• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

öğle arası kadıköye gittim, biraz gezdim.. Güneşin tadını çıkardım, hava hiç bozmasada hemen yaz gelse:21:

Ay çok sinirlendim yaa.konunun birinde tartışıyorum da,kuzenle evlilik ensestlik mıdır kızlar yaa!

Ay çok sinirlendim yaa.konunun birinde tartışıyorum da,kuzenle evlilik ensestlik mıdır kızlar yaa!

Ensestlik değil tabiki. Ama bana ters geliyo, kardeş gibi gördüğün kişiyle çok zor. kardeş gibi yakın olmadığım kuzenlerimlede zor. Ama bunca sene akraba evliliği yapılıyosa ensest olma gibi bir durum olamaz. Ama hamileliğinde çok dikkatli ol cnm, bütün testlerini yaptır, bazı hastalıklar anne karnındayken önlenebiliyomuş, doğumdan sonra geri dönüşü olmuyormuş.

tabiki ensestlik değildir, bilakis Allah'ın helal kıldıgı birşeydir
ama Rasulullah akrabayla evliliği pek tavsiye etmiyor, ileriki nesillerde hastalık olarak geri dönebileceğini dile getiriyor
ee tıp da bunu doğruluyor zaten

Ensestlik değil tabiki. Ama bana ters geliyo, kardeş gibi gördüğün kişiyle çok zor. kardeş gibi yakın olmadığım kuzenlerimlede zor. Ama bunca sene akraba evliliği yapılıyosa ensest olma gibi bir durum olamaz. Ama hamileliğinde çok dikkatli ol cnm, bütün testlerini yaptır, bazı hastalıklar anne karnındayken önlenebiliyomuş, doğumdan sonra geri dönüşü olmuyormuş.

genelde evliliği yapanların çocuklarında değil de torunlarında çıkıyor problem
benim annem ve babam teyze çocukları,
yıllarca akilometrelerce uzakta yaşamışlar düğünlerinden 1 ay önce görüşmeye başlamışlar
böyle olunca garip gelmiyor tabi ama küçük yaşlarda kuzenine ilgi duymaya başlayıp ilişkilerini ileri boyuta taşıyanlar da var
yani baştan kardeş olarak görmeyince çok enteresan gelmiyo bana

kızlar eşim yarım saatte bir arayıp nasıl olduğumu soruyor. Bende nazlandıkça nazlandım, abarttıkça abarttım durumumu. Acile git diye tutturdu:) Daha bikaç gün böyle devam edicem. Beni çok sinirlendi şimdi yaptığından pişman oldu.
Birde bi konu daha var canımı sıkan. Babası zona çıkarmış. 2 gün önce Bana ara bi geçmiş olsun de, normalde aramıyosun bari hastayken ara dedi. Tamam dedim aradım açmadı. Sonra dün tekrar sordu babamı aradım diye. Aradım açmadı, geride dönmedi dedim. Olsun sen tekrar ara dedi. Üstünede beni bu kıskançlıklarla sinirlendirince aramadım. Düşündüm sonra, ben kendi babamı bile aramıyorum. Anneme soruyorum babam nasıl diye, onun babasını neden sürekli aramam gerekiyor? Üstüne ben burda hastayım tek başımayım sahipsiz gibi.. O zaman eşim onlarada aratsın, eşim orda tek başına hasta arayıp sorun desin. Haksızmıyım? Annem sürekli arayıp duruyor, aklı fikri bende kaldı, kayınvaldem bi kere bile aramadı. Ben böyle şeyleri umursayacak insan değilim, aramazsa aramasın önemli değil. Ama benden bekleniyorsa, orda bi başına gelinimiz hasta bi soralım desinler.
Kayınvaldem kayınbabamla hiçbir problemim yok, çok iyi insanlar, ama böyle dayatmalar olunca herkesten soğuyorum.

bende ilk zamanlar bazen onlar neden aramıyolar diye sorun çıkarıyodum eşim ara dediği zamanlarda.. gerçi kayınpederim arar saolsun da kayınvalidem işte eşimle konuşurlarken sorar , o vasıtayla konuşuruz çoğunlukla. artık anladım ki onlardan sıklıkla ilgi beklemek çok saçma...bakıyorum ne zamandır konuşmamışız ben arayıveriyorum:) elime yapışmaz ya. sonuçta büyükler...ilgi beklerler arayıp hal hatır sorulmasını isterler....mesela bugün aradım kayınvalidemi uzun zamandır konuşmamıştım bi sevindiki. canım benimler, özledik siziler, yaz için sana konserve yapıcam istersin dimi demeler:) bence sende ara hem adamcağız hasta olmuş gerçi sende hastasın ama hem eşinin gönlünü yap hemde vicdanen rahatla bence canım.

Görüştüm şimdi. En fazla 10 kişi oluruz dedim. Cumartesi arayıp net sayıyı söyleyeceğim ona göre masa ayarlayacaklar. Kızlar gelecek arkadaşlar bana özelden yazarsa sevinirim. :56:

Görüştüm şimdi. En fazla 10 kişi oluruz dedim. Cumartesi arayıp net sayıyı söyleyeceğim ona göre masa ayarlayacaklar. Kızlar gelecek arkadaşlar bana özelden yazarsa sevinirim. :56:

ben de c.tesi kesin bişey söylerim artık
normal şartlarda hemen "ben ben ben" diye atlardım oysa:26:

:) vay beklenen buluşma sonunda oluyor ha :) İnşallah birgün hepiniz birlikte izmire gelirsiniz :)

bol bol foto çekinin fıstıklar...

Geçmişi şöle bi göz gezdirdim.

Vafi, annenin temiz sonuçlarının cıktıgına çok sevindim :)

elif,annenin hasta olmasına çok üzüldüm.Çok Geçmiş olsun.Hangi hastanede ameliyat olcak? Senin çalıştıgın yerde mi? Tanıdık doktor baksaydım :S

Pko olan arkadaşlarıma da çok geçmiş olsun.Daha önce söylemiştim pko dan ameliyat olmuştım.Sağlık açısından suan dipçik gibiyim:1: bebekte kısmet işi olursada allahtan olmazsada:34:

:) vay beklenen buluşma sonunda oluyor ha :) İnşallah birgün hepiniz birlikte izmire gelirsiniz :)

bol bol foto çekinin fıstıklar...

Geçmişi şöle bi göz gezdirdim.

Vafi, annenin temiz sonuçlarının cıktıgına çok sevindim :)

elif,annenin hasta olmasına çok üzüldüm.Çok Geçmiş olsun.Hangi hastanede ameliyat olcak? Senin çalıştıgın yerde mi? Tanıdık doktor baksaydım :S

Pko olan arkadaşlarıma da çok geçmiş olsun.Daha önce söylemiştim pko dan ameliyat olmuştım.Sağlık açısından suan dipçik gibiyim:1: bebekte kısmet işi olursada allahtan olmazsada:34:

yazın izmire gelmeyi de düşünüyoruz görümcem orda oturuyo konakta inş.bi aksilik olmazsa
akçay(teyzem)-altınoluk(eşimin halası) da var planlarımızda

Back