***** 2011 Mart Hamileleri *****

kızlar yürüyüş yapabiliyor musunuz?? dr bana ısrarla yürüyüş yapmamı tavsiye ediyor ama olmuyor malesef yürüyemiyorum, akşamları hava soğuk oluyor, eşim geç geliyor, tek başımada nasıl çıkacam off off
annem erken gelebilseydi bide izine ayrılsaydım gündüzleri çıkar gezerdik ne güzel olurdu..

mecburen meecburen

öğle yemeğinden sonra fabrika bahçesinde 5 tur atıyorum , yarım saat
akşam işten dönerken servisten erken iniyorum eve yürüyorum yarım saat...

yoksa şekerim tavan yapıyor, diyet + insüline rağmen....

aydacığım ne güzel imrendim valla :)
bende istiyorum ama istemek yetmiyor, uygulamaya geçmek lazım....

aydacığım ne güzel imrendim valla :)
bende istiyorum ama istemek yetmiyor, uygulamaya geçmek lazım....

ya işte insan mecbur kalmadan yapmıyor... ben de şeker çıkana kadar sallıyordum hep ama şimdi mecbur kalınca yürümeye başladım... ama imrenilecek bişey değil... diyetteyim, şeker, un, tatlı, kavun, karpuz, üzüm, muz, patates, havuç, kızartma, pilav, makarna yasak.. sağlıklı yiyeceklerle de olsa doymak, çok yemek yasak... 6 kaşık yemek, iki dilim ç ekmeği, yoğurt... bununla yaşıyorum artı insulin iğnesi oluyorum günde 3 kez... çok fenayım çoooook, Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin, geçen gün söylemesi ayıp 12 yaşımdan beri yemediğim nohut yemeğini yedim işyerinde ve inanır mısınız o bile lezzetli geldi ...

Allah yardımcın olsun tatlım ben sadece yürüş yapmana imrenmiştim ..diyet, açlık, bi şeyi yemek isteyipte yiyememe zor iş gerçekten canım Allah yardımcın olsun...Allahım hem annelere hem bebişlere sağlık versin...

amin canım saol hepimize inşallah...

:) bazen diyorum ki büyüynce bana bi cevap versin ben ona yapacağımı biliyoum annem de yaa nasılmış diyor bana.. ben çok problemli bir ergendim...şimdi annemi ucundan kıyısından anlamaya başladım, üstelik daha doğmadı bile... doğur büyüt sonra çıkıp karşına vır vır konuşsun :) bir de bizimki erkek sen o kadar çile çek o gidip kızın birinin gözünün içine baksın oooof off....

Kızlar sizde şu karında oluşan kahverengimsi çizgi oluştumu ? Ben de yok hala öyle bişey, ilk hamilelikte vardı ama

Selam kızlar.Nasılsınız?
Biz kızımla çok iyiyiz.Yine bir çarşamba boş günüm okulda.Biz de evde oturuyoruz.Yarın da İstanbulun kurtuluşu yine okullar tatil ama biz arkadaşlarla adalara gezmeye gideceğiz.Valla çok iyi gelecek bana.Evde oturmayı hiç sevmiyorum.Okulda biraz yoruluyorum ama evde boş boş oturmaktansa çalışmak daha iyi geliyor bana.Zaman su gibi akıyor işte.
Hasta olan arkadaşlar geçmiş olsun.Aman dikkat edin kendinize.Artık sona yaklaşıyoruz ama kuzularımız içerde ne kadar uzun kalabilirlerse o kadar iyi.Gelişimleri tamamlansın tamamen.1-2 hafta bile önemli.
Ben de gece yatarken zorlanıyorum artık.Yani hep sola yatmak zorluyor.Gece bir uyanıyorum tutulmuş o yanım.Kaburgalarım ağrıyor.Ama ne yaparsın her şey bebeklerimiz için.Anne olmanın kolay olmadığını biliyoruz zaten.Daha doğmadan zorluyorlar bizi.

ayy hiç sorma bende onun tasasını şimdiden düşünüyorum... D
ama dünyanın hali bu olsa gerek..Allah hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin...

Uff gece yatmak harbi çok zor , bende 2-3 yastıkla yatmaya çalışıyorum bi sağ bi sol yapıyorum , birde sürekli rüya görüyorum değişik değişik .

canım senin hamileliktemi çıktı şekerin yoksa daha önceden varmıydı ?

Uff gece yatmak harbi çok zor , bende 2-3 yastıkla yatmaya çalışıyorum bi sağ bi sol yapıyorum , birde sürekli rüya görüyorum değişik değişik .

yaa ben de çok acaip acaip rüyalar görüyroum korku filmi gibi...

canım senin hamileliktemi çıktı şekerin yoksa daha önceden varmıydı ?

hamilelikte çıktı canım benim şekerim... benim fazla kilom olduğu için başından beri şeker ölçümü ara ara yaptırıyordum iyiydi, 24-25. haftadan sonra sapıttı...

Bende de bu aralar uyku bozukluğu var.Gündüzleri uykum geliyo uyusamda binbir türlü rüya görüyorum :44:
Akşamları da hiç uyuyamıyorum zaten birde gribim nefes dahi almakta zorlanıyorum :2:

selamlaaar,

ben de hep sol tarafa yatmaktan yoruluyorum ya. sabah kalkınca her tarafım tutulmuş oluyor. zaten gece uyyur uyanık geçiyor.

bu ara benim de en çok korktuğum şey erken doğurmak. ara ara karnım kasılıyor. yürürken karnımın altına baskı oluyor sancıyor. size de oluyor mı? bugün okulda gene sulu sulu akıntım gelince artık doktora gideyim bi dedim panikledim. çok şükür bebeğimin suyu iyiymiş. doktor idrar kaçırıyor olabilirsin dedi.idrar kaçırsam anlamam mı ama ya:44:
doktor iyi yapmışsın böyle şüphelenince gene gel dedi. bazen gerçekten sızıyormuş su yavaş yavaş.

grip olan arkadaşlar valla geçmiş olsun ya. tam mevsimi. ben de okulda salgın olcak die korkuyorum valla. yürüyüş yapamıyorum ben de. başlamak lazım artık düzenli olarak.

yarın temizlikçi gelcek bir sürü iş var ya. çok üşeniyorum.

geçmiş olsun dunedain beslenmene çok dikkat et, bol bol meyve ve sıcak içecekler tüket bağışıklık sistemin güçlensin, ne zaman dönüyordunuz??

saol canım valla herkes aynı durumda heralde yarın aksam gıdıyorum ınsallah artık tatılım bıttı zaten annemle babamda yoklar hacca gıttıler gecen hafta ablamlarla gecırdım zamanımı...onlar bana bakıyor rahatım ııı ama ınsan bır evını ozluyor.....

sımdı ınsallah haftaya bebek odasını boyatıcam onu dusunuyorum..yerler kaplama hep onları sıldırıcem ama bebek buyudukce hersey cok zor oluyormus...gozumde buyuyor bırde hasta hasta gıdıyorum...haftayada doktor kontrolum var..

sen nasılsın memleketınız yaktı benı ıstanbul dondurdu arada hasta ettıler :))))

insanın evi bir başkadır tabi, bende nereye gidersem gideyim evimi özlüyorum..hayırlısıyla sağlıkla evine varırsın inş.
inş. hastalığını en kısa zamanda atlatıp, evdeki işlerini rahatça halledersin, bu şekilde kendini yorarsan iyileşmen uzun sürer dikkat et.

ben iyiyim çok şükür ama herkes gib tipik hamile rahatsızlıkları yaşıyorum, gece uykudan uyanmalar, değişik değişik rüyalar, sırt ağrısı, kaburga ağrısı vs. iyice ağırlaştık artık...
memleketimin havası hamile halimle bana da yaramadı piştim resmen oturduğum yerde sular seller gibi ter atıyordum, hemen evime dönmek istedim valla..şimdi buralarda donuyoruz tabi o ayrı mesele :))

Son düzenleme:
kızlar merabalar sorum olacak size.öğretmenler var galiba aramızda.aklıma bazı şeyler takıldı.32.haftada doğum öncesi izne ayrıldım. 1.sorum sezeryan ya da erken doğum olursa kalan izinlerimizi doğum sonrasına aktarabilecekler mi? 2.sorum ben çalıştığım şehirde doğumumu yapmıyacam,ailemin yanında yapacam o şehirden alacağım doğum sonrası iznimi çalıştığım yere fakslasam olur mu kabull ederler mi? 3.sorum ben izinlerden sonra ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyorum yeni yasayla 2 yıl oldu diye biliyorum.o 2 yıl herhangi bir şarta bağlı mı? çok soru sordum galiba...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…