2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Yukarıdada dediğim gibi kızım en çok 400 gr alıyo artık çok az bence ..ama gayet iyi hareketi bilemiyorum ne yapmam lazım siznkiler nasıl benim kızım sizinkilrin yanında çok küçük sanki kilo alımıda yavaşş sanki :18:
 
selam. kızım 5 aylık doktor ek gıdaya başla dedi. meyve püresi veriyorum yaklaşık 1 haftadır. sabah kahvaltısına sizce ne ile başlamalıyım tariflerdeki karışımlar ilkler için ağır olmaz mı?
 

büyüdükleri için kilo alımları da azalıyor, normal canım. her ay 1 kilo alsalar 1 yaşına geldiklerinde şişko olurlar:) benimki de geçen ay 450 gr almıştı, bu ay hiç almamış (( ek gıdaya başlattı o yüzden doktor.
 

selam canım yanlış anlamadıysam mama almadan geçen ay 600 gr. almıştı diyorsun di mi? bence normal, çünkü dr. bize bundan sonra ayda 500 gr. alması normal dedi.
uykuda mı emiyor yalnızca? benimki de son 1-2 haftadır gece çok uyanıyor doymuyor mu acaba diye ben de düşünüyorum. yatırmadan önce muhallebi versem diyorum ama muhallebiyi de nasıl vercem? inek sütü yasak, (gerçi benim dr. verebilirsin dedi, mamalar da inek sütünden yapılıyormuş), mama koymak da istemiyorum, hazırlar da iyi değil diyorlar.
bi de şu aklıma geliyor diyelim ki Allah korusun sütüm kesildi mama mı vereceğim? günde ne kadar verilir ay iyice kafam karışık yani.
 

canım 'artık' dediğine göre eskiden daha fazla alıyormuş şimdi 400 gr. almaya başlamış.
demin de dedim ama bana doktorum bundan sonra ayda 500 gr. alması normal dedi, eskisi gibi ayda 1 kiloya yakın almaz dedi, tabi bebekten bebeğe değişir ama yarım kiloya yakın ya da yarım kilo alması normal bence de. canını sıkma. ek gıda veriyor musun, meyve püresi, sebze püresi?
 

kahvaltı için yapılan karışımlar 6.aydan sonra diye biliyorum. ben mesela sabahları emzirdikten yarım saat 1 saat sonra meyve püresi veya suyu veriyorum yalnızca.

5 aylık bebeğe ek gıda günde kaç öğün verilir? ben de öyle sorayım
 

evt cnm yanlış anlamamışsın.1.5 ay önce başladı işte.birgün hiç emmek istemedi baktım parmağını emiyor memeyi veriyorum bağırıyor 2 gün nerdese hiç emmedi doktora götürük bişeyi yok dedi doktor.kucağımda hoplatarak zıplatarak verdim zorlaa ama tutunca emiyr.şimdide uyuyo kolarını sarıyorum kolları kıpırdanmaya başlayınca anlıyorum parmağını arıyor çünkü hemen emziriyorum.böyle emiyor.uyanıkken almıyorr.bende 3 gündr aptamil gece yediriyorum süt biriksin tok tutusun diye ama bilmiyorum az daa büyüsede öylemi versem
 
ben de ek gıdaya başladım 3 hafta olacak başlayalı hepsinden deneye deneye artık ek gıdalarla 3öğün yapmayı başardık. şöyle yapıyorum.
sabah 7 gibi uyanıyor ozaman mama veriyorum artı anne sütü(sütüm az çünkü)
saat 10-10:30 arası cam rendeyle elma püresi veya armut püresi bazen içine 2 bebe bisküvisi sulandırıp eziyorum bu pürenin içine dr aynı zaman da bu püreye üzüm pekmezi de koyabilirsin dedi 1 çaykaşığı.
saat 13:00-13:30 arası sebze çorbası: onu önce pates havuç pirinç kaynatıp ilk 2 gün sadece suyunu verdim sonra tel süzgeçte ezip tam çorba kıvamında verdim birde piştikten sonra içine 1 çay kaşığı zeytin yağı koyuyorum. şimdi yavaş yavaş sebzeleri arttırıyorum 10 gün buşekilde verdim sonra brokoli ekledim şimdi de beyaz lahana koyuyorum 4 sebzeli yavaş yavaş başka sebzeler de koyacağım.
saat 16-16:30 gibi hazır pastörüze sütten(ben pınar organik süt alıyorum) mayaladığım yoğurt veriyorum.
saat 19-20:00 arası ya muhallebi pirinç unundan ya da milupanın tahıllı gece kaşık mamasını veriyorum tok tutuyor.
pirinç unu muhallebiyi de biraz sulu yapın 1 su bard süte 1 tatşı kaşığı pirinç unu piştikten sonra 1 çay aşığı pekmez koyabilirsiniz şeker yasak diyolar 1 yşaına kadar. ama bundan ziyade tahıl mamasını tavsiye ederim.

ve bebek kendisi belirliyor nekadar yiyeceğini kesinlikle zorlamayın derim. bazen az yediği oluyor ozaman anne sütü veya mamayla destekliyorum. gerçi her öğünden sonra emziriyorum.
bir de gece 12 de mama veriyorum ya da emziriyorum.
böyle bir öğün oluşturdum şimdilik. 6. aydan itibaren peynir kıyma zeytin içi yumurta sarısı başlayacağım. şuan benim kızım 5 buçuk aylık.
 
pardon 5 buçuk aylık olduğunu sonuna yazmışınız görmedim. ben korkuyorum gün içinde farklı şeyler vermeye. ya yoğurt veriyorum ya meyve püresi
 
5 buçuk aylık. ama 3-4 haftadır başladım hepsini bir vermeyin zaten başta. şimdi mesela elma püresi yanında sebze çorbası başlayın 3 gün hepsini azar azar denemeniz gerekiyor. sonra yourt sonra muhallebi sonra zaten öğünler oluşuyor. korkmayın bişey olmaz ben dr umun önerileriyule bu şekile geldim. ama dediğim gibi herşeyden azar azar ve 3 günden önce yeni gıdaya geçmeyin alerji olmasın diye
mesela ben ilk elma suyuyla başladım 3 gün sora sebze suyu çorbası değil ptates havuç 1 tatlı kaşığı pirin iyice kaynatıp sadece suyu 2 gün bunu içicek sonra tel süzegeçten geçirip çorba kıvamında 1 çay kaşığı zeytinyağı ilave ediyorsunuz 10 gün bunu içecek. ama buarada bu sebze çorbasını başladıktan 3 gün sonra yoğurda başlattım. sonra sebze çorbasına her 3 günde 1 yeni sebze ilave ve muhallevi veya hazır tahıllı gece mamasına geçebilirsiniz. benimkinde bir alerji olmadı ama alerji olmasın diye sizde 3 gün aynı gıdayı vermeden başka gıdaya geçmeyin neye alerjisi var anlaşılabilsin.
 

Evet canım öle tabi de ne bilim şöle 600 felan Alsa hm bakalım bizim bu ay ne olucak ..
 

Evet eskiden daha fazla alıyodu canım yani 300 400 az geliyo daha ek gıda vermedim verme dedi doktor gerek yok dedi ama doktorumuzun dedikleride beni tatmin etmiyo doğrusu :44:
 
selam kızlar.hayırlı akşamlar...ek gıdaları konuşmuşsunuz...tam aradığım konu :)) bende 10 gündür elma püresini veriyorum..çok seviyor..2 gündür sebze çorbası yaptım, çok az veriyorum 2 tatlı kaşığı kadar..pek sevmedi, yemek istemıyor, zorlamıyorum bende, yoğurduda sevmıyor..benım bebeğime bebe büsküvisi, ekmek, şeker, muz, muhallebi yasak.doktorumuz sadece yoğurt( şekersiz) , meyve püresi , sebze çorbası verebilirsin dedi, biraz tombiş benımkı o yüzden :)

inşallah şu ek gıdalara alışır, düzenli verdiğim sadece meyve püresi var okadar:26:



canım kahvaltıyı, meyve püresi, sebze çorbası, muhallebi falan bu gibi şeylere iyice alıştıktan sonra veriliyor....


arkadaşım senınle aynı durumdaydı...koridorda koşarak emziriyodu çocuğunu...kulakları çınlasın neler çektı emzirmek için...sonradan düzeldi..şimdi 2 yaşında oldu kızı..memeyi bıraktıramıyor :))))) bazı bebekler yapabiliyomuş böyle..sen pes edip emzirmeyi kesme...sabret düzelecek...
 

sütün mü az acaba? ondan mı öyle yapıyor? yoksa biberona mı alıştı?

sütün az ise mucizevi bişey önericem çünkü. benim sütüm çok azdı başta. içtiklerimden sonra inanılmaz arttı.
neler çekmiştim. sütün çektikçe gelir sürekli emzir derlerdi, o diyenleri boğasım gelirdi. sakın mama verme diyenler... sanki ben bayıla bayıla keyfimden veriyodum!

neyse sonra gnc diye bi marka var. büyük alışveriş merkezlerinde mağazaları oluyor. oradan ısırgan otu kapsülü ve bira mayası tableti aldım. tamamen bitkisel bunlar...
ısırgan otu kapsülü günde bir kere, bira mayası tableti günde 3-4 kere içiliyor. ve çok şükür ki bebeğim 5,5 aylık şu anda, anne sütü veriyorum. sütüm çok arttı. hiç artacağını düşünmemiştim halbuki. sana da söylim dedim ve tabi sütü az olanlar da faydalansınlar bu bilgiden diye...

bi de şöyle bişey duymuştum. eğer emmede sıkıntı oluyorsa memeyi almak istemiyorsa, anne de bebek de çıplakken emzirme yapılırsa etkili olabiliyormuş.
 

ayrıntılı yanıtın için teşekkürler öncelikle. çünkü insan gerçekten merak ediyor diğer annelerin neler yaptıklarını.
tahıllı kaşık mamasını prinç unlu muhallebiye tercih ederim demişsin. ben de prinç unlu muhallebinin sadece kof şişmanlık yaptığını duymuştum. o tahıllı mamalar daha besleyici ve vitaminliymiş. ama içimde gene de şüpheler var bu kaşık mamalarıyla ilgili. sonuçta tozu suyla karıştırıyoruz. doktoruma sormuştum, onlar en son çare demişti. ne de olsa katkılar var içinde. şimdi çıkmaz da ilerde göreceğiz demişti o tarz kaşık mamalarının getirilerini. o yüzden şüphe oluştu içimde. ama içindekiler kısmına bakınca da birçok vitamin içerdiğini görüyorum. bir de şunu duymuştum. 5 gr.'ın altında katkı maddesi içeriyorsa bir ürün, onu yazmak zorunda değilmiş üreticiler.
biri çıksa da %100 sağlıklıdır dese içim rahat edecek.
 
selam arkadaşlar nasılsınız... ek gıdalara geçilmeye başlanmış bakıyorum.. maşallah, yarasın kuzularınıza.. biz de geçiyoruz yavaş yavaş... bakalım bugün çorba yapma niyetindeyim... ilk defa...

kızlar ben mayıs annelerini de takip ediyorum, geçenlerde oda ayırma konusunu konuştuk... doğduğundan beri odasını ayıranlar varmış bebeğin... hele bi arkadaş çok kuralcıydı... herşeyi saatli yapıyorum, ağlata ağlata kendi kendine uyumayı falan öğrettim diyo... ama ben çok üzüldüm kızlar.. burda da söylemek istiyorum, siz ne dersiniz bilmem... bebeklerimiz daha çok küçük ana kuzuları... anneye bağımlılar... anneyi görünce kendilerini güvende hissederler... (özgüveni yüksek olsun diye ayırıyorlarmış) bi pedagog çocuklar 4 yaşında doğar diyor... 4 yaşına kadar ruhsal olarak anneye bağımlıdır diyor... 2 yaşa kadar da oda ayırmayı önermiyor.... uyumak yemek fizyolojik ihtiyaçlar, bebek sağlıklıysa bunları vakti geldiğinde yapar zaten diyor... gerçektan ben saatine dikkat etmiyorum ama o kendini ayarlıyor...acıkınca uykusu gelince huysuzlanıyor, ben de ne isterse onu yapıyorum.. ve çocuklarınızı ağlatmayın arkadaşlar... çocuk ağlıyorsa bi derdi olduğu için ağlar... ağlasın ağlasın sussun demek güven sevgi ve şefkat timsali anneye yakışmaz...
sizler ne dersiniz?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…