2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

sanırım hepimiz aynı şekilde bu takı konularından hiç hoşlanmıyoruz konuşmak bile bi garibime gidiyor benim..benimde nişanlım ve ailesi kim ne takmış konusuna çok meraklılar anladığım kadarıyla onlar üzerlerine düşeni fazlasıyla yapıyorlar ama bu konuda konuşmaları bile beni o kadar çok sıkıyor ki anlatamam ama herkesin yapısı farklı bana anlamsız gelen bi çok şe onlar için çok fazla anlam taşıyor galiba..allahım aramızdaki muhabbeti hiç bi zaman azaltmasın inşallah ne deyim.

kısmetse çarşamba günü imam nikahımız kıyılacak ama hiç bişey bilmiyorum yaa.
mehir olarak ne istesem

Bu mehir olayına ilk kez kuzenimde şahit olmuştum.Hiç bilmiyordum böyle birşey olduğunu.Kuzenim teyzemin oğlu,evlendiği kişide yine akrabamız.Hiç bir zaman aldıkları maaşı aileleri bilmezdi,tam buldular birbirlerini :))
Mehire sıra geldiğinde ise düğünde takılan bilezikler demişti sanırım.Hoca özellikle bir sayı,ya da değer istiyor yazmak için,bizimki o bizim aramızda,sayı vermek istemiyorum dedi.Onu bile gizli tuttular anlayacağınız.Garip geldi bana da :))

Canım gerçekten sinir bozucu bu durumlar.Bu mehir olayını kendi başımıza çıkarmadık herhalde değil mi? Gerektiği gibi uygulayacağız bizde.Ne isteyeceğimizi de biz belirleyeceğiz.Yakasına yapışmıyoruz ister istemez ver diye...
Sadece konusu olunca isteğimizi kendisiyle paylaşırız o kadar.En azından mehir belirleme zamanı gelipte söylediğimizde şaşırıp kalmasın diye o da :))

lemlem aynen bizimde öyle canım tüm herşeyimiz eve gidecek.
ama üzülmüyorum en azından kendi evimiz olacak kendi evimizde yaşıyoruz
takı içinde hala bişey alınmadı belki de bana süpriz yapacaklar aldılar hiç bilmiyorum inan umrumda bile de değil.
sende hiç düşünme yeri geldiğinde onun da kafasına dank edecektir

gizlimiz saklımız yok yaaw...
açık açık istediğimi söylerime

Bende set istemedim,sarı altınıda sevmiyorum zaten.Ne sıkıcı,bunaltıcı zamanlardı Allahım.Takamayacağım şeyleri niye alayım diyerek incecik bir zinciri olan kolye,bilezik takmadığım için bileklik,küçücük bir küpe ve yüzük aldık :)) Söyleyemiyorsun,isteyemiyorsun,konuşamıyorsun.Birde biz akrabayız yani.Kuzenimi almıştım yanıma,onunda iki taraf akrabası oluyor tabii.Yarı benim tarafımda yarı onların tarafında oluyor falan :))

Ve 1 sene oldu da geçti bile nişanlanalı,daha hiç gelmediler.Akraba olunca da zoruna giden birşeyi söylüyorsan diğerini söyleyemiyorsun.
Ben ilk gittiğimde de dediler bi koç keser artık diye.Tam o sırada da eniştemiz vefaat etti,herşey altüst oldu.Sivas'ta alışveriş yaptığımız sırada haber gelmişti birde.

Benim bütün herşeyim aceleye geldi bugüne kadar,düğün tarihi de belli değil ama belli olursa eminim o da aceleye gelecektir alışveriş falan.

Oooooooooofffffffff offfffff,çok dertlendim...

Takı:26: O da ne dermişim
bizim sadece alyanslarımız var bide beğendiğim taşlı bi yüzük vardı hadi o da söz yüzüğü olsun dedik, o kadar yani,

zaten 2 aylık nişanlıyız, nişan için masraf yapılacağına düğün arası çok kısa olduğundan düğün de alınır demiştim, de takılırmı bilmem, düğün sonrası takılanlar da salon parası falan derken gider herhalde şimdiden bunları düşünüp gerilmeyeyim ben,

şu meyir istemi erkek ailesinden istenecek olsaydı acımaz isterdim de, şimdi meyiri vermek için ister istemez ortak maaşımızdan alınacak çünkü bizde senin paran benim param olayı olmaz.

mehir arkadaşlar eşin evlilik süresince vereceği para.
ama genelde toplumda boşanma olursa nafaka olarak görülüyor

:
şu meyir istemi erkek ailesinden istenecek olsaydı acımaz isterdim de, şimdi meyiri vermek için ister istemez ortak maaşımızdan alınacak çünkü bizde senin paran benim param olayı olmaz.

aynen canım, bizim de ortak hesabımızdan alınacağı için çok bişey istemeyi düşünmüyorum

neyseki bizim ortak hesabımızdaki tüm parayı nişanlım askerdeyken tüketti şimdi isteyebilirm çünkü kendi hesabından alacak bende meyiri hiç düşünmedim ama yüz görümlüğü olarak güzel bi yüzük istiycem hatta kendim gidip seçmeyi planlıyorum=)))

evet evet yüz görümlüğü istemeyi düşünüyorum ama ne isteseem ne isteseeemm :44: yüzük takmayı pek sevmiyorum bi tektaşım var bi de alyansım, tek taşımı bile özel günlerde takıyorum normalde sadece alyansımı takıyorum. evet kızlaar varmı değişik fikirleriniz yüz görümlüğü için ne aldırsaakk

Son düzenleme:

şöyle kırmızı kurdeleye geçmiş tam altınlar oluyo ya boynuma asıcak

çok pahalı demezseniz elmas bi yüzük yada küpe yada kolye aldırabilirbsiniz. Elmas çok asil duruyor her zaman sağolsun benim kayınvalidem bana nişanımda elmas set aldı çok severek kullanıyorum. Eğer benim gibi yüzük takmayı seviyorsanız yeni çıkan renkli taşlı yüzükler var onlardan olabilir bide çok güzel bilezikler var hint tarzı taşlı taşlı valla bana alacaksa ben her şey seçerim yaniii=))

evet şu taşlı bileziklerden olabiliiirr , bi araştırayım bakalım bi ara, fiyatlar aşağı yukarı ne kadarmış

kızlar konumuz altın olmuş maalesef bizim şansımıza altın fiyatı gittikçe yükseliyo

kısmetse çarşamba günü imam nikahımız kıyılacak ama hiç bişey bilmiyorum yaa.
mehir olarak ne istesem
ben arkadaşım imam nikahında bulunmuştum çok komikti hoca öyle yüzüne bakıp sana mehir olarak 13 bin lira demişti bizde şaşırmıştık bişede diyememiştik ne istiyosun diye sormamıştı bile... ama başka bi arkadaşımında hoca sormuştu ne istersin diye o da 40 tane çeyrek altın isterim demişti:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…