kısmetse çarşamba günü imam nikahımız kıyılacak ama hiç bişey bilmiyorum yaa.
mehir olarak ne istesem
benimde mehirle ilgili hiç bir bilgim yok.. nişanlıma söyledim imam nikahı sırasında mehir isteyecekmişim bilgin var mı diye, oda bilmiyomuş, int den araştırdı.. sonra dediki düğün için aldığımız takı setini mehir desen olmuyomuymuş?
zaten nişanda bişey takılmadı, o setide düğünde takmak için almıştı, bende dedimki cevap olarak; canım nişanlıyken aldınız o seti, düğünde takacaksınız, imam nikahında da mehir olacak, ilerde çocuğum oluncada hediye olarak sen yine o seti tak bence dedim ve kapattım msni... çok sinirliyim..
bişey isteyeceğimden değil, sanki düğünde takılan altın vs. yine ikimizin olmayacakmı? biz o altınları zaten ilerde ev almak için kullanacaz ama böyle söylemesine de kırıldım doğrusu...
bende hayatta sevmem bu konuları konuşmayı ve bizde de hiç konuşulmadı zaten.. set alacağımız zamanda ben dedim ben öyle kalın bişiler istemiyorum dedim, setin yüzüğünü ve bilekliğini almadık o yüzden.. kibar bişey beğendim ve sadece kolyesiyle küpelerini almıştım..
bende ailemde hiç bi zaman şunu takacaksınız bunu isteriz demedik. ama biz nişanlandığımızdan beri 2 bayram geçti, ramazan bayramında babası bileklik almıştı, kurban bayramında bişey alınmadı, hatta en ufak bir hediye bile gelmedi.. herkes sordu koç gelmedimi ne almışlar ne takmışlar diye...o zamanda üzülmüştüm ama ne ben nede ailem yinede bişey demedik.
şimdide bilsin araştırsın diye söylemiştim. öyle tutupta şunu isterim bunu isterim zaten demezdim. ama böyle yapmasına da gerçekten çok kırıldım. düğünden sonra bütün altınları satıp ev için üstüne kredi çekmeyi düşünüyoruz zaten bana hiç birşey kalmayacakki. önemli olanda evimizin olması, istememde zaten.
Bu mehir olayına ilk kez kuzenimde şahit olmuştum.Hiç bilmiyordum böyle birşey olduğunu.Kuzenim teyzemin oğlu,evlendiği kişide yine akrabamız.Hiç bir zaman aldıkları maaşı aileleri bilmezdi,tam buldular birbirlerini :))
Mehire sıra geldiğinde ise düğünde takılan bilezikler demişti sanırım.Hoca özellikle bir sayı,ya da değer istiyor yazmak için,bizimki o bizim aramızda,sayı vermek istemiyorum dedi.Onu bile gizli tuttular anlayacağınız.Garip geldi bana da :))
[/B][/I][/SIZE][/COLOR]
bende hayatta sevmem bu konuları konuşmayı ve bizde de hiç konuşulmadı zaten.. set alacağımız zamanda ben dedim ben öyle kalın bişiler istemiyorum dedim, setin yüzüğünü ve bilekliğini almadık o yüzden.. kibar bişey beğendim ve sadece kolyesiyle küpelerini almıştım..
bende ailemde hiç bi zaman şunu takacaksınız bunu isteriz demedik. ama biz nişanlandığımızdan beri 2 bayram geçti, ramazan bayramında babası bileklik almıştı, kurban bayramında bişey alınmadı, hatta en ufak bir hediye bile gelmedi.. herkes sordu koç gelmedimi ne almışlar ne takmışlar diye...o zamanda üzülmüştüm ama ne ben nede ailem yinede bişey demedik.
şimdide bilsin araştırsın diye söylemiştim. öyle tutupta şunu isterim bunu isterim zaten demezdim. ama böyle yapmasına da gerçekten çok kırıldım. düğünden sonra bütün altınları satıp ev için üstüne kredi çekmeyi düşünüyoruz zaten bana hiç birşey kalmayacakki. önemli olanda evimizin olması, istememde zaten.
:
şu meyir istemi erkek ailesinden istenecek olsaydı acımaz isterdim de, şimdi meyiri vermek için ister istemez ortak maaşımızdan alınacak çünkü bizde senin paran benim param olayı olmaz.
neyseki bizim ortak hesabımızdaki tüm parayı nişanlım askerdeyken tüketti şimdi isteyebilirm çünkü kendi hesabından alacakbende meyiri hiç düşünmedim ama yüz görümlüğü olarak güzel bi yüzük istiycem hatta kendim gidip seçmeyi planlıyorum=)))
evet evet yüz görümlüğü istemeyi düşünüyorum ama ne isteseem ne isteseeemm :44: yüzük takmayı pek sevmiyorum bi tektaşım var bi de alyansım, tek taşımı bile özel günlerde takıyorumnormalde sadece alyansımı takıyorum. evet kızlaar varmı değişik fikirleriniz yüz görümlüğü için ne aldırsaakk
çok pahalı demezseniz elmas bi yüzük yada küpe yada kolye aldırabilirbsiniz. Elmas çok asil duruyor her zaman sağolsun benim kayınvalidem bana nişanımda elmas set aldı çok severek kullanıyorum. Eğer benim gibi yüzük takmayı seviyorsanız yeni çıkan renkli taşlı yüzükler var onlardan olabilir bide çok güzel bilezikler var hint tarzı taşlı taşlı valla bana alacaksa ben her şey seçerim yaniii=))
kızlar ya altının gramı 77 olmuş
uçmuş gitmişş yaa
kızlar konumuz altın olmuş maalesef bizim şansımıza altın fiyatı gittikçe yükseliyo
evet artık düğünlerde sahte çeyrek altın takanlar oluyomuş
ben arkadaşım imam nikahında bulunmuştum çok komikti hoca öyle yüzüne bakıp sana mehir olarak 13 bin lira demişti bizde şaşırmıştık bişede diyememiştikkısmetse çarşamba günü imam nikahımız kıyılacak ama hiç bişey bilmiyorum yaa.
mehir olarak ne istesem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?