2011 Kasım - Aralık ayında tüp bebek yaptıracaklar arkadaşlar buyrunn :)

• Konu Sahibi Konu Sahibi hly7
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bende hsg de bişey almamıştım sadece yarım saat önce bi ağrı kesici almıştım ama ben korkudan ağladım kuzum doktorun biri sürekli saçımı okşadı sağolsun adamcağızdan kızım bak şöye olacak böyle olacak diye sakinleştirmeye çalıştı ama nafileee ben hala zırıl zırıl ağlıyordum :1:

ahhh canımmm yaaa sen ondan korktuysan kesin genel anestezi yaptır :)

Günaydın kızlarrr sabah 6 da uyuyabildim çok ağrım vardı :( dr. saati yaklaşıyo 11.00 de çıkıcam heycan bastı çok :))) bana şans dileyin

ayy hade güzel haberlerle gel.. bekliyoruz heycanla :)

Umut tüp bebeğe giden bacularrr gittiğinizde ofis histeroskopiyi kaça çekiyolarmıl sorabilirmisiniz:44::44::44::44: Benim rahim filmi temiz ama 2.tüpten önce çektirmek istiyorum da:44::44::44::44:

kuzum arayıp sorunca fiyat veriolar.. birinin gitmesini bekleyeceğine ara sor olmaz mı :)

ayy hade güzel haberlerle gel.. Bekliyoruz heycanla :)

kuzum arayıp sorunca fiyat veriolar.. Birinin gitmesini bekleyeceğine ara sor olmaz mı :)

ben tükandayım ya hehehe soramıyom kih kihh :52::52::52::52:akşamda kapanıyor dur ben kocaya aratayım olmadı asistanım oldu kocacıkım:54::54:

kuzu hadi yolun sonuna gelmişsin bu kadar enerjiyle inş.pozitifide alırsın maşallah dozunda düşükmüş kaç yumoş oldu zati toplama gününe kadar 2-3 tane daha pırtlatır :27::27::27: Narkozu doktoruna de kuzum benimde ilk tüpte odaya geldiğim gibi dikilmiştim bende çok çabuk ayılıyorum doktor yat diyo yok yatamam batar yatak demiştim :33::33:ama sen konuş mutlaka narkozu:44::44:

Sağol canımm inşallah hepimiz için güzel sonuçlar olur kusura bakmayın bu topicte yeniyim hülyacım sayesinde geldim kimsenin hikayesini bilmiyorum :26: Senin ne olacak doktora gideceksin sanırım Allah yardımcın olsun :16:

Tam sayım bugün yapılacak dünkü kontrolde 12-13 tane gördü doktorum en büyüğü 13,5 mm'di .:52:

sağol canımm inşallah hepimiz için güzel sonuçlar olur kusura bakmayın bu topicte yeniyim hülyacım sayesinde geldim kimsenin hikayesini bilmiyorum :26: Senin ne olacak doktora gideceksin sanırım allah yardımcın olsun :16:

Tam sayım bugün yapılacak dünkü kontrolde 12-13 tane gördü doktorum en büyüğü 13,5 mm'di .:52:

ohh maşallah o son güne kadar 15-17 arası olur sonradan pırtlama oluyo hehe benim 2 olumsuz aşılama 1 olumsuz tüp var tüpten sonra kanımda pıhtı sorunu varmış onu öğrendim 2.tüpten önce histeroskopi çekilmek istiyorum hemde tutunması için daha iyiymiş bakalım inş.bu sefer atlamadan herşeyi yapmak istiyorum sen havuş falan ye bol bol bal tarçın yee yumoşlar için kalitesi artsın kocada spermleri vermeden önce 1 bardak koyu kahve içsinn hızlısı çok ossunn:46::46::46::46:

:54::54::54:

:54::54::54:ağrıların inşallah heyecana karışır geçer kuzum hadi hayırlısıyla başla ben ilk tedavi öncesi evden çıkmadan namaz kılıp yasin okumuştum hayırlısı olsun diye senin içinde iyi olur inşallah herşey

Bebişim adetliyken yapamamki bunları :) ama dua ediyorum çok

tükanda yasak mı kine anlamadım :44::44:

Ben sorarım kuzum eğer kocacın sormazsa... Ne sorcaktım ama :44: :1:

heheh kızçem benim tükanda ayrı odam yokki arıyım kih kihh:1::1: 6 erkek vaaa 1 bayan benimmm dışarı çıksam disem aşağıdaki tükanlarda tanıdık benim tüp yaptığımı falan bilen yug yaneee gizli saklı iş yapıyom :51::51::51::51:

işteee listemizzzzzzzzzzz :) listeye girmek isteyen arkadaşlar bilgilerinizi yazarsanız sizide hemencecik eklerim :) ayrıca listedeki arkadaşlarım lütfen aşamalarınızı söyleyin güncellemeleri yapayım :) :)

[TABLE="class: grid"]
[TR]
[TD]
İsmi
[/TD]
[TD]
Yaşı
[/TD]
[TD]
Nedeni
[/TD]
[TD]
Merkezi
[/TD]
[TD]
Kaçıncı Denemesi
[/TD]
[TD]Hangi Aşamada [/TD]
[TD]Sonuç[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
hly7
[/TD]
[TD]
23
[/TD]
[TD]
Pko
[/TD]
[TD]
Umut Tüp
[/TD]
[TD]
1.Deneme
[/TD]
[TD]1 kasımdaki adetini bekliyor[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]egunal
[/TD]
[TD]
31
[/TD]
[TD]
Sebepsiz İnfertilite
[/TD]
[TD]
Gazi Üni.
[/TD]
[TD]
1.deneme
[/TD]
[TD]Bugün doktora gidiyor :)[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
erva64
[/TD]
[TD]
30
[/TD]
[TD]
Eşi Azospermi
[/TD]
[TD]
Antalya Gelecek TüpBebek
[/TD]
[TD]
1.deneme
[/TD]
[TD]Bugün Antalyaya gidiyor :)[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]
lale247
[/TD]
[TD]
34
[/TD]
[TD]
Rezerv Azlığı
[/TD]
[TD]
Memorial
[/TD]
[TD]
1.deneme
[/TD]
[TD]30 Ekimdeki adetini bekliyor[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]aysemels
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]Sperm Azlığı[/TD]
[TD]İnternational Hospital[/TD]
[TD]1.deneme[/TD]
[TD]2-3 Kasımdaki adetini bekliyor[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]carmennn[/TD]
[TD]30[/TD]
[TD]Bozuk Morfoloji [/TD]
[TD]Başkent Hastanesi[/TD]
[TD]2.deneme[/TD]
[TD]Bu akşam ikinci iğnesi..menapur :)[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]brnyns[/TD]
[TD]32[/TD]
[TD]Kendi isteğiyle :)[/TD]
[TD]Bahçeçi Fulya [/TD]
[TD]1.deneme[/TD]
[TD] Bugün başlıyor :) [/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]nesrinsavas [/TD]
[TD]25[/TD]
[TD]Erkek İnfertilitesi[/TD]
[TD]Ümraniye Erdem Hastanesi [/TD]
[TD]1.deneme[/TD]
[TD]Lucrin iğne ve adetini bekliyor[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]cansunida[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]Eşi Azospermi[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]Aralık adetini bekliyor[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]next81[/TD]
[TD]30[/TD]
[TD]Kabarık Liste[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]3.deneme[/TD]
[TD]29 Ekimdeki adetini bekliyor[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sevimli7880 [/TD]
[TD]31[/TD]
[TD]Rezerv Azlığı[/TD]
[TD]Konya Eurofertil [/TD]
[TD]1.deneme[/TD]
[TD]Kasımdaki adetini bekliyor[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]breshka[/TD]
[TD]26[/TD]
[TD]Sperm Azlığı[/TD]
[TD]IVI Tüp Bebek[/TD]
[TD]1.deneme[/TD]
[TD]İğnelerini vuruyor :)[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]semramus[/TD]
[TD]34[/TD]
[TD]Rezerv Azlığı[/TD]
[TD]Başkent Tüp Bebek[/TD]
[TD]3.deneme[/TD]
[TD]1 Kasımdaki adetini bekliyor[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]melikee[/TD]
[TD]28[/TD]
[TD]Tüpler Kapalı[/TD]
[TD]Umut Tüp Bebek[/TD]
[TD]2.deneme[/TD]
[TD]15 Kasımdaki adetini bekliyor[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]xeda[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]Morfoloji[/TD]
[TD]Malatya Doğufertil[/TD]
[TD]1.deneme[/TD]
[TD]14 Kasımdaki adetini bekliyor[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sehak[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]Sperm Azlığı[/TD]
[TD]Ankara Tıp Faküştesi[/TD]
[TD]2.deneme[/TD]
[TD]6 Kasımda lucrine başlayacak[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]zfylmz[/TD]
[TD]29[/TD]
[TD]Pko[/TD]
[TD]Acıbadem Maslak[/TD]
[TD]2.deneme[/TD]
[TD]İğnelerine başladı :)[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]umutluyum1[/TD]
[TD]27[/TD]
[TD]Erkek İnfertilitesi[/TD]
[TD]Şuan kararsız :)[/TD]
[TD]2.deneme[/TD]
[TD]Kasım adetini bekliyor[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]laveque[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]Kromozom Sorunu[/TD]
[TD]Memorial Tüp Bebek[/TD]
[TD]4.deneme[/TD]
[TD]21 Kasımda lucrine başlayacak[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sermuh[/TD]
[TD]34[/TD]
[TD]Tüpleri .yok[/TD]
[TD]Batı Bahat[/TD]
[TD]5.deneme[/TD]
[TD]Dondurulmuşlarla Kasım adeti[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]millstone[/TD]
[TD]26[/TD]
[TD]Kadın+Erkek İnft[/TD]
[TD]Umut Tüp Bebek[/TD]
[TD]1.deneme[/TD]
[TD]Adet olmayı bekliyor[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]narsude[/TD]
[TD]24[/TD]
[TD]Eşi Azospermi[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]4.deneme[/TD]
[TD]Kasım sonu adetini bekliyor[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]lotus83[/TD]
[TD]
[/TD]
[TD]Pko[/TD]
[TD]Antalya Tüp Bebek[/TD]
[TD]4.deneme[/TD]
[TD]Adet olmayı bekliyor[/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Rabbim inşallah ilk seferde tutmasını ve sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin canlarım...:nazar::49::emir_bebek:

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
وَوَصَّيْنَ الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ
حُسْنً وَوَصَّيْنَا الْإِنسَانَ بِوَالِدَيْهِ حُسْناً وَإِن
جَاهَدَاكَ لِتُشْرِكَ بِي مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ فَلَا تُطِعْهُمَا إِلَيَّ
مَرْجِعُكُمْ فَأُنَبِّئُكُم بِمَا كُنتُمْ تَعْمَلُون

arkadaşlar eksik bilgilerimizi söyleyelim lütfen.. ve güncellemelerimizi de
:16::16:

bebişim adetliyken yapamamki bunları :) ama dua ediyorum çok

yazdıktan sonra aklıma geldi benim uzun protokoldü ya 21.günü lucrine başlarken yapmıştım pardon kuzucum onu unuverdim sen bol bol dua et bizde edicez tedaviye başlayan herkese sanada mubarek günde başladın inş.sonuda hayırlı olur

heheh kızçem benim tükanda ayrı odam yokki arıyım kih kihh:1::1: 6 erkek vaaa 1 bayan benimmm dışarı çıksam disem aşağıdaki tükanlarda tanıdık benim tüp yaptığımı falan bilen yug yaneee gizli saklı iş yapıyom :51::51::51::51:

tmm kuzum eğer umuta soracaksak ben ararım.. bahçeci fulya ise brnyns gitmişkn sorsun... ne sorcaz söle bakem :1:

öyle olacak sanırım canım bugün konuşucam bakalım offf karnım ağrıyo heyecandan :1:

ohh maşallah o son güne kadar 15-17 arası olur sonradan pırtlama oluyo hehe benim 2 olumsuz aşılama 1 olumsuz tüp var tüpten sonra kanımda pıhtı sorunu varmış onu öğrendim 2.tüpten önce histeroskopi çekilmek istiyorum hemde tutunması için daha iyiymiş bakalım inş.bu sefer atlamadan herşeyi yapmak istiyorum sen havuş falan ye bol bol bal tarçın yee yumoşlar için kalitesi artsın kocada spermleri vermeden önce 1 bardak koyu kahve içsinn hızlısı çok ossunn:46::46::46::46:

İnşallah canım :16: Valla ne diyim bilemedim canım Allah sabır versin bizlere çok zor bi süreç inşallah bu son denemen olur seninde en kısa zamanda kavuşursun meleğine :16: Ben aşılamadan hüsrana uğrarım diye hiç denemedim bile bu benim ilk tüp bebek denemem inşallah son olur. Tavsiylerinize uyacağım canım aslında kuru inciri hiç sevmem ama zorla da olsa günde 1-2 tane yiyorum bal ve tarçını duymamıştım bak onuda deneyim hatta arada kocacığıma yağtığım ballı muzlu tarçınlı cevizli salatadan bende yiyeyim :1: havucu çok severim zaten bol bol salatasını yiyorum:34:

Yazdım tek tek unutmuycam söz sorcam herkesten bahsetcem hatta vakit yeterse tabii :)))

öyle olacak sanırım canım bugün konuşucam bakalım offf karnım ağrıyo heyecandan :1:

Inşallah canım :16: Valla ne diyim bilemedim canım allah sabır versin bizlere çok zor bi süreç inşallah bu son denemen olur seninde en kısa zamanda kavuşursun meleğine :16: Ben aşılamadan hüsrana uğrarım diye hiç denemedim bile bu benim ilk tüp bebek denemem inşallah son olur. Tavsiylerinize uyacağım canım aslında kuru inciri hiç sevmem ama zorla da olsa günde 1-2 tane yiyorum bal ve tarçını duymamıştım bak onuda deneyim hatta arada kocacığıma yağtığım ballı muzlu tarçınlı cevizli salatadan bende yiyeyim :1: Havucu çok severim zaten bol bol salatasını yiyorum:34:

oh ohhh ye ye bol bol en kaliteli yumoşlar çıksın hepsi 1.kalite embriyo olsunnn inşallahhhhhh:9::9::9:hepimizinnnnnnnnnnnnn:32::32:

He transferden sonra hergün 1 dilim ananas ye bide doktorun verirmi bilmem ama coraspin falan bişiler kan akışın için bana doktorum onu bile vermedi bide bende pıhtı sorunu varmış belki içsem tutunurdu kısmet değilmiş işte:43::43::43:

oh ohhh ye ye bol bol en kaliteli yumoşlar çıksın hepsi 1.kalite embriyo olsunnn inşallahhhhhh:9::9::9:hepimizinnnnnnnnnnnnn:32::32:

He transferden sonra hergün 1 dilim ananas ye bide doktorun verirmi bilmem ama coraspin falan bişiler kan akışın için bana doktorum onu bile vermedi bide bende pıhtı sorunu varmış belki içsem tutunurdu kısmet değilmiş işte:43::43::43:

Aminnnnnnnn aminnn hepimizin yüzü gülsün inşallah. Kısmet canım yaa inşallah bu kez gelir bebeğin sıkı sıkı tutunur annesine :16:
Bişey sorsam :26: Transferden sonra hergün yapılan bi iğne var dedi arkadaşım ne iğnesi acaba biliyormusun doktorum bana hiç böyle bişeyden bahsetmedi yeni aklıma geldi bugün gidince doktora da soracağım .

kızlar inş bebeişler hep sağlıklı olurrr
Embriyo nasıl seçilir?
Transfer günü geldiğinde embriyolar mikroskop altında inceleniyorlar. Belli istediğimiz şartlar var. Normalde embriyolar her gün mesela ilk oluştuğu gün yumurtayla sperm birleştirildiğinde tek bir hücre haline geliyorlar. Buna döllenme deniyor. Bir sonraki gün baktığımızda ikiye bölünmüş oluyor, iki hücreli evrede oluyor. İkinci gün baktığımızda her bir hücre bir daha bölünmüş oluyor, dört hücreli evrede oluyor ve 3.gün transfer edildiği dönemde sekiz hücreli evreye kadar gelmiş oluyor. Bu sekiz hücreli evreye geldiğinde eğer embriyolar çok kaliteli gözüküyorsa transfer edilebilir. Bu bir yöntem. Aynı yarış gibi yani bir yumurta kümesine sperm sokulduktan sonra bir sürü embriyo elde edildikten sonra, bunlar takip edilirken eğer bakıldığında bütün hepsi aynı çizgi üzerindeyse ve embriyoluk ve klinisyen onların hangisinin kaliteli olduğuna karar veremiyorsa, hepsi de iyi gözüküyorsa veya 3.gün geldiğinde yeteri kadar embriyo var ama bu embriyoların hiçbiri de transfer edilmeye müsait kalitede çok gözükmüyorsa yani çok fazla beğenmiyorsak embriyoları o zaman blastosist transferi dediğimiz 5.güne beklenebiliyor. 5.gün geldiğinde yani o embriyoların biraz daha dışarıda takibi yapıldığında bazen 3.günde çok iyi gördüğümüz embriyoların çok da iyi gelişmediğini, 3.günde kötü gözüken embriyoların iyi geliştiğini görebiliyoruz. Dolayısıyla 5.gün yapılan seçim, 6.gün yapılan seçim çok daha değerli bir seçim. Neticede gebelik oluşabilmesi için bizim içeriye verdiğimiz embriyonun bölünmeye devam edip gebelik getirmesi gerekiyor yani biz embriyoyu içeri verdikten sonra embriyo 2 veya 3gün sonra bölünmesini tamamlar da durursa o zaman gebelik oluşmuyor. O yüzden eğer ne kadar biz bu embriyoyu dışarıda takip edebiliyorsak o kadar iyi olduğundan, sağlıklı olduğundan emin olmuş vaziyette içeriye veriyoruz ve çok daha fazla başarılı sonuçlar elde etmiş oluyoruz. Tabii ki bunu yapabilmek için bir hastanın çok embriyosu olması lazım ki onları bu şekilde yarıştırabilelim ama onun için de çok yumurtası olması lazım dolayısıyla bu tip yöntemler yani blastosist’ e gitme yöntemleri daha çok, çok yumurtası olan hastalarda uygulanan yöntemler. Yaşı büyük olan hastalarda genellikle yumurta sayısı da az olduğu için onlarda taktik tamamen farklı. Mesela bir kadından üç veya dört yumurta aldıysak eğer ve o embriyoları da dışarıda oluşturduysak bir hastanın iki veya üç tane embriyosu oluştuysa bunları dışarıda bekletmek yerine bir an önce doğal ek ortamına yerleştirmeyi tercih ediyoruz. En azından çevresel zararlı etkilerden korumak amacıyla yaşı büyük olan veya yumurtası embriyosu az olan hastalara da bu yüzden 2.gün transfer ediyoruz.

Son düzenleme:
Back
X