- 2 Mart 2011
- 1.822
- 6
iyiyiz hoşgeldin sen nasılsın biraz kendinden geçmiş gibiyim şu paspal halim ne zaman geçer acaba
aynen canım bende öyleyim ve bunalıma giricem artık evde durmaktan değişiklik istiyorum biraz yaaaa
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
iyiyiz hoşgeldin sen nasılsın biraz kendinden geçmiş gibiyim şu paspal halim ne zaman geçer acaba
üstten rahat çıkartıyor da alttan sıkıştırdı bu sefer sanırım neyse uyuttum inşallah kalktığında rahatlamış olur... annem de gitti kendimi çok yalnız hissediyorum... bişey olduğunda hemen anneme veriyordum hallediyordu şimdi tekim ağladım o öyle kıvranınca
bi de her emmeden sonra hemen hemen her zaman kusuyor... kusma problemimiz var napcam bilmiyorum doktora gittiğimde sorucam..
pofffffff duşa gircem giremiyorum, kızkardeşim ilgileniyo bebekle ama içim rahat etmiyo, ev aldı başını gidiyo, yemek yapılcak, kaşlarım ormana doğru gidiyo ve ben annemi geri çağırttım 3 gün aradan sonra. çok yardımı oluyo bana.şimdi yolda geliyo, dayanamadı o da halime. 1 numara bezimiz bitti, 2 ye geçtim ama bu da büyük geliyo sanırım. çişi sırtına çıkmıştı sabah. sanırım 1 den tekrar alıcam:18:
yelisss e hayranım, 2 bebekle pozitifliğine... Allah dağına göre kar veriyo demekki...
bu arada emzirirken göğüs koruyucu takıyorum 1 haftadır, bizim hanıma süt olsun da her şekilde alıyo yavrum. rahatlattı biraz ama hala iyileşmedi tam olarak
hiç sorma dün bende yolcu ettim annemi gece nasıl geçecek derken 12 de yattı 6 da kalktı bizimki ara ara uyanıp baktım acayip rüyalar gördüm hep zaten kusmayı bilmiyorum bizde yok fazla emdiğini kusuyordur belki gaz çıkartamayınca da kusar bi sorarsın bizimde yarın bir haftalık kontrolümüz var bakalım kilo almışmı napmış
pofffffff duşa gircem giremiyorum, kızkardeşim ilgileniyo bebekle ama içim rahat etmiyo, ev aldı başını gidiyo, yemek yapılcak, kaşlarım ormana doğru gidiyo ve ben annemi geri çağırttım 3 gün aradan sonra. çok yardımı oluyo bana.şimdi yolda geliyo, dayanamadı o da halime. 1 numara bezimiz bitti, 2 ye geçtim ama bu da büyük geliyo sanırım. çişi sırtına çıkmıştı sabah. sanırım 1 den tekrar alıcam:18:
yelisss e hayranım, 2 bebekle pozitifliğine... Allah dağına göre kar veriyo demekki...
bu arada emzirirken göğüs koruyucu takıyorum 1 haftadır, bizim hanıma süt olsun da her şekilde alıyo yavrum. rahatlattı biraz ama hala iyileşmedi tam olarak
aynen ya yelizin pozitifliğine hayranım dün eşim neyin var dedi patlamaya yer arıyomuşum bende başladım ağlamaya bepanten kurtarıcım oldu benimde göğüslerde geçmesinden umudu kestim de emzirebilecek kıvama geliyorlar en azından...senin annen uzakmıydı sana ??
canım ilk 10 gün sarılık için çok önemli. 6 saat emmeden çok uyumuş, sık emmesi gerekiyo sarılık olmaması için. 3 saati geçirme derim ben, dr umuz öyle söyledi. uyandır zorla emzir geri uyut. ilk hafta benimki de çok uyuyodu, rengiiyice sararınca 5.günde götürdüm dr a, çok uyutma emzir sürekli dedi, çok hafif sarılık dedi, sık sık emzirdim, düzeldi sarılık olmadan. benimkinin kusmaları da yeni başladı. çok emdiği zaman az bişe kusuyo.
sorma ben tuvalete bile gidemiyoum yanında biri olmadan şimdi hadi bıraktıgın gibi duruyo 3 ay dan sonra dönmeye başlayınca napıcaz iyice esir alacaklar bizi her emzirmeden sonra göğüs kremi sürüyomusun canım ? ben en baştan beri her emzzirmeden sonra sürüyorum yara olmadı hiç ilk günler çatlar gibi oldu ama sık sık sürünce geçti hemen ilerlemedi öyle ...
hem de 500 km uzağımda... doğumdan 1 hafta önce geldi. bebiş 14 günlük olunca gitti, dün anneeeeeeeeeeeee gellllllll noolur dedim. babamda kıyamadı, kırkı çıkana kadar dursun annen dedi. nasıl seviniyorum anlatamam. banyo yaptırmaya korkuyorum. 3000 gr doğdu kızım, çok minik geliyo elime. üzerini değiştiriken bas bas bağırıyo, annem değiştiriken çok sakin hanımefendi. tecrübe başka bişey...
lohusalıktaki en önemli şey anneymiş, bunu çok iyi anladım...
normalde 3 saatte bir kalkıyo kendiliğinden emiyor bir başladımı en az iki saat emiyor o yüzden içim rahat dün gece kalkmadı bende dokunmadım açıkçası uykusunu almazsa da huzursuz oluyo meme verdikten 5 dk sora uyuyo zaten..
dr doğumdan sonra reçeteme garmastan diye bi krem yazmış ama doğru düzgün kullanamıyorum ki, emzirmeden önce silinmesi gerekiyo.zoruma gidiyo, unutuyorum bazen, içim rahat etmiyo. ilk hafta kanadı bi de, koruyucu işe yaradı diyebilirim ama ayıptır söylemesi çok sütüm var annem deme kimseye dedi ama, azcık koltuğa yanım üzerine uzandığımda bile kıyafetim sırılsıklam oluyo :))), göğüs pedi taşıyo. hergün badi değiştiriyorum.kızım emerken yetişemiyo, ağzını çektiği zaman fışkırıyo. ne süre böyleolcak bilmiyorum. hep nemli kaldığı için pek iyileşemedi göğüs malesef...
çıplakken kendisini boşlukta hissediyor korkuyor anne karnında kapalı ortamda olduğu için bizim göbeğimiz düşmedi daha yıkamıyorum o yüzden eşimle halledicez artık heralde bizde.. bebeğe bakabilsemde psikolojikman anneye ihtiyacı oluyor insanın eş falan hikayeymiş bende bunu anladım allah başımızdan eksik etmesin anneleri..
koruyucu dediğin nası bişey kalkan mı?
evet aynen çıplakken elleri faan korkudan titriyo ya, hemen ellerinden tutuyorum, yüzüne doğru eğiliyorum, annecim diyorum sakinliyo :)) benim kocem banyo yaptıramaz, biz yıkarken gördü de içi bi tuhaf oldu, altını açarken bile odadan çıkıyo :)) bunların anneye bahşedilen bi yetenek olduğunu ve kendisinin üzülerek elinden gelemiyeceğini düşünüyo :)))))))))))))
yok canım kalkan değil bu, benziyo ama bu emzirirken takılıyo, göğüs ucunu ağzına almıyo bebek, bunu tutuyo, süt önce bunun uç kısmında birikiyo, bebek bundan çekiyo, çok rahat aslında... tavsiye ederim 5 tllik bişey zatenEki Görüntüle 217380 kalkan emzirme sonrası takılıyo diye biliyorum,
:))) bi işe yarasalar şaşarım zaten herşeyi öğretiyorum ben gaz çıkarmasını falan gösterdim dün yapamıyorum diyo :)) bezi şimdilik göbeği var diye ben alıyorum ama onuda göstericem napalım şekerim hayat müşterek