2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

kızlarrrr merhaba nasılsınız hastaydım gıremedim herşeyı okudum da herkesın ço güzel ve saglıklı bir şekılde devam edıyo hamileliği bende 2. ayı doldurdum perşembe gunu kalp atışlarını tekrar duymaya gidecegım rabbım harkese yasatsın bu duyguyu:emir_bebek:

hosgeldin canim iyi olduguna cok sevindim, biz ayni burdayiz hep :)
ay cok az kalmis insallah canim herkese nasip eder Rabbim

canım oğlusun oluyomus yenı okudum cok sevındim kendıne ve oğlusuna cok dıkkat et:emir_bebek:

tesekkur ederiz teyzesi ,ilk oglan benden arkada kuzenlere o bakicak oyuzden ilk erkek olsun dedik:KK9:
doktor kesin demedi ama buyuk bi ihtimalle erkek dedi, birdahaki gittigimizde kesin belli olcak insallah
darisi sana ve hepinize olsun
bu arada senin kacinci denemende hamile kalmistin ,cunku listeye yazcamda seninkini tam bilmiyorum:KK34:

Kizlarrrr bu en son mesajimi yazarken bi anda kanamam oldu hemen tuvalete kostum allahim bir kan geliyor resmen saril saril derizya oyle hic durmadan , hemen acile gittik ve yeni girdim eve, hatanede bile hic durmadi kan , allahim doktor bakti bebegim yasiyordu kalbi atiyor nasil agladim ve halada agliyorum , bunda az bi kanama degildi kesin dustu dedim Rabbime bin sukur olsun bebegim benimle :) heryerrim titriyo ve halada titreyerek yaziyoorum, bebegim annesini birakmiyor :) artik hic kalkmadan yaticam kayinvalidem allahtan geldi turkiyeden , suan telden yaziyorum sevincimi paylasmak istedim

Kizlarrrr bu en son mesajimi yazarken bi anda kanamam oldu hemen tuvalete kostum allahim bir kan geliyor resmen saril saril derizya oyle hic durmadan , hemen acile gittik ve yeni girdim eve, hatanede bile hic durmadi kan , allahim doktor bakti bebegim yasiyordu kalbi atiyor nasil agladim ve halada agliyorum , bunda az bi kanama degildi kesin dustu dedim Rabbime bin sukur olsun bebegim benimle :) heryerrim titriyo ve halada titreyerek yaziyoorum, bebegim annesini birakmiyor :) artik hic kalkmadan yaticam kayinvalidem allahtan geldi turkiyeden , suan telden yaziyorum sevincimi paylasmak istedim

Canım çok geçmiş olsun. Rabbim hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin. Kendine dikkat et, bol bol yat dinlen. Allah ayrdımcın olsun.

çok çok geçiş olsun canım sen yurtdışındamısın
yatman gerekiyorsa yat boşver bebeğinden önemlimi
allah bağışlamış bebeğini yine sana çok şükür:emir_bebek:
kendine çok iyi bak

Canım benim sabah sabah yine şok oldum. Allah korumuş sizleri. Lütfen sadece dinlen. Bizim başka çaremiz yok gibi. Ne yapalım bizimkiler oldukça değerli ve nazlı bebekler. Artık kayın validen de gelmiş, sadece uzan dinlen.Çok sıkılınca bir kaç dakika dışarı çıkıp temiz hava al. Sonra tekrar yatağa oldumu canım. Kendine ve oğluşuna iyi bak çok öpüyorum...:nazar:

Kızlar günaydın. Pzt günü sabah kimsecikler yoktu, dünde giremedim. Yine baya olaylar olmuş ben yokken. Lütfen hepiniz kendinize ve bebişlerinize iyi bakın. Allahım hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin.:nazar:

canım sen yazarken benimde yüreğim ağzıma geldi inan korktum bebeğe bişey olmştur diye ama şükürler olsun olmamş
geçen bi arkadaşım bana şöyle bi cümle kurdu paylaşayaım
sancısız kanamadan,kanamasız sancıdan kokrmayın diye
yat canım benimde vardı kanamam yatıyrum inan bende daha evden dışarı şöyle rahat çıkmadım hiç
ınş bişeycik olmaz

Kızlar günaydın. Pzt günü sabah kimsecikler yoktu, dünde giremedim. Yine baya olaylar olmuş ben yokken. Lütfen hepiniz kendinize ve bebişlerinize iyi bakın. Allahım hayırlısıyla kucağımıza almayı nasip etsin.:nazar:

günaydın canım merhba siz baya büyümüşsünüz maaşalah
bizde gelsek o haftalara bi hayrlısı ile:KK49:

Merhaba bayanlar. Bugün pek ses yok topiğimizde. Biz iyiyiz çok şükür. Burada birbirimizle doktor tavsiyelerimizi de paylaşmaya ne dersiniz? Ben başlayayım; Kalsiyuma çok dikkat et günde 2 bardak süt ve peyniri ihmal etme dedi. Omega 3 çok önemli dedi ben gebelikten önce balığı çok severdim ama şimdi adını bile duymak istemiyorum, balık yiyemiyorsan günde 2 ceviz onuda yiyemezsen günde 5 badem ye dedi. Bunların dışında meyvelerine dikkat et bol sıvı tüket gerisi sana kalmış dedi. Jelim bitti çok şükür bir de hergün eleviti düzenli kullanmamı tavsiye etti. Farklı tavsiyeleriniz var mı?

Canım mrb. . Şimdiye kadar doktorumla henüz beslenme konusunda konuşmadık. Önümüzdeki hafta gitmeyi düşünüyorum. İnşallah bir problem yoktur ve de konuşacaklarımızı sizinle paylaşırımım. Ben de internetten ve de çevredeki tecrubelilerden bilgi alıyorum. Balık gerçekten çok faydalı imiş. 1 ya da 2 haftada bir yiyorum. Mutlaka sabahları 1 yumurta ve 1 bardak süt içiyorum. Tek problemim yoğurt yiyemiyorum. Çünkü yoğurdun içindeki calsium miktarı sütten daha fazla imiş. Bundan sonra kendimi zorlayacağım, bakalım artık. Gerçi eşim süt, ayran içip birde peynir yiyorsan problem yok diyor, dert etme diyor.
Canım bir de öğrendiğim kadarıyla haftada 1 kez kuru bakliyat(fasulye, nohut, mercimek vs.) yemek gerekiyormuş. Benimde çok aram yoktur ama bebk için el mahkum.
Çok sıkmayayım ama mümkünse pekmezde çok iyiymiş. Benim normalde bile pekmezden midem bulanır. Ama dün 1 ilk yaşadım, onu şurup gibi düşündüm ve 3 kaşık içtim.YAŞASIN.
Yine detayları konuşuruz, bye:KK62:

günaydın canım merhba siz baya büyümüşsünüz maaşalah
bizde gelsek o haftalara bi hayrlısı ile:KK49:

Canım seni çok iyi anlıyorum. Zaman çabuk geçsede kalp atışını duysak, sonra hareketlerini görsek, sonra cinsiyet felan derken bu telaş hiç bitmeyecek sanırım. Ben kalp atışlarımıseninki kadar iken görmüştüm ama sesini hala duymadım. 8. haftada felan sesini duymak istedim ama eşim karşı çıkıyo ses olayına. Dopler cihazı mı dedi tam hatırlamıyorum ama o bırakılıyormuş ve böylesi bir sese şimdilik gerek yok dedi. Ben de el mahkum dinledim. Şimdi 12. haftayı bekliyorum. İkili test ve ense kalınlığına bakılacak. Bkarsın o zamn sesini de duyarım.

Sen de sıkma canını rahar ol ki, bebişinde rahat olsun. Bebişlerimiz allaha emanet olsunlar...

Son olarak şunu söyleyeyim, Transfer için Ankara yolculuğuna çıktığım günden itibaren, bebeğim için küçük bir anı defteri oluşturdum. Yumurta toplama işi, eşimin opr si, transfer, ilk test, ilk kese felan hepsinini kısa kısa notlar tutuyorum. Anlayacağın onunla konuşma yolunu şimdilik yazıya döküyorum.Hatta geçen hafta sonu eşim de benim zorumla ilk cümlelerini yazdı :) İstersen sende deneyebilirsin....

Canım seni çok iyi anlıyorum. Zaman çabuk geçsede kalp atışını duysak, sonra hareketlerini görsek, sonra cinsiyet felan derken bu telaş hiç bitmeyecek sanırım. Ben kalp atışlarımıseninki kadar iken görmüştüm ama sesini hala duymadım. 8. haftada felan sesini duymak istedim ama eşim karşı çıkıyo ses olayına. Dopler cihazı mı dedi tam hatırlamıyorum ama o bırakılıyormuş ve böylesi bir sese şimdilik gerek yok dedi. Ben de el mahkum dinledim. Şimdi 12. haftayı bekliyorum. İkili test ve ense kalınlığına bakılacak. Bkarsın o zamn sesini de duyarım.

Sen de sıkma canını rahar ol ki, bebişinde rahat olsun. Bebişlerimiz allaha emanet olsunlar...

Son olarak şunu söyleyeyim, Transfer için Ankara yolculuğuna çıktığım günden itibaren, bebeğim için küçük bir anı defteri oluşturdum. Yumurta toplama işi, eşimin opr si, transfer, ilk test, ilk kese felan hepsinini kısa kısa notlar tutuyorum. Anlayacağın onunla konuşma yolunu şimdilik yazıya döküyorum.Hatta geçen hafta sonu eşim de benim zorumla ilk cümlelerini yazdı :) İstersen sende deneyebilirsin....

ne yani kalp atışı sesini dinleyemiyormuyuz ilk anda ses olmuyor mu
ben öyle hayal etmiştim abk öğrendiğim iyi oldu sonra moralim bozulurdu
ınş bebeğim benimle ve sağlıklı olsunda sesini duymasakda olur

günlük olayı çok iyi fikir daha önceden ne hayallerim vardı ama yaşadığım stresler yıkımlar bende hayal falan bırakmadı belki bundan sonra yaparım
teşekkür ederim canım:KK49:

Yazının başını okurken içim bi tuhaf oldu. Ama sonralarda yüzüm güldü :)
Bebişin sana sımsıkı tutundu bırakmaz annesi :)

Kizlarr kac gundur devamli bebegim icin neler neler arastiriyorum
oglusum olcak cok cesit olmasada bakiyorum ,ay kizlar nasil sansli allim ne guzel seyler var :)

ozellikle bebek sekeri sepetini kendim yapcam onlari arastirdim , iki degisik yapcam birisi hastaneye gelenler icin digeri ise eve gelenler icin icinde hem sekeri hemde renkli seker hamurlariyla yapilmis kurabiyeler

tabi bunlardan haric battaniye ,patik ,tulumlarin uzerine aplike islemek
fikir cokta bakalim yapabilcekmiyim :)

sizlerinde boyle fikirleri varmi

Ben birkaç ay önce evdeki pcde bi liste yapmıştım. Bebeğime almak istediklerim, bebek puseti,bebek yatağı nasıl olmalı falan diye... Eve hırsız girdi ve pcyide çalmıştı. İnanmazsınız pcnin gitmesine değilde ordaki listeninde o pc içinde olmasına üzülmüştüm :KK43:
İşyerindeki bilgisayarımdada notlarım var :KK61: Ama malesef hamile değilim...
Burayada sık sık girmiyorum. Baktığımda herkes ya bebeşinin kalp atışlarını duymuş oluyor ya keseyi görmüş oluyor. Sizin adınıza seviniyorum ama kendi adıma üzülüyorum yazılanları okudukça. Çünkü; sizle paylaşabileceğim ortak bi konum yok. Ne yazim nasıl yorum yapim bilemiyorum:44:

canım çook geçmiş olsun korkutuyosun bizi valla inşallah bu son olur neden oluyomuş acaba söylemedimi dr kenidne ve abimize iyi bak:KK16:

Ben birkaç ay önce evdeki pcde bi liste yapmıştım. Bebeğime almak istediklerim, bebek puseti,bebek yatağı nasıl olmalı falan diye... Eve hırsız girdi ve pcyide çalmıştı. İnanmazsınız pcnin gitmesine değilde ordaki listeninde o pc içinde olmasına üzülmüştüm :KK43:
İşyerindeki bilgisayarımdada notlarım var :KK61: Ama malesef hamile değilim...
Burayada sık sık girmiyorum. Baktığımda herkes ya bebeşinin kalp atışlarını duymuş oluyor ya keseyi görmüş oluyor. Sizin adınıza seviniyorum ama kendi adıma üzülüyorum yazılanları okudukça. Çünkü; sizle paylaşabileceğim ortak bi konum yok. Ne yazim nasıl yorum yapim bilemiyorum:44:

seni çok iyi anlıyorum elimizden bişey gelmiyor ama dualarımız sizinle canım benim üzülme inşallah Yüce Rabbim senin yüzünüde güldürür En kısa zamanda sende bize müjdeli haberi verirsin

$dscn0207.jpg Eki Görüntüle 189530 $pic-00073-2.jpg

Ekleyebildimmi bilmiyorum ama allah bana o günleri gösterirse bebeğim ilk dünyaya geldiğinde ziyarete gelenlere dağıtıcak şekerleri koymayı planladığım sepet ve kız bebişim olursa onun için hazırlamak istediğim bebek yatağı ve puset var.Ben hep bi kız bebişim olsun istemişimdir. Tabi öncelikle sağlıklı olsun cinsiyeti önemli değil ama içimde hep bi kız annesi olup kızımı pembe pembe elbiseler giydirmek, rengarenk çoraplar giydirmek, pembe fiyonklu patikler, giydiği kıyafete uygunda tokalar takmak var...
Resimleri sizle paylaşmak istedim :KK34:

Bu yazıyı bir çoğunuz bir yerlerde okumuşsunuzdur belki. Ama ben genede paylaşmak istedim...
Aslında yazı içeriğinde "eğer anne olmasaydım" la başlayan cümleler vardı. Ama ben onu kendime göre değiştirdim.

Eğer ben anne olabilseydim...
Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilicektim.
Hamileliğim esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kırmış olucaktım.
O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının ne kadar değerli olabileceğini öğrenmiş olucaktım
Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedebilcektim.
Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçebilcetim.
Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğu düşüncesine kapılmaktan vazgeçicektim.
Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanabilcektim.
Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa girecektim.
Bir insanın gaz çıkarması beni ne kadar mutlu edebilirki. Bunu ozaman anlayabilcetim.
Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edebilcektim.
Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna girecektim.
Sevginin böylesine karşılıksız olanını tadmış olabilcetim…
Telaşsız sevişmenin hayalini kurucaktım.
Annemi ne kadar çok sevdiğimi anlayabilcektim.
Annesinden zorla ayırdılar diye 'Uçan Fil Dumbo!' çizgi filminde hıçkırarak ağlayacaktım.
Geceleri kesintisiz uykunun hasretini çekicektim, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkamıyacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtıcaktı yüreğimi.
Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşıyacaktım.
Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanıcaktım.
38,5 derece ateş beni de yakıp kavuracaktı.
Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varıcaktım, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapıcaktım.
Sen olsaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamamayı öğrenicektim.
Sen olsaydın eğer benimde anne olma özlemim bitmiş olucaktı...
Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanıcaktım...

Bu yazıyı bir çoğunuz bir yerlerde okumuşsunuzdur belki. Ama ben genede paylaşmak istedim...
Aslında yazı içeriğinde "eğer anne olmasaydım" la başlayan cümleler vardı. Ama ben onu kendime göre değiştirdim.

Eğer ben anne olabilseydim...
Topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilicektim.
Hamileliğim esnasında 80'li kilolara kadar çıkıp kendi çapımda ilk defa bir alanda rekorumu kırmış olucaktım.
O küçücük ellerle renkli kartonlardan yapılmış bir kâğıt parçasının ne kadar değerli olabileceğini öğrenmiş olucaktım
Kan yapsın diye danadili haşlayıp üzerine yumurta kırıp ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi yaratıcılığın sınırlarını zorlayan tarifler keşfedebilcektim.
Su almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçebilcetim.
Birinin canı yandığında ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin sadece ikiz kardeşlerde olduğu düşüncesine kapılmaktan vazgeçicektim.
Sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip, süt ısıtıp yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanabilcektim.
Üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için insanüstü bir uğraşa girecektim.
Bir insanın gaz çıkarması beni ne kadar mutlu edebilirki. Bunu ozaman anlayabilcetim.
Büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde Süper Anne olarak eğlenmeyi hayal edebilcektim.
Babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna girecektim.
Sevginin böylesine karşılıksız olanını tadmış olabilcetim…
Telaşsız sevişmenin hayalini kurucaktım.
Annemi ne kadar çok sevdiğimi anlayabilcektim.
Annesinden zorla ayırdılar diye 'Uçan Fil Dumbo!' çizgi filminde hıçkırarak ağlayacaktım.
Geceleri kesintisiz uykunun hasretini çekicektim, hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkamıyacaktım ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtıcaktı yüreğimi.
Çantamda sürekli bisküvi, ıslak mendil, bir adet oyuncak, düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşıyacaktım.
Acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanıcaktım.
38,5 derece ateş beni de yakıp kavuracaktı.
Yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varıcaktım, sen bir lokma daha fazla yiyesin diye kalabalığın ortasında kafamda peçete dansı yapıcaktım.
Sen olsaydın eğer yaşamın karmaşıklığını unutup tekrar basit yaşamamayı öğrenicektim.
Sen olsaydın eğer benimde anne olma özlemim bitmiş olucaktı...
Bir çocuk doğduğu anda, bir anne doğarmış... Bu lafın doğruluğuna inanıcaktım...

beni bu kadar ağlatmanın ne gereği vardı şimdi:KK43::KK43::KK43:
Allahım en kısa zamanda sanada nasip etsin inş.
konuscam ama konusamıyorm :KK43:

sevgili hs hs ınş Rabbim sizede naisp eder
duygularını hepimiz çok iyi anlıyoruz zira bu yolda çok uğraştık
ben 3.tüp denememde kavuştum çok sıkıntılı zamanlar atlattım
ınş sende kavuşursun

elif teyzemiz nasılsın canım bugün
cuma günü dr a gidiyoruz biz
aslında haftaya p.tesi idi ama üniv hastansnden randevu aldık
belki duyarız kalp atışımızıda cuma günü
duarız dimi:emir_bebek::emir_bebek:
yazdırmam gereken iğnem var zaten gitcektik
çok heycanlıyım biran önce gidip bebeğimi görmek istiyorum
ınş benimledir:KK49::KK49:

beni bu kadar ağlatmanın ne gereği vardı şimdi:KK43::KK43::KK43:
Allahım en kısa zamanda sanada nasip etsin inş.
konuscam ama konusamıyorm :KK43:

Cnm amacım kimseyi ağlatmak yada üzmek değildi. Sadece içimdekileri sizinle paylaşmak istedim...
Senin yazdığını okuyunca benimde gözlerim doldu ama işyerindeyim ağlamamak için kendimi zor tuttum, boğazım düğümlendi....
Sizlerle burda birşeyler paylaşmak hoşuma gidiyor, Enazından beni anlayan birilerinin olduğunu biliyorum. Bazen kendimi çok yanlız hissettiğimde buraya girip sizin yazdıklarını okuyup "belki birgün bende bu yazılanlar hakkında yorum yapabilirim" diyorum...

X