2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

sifa olsun ins canim benim ...bende uyaniyorum tekrar uyuyorum oglus geliyor aciktim diye doyuruyorum zaman geciyor tekrar acikiyor benim yaramaz, geri kalkiyorum derken aksami ettik iste .. evet nar benide korkuttu ins bisey olmaz ...
 
şaşırdım valla geçen bir arkadaşım türk kahvesi iç hergün 1 fincan diye hatta bebeklerin zekasın açıyormuş dedi 2 ve 9 yaşındaki kızına hergün içiriyo
 
şaşırdım valla geçen bir arkadaşım türk kahvesi iç hergün 1 fincan diye hatta bebeklerin zekasın açıyormuş dedi 2 ve 9 yaşındaki kızına hergün içiriyo

Aman Allahim!!! Ne kadar zararli! Lutfen o arkadasini birisi durdursun. O kadar minik cocuklara , kafein yukelemesi yapmak bir cilginlik! Cocuklarin zihnini acmak istiyorsa, omega 3 versin onlara. Badem ve kuru uzum yedirsin hergun! KAHVE cok yalnis bir secim.. Allah korusun..
 
sifa olsun ins canim benim ...bende uyaniyorum tekrar uyuyorum oglus geliyor aciktim diye doyuruyorum zaman geciyor tekrar acikiyor benim yaramaz, geri kalkiyorum derken aksami ettik iste .. evet nar benide korkuttu ins bisey olmaz ...

Bir kereden birsey olmaz inshaallah :)
Uyku hali bende de var. Yemek kokusuna karsi cok hassasim maalesef canim benim. Tahlillerimi hala yaptirmadim. yarin obur gun yaptirmayi dusunuyorum inshaallah.
 
gecmis olsun canim benim allah iyiligini versin ins
amin canım inş. geçer ilaçta içemiyorum çok kötü böyle geçmesini beklemek :1no2:
olmaz bisey ins canim allahin izniyle ,sen dinlen bol bolda c vitamini al ins atlatirsin canim benim:teselli:
saol canım benim inallah geçer bi an önce bebişe bişy olmasında olan bana olsun Şeniz
aynen canım ya hiçbişy içemiyorum sadece ishale iyi gelecek besinler yemeye çalışıyorum işte, doktor pirinç çorbası yağsız yada az yağlı yemekler, patates haşlaması filan ye dedi başka ilaç veremem inş. atlatırsın dedi :bbo: anlıycagın dediğin gibi geçmesini bekliycem böyle mecburen eşimde şehir dışında tek başımayım, yemek yapacak halimde yok tam zamanında hasta oldum :a015:
geçmiş olsun canım düşün bakalım ishal yapacak ne yedin kehvenin için 2 damla limon sık kapa gözünü ye belki ishalineiyi gelir bende diger siteleri araştırıyodum başka neler düşük yapa diye
canım kuru fasulye pilavdı vallahi yemeğim kaydirigubbakcemile3 bide turşu yemiştim ishal yaparmı ki bunlar :uhm: süt ürünleride yasak dedi bi iki gün doktor ben günde iki bardakda süt içiyodum ama ondan olmamıştır galiba ya bilmiyorumki neden oldum böyle başkada biy yemedim :1no2:
Cok gecmis olsun arkadasim.. Patates haslamasi yemeye calis. Bol su ic. Su kaybini telafi et canim. Iyi haberlerini ver bize dinlendikten sona
çok teşekkür ederim canım evet su ve tuz kaybını telafi etmek için tuzlu patates haşlaması ve bol su içmem gerekiyor ama böyle hasta olmak çok kötü ya ilaçda kullanamıyosun hiç halimde yok dua edin geçsin kızlar :çok üzgünüm:

Limon+kuru kahve karisimini ben de onerecektim ama sonra bebek aklima geldi. Biliyorsun KAFEIN hamilelikte hic ama hic iyi bir sey degil canim. Onun yerine patates haslamasi daha saglikli olur su durumda.

annemde söyledi ama emin olamadım canım yesemmi ki kuru kahve limon karışımından bi zararı olurmu acaba ? yada dediğin gibi nolur ne olmaz patates haşlaması ve çorbaya devam ediym ben bilmiyorumkismile böylede geçecek gibi değil sanki ya kötü bozmuşum midemi :kedi:
 
Hamilelerin kaçınması gereken yiyecekler

Dengeli beslenmek hayatın tüm dönemlerinde önemli, hamilelikte ise şarttır. Gelişmekte olan bebeğiniz temel bazı besinler, vitaminler ve minerallere ihtiyaç duyar. Yiyeceklerin çoğu güvenli olmakla birlikte, hamilelik sırasında kaçınılması gereken bazı yiyecekler de mevcuttur.

Çiğ Et: Koliform bakterisi, toksoplazma ve salmonella bulaşma riskinden dolayı sushi, pişmemiş deniz mahsulleri, az pişmiş et ve tavuktan kaçınmak gerekir.

Salam-sucuk-sosis ve sakatat: Bu gibi yiyecekler düşüğe yol açan Listeria bakterisi bulaşmasına neden olabilmektedir. Listeria plasentadan geçebilmekte ve bebeğe bulaşarak enfeksiyona ve hayati tehlike yaratan kan zehirlenmesine neden olabilmektedir. Hamileyseniz ve bu yiyeceklerden yemek istiyorsanız, yemeden önce buhar çıkarana kadar ısıtmaya özen gösterin.

Karaciğer: Karaciğer içerdiği A vitamini miktarından dolayı tehlikeli olabilmektedir. Fazla miktarda A vitamini anne karnındaki bebek açısından bazı risklere yol açmaktadır. Bu nedenle hiç karaciğer yememek en güvenli yol olacaktır.

Civa içeren balıklar: Yüksek düzeyde civa içeren balıklardan kaçınmak gereklidir. Genellikle iri tuzlu su balıklarının daha fazla civa içerdiği söylenebilir. Konserve ton balığı güvenli olmakla birlikte hafta bir küçük kutudan fazlasını yememelisiniz. Hamilelik sırasında civa alınması bebekte gelişim geriliği ve beyin hasarı ile ilişkilendirilmektedir.

Kabuklu deniz mahsulleri: Deniz mahsulleri kaynaklı hastalıkların çoğuna istiridye ve midye gibi az pişmiş, kabuklu deniz mahsulleri neden olmaktadır. Pişirmek bazı enfeksiyon türlerini önlese de, enfeksiyon riskini tamamen yok edememektedir.

Çiğ yumurta: Salmonella riski nedeniyle çiğ yumurta veya çiğ yumurta içeren herhangi bir gıdadan kaçınmak gereklidir. Bazı salata sosları, mayonez, evde yapılan dondurmalar çiğ yumurta ile hazırlanmış olabilmektedir.

Pastörize sütten yapılmayan peynirler: Pastörize sütten yapılmayan peynirler düşüğe neden olan Listeria bakterisi bulaştırabilmektedir. Listeria plasentadan geçebilmekte ve bebeğe bulaşarak enfeksiyona ve hayati tehlike yaratan kan zehirlenmesine neden olabilmektedir. Pastörize sütle yapılan peynirleri ise güvenle yiyebilirsiniz.

Pastorize edilmemiş süt: Pastörize edilmemiş süt de Listeria isimli bakteriyi içerebilmektedir. Listeria plasentadan geçebilmekte ve bebeğe bulaşarak enfeksiyona ve hayati tehlike yaratan kan zehirlenmesine neden olabilmektedir. İçtiğiniz sütün pastorize edilmiş olduğundan emin olun.

Kafein: Pek çok araştırma ölçülü miktarda kafein alımının sorun yaratmadığını gösterirken, kafein alımının düşükle ilişkili olabileceğini gösteren araştırmalar da mevcuttur. Bu nedenle düşük riskini azaltmak amacıyla birinci trimesterde kafeinden kaçının. Genel bir kural olarak hamileliğin ilerleyen dönemlerinde günlük kafein alımı en fazla 300 mg. ile sınırlandırılmalıdır. Kafein diüretiktir, yani vücuttan sıvı atılımını kolaylaştırır. Bu da su ve kalsiyum kaybına neden olabilir. Kafeinli içecekler yerine bol bol su, meyve suyu ve süt içmeniz önemlidir. Bazı araştırmalar yüksek miktarda kafeinin düşük, erken doğum, düşük doğum ağırlığı ve bebeklerde çekilme semptomları ile ilişkili olduğunu göstermektedir.

Alkol: Hamilelikte güvenli olarak kabul edilen bir alkol miktarı yoktur ve bu nedenle hamilelikte alkolden kaçınılmalıdır. Anne karnındaki bebeğin alkole maruz kalması bebeğin sağlıklı gelişimini etkileyebilmektedir. Alınan alkolün miktarı, zamanı ve alkol kullanım tarzına bağlı olarak hamilelikte alkol tüketimi Fetal Alkol Sendromuna veya başka gelişimsel sorunlara yol açabilmektedir. Emzirme döneminde de alkolden kaçınılmalıdır. Küçük bir bebeğin alkole maruz kalması bazı riskler getirir ve alkol anne sütü yoluyla bebeğe de geçer.

Yıkanmamış sebzeler: Evet sebzeler güvenle yenebilir ve hamilelikte de bol bol sebze tüketmeniz gerekecek. Ancak toksoplazma riski nedeniyle sebzelerin çok iyi yıkanmasına özen göstermelisiniz.

Bitkisel ilaçlar/çaylar: Doktorunuza danışmadan hiçbir şey almayın. Bazı bitkiler rahimde kasılmalara neden olabilmektedir.
 
bide kızlar ton balığı cıva içeriyor yazıyor bi yerde konservesi çok önerilmiyormuş sizce zararlımıdır?
 
şimdi okudumda hurmanın çok faydası varmış her türlü vitamin varmış içinde özelliklerde dogum yaptıktan hemen sonra yenmesi lazımmış dogumda kolay oluyomuş bi araştırın sizde
 
yakomoz geçmiş olsun patates haşlaması iyi gelir yiyeceklerine dikkat et en kısa zamanda iyileşirsin inşallah
kahve konusunda yazdıklarınızı okuyunca tedirgin oldum şimdi
çünki günde 1 tane mutlaka içiyorum ben kahve,çayıda 3-4 bardağa indirdim
aşırı derece tiryakiliğim var
günde bir taneden bişey olurmu acabadelikafadulden
 
secemce buarada avatarlarımız aynıymış yazdıklarını görünce birden kendim sanıyorumkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
 
bende deminden beri okuyorum bunları ton balıgı vrdı evde yemeyim bari dedim kızıma sen ye dedim ben yemem diye tutturdu ben öle dedim diye halbki o istedi aldırdı ben yemeyim dedim ya
 
şimdi okudumda hurmanın çok faydası varmış her türlü vitamin varmış içinde özelliklerde dogum yaptıktan hemen sonra yenmesi lazımmış dogumda kolay oluyomuş bi araştırın sizde

Ever arkadasim, HURMA harika bir nimet. Icinde protein, karbonhidrat ve yag barindiran tek meyve. Ayrica pek cok vitamin ve minarel var insanoglunun ihtiyaci olan. Tatli ve tombis hurmalari cok severim. Tatli ihtiyaini bununla karsilamak cok mantikli. hem kilo almazsin bilakis yerine bir suru vitamin mineral vs. eklersin. Hepimi hurma yemeliyiz gunde 3-5 tane..
 

su ilk 3 ayimizi bir atlatalim, sonra gunde 1 fincan icersin:)
 
eşime narı söyledimde dogru olabilir dedi vüduttaki antioksidanı atıyor oda ilaç içtigi için hergün bir şişe içiyodu taze sıkılmışlardan şimdi aradım gelirken hurma al dedim alsında ueyim bari ben bu aralar tatlı yiyemiyorum daha çok bulanıyorum
 
BADEMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM


* Badem, bir Omega 3 kaynağı olarak; kalp ve damar dostudur. Beyin icin cok onemlidir.
* Kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önler. Tansiyonu düşürür, şeker hastalarında riski azaltır.
* Adet döneminde kan şekeri düşüklüğünü engeller.
* Bor bakımından zengindir; kemikleri güçlendirir.
* İçindeki kalsiyum kolesterol düzeyini düşürür ve kemik erimesini önler.
* İçerdiği magnezyum adet dönemi gerginlikleri ile adet öncesinde karında gaz, ruhsal durum değişiklikleri, baş ağrısı, şekerli ve tatlı besinlere istek, uykusuzluk, yorgunluk ve baş dönmesi gibi belirtilerin azalmasına yardımcı olur.
* İçindeki yağlar kötü kolesterolü azaltmaktadır.
* Vücut direncinin artmasında, yaraların iyileşmesinde, tat duyusunun oluşumunda çok faydalıdır.
* Gebelik için çinko minerali içerir.
 
kızlar cevizde yenmeli omega 3var ben hergün yemeye özen gösteriyorum
çocuklar zeki olur deniyor orası ne derece doğru bilmiyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…