• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

cok tesekkurler hepinize kizlar amin :) Korkmayin walla dogum streside yapmayin hic gereksiz sadece dua edin allaha ben hep etmistim kolay dogum olsun die ama erken olmasi uzdu beni sadece. Suyum patladiginda kaynar sular dokuldu basimdan ama yapacak bisi yoktu artik!
Erken dogum sebeplerimden birisi bende rahim disinda sol ust tarafta bulunan miyomum olabilir. ilk uc ayda rahimle birlikte buyuyerek 10 cm lik capa ulasti yani rahim uzerinde bi baski vardi. Onun disinda doktorum bu kadar ayaktan gecirilebilen sancilarla cabuk acilma olmasinin sebebini rahim agzinda gevseklik olmasindan kaynakli olabilir dedi. Lohusalik donemi bittikten sonra hem miyom hem dikislerime baktiricam birde rahim agzi gevsekligini tespit etmek icin yapilan testler varmis onlar yapilicak gercekten var mi yok mu ogrenmek icin. Eger varsa ikinci hamilelikte ilk 3 ay bittikten sonra rahim agzina bir kac dikis atiliyormus boyle erken dogum olmamasi icin. Iste boyle kizlar dedigim gibi dogumdan korkmayin stres yapmayin hepinizin bebegi zamaninda gelsin insallah hastaneden cikip bebeginizi eve goturememek cok zor :( sutum cekilmesin die aklima getirip cok dusunmemeye calisiyorum bu konuyu ama hep aklimda aslinda ve dun gece daha fazla tutamadim kendimi :( iyi ellerde oldugunu biliyorum genel durumuda iyi cok sukur ama yinede minik bi bebek ve yakindan goremiyoruz kimseyi almiyorlar bebeklerin oldugu yere. Sadece kameralar her bebegin yattigi yeri ceken kamerasindan bakabiliyoruz. Aslinda iceriye kimseyi almamakla iyide yapiyorlar bebekler icin ortami hic bozmuyorlar ama dayanmak boyle beklemek oyle zorki. Allaha cok sukur yine, dogumdan hemen once surekli yasar mi diye soruyordum doktorlara dogumdan sonra cok dua ettim cok sukur iyi insallah bir an once dahada iyi olur. Agizdan beslenmesi 40 cl `ye ulastiginda alabilecekmisiz simdi onu bekliyoruz..
Doguma acilden girdim cep telefonumuda birakmamistim disarida, dogumdan once ve hemen sonra kapida bekleyen esimle annemlerle konustuk hep :) Onlarada sok oldugu icin ne kadar doktorlar bilgilendirselerde bende surekli canli baglati yaptim icerden :) Inanin hic oyle yipratmadida dogum. DOktorlarla surekli konusuyorduk bende sakin ve soguk kanli oldugum icin onlar icinde rahat gecti tabi ve telefon yasak olmasina ragmen bana birsey demediler ve ne sorduysam hepsini anlattilar beni rahatlattilar. Ancak dogum gerceklesmeden once haftasi erken oldugu icin cocuk doktoru hemen kuvez aramaya baslamis ara tara koca Izmirde bulunmamis en yakin ISparta ve Antalyada bulabilmisler.. Ilk saatler bunun stresi oldu birde. Dogduktan sonra solunumunu yapamasaydi apar topar birde oralara gidecekti allaha cok sukurki dogum sonrasi baktilar solunumu yapabiliyor gondermediler. ama dogum masasina yatar yatmaz kalcamdan her iki taraftanda igne yaptilar ne icin dedim cigerleri icin dediler doguma kadar ne kadar fayda ederse dediler 2 saat sonra dogdu zaten belki o 2 saatte onunda faydasi oldu mu bilmem...
Baya boluk borcuk yazdim ama bende yeni atiyorum ustumden bu ani dogum sokunu :)

slm oncelikle gozun aydin allah anali babali buyutsun erken dogum sebebinin ne oldugu belirledimimi bende erken dogum yaptim bebegimi 34+4 te dogurdum cok sukur hersey normaldi allah bu sure icinde sana sabir versin umarim biran once bebegine kavusman dilegiyle

AMin cnm allah herkesin bebegini korusun saglik versin. Senin erken dogum sebebin neydi ? Sonrasinda hemen eve goturebildiniz mi ? Senin haftan daha ilerde oldugu icin belki hastane bakimina gerek kalmamistir..

icebreezer maşallah canım gözün aydın...çoook heycanlandım ve duygulandım gözlerim doldu gerçekten...çok güzel çok rahat doğurmuşsun Allahım bebişini sağlıkla evine almayı nasip eder inş. Allah analı babalı büyütsün tatlım..bu topikte ilk ben doğururum sanmıştım..

Gözün aydın , ayrıca çok geçmiş olsun. Baya erken gelmiş senin minnoş ama bir problemi olmamasına sevindim, güzel günlerde anneli babalı büyüt bebeğini inşallah.Darısı başımıza artık , bu arada kaç kilo doğdu bebiş ?

cok sagol darisi hepinizin basina olsun insallah :) Bebisimiz 1840 gr 45 cm dogdu :nazar::emir_bebek::nazar:

icebreezer maşallah canım gözün aydın...çoook heycanlandım ve duygulandım gözlerim doldu gerçekten...çok güzel çok rahat doğurmuşsun Allahım bebişini sağlıkla evine almayı nasip eder inş. Allah analı babalı büyütsün tatlım..bu topikte ilk ben doğururum sanmıştım..

Cok sagol cnm ben her dusundugumde aglamamak icin tutuyorum bende kendimi.. Fazla rahat oldu benimkide neredeyse sokaklarda dogurucakmisim o gunde disaridaydik hep :) Bana dogumdan once boyle olacagini soyleseler asla inanmazdim ama hersey olabiliyormus demek ki onu anladim. Bende ilk doguracagimi dusunmemistim hic kendimi bi anda dogum masasinda buldum resmen :)

Cok sagol cnm ben her dusundugumde aglamamak icin tutuyorum bende kendimi.. Fazla rahat oldu benimkide neredeyse sokaklarda dogurucakmisim o gunde disaridaydik hep :) Bana dogumdan once boyle olacagini soyleseler asla inanmazdim ama hersey olabiliyormus demek ki onu anladim. Bende ilk doguracagimi dusunmemistim hic kendimi bi anda dogum masasinda buldum resmen :)

kıyamam canım ya aynı şeyi banada söleseler bende inanmazdım herhalde, derler ya herkesin farklı bi doğum hikayesi vardır diye ama senin bambaşka bence...yine şükretmek lazım sen iyisin, bebek iyi maşallah :nazar:

cok tesekkurler hepinize kizlar amin :) korkmayin walla dogum streside yapmayin hic gereksiz sadece dua edin allaha ben hep etmistim kolay dogum olsun die ama erken olmasi uzdu beni sadece. Suyum patladiginda kaynar sular dokuldu basimdan ama yapacak bisi yoktu artik!
Erken dogum sebeplerimden birisi bende rahim disinda sol ust tarafta bulunan miyomum olabilir. Ilk uc ayda rahimle birlikte buyuyerek 10 cm lik capa ulasti yani rahim uzerinde bi baski vardi. Onun disinda doktorum bu kadar ayaktan gecirilebilen sancilarla cabuk acilma olmasinin sebebini rahim agzinda gevseklik olmasindan kaynakli olabilir dedi. Lohusalik donemi bittikten sonra hem miyom hem dikislerime baktiricam birde rahim agzi gevsekligini tespit etmek icin yapilan testler varmis onlar yapilicak gercekten var mi yok mu ogrenmek icin. Eger varsa ikinci hamilelikte ilk 3 ay bittikten sonra rahim agzina bir kac dikis atiliyormus boyle erken dogum olmamasi icin. ıste boyle kizlar dedigim gibi dogumdan korkmayin stres yapmayin hepinizin bebegi zamaninda gelsin insallah hastaneden cikip bebeginizi eve goturememek cok zor :( sutum cekilmesin die aklima getirip cok dusunmemeye calisiyorum bu konuyu ama hep aklimda aslinda ve dun gece daha fazla tutamadim kendimi :( iyi ellerde oldugunu biliyorum genel durumuda iyi cok sukur ama yinede minik bi bebek ve yakindan goremiyoruz kimseyi almiyorlar bebeklerin oldugu yere. Sadece kameralar her bebegin yattigi yeri ceken kamerasindan bakabiliyoruz. Aslinda iceriye kimseyi almamakla iyide yapiyorlar bebekler icin ortami hic bozmuyorlar ama dayanmak boyle beklemek oyle zorki. Allaha cok sukur yine, dogumdan hemen once surekli yasar mi diye soruyordum doktorlara dogumdan sonra cok dua ettim cok sukur iyi insallah bir an once dahada iyi olur. Agizdan beslenmesi 40 cl `ye ulastiginda alabilecekmisiz simdi onu bekliyoruz..
Doguma acilden girdim cep telefonumuda birakmamistim disarida, dogumdan once ve hemen sonra kapida bekleyen esimle annemlerle konustuk hep :) onlarada sok oldugu icin ne kadar doktorlar bilgilendirselerde bende surekli canli baglati yaptim icerden :) ınanin hic oyle yipratmadida dogum. Doktorlarla surekli konusuyorduk bende sakin ve soguk kanli oldugum icin onlar icinde rahat gecti tabi ve telefon yasak olmasina ragmen bana birsey demediler ve ne sorduysam hepsini anlattilar beni rahatlattilar. Ancak dogum gerceklesmeden once haftasi erken oldugu icin cocuk doktoru hemen kuvez aramaya baslamis ara tara koca ızmirde bulunmamis en yakin ısparta ve antalyada bulabilmisler.. ılk saatler bunun stresi oldu birde. Dogduktan sonra solunumunu yapamasaydi apar topar birde oralara gidecekti allaha cok sukurki dogum sonrasi baktilar solunumu yapabiliyor gondermediler. Ama dogum masasina yatar yatmaz kalcamdan her iki taraftanda igne yaptilar ne icin dedim cigerleri icin dediler doguma kadar ne kadar fayda ederse dediler 2 saat sonra dogdu zaten belki o 2 saatte onunda faydasi oldu mu bilmem...
Baya boluk borcuk yazdim ama bende yeni atiyorum ustumden bu ani dogum sokunu :)

hadi geçmiş olsun çok heyecanlandım doğuracakmış gibi oldum bende bir an önce sağlıkla bebeğine kavuşman dileğiyle darısı bizlerin başına

icebrezer cok gecmis olsun saglikla kucagina almayi nasip eder insallah allah..bebegin masallah saglikliymis hep boyle devar eder alir gidersin insallah evine...
bende dun aksam sinirlerim cok bozuldu uyku tutmadi artik dogum yaklasiyor herkes istanbulda tek basima kaldim esim ise gidecek mecburen..evdeyim vakit nasil gecicek birde dun internette 8 aydan sonra dogum iznine cikin veya bebegi yoracak hareketlerden sakinin diyordu..bebegin alani daraldigi icin cabuk yoruluyormus anne dinlendiginde bebekte dinleniyormus..

dun evde ne kadar krem sampuan yuz yikama jeli tras kopugu varsa attim..dun bebege gidip sampuan aldim turkiyeden orjinalleri gelene kadar kullanacagim losyon yag sampuan krem pisik onleyici...niye boyle bisey yaptim makyaj malzemelerine kadar herseyin icinde paraben varmis..bu madde cocuklarda erken ergenlik yapiyormus kadinlarda ise meme timor veya vucuttaki diger bezeleri guclendiriyormus...bebeklere kesinlikle kullanilmamasi gerekiyormus..hatta 6 aya kadar poposuna saf zeytin yagi surun diyorlar ole yapacagim bende..dun tum reyonlarda islak mendilene ki bunuda belli bir donemden sonra kullanacagim..hepsinin icinde paraben varmi diye baktim...sebamedde yok ama ben %99 ve %97 dogal bir marka buldum uzerinde almama sebeb paraben free yaziyordu sebamedde yazmiyor diye almadim...
internette baya arastirdim ablam bebegine jonsons baby kullaniyordu korktu kiz onuda kullanmiyor artik..iste dogal bir urun aldi birde bebek sabunu ile yikmaya basladi..bile bile insan zarar veremiyor sende alma dedi..
bilginiz olsun tercih meselesi bilgilendirme yapayim dedim...

birde gogus ucu icin doguma 1 ay kala makyaj mendillerine bebek yagi surup iki gogsun ucuna koyuldugu zaman gogus uclarini yumusatiyormus ayni seyi zeyti yagida yapar dye dusundum..

benim göğüs uçlarım doktorun verdiği kremden sonra daha fena oldu ya. zeytinyağı kullanıcam ben de. bi süre denicem. geçmezse artık başka bi çare bulurum doğuma kadar düzelmesi lazım.

icebrezer cok gecmis olsun saglikla kucagina almayi nasip eder insallah allah..bebegin masallah saglikliymis hep boyle devar eder alir gidersin insallah evine...
bende dun aksam sinirlerim cok bozuldu uyku tutmadi artik dogum yaklasiyor herkes istanbulda tek basima kaldim esim ise gidecek mecburen..evdeyim vakit nasil gecicek birde dun internette 8 aydan sonra dogum iznine cikin veya bebegi yoracak hareketlerden sakinin diyordu..bebegin alani daraldigi icin cabuk yoruluyormus anne dinlendiginde bebekte dinleniyormus..

dun evde ne kadar krem sampuan yuz yikama jeli tras kopugu varsa attim..dun bebege gidip sampuan aldim turkiyeden orjinalleri gelene kadar kullanacagim losyon yag sampuan krem pisik onleyici...niye boyle bisey yaptim makyaj malzemelerine kadar herseyin icinde paraben varmis..bu madde cocuklarda erken ergenlik yapiyormus kadinlarda ise meme timor veya vucuttaki diger bezeleri guclendiriyormus...bebeklere kesinlikle kullanilmamasi gerekiyormus..hatta 6 aya kadar poposuna saf zeytin yagi surun diyorlar ole yapacagim bende..dun tum reyonlarda islak mendilene ki bunuda belli bir donemden sonra kullanacagim..hepsinin icinde paraben varmi diye baktim...sebamedde yok ama ben %99 ve %97 dogal bir marka buldum uzerinde almama sebeb paraben free yaziyordu sebamedde yazmiyor diye almadim...
internette baya arastirdim ablam bebegine jonsons baby kullaniyordu korktu kiz onuda kullanmiyor artik..iste dogal bir urun aldi birde bebek sabunu ile yikmaya basladi..bile bile insan zarar veremiyor sende alma dedi..
bilginiz olsun tercih meselesi bilgilendirme yapayim dedim...

birde gogus ucu icin doguma 1 ay kala makyaj mendillerine bebek yagi surup iki gogsun ucuna koyuldugu zaman gogus uclarini yumusatiyormus ayni seyi zeyti yagida yapar dye dusundum..

paraben benimde en büyük korkum şampuanlarda diş macunlarında bile var. Oyüzden ne alırsam alayım mutlaka içindekiler kısmını okurum. Her organik kozmetiğide nasılsa organik diye bakmadan almayın. Ben kaç kere rast geldim organik diye satılan ama içinde paraben olan malzemelere.Sizde dikkat edin gerçekten. Göğüs kanseri vakalarında çoğunlukla paraben maddesine rastalanıyormuş çünkü.

Merhaba Kizlar,

Sanirim bu forumda ilk dogan bebek benimki oldu evet yanlis okumadiniz Emir bebegimiz pazari pazartesiye baglayan gece daha fazla duramadi ve dunyaya gozlerini acti :) 31+ 3 `te dogmus oldu erken geldi hepimizi sok etti iki ayagimizi bir pabuca soktu ama masallah durumu iyi. Simdi hastanede bi sure kalicak agizdan beslenmesi iyice kuvvetlenene kadar steril ortamda bakilicak. Kuvezde degil cok sukur dogdugunda kendi basina solunum yapabildigi icin kuveze gerek kalmadi ama henuz evimize gelemedi :( ama tabi bu onun iyiligi icin insallah en kisa zamanda guclenip gelicek oglusumuz. Simdi hergun sut sagip goturuyoruz minik kusumuza. Doguma gelince cok ani oldu sancilarimi gun icinde ayakta atlatmisim o kadar siddetli olmadigi icin gercek dogum sancisi oldugunu dusunmemistim ama oyleymis meger!! Allahtan doktoru aradigimda bizi hastaneye yonlendirdi beklemedende, suyum evde patlamadi. Hastaneye nst ici gitmistik ama meger tum gun gelip giden sancilar acilma baslatmis bile ve hastaneye gittiktewn 45 dk sonra suyum patladi 2 saat sonrada dogum gerceklesti. Hersey normal gelisti ve dogumumda normal oldu. Epiduralede gerek kalmadi zaten hastaneye gittimizde epidural icin zaman gecmis ve doktorda bana sen zaten sancilarin cogunu atlatmissin bundan fazlasi olmayacak dedi ve dedigi gibide oldu gercekten. Insallah hepinizde benim gibi kolaycacik dogum yaparsiniz. Benim agri esigim yuksek sanirim sancilar bana cok kuvvetli gelmedigi icin doguma delalet oldugunu anlayamadim birde ilk tecrube tabi acemiligime geldi bilsem sabahtan sanci hissetmeye basladigimda hastaneye giderdim hemen belki o zaman mudahaleyle dogum geciktirilebilirdi ama kismet boyleymis ! Normal dogumun sonrasida cok rahat hemen ayaga kalkabildim 2-3 dikisim var ama onlarda birsey degil. Allah hepinize saglikli guzel bir dogum nasip etsin ben artik lohusa donemindeyim.
r
Canım hem çook geçmiş olsun hem de gözün aydın.Demek topicimizin ilk meleği geldi.Her ikinizin de sağlıklı olmasına çok sevindim.Umarım kısa sürede evinizde olursunuz Emir bebişle.Doğumun da kolay olması çok iyi darısı başımıza bakalım bizler neler yaşayacağız.Bebişine kavuşunca bizim için de öp.

günaydın kızlar... Icebrezercım hayırlı uğurlu olsun Allah analı babalı büyütsün sana da bir an önce hastaneden çıkarıp kucağına almayı nasip etsin.... ayyy valla ben de heyecanlandım :66:

topiğimizin ilk bebeği geldikten sonra bende heycan dorukta ha doğurdum ha doğuracam diye bakıyorum kendime...Allahım sağlıkla ve rahatça doğurmayı nasip etsin hepimize..

Son düzenleme:
topiğimizin ilk bebeği geldikten sonra bende heycan dorukta ha doğurdum ha doğuracam diye bakıyorum kendime...Allahım sağlıkla ve rahatça doğurmayı nasip etsin hepimize..

Amin inşallah , ben de öyleyim doğrusu sürekli tetikteyim , tuvalete filan gittiğimde çok korkuyorum ben benimki çok baskı yapıyor çünkü aşağıya ,sanki çıkacakmış gibi geliyor .

Amin inşallah , ben de öyleyim doğrusu sürekli tetikteyim , tuvalete filan gittiğimde çok korkuyorum ben benimki çok baskı yapıyor çünkü aşağıya ,sanki çıkacakmış gibi geliyor .

ayy evet yürürken bile karnımı tutuyorum çoğu kez, eşim dalga geçiyor bırak çocuğu bişey olmaz diye :37: benim oğluşum annem gelene kadar beklesin içerde, ben ne yaparım tek başıma küçücük bi bebekle..

Aman kızlar sıkı tutalım bebişleri.Vaktinden önce gelmesinler.1 gün bile çok önemli onlar için.Ama varsa niyetleri kimse tutamaz zaten bizim minikleri içerde.Hayırlısıyla sağlıkla gelirler inşallah.

Ya bu arada kızlar sizin kilo durumu nasıl.Ben son zamanlarda baya hızlandım bu konuda.Yediklerim değişmedi ama daha rahat kilo alıyorum.Benim hedefim 80 ile bitirmekti ama sanırım 80 i de geçeceğim.Şu an 78 oldum.Yani toplamda 15 kilo almış oldum.Ayyyyy korkuyorum valla bu gidişattan.

Back