamiyorum artik.

benim bebegim normal haftasinda bir hafta ilerde..dogum planli sezeryan olacagi icin 39+1 alacaklar bende kilosu dusmesin diye pekmezdi kuruyemisti bu urunleri yiyorum..yemek normal yiyorum ekmek zaten yok..su aralar elmayada sardim dolabtan buz gibi yiyorum valla....17 kasimda ulturasonum var iste son kontrolleri olacak sanirim..

birde benim doktorumda daha once sezeryanla dogum yapan bir turk bayan vardi bugun mail attim aklimda ne varsa sordum..turkiyede az cok insanlar birbirini yonlendirip doktor buluyor..benim bir doktora guvenmek gibi bir sansim oldugu icin kasilmiyor degilim...ulkede sezeryanla dogum yasak birde boyle olmasida isinde iyimidir acaba sorusu kafama karistiriyor..valla kadindan haber bekliyorum uykularimda kacti uyuyamiyorumda...

dunedain'cm iyi düşün iyi olsun. allaha dua et bol bol hayırlı doğum die. valla bizim burda da garantimiz yok ki. kimsenin hiç bi yerde garantisi yok. allaha emanetiz işte. olcak oldumu bişi her yerde olabiliyor. hem zaten zor bi ameliyat da değil. inş yolunda gider her şey.

evet dunedain blackrose'e katılıyorum.Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin..dua edeceğiz..

sanirim aksam olunca piskopata bagliyorum mesela simdi oyle seyler dusunmuyorum hormonlar kesin oynuyorlar benle..:)) bugun sabah boyaci geldi ve aklimda yokken salonu boyattim silecektim normalde..adam boyayim dedi boya dedim 2 saatte bitirdi ama hersey ust uste bindi..ev kokuyor diye ciktim evdem bebek sekerlerine bakim dedim kalmamis ama cok guzel mumluklar vardi acaba ufak hediyeler gibi verilebilirmi diye dusundum..

teşekkürler kızlar iyi dilekleriniz için dün öğlenden sonra ve bugün akşama kadar evde değildim oyüzden yeni okuyabildim. Bugün en sonunda kızımın cicilerini bebek şekerlerini kapı süsüne kadar herşeyini aldık. Okadar hafifledimki :) geriye odasındaki mobilya kokusu çıkıp annemlede dolabının çekmecelerinin örtülerini dikip yerleştirdikten sonra kıyafetlerini zevkle yıkayıp ütüleyip yerleştirmek kalıyor :)

Selam kızlar.Herkese iyi pazarlar.Yine hafta sonu kisecikler yok buralarda.Eeee bebişler gelmeden önce son gezmeleri yapıyorsunuz herhalde.
Bu günden itibaren geri sayım başlatıyorum kendi adıma.
Son 11 gün...

bende hastaneye gittim geldim idrar yollarimda enfeksiyon oldugu icin doktor tekrar test vermemi istedi..allahin var bir bildigi surekli bundan muzdaribim..aksamda konsoloslukta cumhuriyet resepsiyonu var ona katilicaz insallah esimle...benim gezmede son jubilem olacak heralde..bizde son 30 gune girdik insallah oglumla..idrar yollarim bir problem cikarmazsa insallah gununde dogacak...

çok fazla dolanmak iyi deil sanırım artık. dün optimuma gittik arkadaşla. çok kalabalıktı fenalık geldi. bi de çok dolaşştık karnımı bi tuhaf hissettim kasıklarımda taşıyamadım resmen bebeği. oturcak yer bile bulamadık doğurcam sandım valla. dün bebeğime banyo termometresi, kulak çubuğu aldım. kendime de emzirme atleti sütyen bi de hastanede giymelik dize kadar çorap aldım. bebeğimin havlusu yok daha ama bulamadım. hep bornoz takımı şeklinde vardı.

gunaydin bayanlar eh herkes izinde olunca kimse erkenden burada olamiyor demek...dun konsolosun evinde duzenlendi cumhuriyet resepsiyonu..eve inanamadim o evse biz neyde yasiyorus cozemedim..bu kadarmi luks olur..bahcesinde acik bufe partisi vardi daha once otelde falan olurdu evini acmis bu sefer.neyse konsolosluk calisan bayanlari taniyordum..dogum icin az kaldi gelcen bize valla super oldu boyle dedim evraklar ne lazim ayak ustu falan..sen gelip yorulma esin getirsin sunlar falan lazim dedi..dogdugu gun hazirla tescil evraklarini getirisin hemen kaydedim..

sonra hastanede benim doktorumda daha once sezeryan olmus bir bayanla karsilastim..onuda bulmusken hersey sordum oda saolsun gerekli bilgiyi verdi icim rahatladi hepsinden..

merhaba hanımlar.
bakıyorum kimsecikler yok ortada. Bende evde temizlik felan yapmaya çalışıyorum bugün ama dinlenmeden diğer işe geçemiyorum ve uzayıp duruyor iş :/ çoğunuzun vakti azalmış daha ben 42 gün sayıyorum

ben bornoz takımı aldım bornozu kesesi yeni doğan havlusu ve minik terlikleri bana öle daha cazip geldi :)

güzel vakit geçirmene sevindim dunedain :)

Herkese merhaba
Umarım herkes iyidir .Ben geçen hafta çarşambadan beri evdeyim izne ayrıldım artık nihayet , evde olmak gerçekten iyi geldi çünkü akşama kadar ofiste oturmaktan heryerim ağrıyodu artık ve alt tarafım çıkacak gibi oluyodu şimdi rahatım.Evde vakit şimdilik çabuk geçiyor ama benim için bundan sonrası daha da zor olacak sanırım çünkü 4.5 yaşındaki kızım da özel ilgi bekliyor sonuçta o da daha küçük , bebek doğunca napıcaz bakalım kıskançlıklar başlıyacak ister istemez , valla çok zor napıcam ben
Doktora geçen hafta gittik 11 kasımda kontrole çağırdı yine , bana biraz geç gibi geldi ama neyse .Büyük olasılıkla 15-18 arasında bir tarihte olacak doğum.

selam kızlar... mavi bebek ben aldığım yere sordum, içinde bulgur,fındık, badem ezmesi, baharat var dediler... tamam yapılma koşullarını düşünürsek ideal hamile yiyeceği değil kabul ediyorum ama neticede canın çektiyse içinde yasak olan bir madde de yok.. yanında verilen salata ıvır zıvırı yıkamak kaydıyla yani..

aynen... ben de geçen haftasonu avm'de çok dolandım, sonra ertesi gün doktorluk oldum sancı yüzünden... doğum başlayacak sandım.. doktor yorma kendini dinlen dedi.. gerçekten de ikigün dinlendim geçti... ama biz böyle fellik fellik alışveriş merkezi gezmeye devam etmesek iyi olacak... alışveriş merkezinde doğup alışveriş manyağı olacak zavallı bebişler....

Bestem iznin hayırlı olsun... Allah kolaylık versin işin zor... tam kıskanacak yaşı, napsın annesi onun da işi zor... 4,5 yıllık sultanlıktan sonra ortak geliyor ilgiye kolay mı?

ya valla eksikler içinde mecbur dolanmak gerekiyor napalım. eşime desem al gel die hayatta beceremez. anlamaz bebek havlusundan termometresinden ateşölçerinden gerçi artık az kaldı doğursak doğururuz yani. vakit doluyor.

bestem bizim bi örtmen arkadaşın aynı senin gibi 4 yaşında bi kızı var. yeni doğum yaptı. geçen gittik ziyaretine. kız öyle kıskanmıyor ama kendi oyuncağı zannediyor annesinin elinden almaya çalışşıyor kendi bakçakmış güya :)) bi de onda gördüm ki gerçekten daha büyük kız ilgiye muhtaç bi de ufağı geldi. zor valla. allah yardımcın olsun. ama ikinciyi düşüneceksek de arayı açmamak da lazım bi yandan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…