***** 2011 Mart Hamileleri *****

1. sorunun cevabı evet aktarabiliyorsun.
2.muhtemelen olur ama gitmeden önce kurumuna bi sor işini garantiye al.
3.yok canım herhangi bir şarta bağlı değil dilekçeni verip, ayrılabiliyorsun..annelere herşey serbest :)) ama keşke şu ücretli doğum izni şöyle 6 ay falan olsaydı

aa iyiymiş.. SSK'da 37. haftadan sonraki izinlerini erken doğumda aktaramıyorsun yanıyor...Sadece 32-37 arasını aktarabiliyorsun...

evet canım kimsecikler yok bende sabahtan hastaneye gittim enfeksiyon için idrar tahlili verdim birazdan almaya gidecem....sende durumlar nasıl patka umarım her şey yolundadır..

Son düzenleme:
geçmiş olsun selemi. Umarım bişi çıkmaz.

bende iş ve ev stresi yaşıyorum. Artık iyice ağırlaştım heralde halsiz halsiz sürünüyorum. ayın 20 si gelsede evimde huzura ersem

ben de çok ağırlaştım yaa. kendimi zor taşıyorum. geceleri belim ağrıyor hep sol tarafa yatmaktan. sabahları da yorgun uyanıyorum. geceleri çok dertliyim bu yüzden. yataktan kalkarken de kendimi kaldıramıyorum resmen

neden sürekli sol tarafa yatıyorsun? Sol tarafa yatmak kan akışı için iyiymiş ama ben sabredip yatamıyorum açıkcası ki bazen kızımda otarafa yatmamı istemiyor tekmeleyip duruyor sıkıştığını düşünüp sağıma dönüyorum rahatlıyor ozaman :) arada bir sağınıza yatmanın bir sakıncası yok bence sırt üstü ve yüz üstü yatmayın yeterki. Doktorumda mesela hiç bahsetmedi yatış şeklime dair. Okuduğum kitaplardan bir yol çiziyorum kendime. Yani demek istediğim doktor bile sölemiyorsa muhakkak sol tarafa yatmalısın diye kendimizide bu konuda kasmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Herkes de aynı sıkıntılar , ben de zorlanıyorum baya yatarken kalkarken , sağ tarafada yatıyorum sol tarafada ama bir türlü rahat edemiyorum sürekli dönüyorum , nefes darlığı başladı bide iyice artık

bebek büyüdükçe akciğerler küçülüyor ve tersine akciğerler daha fazla çalışıyor oyüzden nefes darlıklarımız. az kaldı öle böle derken alıcaz kucağımıza inşallah bebişlerimizi :)

kızlar ben gece sol tarafıma doğru yatıyorum ama uyurken farkında olmadan sırt üstü yatmış buluyorum kendimi :26: bana dr soluna yat dedi ama sebebi sağ böbreğimin hafif genişlemiş olması, onun dışında bi şey sölemedi yani...iki gündür yürürken kasıklarıma doğru hafif ağrı-kasılma tarzı şeyler hissediyorumsizde de oluyor mu???
bugün hastanede idrar yolu enfeksiyonu için ilaç vermediler (benimki çok yüksek çıkmadığı için tabi) bol su içerek atabiliriz zaten hamilelerde görülmesi çok normalmiş. ama mantar için fitil verdiler bu 3. olacak inş. bu defa tamamen kurtulurum...kendinize ve bebişlere iyi bakın herkese şimdiden iyi geceler iyi tatiller
kızlar aklıma gelmişken bebek hareketleri için özellikle akşam yemeklerinden sonra, dinlenir pozidyonda 10 tane tekme sayacakmışız..

geçmiş olsun selemi. Umarım bişi çıkmaz.

bende iş ve ev stresi yaşıyorum. Artık iyice ağırlaştım heralde halsiz halsiz sürünüyorum. ayın 20 si gelsede evimde huzura ersem

çoğumuz aynı durumdayız malesef ayın 20 sini iple çekiyorum resmen ama gelmiyor..çoğu kez evde yemek bile yapasım gelmiyor, birikmiş ütüler var arasından lazım olanları seçip seçip ütülüyorum o kadar hantal hissediyorm kendimi, az kaldı sabretmekten başka çaremiz yok sonra bebişlerimize kavuşcağız Allah'ın izniyle...

Merhaba Kizlar,

Sanirim bu forumda ilk dogan bebek benimki oldu evet yanlis okumadiniz Emir bebegimiz pazari pazartesiye baglayan gece daha fazla duramadi ve dunyaya gozlerini acti :) 31+ 3 `te dogmus oldu erken geldi hepimizi sok etti iki ayagimizi bir pabuca soktu ama masallah durumu iyi. Simdi hastanede bi sure kalicak agizdan beslenmesi iyice kuvvetlenene kadar steril ortamda bakilicak. Kuvezde degil cok sukur dogdugunda kendi basina solunum yapabildigi icin kuveze gerek kalmadi ama henuz evimize gelemedi ama tabi bu onun iyiligi icin insallah en kisa zamanda guclenip gelicek oglusumuz. Simdi hergun sut sagip goturuyoruz minik kusumuza. Doguma gelince cok ani oldu sancilarimi gun icinde ayakta atlatmisim o kadar siddetli olmadigi icin gercek dogum sancisi oldugunu dusunmemistim ama oyleymis meger!! Allahtan doktoru aradigimda bizi hastaneye yonlendirdi beklemedende, suyum evde patlamadi. Hastaneye nst ici gitmistik ama meger tum gun gelip giden sancilar acilma baslatmis bile ve hastaneye gittiktewn 45 dk sonra suyum patladi 2 saat sonrada dogum gerceklesti. Hersey normal gelisti ve dogumumda normal oldu. Epiduralede gerek kalmadi zaten hastaneye gittimizde epidural icin zaman gecmis ve doktorda bana sen zaten sancilarin cogunu atlatmissin bundan fazlasi olmayacak dedi ve dedigi gibide oldu gercekten. Insallah hepinizde benim gibi kolaycacik dogum yaparsiniz. Benim agri esigim yuksek sanirim sancilar bana cok kuvvetli gelmedigi icin doguma delalet oldugunu anlayamadim birde ilk tecrube tabi acemiligime geldi bilsem sabahtan sanci hissetmeye basladigimda hastaneye giderdim hemen belki o zaman mudahaleyle dogum geciktirilebilirdi ama kismet boyleymis ! Normal dogumun sonrasida cok rahat hemen ayaga kalkabildim 2-3 dikisim var ama onlarda birsey degil. Allah hepinize saglikli guzel bir dogum nasip etsin ben artik lohusa donemindeyim.

slm oncelikle gozun aydin allah anali babali buyutsun erken dogum sebebinin ne oldugu belirledimimi bende erken dogum yaptim bebegimi 34+4 te dogurdum cok sukur hersey normaldi allah bu sure icinde sana sabir versin umarim biran once bebegine kavusman dilegiyle

ayy inanamıyorum icebreezer gözün aydın :) hayırlı olsun allah analı babalı büyütsün. darısı başımıza. nasıl oldu?niye erkenden gelmiş doktor bişe dedi mi? maşallah ama yaa küveze bile girmemiş. inşallah sağlığı yerinde gider.

bu arada selemi'cim benim de yürürken oluyor öyle. karnımın alt kısmı sancılanıyor,karnım sertleşiyor.

icebreezer Gözünaydın ne güzel bebeğine kavuşmuşsun darısı bizim başımıza inşallah.Allah analı babalı büyütsün sağlıkla.
İnşallah en kısa zamanda da bebişini alıp evinde büyütürsün.Valla artık bende erken doğumdan korkmaya başladım.Bu ay Samsuna gittiğimde daha dönmeyi düşümüyorum yoksa Allah korusun erken doğum olursa burdaki doktorlara ve hastaneye kalıcam
Bide ne güzel kolaycacık doğuruvermişsin bizlere de moral oldu bu sözlerin bizde yapabiliriz doğurabiliriz diyesim geldi

Gözün aydın icebreezer.
Heyecanlandırdın bizi :)
En yakın zamanda yanına alırsın inşallah bebeğini. Allah sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin :)

Gözün aydın , ayrıca çok geçmiş olsun. Baya erken gelmiş senin minnoş ama bir problemi olmamasına sevindim, güzel günlerde anneli babalı büyüt bebeğini inşallah.Darısı başımıza artık , bu arada kaç kilo doğdu bebiş ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…