2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

benimkide sürekli uyuyo ya uyanıyo uyanık kalıyo memeyi ağzına alır almaz uyuya kalıyo yada 5 dk. emip uyuya kalıyo uyandırmak için yapmadıgımız şey kalmıyo tık yok bi kaç saat sonra kendisi uyanıyo yine 5 dk emiyo uyuyo şu 15-20 dakikalık emme süresini tamamlayamadık bi türlü inşallah zamanla uyuma süresi azalı yoksa kilo alamıycak doğru dürüst ...

olsun canım sonunda batıya taşınmak var onu düşün rahatla :) bende burdan gitmeyi iple çekiyorum seneyede biz gideri inşallah ...
valla emme süreleri uzayınca da sıkıntı oluyor. bu ara bizimki bazen 1 saat kalıyor, çektiğim an yaygarayı koparıyor, sırtım, boynum tutuluyor. sanırım beni yalancı emzik gibi kullanıyor:))
canım zamanla huyları değişiyormuş, yesinler o bıcırığı yaa:)) canım doktor son gün 7 temmuz dedi, o zamana kadr beklicez ama benim karnım hiç aşağı falan inmedi, beyfendi halinden çok memnun, valla aslında ben de memnunum :KK9: annem cuma sabah burda olacak, o gelene kadar gelmesin de :))
evet daha çok huy değiştirirler. yine de çok iyi ama oğluşum. gazını falan kendisi çıkarıyor çok şükür. emzirdikten sonra çıkarmıyorum genelde gazını o kendi kendine hallediyor sağolsun:)) inşallah böyle gider. seninki de bekler anneannesini, bak keyfi yerindeymiş paşanın:)
kızlar bişey sorcam,

bebeklerinize yalancı meme verecek misiniz?
ben arada veriyorum ama almıyor genelde. ben de ısrarcı olmuyorum, hala kararsızım verip vermeme konusunda. şimdi annem var idare ediyoruz ama sonra vermek zorunda kalırım sanırım.
slm kızlar benim bu saatlerde duru kucağımdan inmiyor . sürekli emmek dolaşmak istiyor. allahtan annem geldi de biraz rahattladım. akşam olunca BÖYLE OLUYOR. :KK43: gazımız oluyor yeşil kaka yapıyor. sizlerde ne durumlar..
:KK59:

yerim o duru'yu ben. bizimki de alıştı kucağa, gündüz uyanıkken sürekli emmek istiyor. ama uyudu mu iyi uyuyor:nazar: bizimkinin kakası sapsarı. hastanede yatarken yeşildi, üşütmüştür.

yakamoz odası çok güzel irem'in. oyuncakları bile hazır şimdiden:)) çok uğraştın ama değmiş gerçekten

güle güle kullansın canım çok şeker olmuş odası öyle deme ya hepsi biyerde lazım oluyor bir kerede halletmişsin işte ne güzel

kimi doktor verin kimisi vermeyin diyor ama ileride yatağını ayırmak ta zor olur emerek uyuyorsa filan ben 6 aydan sonra ayırıcam odasını gece uyanmaması için de yalancı meme veririm diyorum tabi alırsa..
evet canım dediğin gibi hepsine ihtiyaç oluyor aslında tamamlamak baya uzun sürdü ya herçıktıgımda almama ragmen bitiyodu bi türlü bi kaç ayda tamamlayabildik sonunda :)

ayy bayıldm yakamozcmm yaa güle güle kullansın bebişin :)))
saol canımcım amin ...
bende vermeyi düşünüyorum. kızımın emmesinde, sütte falan sorun yok. ama seninde dediğin gibi rahatlamak için emiyorlar. mesela uyumadan önce emiyo, göğsümde uyuyo, ağzından memeyi çıkaramıyoruz.yatağına götürüp yatırmak için memeyi çıkarmasını bekliyoruz.

benim kafama takılan doktor kesinlikle vermeyin dedi. o yüzden size sorayım dedim. ama galiba daha yalancı meme vermeye başlayan yok..

emzikden bahsediyosanız ben veriyorum sakinleştirmek için veya aç olmadıgındada emmek istediğinde çok yararı oluyor bide ben 2 ay sonra işe başladıgımda yanında ben olmadıgımda ihtiyacı olacak o yüzden verdim bi zararını görmedim sadece karnı doyduktan sonra kusma tehlikesi oldugunda vermiyorum ağzı kapalı oldugu için genzine filan kaçar Allah korusun (ama doktora sormadım onuda belirteyim yardımcı oldugu için verdim ben)

valla emme süreleri uzayınca da sıkıntı oluyor. bu ara bizimki bazen 1 saat kalıyor, çektiğim an yaygarayı koparıyor, sırtım, boynum tutuluyor. sanırım beni yalancı emzik gibi kullanıyor:))

evet daha çok huy değiştirirler. yine de çok iyi ama oğluşum. gazını falan kendisi çıkarıyor çok şükür. emzirdikten sonra çıkarmıyorum genelde gazını o kendi kendine hallediyor sağolsun:)) inşallah böyle gider. seninki de bekler anneannesini, bak keyfi yerindeymiş paşanın:)

ben arada veriyorum ama almıyor genelde. ben de ısrarcı olmuyorum, hala kararsızım verip vermeme konusunda. şimdi annem var idare ediyoruz ama sonra vermek zorunda kalırım sanırım.

yerim o duru'yu ben. bizimki de alıştı kucağa, gündüz uyanıkken sürekli emmek istiyor. ama uyudu mu iyi uyuyor:nazar: bizimkinin kakası sapsarı. hastanede yatarken yeşildi, üşütmüştür.

emme süresi az diye tereddüt ediyorum yoksa uyusun rahat oluyo öyle :)) ya belli olmuyo aslında dün gece uyanmadı bi türlü kaç saat uyudu aç diye annemle yapmadıgımız şey kalmadı 4-5 saat uyuyo diye korktuk hatta sonra kendiliğinden uyandı 5 dk emdi uyudu yine uyandırma çalışmaları sonuç vermedi şimdide baya bi emdi hatta versem daha emecek kusar diye çektim gözleri fıldır fıldır bakıyo bana bi saattir :KK1: acayip bi bebek vallahi bazen uyuyo uyanmıyo uyansada 5 dk emiyo geri uyuyo bazende bi kaç saat uyanık kalıyo ne kadar versen o kadar emiyo :KK70:

emme süresi az diye tereddüt ediyorum yoksa uyusun rahat oluyo öyle :)) ya belli olmuyo aslında dün gece uyanmadı bi türlü kaç saat uyudu aç diye annemle yapmadıgımız şey kalmadı 4-5 saat uyuyo diye korktuk hatta sonra kendiliğinden uyandı 5 dk emdi uyudu yine uyandırma çalışmaları sonuç vermedi şimdide baya bi emdi hatta versem daha emecek kusar diye çektim gözleri fıldır fıldır bakıyo bana bi saattir :KK1: acayip bi bebek vallahi bazen uyuyo uyanmıyo uyansada 5 dk emiyo geri uyuyo bazende bi kaç saat uyanık kalıyo ne kadar versen o kadar emiyo :KK70:

aç olsa uyanır canım merak etme kızının sağlığı nsıl canım crp değeri yükssek demiştin geçmiştir inşallah

Birce
benim oğlumda öğle emme nöbeti başaldığında 3 saatee 45 dk uzunlıklarla emiyo ağzından çıkarıyo ağlıyo sürekli ağzında olmalı

emzikden bahsediyosanız ben veriyorum sakinleştirmek için veya aç olmadıgındada emmek istediğinde çok yararı oluyor bide ben 2 ay sonra işe başladıgımda yanında ben olmadıgımda ihtiyacı olacak o yüzden verdim bi zararını görmedim sadece karnı doyduktan sonra kusma tehlikesi oldugunda vermiyorum ağzı kapalı oldugu için genzine filan kaçar Allah korusun (ama doktora sormadım onuda belirteyim yardımcı oldugu için verdim ben)

evet çalışmaya başlayınca da faydalı olacak doğru diyosun. bende işte uyumadan önce başlıcam sanırım..
bu arada doktor emmeyi bırakır diye tavsiye etmedi. başka bi nedeni yokmuş.

ya annem olmasa napardım diye düşünüyorum ben de. ama 40 gün dolunca gidicek. emzik şart galiba:)

ben daha hastanedeyken verdim canım... bence iyi bişi... dışarda ya da doktordayken ağlasa nasıl emzireyim, emzik veriyorum, oyalanıyo rahatlıyo

bizde hastanede bi kere vermeyi denedik de memeyi sanırım büyük almışız çocuğun ağzına büyük geldi ememedi. daha sonra da kararsız kaldım ama size danışmak iyi oldu. yarın başlıcam bende alırsa tabi..

valla kızlar ben kauçuk damaklı emzik veriyorum, alıyo ama bi kaç dk sonra atıyo geri ağzından, tutamıyo nedense. kiraz uçlu da denedim onu hiç tutamadı. emzik verince sakinliyo, yoksa sürekli emmek istiyo, emmezse feryat figan, kendini yırtıyo ,sanki bi yeriini mıncıklamışım gibi bağırıyo :))) ve bennnn perişan hallerdeyim, uykusuzum. gündüzlere nazaran gece daha sakin, ama gündüzleri hep uykusunda sızlanıyo, garip sesler çıkarıyo, ağlıyomuş gibi yapıyo geri uyuyo. ellerini kollarını beni dövecekmiş gibi hareket ettiriyo, ve inanamıyorum 15 günlük bebek sinirleniyo:KK1: annem dün gitti, ama ben bugün geri arayıp çağırdım, yapamıyorum tek başıma. yarın binip gelecek. sanırım lohusa depresyonuna giriyoruz topluca ey ahaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:KK64::KK64::KK64:

valla kızlar ben kauçuk damaklı emzik veriyorum, alıyo ama bi kaç dk sonra atıyo geri ağzından, tutamıyo nedense. kiraz uçlu da denedim onu hiç tutamadı. emzik verince sakinliyo, yoksa sürekli emmek istiyo, emmezse feryat figan, kendini yırtıyo ,sanki bi yeriini mıncıklamışım gibi bağırıyo :))) ve bennnn perişan hallerdeyim, uykusuzum. gündüzlere nazaran gece daha sakin, ama gündüzleri hep uykusunda sızlanıyo, garip sesler çıkarıyo, ağlıyomuş gibi yapıyo geri uyuyo. ellerini kollarını beni dövecekmiş gibi hareket ettiriyo, ve inanamıyorum 15 günlük bebek sinirleniyo:KK1: annem dün gitti, ama ben bugün geri arayıp çağırdım, yapamıyorum tek başıma. yarın binip gelecek. sanırım lohusa depresyonuna giriyoruz topluca ey ahaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:KK64::KK64::KK64:

ayy aynen yaa aynı sesleri bizim fıstık da çıkarıyo önceleri tedirgin oldum dr sordum doktor normal dedi. tek farkımız bizimki geceleri uyumuyo gündüzleri hep uykuda. benim annemde 1 ay sonra gidecek. napcam diye düşünüyorum şimdiden:KK43:

ayy aynen yaa aynı sesleri bizim fıstık da çıkarıyo önceleri tedirgin oldum dr sordum doktor normal dedi. tek farkımız bizimki geceleri uyumuyo gündüzleri hep uykuda. benim annemde 1 ay sonra gidecek. napcam diye düşünüyorum şimdiden:KK43:

bazen kendini sıkarak ağlıyo, yüzü kıpkırmızı oluyo, gaz dan mı acaba diyorum ama, genelde emerken gazını çıkarıyo zaten. bi de altını açtığım zaman korkuyo niyeyse :)) geceleri bi elim beşiğini sallarken bi yandan gözlerimden gelen uyku gözyaşlarıyla uyuyorum:KK1:
ama olsunnnnnnnnnn değer bütün bunlara. 9 ay bekledim ben minik kuzumu:KK9:

bazen kendini sıkarak ağlıyo, yüzü kıpkırmızı oluyo, gaz dan mı acaba diyorum ama, genelde emerken gazını çıkarıyo zaten. bi de altını açtığım zaman korkuyo niyeyse :)) geceleri bi elim beşiğini sallarken bi yandan gözlerimden gelen uyku gözyaşlarıyla uyuyorum:KK1:
ama olsunnnnnnnnnn değer bütün bunlara. 9 ay bekledim ben minik kuzumu:KK9:

bizimki de çıplaklığa bayılıyo:) üstünü çıkarınca sakinleşiyo giydirirken kızılca kıyamet kopuyo:) bi de emdikten sonra bi hıçkırık faslımız başlıyo. emzirmezsen tekrar epey bi hıçkırıyo yavrucak:KK9:

valla uykusuzluk bile bi mutluluk veriyo dimi feda olsun kızıma bütün uykularım...

bizimki de çıplaklığa bayılıyo:) üstünü çıkarınca sakinleşiyo giydirirken kızılca kıyamet kopuyo:) bi de emdikten sonra bi hıçkırık faslımız başlıyo. emzirmezsen tekrar epey bi hıçkırıyo yavrucak:KK9:

valla uykusuzluk bile bi mutluluk veriyo dimi feda olsun kızıma bütün uykularım...
benimki de üstünü giydirirken bağırıyo, korkuyorum bişey yaptım heralde diye. hıçkırık bizde de hat safhada :) guguklu saat gibi hemde, gülmekten ölüyorum :))) içim acıyo o hıçkırdıkça, yoruluyo :)) tırnaklarını kesmek için erken mi acaba? banyo yaptırırken yüzünü çizmiş hanımefendi.

evet kızlar şimdi eklediğim bu şarkı tüm bebişlere gitsin:KK64:.kraç ve funda arar dan harika düet.bu son olsun dinleyelim.şarkı günün anlam ve önemine hitab ediyor.
YouTube - ‪kıraç funda arar bu son olsun gölgeler‬‏

şarkı sözleri;

bu gün sen çok gençsin yavrum
hayat ümit neşe dolu
mutlu günler vaad ediyor sana yıllar ömür boyu
ne yanlızlık ne de yalan
üzmesin seni
doğarken ağladı insan
bu so olsun bu son
[h=6][/h]

kolay gelsin kader arkadaşım.:KK31:seninle daha önce topikte hiç karşılaşmadık.bebişler nasıl kız erkek bunlar hakkında bilgi verirsen sevinirim.arada kaç gel buraya.iki lak lak edip stres atarsın.biz iki kişi bakıyoruz.kayınvalidem ve ben.ona bazen izin bile veriyorum.tam gün kendim baktığımda oluyo.zamanla alışıyo insan.kolay değil gerçekten zor ama bir o kadar da eğlenceli.

canım evet kader arkadaşıyız.bebekler erkek.buraya artık girmem zor oluyor.kayınvalide ve annemle bakıyorduk bebeklere onlar gittiler.şimdide ablamlar geldiler onlarda 1 ay kalacaklar sonra kimse yok malesef yanımda.bizimkiler mersinde oturuyorlar ben istanbuldayım.nasıl olacak bilmiyorum.

ben emzirmek ve mama yedirmekle ugrasıyorum sürekli.
sen mama veriyomusun?

kızlar bişey sorcam,

bebeklerinize yalancı meme verecek misiniz?

tabiki vericem.veriyorumda.ve de verilmesinden yanayım:KK68:.tabii her ağladığında değil.uyutmak yatıştırmak amaçlı.bebeği sakinleştiriyo.valla zor alıştırdım.ilk çocuğum emmemişti.neler çektim neler.bi açardı ağzını kapat kapatabilirsen.emzik emseydi tıkıverirdim hemen susardı.olmuyo ya. insan içine çıkamadım hiç.avaz avaz bağırırdı.:84:hele düğüne filan giderdik,milletin çocuğu şıkkıdı şıkkıdı emiyo benimki durmadan ağlıyo.bence verin derim.sonra pişman olursunuz.

aç olsa uyanır canım merak etme kızının sağlığı nsıl canım crp değeri yükssek demiştin geçmiştir inşallah

Birce
benim oğlumda öğle emme nöbeti başaldığında 3 saatee 45 dk uzunlıklarla emiyo ağzından çıkarıyo ağlıyo sürekli ağzında olmalı
çok şükür düştü canım 3 günlük antibiyotik tedavisi sonuç verdi sıfırlanmış crpsi öümü kopardı ama iyileşti çok şükür hertarafı iğne yeri ama ya geçsin bi an önce morlukları görünce çok üzülüyorum
evet çalışmaya başlayınca da faydalı olacak doğru diyosun. bende işte uyumadan önce başlıcam sanırım..
bu arada doktor emmeyi bırakır diye tavsiye etmedi. başka bi nedeni yokmuş.

ya annem olmasa napardım diye düşünüyorum ben de. ama 40 gün dolunca gidicek. emzik şart galiba:)
ben verdim valla baya işe yarıyo :))

ben hem silikon hem kauçuk damaklıdan aldım kauçuğu sevmedi attı silikonuda kaptı hemen :) bide kauçuk emzik koku yapıyo kaynamış suda bırakmama ragmen kauçuk kokusu vardı belki ondan sevmedi , bu arada benimkide uykusunda ağlıyomuş gibi sesler çıkarıyo normal sanırım hepimizde olduguna göre :)
benimki de üstünü giydirirken bağırıyo, korkuyorum bişey yaptım heralde diye. hıçkırık bizde de hat safhada :) guguklu saat gibi hemde, gülmekten ölüyorum :))) içim acıyo o hıçkırdıkça, yoruluyo :)) tırnaklarını kesmek için erken mi acaba? banyo yaptırırken yüzünü çizmiş hanımefendi.

aynen hıçkırıkda çoğu zaman emdikten sonra tutuyo bide geçmiyo kaç dakika yavrum sarsılıp duruyo kıyamam :) tırnaklarını kesmeyi düşünüyodum ama annem erken diyo çok erken kesilince kalınlaşırmış batıl inanç da olabilir ama nolur nolmaz kesmedim eldiven var nasılsa diye :KK70:

yakamoz geçmiş olsn,bebeğin iyileşmiş çok şükür.giremiyodm kaç gündür,bizim bebişimzde 5 günlük oldu,ancak kendime geliyorm biraz biraz:KK37:

X