2011 Lys sınav sonrası kritiği

ya kızlar diyetisyenlik nasıl sizce? egeye gidebiliyorum ama babam samsun die tuttrdu napıcam bilmiyorum yardım edin..

teşekkür ederim canım
ben dersaneye filan danışmam heralde çünkü okuldaki rehber öğretmenle aram kötü,dersanedekini de sevmiyorum adam at gözlüğüyle bakıyor sanki.bir de ben son dönem zaten dersaneye gitmedim ygs'den sonra. adam beni tanımaz bile belki
sen de istediğin bölüme gidebiliyorsun sanırım tebrik ederim bu arada
ya kızlar diyetisyenlik nasıl sizce? egeye gidebiliyorum ama babam samsun die tuttrdu napıcam bilmiyorum yardım edin..

ben bir dönem düşünmüştüm diyetisyenliği ama baya oluyor yani tam hatırlamıyorum ayrıntılarını ama sağlık sektörü için genel olarak iyi diyorlar, kpss'de ataması iyi oluyormuş,maaşları da iyiymiş. bence güzel meslek. obezite her geçen gün artıyor zaten(ben de bir obez olarak yazıyorum bunu ) aa acaba ben tekrar düşünsem mi şimdi :44:
siz Samsun'da mı oturuyorsunuz o yüzden mi baban öyle diyor?

hayır samsunda da oturmuyoruz ki.. samsuna daha yakınız ama.. uff sinir etti beni ya..

hayır samsunda da oturmuyoruz ki.. samsuna daha yakınız ama.. uff sinir etti beni ya..

bizimkiler de beni başka şehire göndermek istemiyorlar ben o yüzden biraz şapşala döndüm puanı öğrenince çünkü mesela burdaki mühendisliklerin puanı benimkine göre düşük :44:
aslında bir yerde haklılar yani yakınlarında olmamızı istiyorlar ama bilmiyorum ki ya :44:

Kızlar harita mühendisliği konusunda ayrıntılı bilgisi olan var mı?
Şu an için devlette atamaları çok iyiymiş,harita mühendislerine çok ihtiyaç varmış diyorlar ama 4-5 yıl sonra da öyle olur mu orası kafamı karıştırıyor. Özel sektörde de ne tür yerlerde iş yapıyorlar bilmiyorum.

İllaki kendi dersanen ya da okul rehberliği ile tercih yapman gerekmio,bana broşürler geldi çoğu dersane ücretsiz olarak tercihlerinde yardımcı oluolar.
Teşekkür ederim istediğim üni.olmayacak büyük ihtimalle ama düşündüğüm diğer bütün okullar tutuo bu sene.

Son düzenleme:

nereye düşünüyorum ya ben iyice kafayı yedim bu sıralamayla diyetisyenlik gelir mi

diyetisyenlikler 15bin civarı devlette gelmez senin mf4 çok iyi bence ona yüklen. harita müh ben de duydum çok iyiymiş geçen sene bir öğretmenimiz yazın diyordu. okula veli gelmiş öğretmenle konusuyormuş harita müh bulamadıklarından bahsetmiş kimi bulsak alıcaz ama yok diyormuş.

kızlar terch yparken sıralamamzın kaç bin üstnden başlamalıyız yazmaya?
bde bna bölüm önerebilir misnz?
ygs5 449, 44 bin
tm1 446, 23 bin
tm2 440, 25 bin
tm3 435, 29 bin pdr istiyordm ama olmadı. hiç bklemediğim bi sonuç geldi edb. sağolsun (

Son düzenleme:

ay ne güzell hayallerimin mesleği en büyük hayalim ege diyetisyenlikdi ama imkansız yine hazırlansam o kadar puan yapabileceğimi düşünmüyorum kesinlikle yaz 28 puanla bile devlete doktor gibi atanıyosun

LadyEvil, tercih listeni hazırladın mı? Neler yazacaksın?

Hepiniz için hayırlısı olsun
Ben de tercih yapıcam karar değiştirdim, tek bir tercih, gelirse gideceğim, gelmezse şimdiki okuluma kaldığım yerden devam... Tabi fikrim değişmezse :)

Canım araştırıyorum tercih robotlarından bakıyorum tutabilecek yerlere,bi liste hazırladım bi dersaneyle de konuşacağım rehber öğretmenle birlikte yapacağım tercihlerimi.

Fikrini değiştirmişsin iyi olmuş boşuna girmemiş oldun sınava umarım tutar :)

Ben bölümümü ve okulumu zaten çok seviyorum ama zorlanıyorum
Hayırlısı olsun ikimiz için de
Boğaziçi çeviribilim yazacağım sadece. Geçen sene en son 73.yü almış, ben 96. oldum
Muhtemelen giremem zaten, yüksek sıralamalarda bu kadar oynama olmaz, keşke fransızcadan değil de ingilizceden girseydim sınava

Olsun seneye bidaha girersin istersen bölümünü de seviomuşsun zaten fark etmez senin için.

Bu arada tercihlerini herhangi bi dersanede yaptıracak olan var mı?
Varsa hangi dersanelere gideceksiniz?

Son düzenleme:
öyle miymiş bilmiyordum inadımdan vazgeçirmeye çalışıyorlar beni şimdi dersaneye gitmem için giderim bu hafta belki

kafam o kadar karışık ki :26: 4-5 yıl sonra da aynı durumda olur mu onu düşünüyorum

Ben şimdi bikaç dersaneyle konuştum saat 9.00 dan 16.00 a kadar kabul ediolarmış tercihler için.

Harita müh.hakkında bi fikrim yok ama diyetisyenlik tutuosa bence onu seçmelisin her dönemde parlak bi meslek olduğu ve olacağı kesin.

Diyetisyenlik tutmuyor zaten öyle birden aklıma geldi
Nasılsa tercih için zamanımız var,cuma günü kendi dersaneme gitmeyi planlıyorum. Eğer memnun kalmazsam (ki büyük ihtimalle öyle olacak) başka bir dersaneye de uğrarım artık.
Bilgi verdiğin için sağol canım bu arada

5 bin kadar yukarıdan başlayabilirsin.Hukukta şansını deneyebilirsin,yeni açılan bölümler var o yüzden tutabilir belki.Kamu yönetimi,uluslararası ilişkiler..Bu bölümlere de iyi üniversitelere yerleşebilirsin belki çünkü sıralaman kötü değil.Pdr yi de madem istiyorsun en alttakilerden yada yeni açılanlardan yaz birkaç tane en başa:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…