• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

ayy sorma şu yemek derdi artık yetti. Yapması bişey değil ne yapayım diye düşünmesi dert. c.tesi etli patates, pilav yaptım. patatesten kalmıştı. dün tavuk suyuna çorba, makarna , salata yaptım yanına. bugünde düşündük eşimle bulamadık bişey. dedim en iyisi nohutlu pilav yapayım. tavuk haşlayıp üstünede tavuk tifteyim. yanınada ayran. güzel olur dimi.

canımcım vallahi sana bayılıyorum hergün güzel güzel yemekler buluyorsun ya:17: gerçkten yapması değil düşünmesi bulması bir dert

mmm bu da iyi bi fikirmiş
bütün tavukla mı yapılıyo o
yoksa bagetle falan mı

tüm tavuk alıp parçalatabilirsinde veya butlar alabilirsin. her türlü olur. domates dilimleri, minik soğanları soyup tüm koyarsın, biber ve büyük dilim patateslerle çok güzel oluyor. tavukları biraz domates salçası ve tuzla harmanlarsın.

tatlı olarak elifin browni kurabiyesi on numara, benim favori tatlım :128:

biraz önce kaynım okuldan geldi eşim fırçalamış biraz bunu geldi eve bağrındı kendince ama çok uyuz oldum:19: eşimde asıl suç onuda gelince fırçalamam lazım:20:

tüm tavuk alıp parçalatabilirsinde veya butlar alabilirsin. her türlü olur. domates dilimleri, minik soğanları soyup tüm koyarsın, biber ve büyük dilim patateslerle çok güzel oluyor. tavukları biraz domates salçası ve tuzla harmanlarsın.

tatlı olarak elifin browni kurabiyesi on numara, benim favori tatlım :128:

anladım tatlım
karar verdim fırında tavuk yapcam

$DSCN3447.jpg

kızlaaar dün salon penceremin önüne bu güzel çiçekleri aldım, saksılarım vardı onlara diktim, çok tatlılar dimiii? iki tane daha var ama onlara toprağım yetmedi, toprak bulmam lazım biyerden.

Eki Görüntüle 386187

kızlaaar dün salon penceremin önüne bu güzel çiçekleri aldım, saksılarım vardı onlara diktim, çok tatlılar dimiii? iki tane daha var ama onlara toprağım yetmedi, toprak bulmam lazım biyerden.

çok beğendim canım çok yakışmışlar camının önüne. benimde hevesim var böyle renkli çiçekler alıyım diyorum ama yazık bakamam onlara kurutursam korkuyorum

çok beğendim canım çok yakışmışlar camının önüne. benimde hevesim var böyle renkli çiçekler alıyım diyorum ama yazık bakamam onlara kurutursam korkuyorum

teşekkürler canım, ben bayılıyorum bitkilere hayvanlara.. mutfağımdaki küçük balkonumda da nane, sarımsak ve soğanlarım var. birde kasımpatılarım var ama henüz onlar açmadı, geçen kasımdan kalma onlar kurumuştu tekrar canlandılar.

o yeşil yeşil olanlar taze sarımsak, aralarda minnicik soğanlarım var onları henüz yeni ektim, arpacık soğan almıştım pazardan onlardan ektim. sarımsaklarda dolabımda filizlenen sarımsaklardı toprağa gömünce hemen büyüdüler. bikaç tanesini toplayıp yedim, ama kökleri çok büyümüş, bi baş sarımsak olacaklar galiba o yüzden artık toplamıyorum.

$soğan.jpg $sarıms.jpg

canımcım vallahi sana bayılıyorum hergün güzel güzel yemekler buluyorsun ya:17: gerçkten yapması değil düşünmesi bulması bir dert

yok be canım hiç değişik bişey yapmıyorum ya hep aynı şeyler. Ne yemek yapim düşüncesi kadını yaşlandırırmış zaten.

yok bebişimm bu değil. ay tarifi hatırlıyorum ama kaç fincan şeker olduğunu unuttum landfloves sen yazıversene tatlım ya ahsene. Denesin o da mutlaka.

Eki Görüntüle 386187

çok güzel çiçeklerin.. Bende istiyorum renkli renkli balkonumu donatmayı ama bakamam diye alamıyorum. Hiç bilgim yok çiçek bakımı konusunda.

kızlar size bi tarif vereyim browni kurabiye. çok güzel oluyo tawsiye ederim.

1 paket oda sıcaklığında margarin
2 yumurta
1 çay brd sıvıyağ
2 kahva fincanı toz şeker
1 paket (8-9 yemek kaş.) kakao
1 pakt vanilya
1 paket kbrtma tozu
aldığı kadar un

Şerbeti için
1,5 bardak süt
1,5 bardak şeker

Tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmıycak kadar kıvamda yumuşak bi hamur yapıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine yuwarlak şekil verip diziyoruz. 170 C önceden ısıtılmış fırında 10 dk üzerleri çatlayana kadar pişiriyoruz. Benimki 15 dk da pişti.
Şeker ve sütü ayrı bi kapta karıştırıyoruz.AMA KESİNLİKLE OCAĞA KOYMUYORUZ, PİŞMİYCEK YANİ ŞERBET.. Sadece bi kapta karıştırıyoruz . Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz şerbete batırıp çıkarıyoruz ve bi kaba diziyoruz. kalan şerbeti de üzerlerine gezdiriyoruz. Ilıyınca yiyoruz. Kalanları buzdolabında saklıyoruz. Çok nefis oluyo.

işte canım senin verdiğin tarifi buldum :)) o kadar çok yapıyorumki bu brownileri, tarifi bulma konusunda uzmanlaştım :32::32::32:

Netim yoktu sinir oldum daha yeni geldi
az önce de kociş aradı yarın misafir geliyo en acelesinden akşamdan yemek yapmam lazım ama eltimde yemeğe bekliyo oraya gidip yemekten sonra az durup hemen eve geçmem lazım ne pişirsem diye düşünüyorum evde patlıcan ve mantar var ikisinden birini yapmam lazım

hayırlı olsun tatlım sevindim senin adına:46:
gerçekten insanın kendi işini yapması gibi yok artı zorluğuda yok eşimden az çok biliyorum. bizdede geçen gün muhabbet oldu eşim kuzenimle bana halledin bazı şeyleri ofis açarım size dedi tabi bize bir heycan, insana bir umut bile yetiyor :101:

Aynen öyle canım. Milletin ağız kokusunu çekeceğime kendi işim için gece gündüz çalışırım. En azından kendi geleceğim için. Böyle ne uzuyoruz ne de kısalıyoruz.

Netim yoktu sinir oldum daha yeni geldi
az önce de kociş aradı yarın misafir geliyo en acelesinden akşamdan yemek yapmam lazım ama eltimde yemeğe bekliyo oraya gidip yemekten sonra az durup hemen eve geçmem lazım ne pişirsem diye düşünüyorum evde patlıcan ve mantar var ikisinden birini yapmam lazım

Canım maşallah misafirin hiç eksik olmuyor.

işte canım senin verdiğin tarifi buldum :)) o kadar çok yapıyorumki bu brownileri, tarifi bulma konusunda uzmanlaştım :32::32::32:

sağol tatlım

menümü belirledim

tarhana çorbası
fırında tavuk
pirinç pilavı (nohutlu yapabilirm belkm)
zeytinyaglı taze fasulye
amerikan salatası
browwni kurabiye

kızlar bişey sorcam
fırında pişirip tiftiklediğim tavuklar vardı buzluğa atmıştım
onları yemek yapmak istiyorum bu akşam
nasıl değerlendireyim
tavuklu patates yemeği yapsam içine nasıl koycam bu tiftikleri

kızlar bişey sorcam
fırında pişirip tiftiklediğim tavuklar vardı buzluğa atmıştım
onları yemek yapmak istiyorum bu akşam
nasıl değerlendireyim
tavuklu patates yemeği yapsam içine nasıl koycam bu tiftikleri

hiç yapmadım ben pişmiş tavuğu anında tüketenlerdenim beklemiş sevmiyorum ama patatesi istediğin gibi pişir sonlara doğru tavuğu içine koy istersen zaten tavuk pişmiş

hiç yapmadım ben pişmiş tavuğu anında tüketenlerdenim beklemiş sevmiyorum ama patatesi istediğin gibi pişir sonlara doğru tavuğu içine koy istersen zaten tavuk pişmiş

aynen öyle yaptım canım şuan pşiyor yemeğim
gecen gün tavuk yapmıştım ama çok artmıştı
tüketemeyince ziyan olmasın diye buzluga attım ben de
yoksa bekletilmişi sevmem

çorba
karnıyarık
pirinç pilav
soslu kanat
salata
ayran
diyorum ne dersiniz h.sonundan tiramisu da kaldı nasıl sizce menü

ben ne pişirsem diye düşünürken misafir iptal başka sefere artık
zaten kendimi iyi hissetmiyorum ilaç alıyorum kaç gündür boğazım ağrımaya başladı hemen antibiyotik ve soğuk algınlığı hapı aldım ilerlemeden önlem almam lazım yoksa geldi mi gitmiyo

Back