olsun canım önemli olan bebişin sağlığı doktor öyle diyosa sağlıklı olanı o demekki, valla ben gözümde öyle büyütmüşümki çevreden duyduklarımdan dolayı sanıyodumki gözümü açınca karnımı kestiklerini direk hissedecem
ama benim suçum değil ki hep şu abartanların suçu
insan yaşamayınca duyduklarıyla özdeşleştiriyor kendini...
Yok canım hiç korkma hatta benim ilkini normal ikincisini spinal sezeryan olan arkadaşım var sezeryan daha rahat diyo
tabi normalin ne kadar zor geçtiğine de bağlı onun fazla dikişi varmış ...Ben doğumdan önce odamda yatmış doğumu beklerken aynı zamanda serum yerken tutturdum doktorla görüşecem doğum hakkında tüm ayrıntıları konuşmadım konuşmam lazım diye hemşire doğuma 1 saat var serum yemen lazım vücudun sıvı almazsa spinalden sonra çok başağrın olur gitme bi yere filan dedi sen çıkarmazsan ben çıkarırırım çıkar şu serumu gidecem ben dedim kıcık etti beni çünkü
hatta eşimde beni odada bulamayınca doğumdan kaçtı filan sanmış
bu kadar korkak olunca normal adamcağızın öyle düşünmesi :) doktorla görüştüm aneztezi şekliyle ilgili sonrasındada aneztezi doktoruyla görüşmeye inecektim doktorum saolsun çok iyi bi adam çok rahatlattı beni hiç merak etme tüm ayrıntıları konuşacaz zaten, bana sorarsan genel aneztezi önermiyorum spinal yapıyorum genelde senin için o çok daha rahat olur ama istersen epiduralde olabilir çok bi fark yok arada dedi ameliyata girdiğimde konuşulacagından inmedim aneztezistle görüşmeye, ameliyat sedyesine yattıgımda aneztezist ikisinide anlattı epiduralin etkisi daha geç oluyor biraz beklememiz gerekecek dedi birde hem spinal hem epidural iğnesini gösterdi spinalin ki kıl inceliğinde epiduralinki normal iğneden biraz daha kalındı bende hem daha fazla bekleyip stres yapmak istemedim hemde iğne ince hissetmiycem diye tamam spinal olsun dedim
aneztezistde bende olsam bende spinali tercih ederdim dedi , epiduralin artısı beline takılan katater (yazılışı her neyse :)) ameliyat sonrasında da takılı kaldıgından şiddetli ağrın olursa belden yapılan ağrı kesicinin daha etkili olması ve hemen ağrıyı kesmesiymiş aneztezist ağrın olmıycak merak etme olsada serumdan yapılan ağrı kesici hemen ağrını keser buna ihtiyacın olmıycak dedi o yüzden spinale tamam dedim bende iyikide demişim çok rahattım sende öyle olursun merak etme canım
kızlar yazdıgım ilacı alın çok rahat edersiniz bi ölçek suya karıştırıp içiyosunuz hem gaz çıkarmayı sağladıgından özellikle sezeryan olanlar için çok iyi gaz sancısı filan olmuyo hemde tuvalete gittiğinizde kolaylıkla çıkıveriyo
vallahi ben iki gün almadım dikişleri tutuyodum tuvalette çok zorlandım şimdi günde bi kez alıyorum en azından dikişler iyileşene kadar rahat ederim
çok saol canım bana lavman yapmadılar hatta ben gece 12 den sonra su bile içmemiştimhastaneye vardıgımızda saat öğlen 12ydi doktorum seni aç bırakmayalım bi bardak su bi bardak meyve suyu ve bi kaç bisküvi yiyebilirsin dedi zaten acayip susamıştım yedim bende hemen
lavman yapmadılar bana akşamdan beri yemediğin için gerek yok dedi doktorum sonda taktılar ama acıtmıyo merak etme incecik bi hortumu biraz ileriye itiyo hemşire hafif yanma yapıyo idrar yanması gibi bişy 5 dk sürmüyo geçiyo oda ...O değilde sonda çişi içerden çekiyo sen yapmadan çiş doluyo ya o çok kötü ya ben çok utanmıştım saklıyıverdim sondayı ameliyat önlüğünün altına
eşimde pis pis gülüyodu uzaktan manyak
sonra sordum tabi hesabını :) korkma canım hiçbişeyi yok kolaylıkla atlatırsın merak etme Allah sağlıkla kucagına almayı nasip etsin sanada ...
gözün aydın canımmmm doğurdun demek sonunda topikte bi siz kalmıştınız kızzz
bebişi eklemeyi unutma görsün teyzeleri ...