• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

oyy canım ne korkmuşundur tabi yaa aman dikkat et iyiki kardeşin görmüş kötü niyetli insanlar görmemiş anahtarı Allah korusun.
Bugünde bu tarifi yap canım nolucak malzemesi az zaten. Yaptığım tarifleri sizinle paylaşmayı seviyorum.

ÇOK GÜZEL gözüküyor canım alman pastasından farklı bişey ekledin mi içine..
alman pastasını biliyorum. annem çok yapardı acaba ayrı bişeyi mi var merak ettim.
ellerine sağlık bu arada :55:

tatlım tarifi vermiştim ama yine yazayım

ALMAN PASTASI

1.kek:
◦2 yumurta
◦1,5 çay bardağı şeker
◦60-70 gr.erimiş margarin
◦1 çay bardağı süt-yoğurt karışımı ben sütü yarım bardak daha fazla koydum.
◦3 çay bardağı elenmiş un(içine bir paket kabartma tozu da ekleyin)
2.krema:
◦2 su bardağı süt
◦1 yumurta
◦2 yemek kaşığı un
◦3-4 yemek kaşığı şeker
◦fındık kadar margarin
◦vanilya
◦pudra şekeri
hazırlanması:

1. kek malzemelerini sırayla karıştırıp yağlanmış yuvarlak kalıba dökün. (püf noktası: yaptığınız hamur fazla kaşık yardımına gerek kalmadan akmalı, akmıyorsa bir parça süt ekleyin.) önceden ısınmış fırında 170 derecede 20 dk.pişirin. (üstü fazla kızarmamalı) ama benimki kızardı yinede çok nefis oldu.

2. margarin ve vanilya hariç krema malzemelerini karıştırıp kaynayana kadar pişirin. kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyin.

3. pişen keki(fazla kalın değil) ikiye bölün. arasına kremayı ılıtıp sürün keki kapatın. üzerine elekle bolca pudra şekeri serpin.

BEn bide aralarına muz koydum.

eftelya ve sofistikecim geçmiş olsun ikinizede, bütün hastalıkların başı kesinlikle stres, kafanıza bişeyleri takmamaya çalışın. kafanıza takılan şeyleri mutlaka birileriyle paylaşın, eşlerinize anlatın. yanlız kalmak gerçekten çok zor, sofistikecim sen geceleri mi yanlız kalıyorsun her zaman? belki farkında olmadan bile bunu kafana çok takıyor olabilirsin, evinizde int. var mı? veya puzzle falan alsan tv karşısında onlarla vakit geçirirsin.

tatlım tarifi vermiştim ama yine yazayım

ALMAN PASTASI

1.kek:
◦2 yumurta
◦1,5 çay bardağı şeker
◦60-70 gr.erimiş margarin
◦1 çay bardağı süt-yoğurt karışımı ben sütü yarım bardak daha fazla koydum.
◦3 çay bardağı elenmiş un(içine bir paket kabartma tozu da ekleyin)
2.krema:
◦2 su bardağı süt
◦1 yumurta
◦2 yemek kaşığı un
◦3-4 yemek kaşığı şeker
◦fındık kadar margarin
◦vanilya
◦pudra şekeri
hazırlanması:

1. kek malzemelerini sırayla karıştırıp yağlanmış yuvarlak kalıba dökün. (püf noktası: yaptığınız hamur fazla kaşık yardımına gerek kalmadan akmalı, akmıyorsa bir parça süt ekleyin.) önceden ısınmış fırında 170 derecede 20 dk.pişirin. (üstü fazla kızarmamalı) ama benimki kızardı yinede çok nefis oldu.

2. margarin ve vanilya hariç krema malzemelerini karıştırıp kaynayana kadar pişirin. kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyin.

3. pişen keki(fazla kalın değil) ikiye bölün. arasına kremayı ılıtıp sürün keki kapatın. üzerine elekle bolca pudra şekeri serpin.

BEn bide aralarına muz koydum.

diğerinin tarfiini de bilmiyorm farkını anlamam ama annemim yaptığı ile aynı gibi gözüküyor.
ananemde annem de çok yapardı çünkü :1::1: bak yine canım istedi heeeeeeeeee :36:

canım bunlar bana pek tansiyonmuş gibi gelmedi.belli ki canın çok sıkılmış.bi doktora git derim ben çünkü evde yalnızsın eşin olmadığı zamanlarda hastalırsın allah korusun.sadece psikoloğa gitsen aynı zamanda altında yatan başka bi rahatsızlık mı var diye tahlil yapar mı bilmiyorum.şimdi bunları da düşünürsen iyce canın sıkılır.çok geçmiş olsun

sofişcim geciktirmeden doktora görün canım sürekli yanlız kalıyosun Allah korusun önlemini al mutlaka. panik ataksa sakinleştirici filan verir doktor. Ama iyi araştır doktorunu çoğu psikiyatri doktoru başından savuşturur çünkü.

sofiş yaşadıgın şey yalnız kalmaktan oluyor
yalnız kalmak, boş kalmak vs hepsi bunlara sebep oluyor
bedensel bi rahatsızlık değil
ruhun rahatsızlığı

Geçmiş olsun sofistike...

Bencede vakit kaybetmeden bir psikiyatriste görün.Sana söylüyorum ama kendimde erteleyip duruyorum.Markete bile gidemez haldeyim şu an.Sürekli bir sıkıntı,tek olmama rağmen bir panik halindeyim.Bir hafta kadar önce o dediğin durumu bende yaşadım.Başdönmesi nedir bilmem ben.Onunla birlikte mide bulantısı,kafamı yerden kaldıramadım.Titreme.Sersem gibiydim.Kafama taktığım o kadar şey varki... Ama yinede gidemedim henüz bir doktora...

eftelya ve sofistikecim geçmiş olsun ikinizede, bütün hastalıkların başı kesinlikle stres, kafanıza bişeyleri takmamaya çalışın. kafanıza takılan şeyleri mutlaka birileriyle paylaşın, eşlerinize anlatın. yanlız kalmak gerçekten çok zor, sofistikecim sen geceleri mi yanlız kalıyorsun her zaman? belki farkında olmadan bile bunu kafana çok takıyor olabilirsin, evinizde int. var mı? veya puzzle falan alsan tv karşısında onlarla vakit geçirirsin.
kızlar çok sağolun destekleriniz için...
büyük ihtimalle psikolojik bi çöküntü yaşıyorum ama kendi kendimede teşhis koymak istemiyorum eşimle iyi bi doktor araştırmalarına girdik. ilk önce kardiyolojiye bi görüneceğim ordan bişey çıkmazsa zaten psikiyatriste sevkeder beni. ya aslında bu tip şeylerdede hemen doktora gitmek istemiyorum çünkü hemen ilaca felan bağlarlar beni diye korkuyorum çünkü samimi bi arkadaşımda vardı panik atak onunda üniwden sonra olmuştu boşluğa düşmüştü sevgilisi terketmişti felan bayağı sıkıntılar çektiği dönemde yaşamıştı dr ilaç vermişti ama çok daha kötü oldu sonra kendi kendine telkinlerle atlattı...
landfloves; evet ayda 2 hafta kadar geceleri yalnız kalıyorum... ki ben bu yaşıma kadar evde yalnız yatmış insan değildim bi de burayı bilmiyorum garip bi yer. evime düğün dönüşü hırsız girmişti biliyosunuzdur. bayağı zorlandım ilk zamanlar belkide o durum yordu beni. bilmiyorum ki..
eftelya; sende ihmal etme durumunu en yakın zamanda gereken yerlere git görün canım... sen demi ailenden uzakta yaşıyodun canım?

size dün tarifini verdiğim tatlıyı ekliyim kızlar. mutlaka yapmalısınız. içine muzda koydum ben daha güzel oldu.

Eki Görüntüle 400338
Eki Görüntüle 400339
Eki Görüntüle 400340

bayılırım alman pastasınaa:56:
hiç yapmadım daha doğrusu yapmaya cesaret edemedim. geçenlerde hazır pasta tabanından eşime yaş pasta yapıyım dedim adamcağız istemişti çok çirkin bişey oldu sütle çok ıslatmışım alt tabanını eridi resmen:37: ilk yaş pasta denemem hüsranla sonuçlandı :50:

ay bende size bişey anlatayımda gülün kızlar, int.den helva tariflerine baktım hep suyla yapmışlar, ben sütle yapılanı çok severim o yüzden suyla yapılan helva tarifini aldım ve onu sütle yapmaya başladım. tarifte şekerle suyu kaynatıp kaynamaya başladıktan sonra içine yarım limon sıkın yazıyordu, bende sütü şekerle kaynatıp limon sıktım, ve süt kesildiiiii, topak topak oldu bi tuhaf oldu, hemen annemi aradım böyle böyle yaptım dedim, annem a benim çatlak kızım süte limon sıkılır mı hiç dedi, kesilir tabiii dedi, dök onu dedi :37::37::37: boşa gitti yarım litre süt ve şeker :26:

heey millet nerelerdesiniz? eftelya uzun zamandır yoktun bu arada, seni gördüğüme sevindim canım

kızlar çok sağolun destekleriniz için...
büyük ihtimalle psikolojik bi çöküntü yaşıyorum ama kendi kendimede teşhis koymak istemiyorum eşimle iyi bi doktor araştırmalarına girdik. ilk önce kardiyolojiye bi görüneceğim ordan bişey çıkmazsa zaten psikiyatriste sevkeder beni. ya aslında bu tip şeylerdede hemen doktora gitmek istemiyorum çünkü hemen ilaca felan bağlarlar beni diye korkuyorum çünkü samimi bi arkadaşımda vardı panik atak onunda üniwden sonra olmuştu boşluğa düşmüştü sevgilisi terketmişti felan bayağı sıkıntılar çektiği dönemde yaşamıştı dr ilaç vermişti ama çok daha kötü oldu sonra kendi kendine telkinlerle atlattı...
landfloves; evet ayda 2 hafta kadar geceleri yalnız kalıyorum... ki ben bu yaşıma kadar evde yalnız yatmış insan değildim bi de burayı bilmiyorum garip bi yer. evime düğün dönüşü hırsız girmişti biliyosunuzdur. bayağı zorlandım ilk zamanlar belkide o durum yordu beni. bilmiyorum ki..
eftelya; sende ihmal etme durumunu en yakın zamanda gereken yerlere git görün canım... sen demi ailenden uzakta yaşıyodun canım?

bu sorunun cevabını vermek benim için çok zor.sözde aynı şehirdeyiz ama 3 saatlik yol.onuda bırak,eşim tarafından sorun oluyor,laf oluyor gitmem bile.bende kendi kendimi yiyip bitiriyorum işte.ne güzel,eşin sana destek oluyor,doktor araştırıyor.benimki ciddiye bile almıyor...

bayılırım alman pastasınaa:56:
hiç yapmadım daha doğrusu yapmaya cesaret edemedim. geçenlerde hazır pasta tabanından eşime yaş pasta yapıyım dedim adamcağız istemişti çok çirkin bişey oldu sütle çok ıslatmışım alt tabanını eridi resmen:37: ilk yaş pasta denemem hüsranla sonuçlandı :50:

CESARET EDİP YAPMALISIN BENCE VALLA NEFİS OLUYO VE DE HAFİF. KABINI GENİŞ KULLANMA AMA HAZIR PASTA TABANLAR VARYA ONLARIN BOYUNDAN birazcık daha büyük olsun kalıbın. hazır pasta tabanları büyük kolaylık ilk denemense normaldir canım bidahaki sefere öle yapmazsın ders olur :1: bak bunun keki çok lezzetli pasta tabanı olarak yapabilirsin.
ay bende size bişey anlatayımda gülün kızlar, int.den helva tariflerine baktım hep suyla yapmışlar, ben sütle yapılanı çok severim o yüzden suyla yapılan helva tarifini aldım ve onu sütle yapmaya başladım. tarifte şekerle suyu kaynatıp kaynamaya başladıktan sonra içine yarım limon sıkın yazıyordu, bende sütü şekerle kaynatıp limon sıktım, ve süt kesildiiiii, topak topak oldu bi tuhaf oldu, hemen annemi aradım böyle böyle yaptım dedim, annem a benim çatlak kızım süte limon sıkılır mı hiç dedi, kesilir tabiii dedi, dök onu dedi :37::37::37: boşa gitti yarım litre süt ve şeker :26:

:1: :1: napalım anca öğrenicez dimi ya böyle böyle tecrübe kazanıcaz işte

heey millet nerelerdesiniz? eftelya uzun zamandır yoktun bu arada, seni gördüğüme sevindim canım

sağol canım.ben sürekli takipteyim :)

helvaya gelince,bende internetten şerbetle yapılana baktım,hep sütle olan var,allah allah :)

bende ilk irmik helvamı olduğu gibi döktüm.kandilde bi komşum getirmişti helva,ben beceremem diye irmik yapayım dedim,onu da beceremedim,marketten hazır irmik alıp yaptım,muhteşem oldu :) kadın diyor bizde irmik helvası pek yapılmaz,bizdede yapılmaz valla hiç,ama mecbur kaldım :)

bu sorunun cevabını vermek benim için çok zor.sözde aynı şehirdeyiz ama 3 saatlik yol.onuda bırak,eşim tarafından sorun oluyor,laf oluyor gitmem bile.bende kendi kendimi yiyip bitiriyorum işte.ne güzel,eşin sana destek oluyor,doktor araştırıyor.benimki ciddiye bile almıyor...

Ah güzelim ya kızma ama senin şu eşini dövesim geliyo. Neden bu kadar üzüyo seni ya. Ailene gitmenden doğal ne var niye laf yapıyo gıcık şey.

Ah güzelim ya kızma ama senin şu eşini dövesim geliyo. Neden bu kadar üzüyo seni ya. Ailene gitmenden doğal ne var niye laf yapıyo gıcık şey.

bunun lafını etmesi bile çok sinir bozucu,ki kavgasını kuzenimde yaptık.ani öfke patlaması var... O konuşurken insan aklını kaybedecek gibi oluyor,laf anlatamıyorsun,seni dinlemiyor,sıkıştığı yerde de iyice kırıcı oluyor.onunda annesi babası varmış,o gidiyormuymuş.burdan sivasa... Zaten sürekli gidelim diye bi kavgamız var.düşünüyorum,tek başıma psikiyatriste gitmem falan bi fayda sağlamayacakki bana...

kızlaaaar nerelerdesiniz, topiğimizin takipçilerinin isimlerini listeledim. hamile olup gelmeyenleri, evlendikten sonra gelmeyenleri çıkardım. zaten ayda yılda bir gelip burda bişeyler yazdıklarında (mesela çocuğuna isim aramak için gelenler gibi) cevap bile yazmıyorum.

aydasu
buanbuan
chenn
chiitlenbik
Daphne85
Hanzade
miracle07
mLsvT
ocwmays
ozdn
semerta
shadowshows
similla
sniperelit
sofistike
speedy-gonzales
vafi
YorgunPenguen
zahter
zyv
_eftelya_

kızlarrr yarın 11 de doktorla randevum var. umarım kötü bişey çıkmaz da tez zamanda bebişimiz olur:emir_bebek::emir_bebek:
bu arada akşama doğru eşimle çıktık avm ye gittik ilk önce bi güzel alışveriş yaptık sonrada çiftliğe gittik arabayı park edip yürüyüş yaptık azcık temiz hava soluyalım dedik ya. ordada karnımızı doyurduk eve geldik. yazlıkları çıkarmıştım geçenlerde ütülemem gereken kıyafetler vardı az önce onlarıda ütüledim oturdum şimdi eşim kurtlar vadisini izliyor:37:bende kk da takılıyorum işte... ay kızlar ya valla iyi geldi bugün kendimi çok dinç hissediyorum evde oturup kendimi dinlemek altüst etti beni...

ah canım benim ya üzme kendini. 3 saatlik yol hiçbişey ailene gitmene nasıl izin vermez Allah allah. eşin gelmese bile sen git doktora kendini sakın ihmal etme. orda komşun felan varsa onlarla vakit geçir yalnız kalma. benim burda kimsem yok bi arkadaşım var o da bana çok uzak. tek eşim var o yüzden saolsun çok ilgilidir.
CESARET EDİP YAPMALISIN BENCE VALLA NEFİS OLUYO VE DE HAFİF. KABINI GENİŞ KULLANMA AMA HAZIR PASTA TABANLAR VARYA ONLARIN BOYUNDAN birazcık daha büyük olsun kalıbın. hazır pasta tabanları büyük kolaylık ilk denemense normaldir canım bidahaki sefere öle yapmazsın ders olur :1: bak bunun keki çok lezzetli pasta tabanı olarak yapabilirsin.

:1: :1: napalım anca öğrenicez dimi ya böyle böyle tecrübe kazanıcaz işte

ilk fırsatta deneyeceğim canım. umarım beceririmde bi kaç defa denemeye gerek kalmaz çünkü ilkini kötü yaptığım bişeyi daha yapmak istemiyorum:50::52:

Günaydınnnnn

kızlaaaar nerelerdesiniz, topiğimizin takipçilerinin isimlerini listeledim. hamile olup gelmeyenleri, evlendikten sonra gelmeyenleri çıkardım. zaten ayda yılda bir gelip burda bişeyler yazdıklarında (mesela çocuğuna isim aramak için gelenler gibi) cevap bile yazmıyorum.

aydasu
buanbuan
chenn
chiitlenbik
Daphne85
Hanzade
miracle07
mLsvT
ocwmays
ozdn
semerta
shadowshows
similla
sniperelit
sofistike
speedy-gonzales
vafi
YorgunPenguen
zahter
zyv
_eftelya_

Aynen canım katılıyorum sana mademki internete girmeye fırsat bulunabiliyo bu sadece işin düştüğünde olmamalı dimi. ya buanbuan ve semerta çok gelirdi topiğe ama artık gelmez oldular. İşlerimi yoğun acaba?? Yinede bi merhaba deyip çıksalar keşke ses etseler. similia da gelmez oldu artık. shadowshows VE ZAHTERDE yok ne zamandır.

Son düzenleme:
Günaydın güzel eylül gelinleri..

İşlerim yoğundu. çokta takip edemedim bi kaç gündür, geçmişe bir bakim gelim..

Günaydın bayanlar
sofistikecim kendini çok sıkma bak havalar da güzelleşti at kendini dışarlara negüzel dolaşmışsınız eşinle açılmışın biraz.gurbet gelinleri işiniz gerçekten zor allh yardımcınız olsun benm de eşim 2 haftada bir 3gün evde olmuyo ama benm allahtan annem burda da ona gidiyorum kalmaya yoksa bende aynı olurdum.hatta daha evlenmedn atıp tutuyodum ben evmde kalırım gelmem sana diye ama olmadı hem onlar bırakmadı hem de cesaret edipte tek başıma kalamadım.çocuk olunca elbette kalıcaz evimizde ama bi ses bi nefes olucak en azından yanımzda.allh size bian önce bebiş nasip etsin oyüzden canım :49:

günaydın kızlarrrr
çalışan bayanlara kolay gelsin. Herkese hayırlı cumalar.
Perdelerimi attım makineye heyecanla bitmesini bekliyorum. İnanmayacaksınız belki ama evlendiğimden beri ilk kez yıkıyorum :27: napayım koyu krem olduğu için hep aynı duruyordu. :23:

Back