2011 Kasim-Aralik Aylarında Tüp Bebekle Anne Olacaklar

Topiğimizde hemen hemen herkes yavrusuna kavuştu :nazar:. Doğum yapan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum.Çok şükür benim kızım 47 günlük oldu bugün. İyice alıştık birbirimize.

Hadi gozun aydin cnaim darisi basimiza ben bir goturdum doktor, bi daha iki hafta sonra getir dedii....

Kizlar benim oglan yedini hep cikartiyor gunde nerdeyse 5-6 kez kakasini yapiyor, ilk baslar yesil simdi altin sairisi, ama nerdeyse her gogsumu verdikten sonra azda olsa cikiyor... sizinkilerde boylemi... cisinide cok yapiyor nerdeyse 2 saatte bir bez degistiriyorum.... acaba bu kadar cok cikmasi sutum mu yaramiyor..

ben gogus kalkani ile emziriyorum pasam daha kendi gogsume alasamadim, evde'de sagiyorum makine ile dolaba koyuyorum bazen uykudan uyandiramiyinca biberon'le kendi sutumu veriyorummm ayy su kirklari bir ciksa.....

Sılanazcım kakasını ve çişini yapması beslendiğini gösterir, endişelenme. Kusma olayı benim miniğimde de oluyor muhtemelen fazla geleni çıkarıyordur. Birde doktor bana bebek reflüsü olabilir demişti. Bebeğin yatağının üst kısmını çok az komple yükselt. Yani yastık falan koyma ama yatağın baş kısmının altına havlu falan koyarak yükselt, dümüdz yatmasın bebeişin. Bebeğin yeni doğdu sıksık emzir ki kan şekeri düşmesin, sarılık olmasın. Hastanede 2 saati geçirmeyin ilk haftalarda demişlerdi. Merak etme kırkları çıkınca huy değiştiriyorlar :). Onların heranı güzel tadını çıkarmaya çalış. 1-2 haftaya alışırsınız birbirinize. Bu arada tüm arkdaşlarım geceyi gündüzü öğrenmeleri için geceleri loş ışıkta hiç bebişle konuşmadan, öpmeden emzirin. Kaka yapmadığı sürece bezini değiştirmeyin, nacizane tavsiyem.

Hadi gozun aydin cnaim darisi basimiza ben bir goturdum doktor, bi daha iki hafta sonra getir dedii....

Kizlar benim oglan yedini hep cikartiyor gunde nerdeyse 5-6 kez kakasini yapiyor, ilk baslar yesil simdi altin sairisi, ama nerdeyse her gogsumu verdikten sonra azda olsa cikiyor... sizinkilerde boylemi... cisinide cok yapiyor nerdeyse 2 saatte bir bez degistiriyorum.... acaba bu kadar cok cikmasi sutum mu yaramiyor..

ben gogus kalkani ile emziriyorum pasam daha kendi gogsume alasamadim, evde'de sagiyorum makine ile dolaba koyuyorum bazen uykudan uyandiramiyinca biberon'le kendi sutumu veriyorummm ayy su kirklari bir ciksa.....

Canım bebeği besledikten sonra 5 dakika hareket ettirmiyorum hemen omzuma alıp gazını çıkarınca benimkide kusuyor ama hepsini değilse bile yediğinin bir kısmını. bizimkaka da doğumdan 3 gün sonra falan sarı renk oldu. bende 2 en fazla 3 saatte bir bez değiştiriyorum. mutlaka cişini yapmış oluyor.
gögüs kalkanı sanırım silikon gögüs ucu oluyor ben de almıştım ama beceremedim onunla emzirmeyi sanırım benimkiler iyice biberona alıştılar gögüsü zorlayarak ancak alıyorlar..
ben de 40 larının çıkmasını dört gözle bekliyorum. umarım huyları iyi yönde değişir.
Aile sağlığı merkezine 3 gün önce götürdümkilo almaya başlamışlar topuk kanı verdik birde. umarım testlerin hepsi temizçıkar.
mehtaperkan senin bebiş epay büyümüş. ilk ay çocuk doktoruna kontrole götürdün mü? hangi testleri yaptılar.

selam kizlar nasilsiniz bizim kirkimiz pazar gunu cikti artik buyormuyuz ne :) yavas yavas degisiyor her hareketi baska oluyor, artik alistik galiba birbirimize :)
bikac hafta sonra insallah bi almanya yolculugu yapcaz, kizim anneanne dedi elini opturmeye :) insallah 6 saatlik yoklda misil misil uyur

misafirlerimiz yani benim deyimimle goruculerimizde gelmeye basladi :) herkes kizima ve sekerine bayildi :) haaa seker demisken siz benim yaptigim bebis sekerini gormediniz dimi allahim pek tatli oldu bi ara eklerim insallah

hala kaka sorununu cozemedik, hatta bazen kaka yapiyor yine ikiniyo aceba gazmi var bilemiyorum, hele bugun cok huzursuzdu aglamiyor ama devamli ih ih edip duruyo :) kucakta uyuyo yerine koyunca uyumuyo, 40 ciktiya degiscekmi ne

Ankara canim bilgilerin yanliz yazmisim hemen duzelttim ve cizelge yap demisin onuda gec gordum zaten arkadas yapmis,artik gizelgeleriyle gule gule buyusun bebislerimiz :)

Silanaz canim benim tekrardan tebrik ederim seni, ne buyuk mutluluk dimi :) Rabbim hepimizinkini bagislasin nazardan korusun
dogumun ne guzel gecmis, ben dogum diyince fena oluyorum :KK43: ir daha bebek isterim ama dogumdan dolayi dusunurum :KK43:
benim kizimida gogsume koydularda yuzune bile bakamadim az i sacini gordum, bana bak diyolar ama ne mumkun ben hala cildiriyorum ,sonrasinda hemen geri aldilar, artik hersey bittikten sonra emzirmeye getirdiler oyle gordum oyle tatli biseydiki diyorum bu bendemi cikti diye, insan resmen bi mucize yasiyor

kaka konusuna gelirsek bizimki hep problemli oldugu icin her seferinde yapmasi normalmi degilmi bilmiyorum benimki 2. haftasinda basladi hala duzeni yok ,rengide hep sari oluyor hemde hardal sarisi baya
canim senin kullandigin kalkan degil meme ucu koruyucu oluyor sanirim kalkanla emzirilmiyor sut birikiyor emzirmeden once cikariyosun, neden almiyorki aceba gogus ucu kucuk oldgundanmi yoksa hala alisamadii, benimki dogduktan 10 dk sonra emmesi icin kucagima verdiler hemen aldi,hatta 1 saat sonrada esim emzik verdi hemen aldi :) ogun bugundur cuk cuk emzik emiyoruz :)

mehtap bizde dun kirkimizi cikardik artik ozgur olduk buyumeye basladik bile :)
birde bu reflu ilerde kalici degildir sanirim
benim reflum oldugu icin bebegin herseyinden korkuyorum
birde benim kabzlik problemim cok suan kizimdada var benden dolayimi oluor bilmiyorum ama ilerde devam etcek benim gibi olcak diye korkuyorum o ikindkca agliyorum :KK43:
bizim yatak duz duruyo bende oyle yapim bari, brda oyle ozel yatak satiliyor ama bizimki park yatak oldugu icin icine sgmiyor alamadim deglse normal besik olsayd o sekilde alcaktim bende
bugun benim kizimda kustu normalde pek kusmazdi cok hareket ettirrsek kusardi bugun icti gazini cikarim diye sirtima aldim nasil kustu yogurt kivaminda ve kokuyodu sanirim soguk gecti

daha yokmu dogurann hadin su listeyi 15 kisiye tamamlayalim bari:KK1:

bu arada ben rosesteeli merak ettim kesin dogum yapmistirda nasil aceba nerde durumlari nasil, faceden baktim hic girmiyor orayada

Canım bebeği besledikten sonra 5 dakika hareket ettirmiyorum hemen omzuma alıp gazını çıkarınca benimkide kusuyor ama hepsini değilse bile yediğinin bir kısmını. bizimkaka da doğumdan 3 gün sonra falan sarı renk oldu. bende 2 en fazla 3 saatte bir bez değiştiriyorum. mutlaka cişini yapmış oluyor.
gögüs kalkanı sanırım silikon gögüs ucu oluyor ben de almıştım ama beceremedim onunla emzirmeyi sanırım benimkiler iyice biberona alıştılar gögüsü zorlayarak ancak alıyorlar..
ben de 40 larının çıkmasını dört gözle bekliyorum. umarım huyları iyi yönde değişir.
Aile sağlığı merkezine 3 gün önce götürdümkilo almaya başlamışlar topuk kanı verdik birde. umarım testlerin hepsi temizçıkar.
mehtaperkan senin bebiş epay büyümüş. ilk ay çocuk doktoruna kontrole götürdün mü? hangi testleri yaptılar.

rudi umarım alışmışsındır, 2 bebiş baya zordur eminim. Bizim topuk kanımızda tsh ımız yüksek çıktığı için 2 haftalıkken doktora gitmiştik onun dışında gitmedik doktora. Eşim herhangi bir tahlilden bahsetmedi. 2 hafta sonra 3 aşımız var ve kalça ultrasonu çektireceğiz. Onun dışında bildiğim birşey yok.

daha yokmu dogurann hadin su listeyi 15 kisiye tamamlayalim bari:KK1:

bu arada ben rosesteeli merak ettim kesin dogum yapmistirda nasil aceba nerde durumlari nasil, faceden baktim hic girmiyor orayada

Vanım bebek reflüsünün seninki ile bir alakası yok. Mide kapakları tam gelişmediğinden oluyormuş. Kabızlığı bilmiyorum ama senle ilgili olabililir belki. Yatak yükseltmeyi yaptığımdan beri kusmalarımız azaldı. roseseli bende çok merak ediyorum. Mutlaka doğum yapmıştır. İnşallah iyidir ikiside.

Maşallah canım. Büyüyorlar günden güne ...
nasıl alıştın mı yeni hayatına ?
bizim epey yorucu geçiyor gece gündüz kavramımız kalmadı

alışmaya çalşıyorum canım tabiki çok yorucu7seni düşünemiyorum nasıl yetiyorsun 2 kuzuya maaşallah
ama üstesinden geliriz inş onlar bizim canlarımız

sağolasın zeynepcim ayy burda dr lar öyle sıkıyorlar ki
hastanede 10 saattte bir tartıyorlar yok 10 gr almş yok 5 gr vermiş deli olcaktım
en sonunda ağladım eve gidicem ben dedim

benim kuzumda günde 5-6 kez kaka yapıyor,ilk kakası siyahmş annem öyle dedi ben bakamadım
ama şimdi altın sarısı gibi

evet hayrlısyla 40 ımız çıksa büyüsek ele avuca gelsek inş

nursin canım nerelerses,n
görürsen cevap yaz
bugün hastneye gidicem servise bi bakarım inş var mısın yok musun diye
elif hanm seni aldımı doğuma bakalım

rudi umarım alışmışsındır, 2 bebiş baya zordur eminim. Bizim topuk kanımızda tsh ımız yüksek çıktığı için 2 haftalıkken doktora gitmiştik onun dışında gitmedik doktora. Eşim herhangi bir tahlilden bahsetmedi. 2 hafta sonra 3 aşımız var ve kalça ultrasonu çektireceğiz. Onun dışında bildiğim birşey yok.
Canım senin eşin doktor idi sanırım unutmuşum ben. ne şanslısın. bilgiler edindikçe bizimle paylaşırsın tabi bebişten kalan vakitlerinde. ben kalça ultrasyonunu 1.ay sonunda diye biliyordum ..topuk kanı hastanede 3 ve 5. günlerde aldılar sağlık ocağı da 15.gün aldı anlamadım gitti hangisine sorsam bizim ki doğru diyor.
sonuçta değerler sağlık bakanlığına gidiyor umarım sonuçlar temiz çıkar.
tsh için ilaç kullanmaya mı başladınız yoksa test tekrarı mı yaptırdılar? hem de ne zor ama çok caba sarfettik kavuşmak için bakarken de hep o günler geliyor aklıma ve zorlugun üstesinden gelmeye çalışıyorum. özellikle uykusuzluk velohusalığın vermiş olduğu duygusallık had safhada bende.

alışmaya çalşıyorum canım tabiki çok yorucu7seni düşünemiyorum nasıl yetiyorsun 2 kuzuya maaşallah
ama üstesinden geliriz inş onlar bizim canlarımız

Elimden geldiğince yetmeye çalışıyorum canım tek bebişgibi her şeyi ile dört dörtlük ilgilenemesemde ..
örneğin besleyorum temizliyorum tam gazını çıkarmaya başlarken diğeri aç gözlerle bana bakıyor haydi onu doyur temizle diğeri gazından dolayı çığlığı basıyor.
mümkün oldugunca kucağıma alıştırmayacağım diyorum ama şu anda bebek görmeye gelenler ellerinden hiç düşürmüyorlar inşallah alışmazlar. yoksa yanarım ben.
bebişler azıcık büyüsün de ankaa06 park da buluşup bebişleri oynatırız artık maglum yakınız birbirimize:KK36:

Bizim ilk topuk kanımız temizdi, sağlık ocağında sorun çıktı diğer yaptırdığımız 2 taneside temiz çıktı. İlaç falan kullanmıyoruz yani. Eğer toğuk kanında sorun çıkarsa seni ararlar 1 hafta içinde. Bize çocuk doktorumuz kalça ultrasonu 2. ay dedi, eşimde kemiklerin oturması için 2. ay yapılacak dedi.

nursin canım nerelerses,n
görürsen cevap yaz
bugün hastneye gidicem servise bi bakarım inş var mısın yok musun diye
elif hanm seni aldımı doğuma bakalım

Canım ben dogum yaptım cuma gunu dun aksamda eve geldım bebişler evıme yakın özel bı hastanede kuvözdeler marmarada o anda yer yokmuş bızım ıçınde suan çok ıyı oldu gıdıp gelmk acısından kntrole gıtmıştım acıl doguma alındım
Sız napıyosunuz alıştınızmı bırbırınıze sorarsan söylerler zaten sana benım dogum yaptıgımı hayırdır hastaneye nie gidiysun

Canım ben dogum yaptım cuma gunu dun aksamda eve geldım bebişler evıme yakın özel bı hastanede kuvözdeler marmarada o anda yer yokmuş bızım ıçınde suan çok ıyı oldu gıdıp gelmk acısından kntrole gıtmıştım acıl doguma alındım
Sız napıyosunuz alıştınızmı bırbırınıze sorarsan söylerler zaten sana benım dogum yaptıgımı hayırdır hastaneye nie gidiysun

Canim bem hayirli olsun allah anali babali buyutsun
Kac kilo dogdular durumlari nasil
Bende dun kontroldeydim benimkiler minik kalmis moralim bozuldu
Biri2300 digeri 2850 olmus
İnan bende dortgozle bekliyom dogsun diye cok agirim
Hep yuruyom geziyom dogsunlar diye
Zamani gelmeyince olmuyo tabi
Allah hakkimizda en hayirlisini versin

aaaaaaaaaaaa canım demek doğum oldu
tebrik ederim hayrlı olsun
kavuştun sende kuzularına
ayy keşke marmarada olsyadı kuzuların görürdüm senide
inş ilerde görüşürz canım evlatlarımız büyüsün
senle görüşmeyi arkadaşlık etmeyi çok isterim
hem belki ailecek görüşürz gelir gideriz
sevdim ben seni
kg ları nasıl kuzuların inş enn kısa zamanda çıkarlar küvezden

Canım senin eşin doktor idi sanırım unutmuşum ben. ne şanslısın. bilgiler edindikçe bizimle paylaşırsın tabi bebişten kalan vakitlerinde. ben kalça ultrasyonunu 1.ay sonunda diye biliyordum ..topuk kanı hastanede 3 ve 5. günlerde aldılar sağlık ocağı da 15.gün aldı anlamadım gitti hangisine sorsam bizim ki doğru diyor.
sonuçta değerler sağlık bakanlığına gidiyor umarım sonuçlar temiz çıkar.
tsh için ilaç kullanmaya mı başladınız yoksa test tekrarı mı yaptırdılar? hem de ne zor ama çok caba sarfettik kavuşmak için bakarken de hep o günler geliyor aklıma ve zorlugun üstesinden gelmeye çalışıyorum. özellikle uykusuzluk velohusalığın vermiş olduğu duygusallık had safhada bende.

Elimden geldiğince yetmeye çalışıyorum canım tek bebişgibi her şeyi ile dört dörtlük ilgilenemesemde ..
örneğin besleyorum temizliyorum tam gazını çıkarmaya başlarken diğeri aç gözlerle bana bakıyor haydi onu doyur temizle diğeri gazından dolayı çığlığı basıyor.
mümkün oldugunca kucağıma alıştırmayacağım diyorum ama şu anda bebek görmeye gelenler ellerinden hiç düşürmüyorlar inşallah alışmazlar. yoksa yanarım ben.
bebişler azıcık büyüsün de ankaa06 park da buluşup bebişleri oynatırız artık maglum yakınız birbirimize:KK36:

canım bebekler ilk 6 ay kucağa alşmazlarmş sakın öyle düşünme
elimde kitaplar dolaşp duryorum öyle yazıyor
al kucağına yani.

inş canım yavruları bi büyütelim yaza inş görüşürz

Sılanazcım kakasını ve çişini yapması beslendiğini gösterir, endişelenme. Kusma olayı benim miniğimde de oluyor muhtemelen fazla geleni çıkarıyordur. Birde doktor bana bebek reflüsü olabilir demişti. Bebeğin yatağının üst kısmını çok az komple yükselt. Yani yastık falan koyma ama yatağın baş kısmının altına havlu falan koyarak yükselt, dümüdz yatmasın bebeişin. Bebeğin yeni doğdu sıksık emzir ki kan şekeri düşmesin, sarılık olmasın. Hastanede 2 saati geçirmeyin ilk haftalarda demişlerdi. Merak etme kırkları çıkınca huy değiştiriyorlar :). Onların heranı güzel tadını çıkarmaya çalış. 1-2 haftaya alışırsınız birbirinize. Bu arada tüm arkdaşlarım geceyi gündüzü öğrenmeleri için geceleri loş ışıkta hiç bebişle konuşmadan, öpmeden emzirin. Kaka yapmadığı sürece bezini değiştirmeyin, nacizane tavsiyem.

Evet cnaim doktorda oyle soyledi canim nerdeyse her emzirmeden sonra cikinca merak ettim, usuruyo acayippp benim oglusum.... benimkide cok fazla kusmuyor canim bazen, sayiden emzirdikten sorna yukari gogsumde tutum bir 5 dakika kusmuyor dikkat ettim arkadaslar biberon veren ne kadar mama yada anne sutu everiyosunuz sagdiktan sonra biberonla... bende canim icne battaniyesini katlayip bas altina zaten dogdu gunden ebri koyuyuorum... bugun doktora gittik hafif sarilik var bol bol yedir dedi canim zaten... Canim iki saati gecirmiycemde uyudumu uyandirmak cok zor oluyoe bazen....

Bende canim cok sik araliklarla degistityorum pasam bide geneli sari sari yapinca oyle birakilmiyor... canim ebdne onunla gogus kalkani ile emziriyorum yavas yavas gogsumede aliscak ins. ama benimki gogus ucum olmadi icin alamiyoerr.... ins. bir 40 lari ciksaa hayirlisi bakalim benimde canim topuk kani 2.gun hastanede aldilar yavrum ne agladi, bisey cikarsa biz sizi ariycaz dediler 1 hafta oldu cok sukur ariyan yok.....

Galiba tek ben kaldim bu topikte bide ben kurtulsaydim hayirlisiyla
Cuma gunude esimin sinavi var is icin dua edin kizlar
Bebegi olupta kutlayamadigim herkesin bebegini allah anali babali buyutsun
Ben hala bakamiycam diye cok korkuyom ikiz oluncca
Cok garip duygular icindeyim
Nebiliyim cok stresliyim
Ben hic ikiz olmasini istemiyodum
Onun icin hala kabullenemiyom sanirim
Bakalim hayirlisiyla dogsunlarda artik

Galiba tek ben kaldim bu topikte bide ben kurtulsaydim hayirlisiyla
Cuma gunude esimin sinavi var is icin dua edin kizlar
Bebegi olupta kutlayamadigim herkesin bebegini allah anali babali buyutsun
Ben hala bakamiycam diye cok korkuyom ikiz oluncca
Cok garip duygular icindeyim
Nebiliyim cok stresliyim
Ben hic ikiz olmasini istemiyodum
Onun icin hala kabullenemiyom sanirim
Bakalim hayirlisiyla dogsunlarda artik

canım erken doğum riskin vardı maşallah iyi dayandın demek ki her şey yolunda olacak bebişlerin bu hafta itibarı ile Allah ın izni ileküveze bile girmezler.
sende rahat edersin,ben ikizolmasını çokistiyordum ama bakımı gerçekten çokkk zor o nedenle şimdiden kendini hazırla sinirlerinin çok güçlü olması lazım bir de uykusuzluğa tahammül etmek gerçekten yıpratıyor. ben doğumdan bu yana kesintisizmaksimum 2 saat uyayabildim.
Eşin için inşallah hayırlısı olur..

X