• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

Merhaba kızlar,

kızlar ben geldim nasılsınız.
doktor işlerim bitmedi yine sabahtan gittim test sonuçlarımı almaya. artık kesin olarak Pko hastası olduğumu öğrendim. ama devlet hastanesindeki aptal doktor istemediğim halde doğum kontrol hapı verdi ve pko hastalarında bağımlılık yapabiliyor almadım içmicem.
diğer doktor da hormon testlerinde bişiler daha istemiş eksik kalmış vs vs. yaniiii benim git geller heba oldu bi dahaki adetin 3.gününü beklicem galiba gelde sinir stres olma. şimdide endokronoloji e gitmeyi düşünüyorum tüm hormonlar için napcağımı bilemedim keyifsizim ve sinirliyim eşimede çattım bu yüzden hırsımı ondan aldım:14:

canım sıkma canını bu pko herkeste var 2 türlü tedavisi oluyo eğer bebek düşünmüyosanız doğum kontrol ilacı veriyo,düşünüyosanızda başka ilaçlar verip tedaviye başlıyolar
ben oyüzden ilk d.k.ilacı içtim şimdi bıraktım kendi haline eğer olmazsa diğer tedaviye başlıcak dr.ama doğal yoldan da tedavi olan çok varmış soğansuyu diye bi kür var bu sitede çok
kullanan olmuş diye okudum yumurtalıktaki bütün kistlere iyi geliyomuş özellikle polikistikleri bile yok edebiliyomuş internetten de araştırdım onu deniycem ben bakalım.sende bi bak araştır istersen canım.

Moralini bozma vardır bundada bir hayır de. Başka bir doktora daha git. Tüm tahlillerini yaptır. Sonuca göre nasıl bir yol izleyeceğine bakarsınız.

iki farklı doktora gittim birisi devlet birisi özel.devletteki lanet olsun oraya tamamen saçmaladı size anlatmam.
ilk pko göremedi
sonra söktürücü yerine geciktirici ilaç verdi
test sonucu bana anca pko dedi
önceden hangi ilaç kullanıyordun demezmi bide bana
bide üzerine doğum kontrol hapı başka çare yok dedi
tutta boğ resmen
özele gelince ilk muyanede pko dedi testler istedi zaten tek gün olduk. eksik varmış mırın kırın etti :19:
yani sonuç yok
ne kadar iğrenç doktorlar ya bilmeden gitsen hani cahil ha hu peki desen dahada insanı dahada hasta edicekler:50:

size tavsiyem özellikle kadın hastalıklarında bir kaç farklı yerlere gidin sakın bir yere bağlı kalmayın.
en güzel tavsiyeyi eczacımız verdi bırak onları direk endokrinoloji git tüm hormonal döngüne baktır diye:31:

Merhaba kızlar,

canım sıkma canını bu pko herkeste var 2 türlü tedavisi oluyo eğer bebek düşünmüyosanız doğum kontrol ilacı veriyo,düşünüyosanızda başka ilaçlar verip tedaviye başlıyolar
ben oyüzden ilk d.k.ilacı içtim şimdi bıraktım kendi haline eğer olmazsa diğer tedaviye başlıcak dr.ama doğal yoldan da tedavi olan çok varmış soğansuyu diye bi kür var bu sitede çok
kullanan olmuş diye okudum yumurtalıktaki bütün kistlere iyi geliyomuş özellikle polikistikleri bile yok edebiliyomuş internetten de araştırdım onu deniycem ben bakalım.sende bi bak araştır istersen canım.

işte canım bugün çok sinirlenmemim sebebide ben doktora korunmak istemiyorum bu ilacıda kullanmak istemediğim dediğimde başka birşey öneremem dedi. iyi günler deyip bende çıktım:19:

diğer önerilerine gelince ahhh bundan önce sökülsün diye neler yapmadım fayda etmedi o yüzden hiç umudum yok doğal ilaçlarla ama hayıt tohumunu denemek istiyorum
zaten şimdide tüm forumdaki pko konularını açtım bakıyorum :1:

Son düzenleme:
işte canım bugün çok sinirlenmemim sebebide ben doktora korunmak istemiyorum bu ilacıda kullanmak istemediğim dediğimde başka birşey öneremem dedi. iyi günler deyip bende çıktım:19:

diğer önerilerine gelince ahhh bundan önce sökülsün diye neler yapmadım fayda etmedi o yüzden hiç umudum yok doğal ilaçlarla ama hayıt tohumunu denemek istiyorum
zaten şimdide tüm forumdaki pko konularını açtım bakıyorum :1:

Banada aynısını söylediler biliyomusun devlet hastanesindekiler al bunu kullan dedi peki kullanmak istemezsem nolcak dedim sen bilirsin dedi.çok sinirlerim bozulmuştu benmde hatta ultrasonu çeken adam bile acıyarak baktı sanki sen evlimisin dedi ozaman daha nişanlydım yok dedim bekarım hmm çocuğunda yok senin ozaman dedi e yani yok tabi dedm niye sordunuzki dedim kist gözüküyo da dedi e yani olmazmıçocuk onumu diyosunuz dedim yok ben açıklama yapamam dr.nuz söyler size dedi nasıl ağlamıştım ordan çıkınca.bende tanıdık dr.gittim sonrasında o açık açık anlatmıştı sağolsun.

Banada aynısını söylediler biliyomusun devlet hastanesindekiler al bunu kullan dedi peki kullanmak istemezsem nolcak dedim sen bilirsin dedi.çok sinirlerim bozulmuştu benmde hatta ultrasonu çeken adam bile acıyarak baktı sanki sen evlimisin dedi ozaman daha nişanlydım yok dedim bekarım hmm çocuğunda yok senin ozaman dedi e yani yok tabi dedm niye sordunuzki dedim kist gözüküyo da dedi e yani olmazmıçocuk onumu diyosunuz dedim yok ben açıklama yapamam dr.nuz söyler size dedi nasıl ağlamıştım ordan çıkınca.bende tanıdık dr.gittim sonrasında o açık açık anlatmıştı sağolsun.

gerçekten öyle doktorlar var. insan takmıyorsada moralide yüksekse gayet yerle bir ediyolar. e bu seferde insan gözünde büyütüyor bu durumu. peki canım sana ne iyi geldi birşeyler uyguladınmı

gerçekten öyle doktorlar var. insan takmıyorsada moralide yüksekse gayet yerle bir ediyolar. e bu seferde insan gözünde büyütüyor bu durumu. peki canım sana ne iyi geldi birşeyler uyguladınmı

içtiğim hap öyle gözle görülür bi gelişme göstermedi ben de bırakmak istediğimi söyledim bebek istediğim için şimdi bişi kullanmıyorum ama soğan kürünü deniycem inş. o iyi gelir.

Bir kisti her doktor farklı yorumluyor.bence olumsuz düşünmeyin.bana da ilk gittiğim doktor acayip bir telaş içinde ameliyat olmalısın dedi.annem epilepsi hastası düşünün,eli yüzü bembeyaz oldu benden önce.sonra başka doktora gittim,doğum kontrol hapı verdi,korkulacak bişey yok dedi.sonra kontrol için başka bir doktora gittim,adam doktor değil falcıydı sanki,bana adet olduğun dönem değil de,normal bir zamanda aşırı bir ağrın olmuş dedi,gerçektende olmuştu,o zaman yumurtalıklar birbirine yapışmış dedi.çocuk olmama durumu var dedi bana.çikolata kisti dedi.ve ilk ilişki sırasında çok acı çekersin dedi.oysa bunların hiç biri doğru değil,çikolata kisti değil bir kere.ayrıca acı falan da çekmedim :) çok korkmuştum öyle deyince... Doğum kontrol hapı kullanıyorum şimdi,bir taşla iki kuş :) kilo konusunda can sıkıcı olabiliyor fakat gerçekten seviyorum ben bu ilacı,adet dönemi stresinden kurtarıyor ve hiç ağrı yapmıyor...

içtiğim hap öyle gözle görülür bi gelişme göstermedi ben de bırakmak istediğimi söyledim bebek istediğim için şimdi bişi kullanmıyorum ama soğan kürünü deniycem inş. o iyi gelir.

bende deniycem irşeyler artık. birde birkaç farklı doktorada gidicem.
en sinir edici durumuda eşim her ay beni acaba hamilemisin diye krizlere sokuyor hayır değilim geç olucam yine acaba acaba insanı deli ediyor.:1:

selam herkese. borç ödenir dediğiniz gibi kızlarda ben biraz pimpirikliyim eşimin bi kredisi var o bile dert olmuştu ilk zamanlar ki bi de bu çıktı artık ödicez elimiz mahkum çünkü durdukça faiz biniyor. en iyisi erkenden ödeyip kurtulmak. tatil planlarımızıda minimuma indirdik yine gidicez tabikide bu yaz gezmeyi düşünüyoduk bi çok yeri onları aza indirgicez bütçemizi sarsmadan...

kızlar ben geldim nasılsınız.
doktor işlerim bitmedi yine sabahtan gittim test sonuçlarımı almaya. artık kesin olarak Pko hastası olduğumu öğrendim. ama devlet hastanesindeki aptal doktor istemediğim halde doğum kontrol hapı verdi ve pko hastalarında bağımlılık yapabiliyor almadım içmicem.
diğer doktor da hormon testlerinde bişiler daha istemiş eksik kalmış vs vs. yaniiii benim git geller heba oldu bi dahaki adetin 3.gününü beklicem galiba gelde sinir stres olma. şimdide endokronoloji e gitmeyi düşünüyorum tüm hormonlar için napcağımı bilemedim keyifsizim ve sinirliyim eşimede çattım bu yüzden hırsımı ondan aldım:14:

geçmiş olsun canım. doktor işi şans işi birazda ya. üzme kendini çok sık artık pko hastalığı biçok bayanda var..

selam kızlar
benim moralim bozuk ya
görümcem bizde bi haftadır biliyosunuz
bugün kayınpederim de geldi, akşama kaynım da gelecekmiş
ve haftaya salı gidiyolar
haftasonu burdalar ve pazar günü buluşmaya nasıl gelicem bilmiyorum
eşime söyledim, o bişey olmaz git keyfine bak ben idare ederim dedi ama kesin laf ederler arkamdan biliyorum

selam kızlar
benim moralim bozuk ya
görümcem bizde bi haftadır biliyosunuz
bugün kayınpederim de geldi, akşama kaynım da gelecekmiş
ve haftaya salı gidiyolar
haftasonu burdalar ve pazar günü buluşmaya nasıl gelicem bilmiyorum
eşime söyledim, o bişey olmaz git keyfine bak ben idare ederim dedi ama kesin laf ederler arkamdan biliyorum

Ederlerse etsinler canım çok önemli senin için.

eşim laf ettrmez, benim evimde bana laf edecek halleri yok zaten ama daha sonra en ufak bişeyde dile getirirler tanıdım artık hepsini

Her şeyi her söyleneni kafana takmayacaksın. Bak benim kayınvalidem neler dedi bana inanamazsın. Bazen o kadar düşüncesizce konuşurki eşim sürekli müdahale eder ona ama ben takmıyorum. Böyle olduğu içinde aramız çok iyi. Şimdi biraz daha düzeldi. Artık gelinim demiyor kızım diyor bana. Eşin izin veriyorsa diğerleri önemli değil.

pko bendede var, yıllardır tedavi görüyorum ben. Tedavi dediğimde doğum kontrol hapı işte. ilk 16 yaşında teşhis konulmuştu, o yaşta doğum kontrol hapı kullanmaya başladım ben. sonra üniversitede bıraktım 3 yıl kullanmadım. Tekrar şikayetlerim arttı, kullanmaya başladım. Kullanmadığımda aylarca regl olmadım. çok sıkıntılı. sonra okuldan mezun olunca gittim, 3 yıldır kullanıyorum. Evlenirken muayeneye gitmedim ben. Bu ayda o kadar sıkıldımki ilaç filan almadım. Allah sonumu hayır etsin, hamile kalmam mümkün değil zaten yıllarca o ilaçları içmiş biri olarak hemen hamile kalamam. Ama bu konu çok canımı sıkıyor benim, sanki kısırmışım, hiç çocuğum olmayacakmış gibi geliyor.

pko bendede var, yıllardır tedavi görüyorum ben. Tedavi dediğimde doğum kontrol hapı işte. ilk 16 yaşında teşhis konulmuştu, o yaşta doğum kontrol hapı kullanmaya başladım ben. sonra üniversitede bıraktım 3 yıl kullanmadım. Tekrar şikayetlerim arttı, kullanmaya başladım. Kullanmadığımda aylarca regl olmadım. çok sıkıntılı. sonra okuldan mezun olunca gittim, 3 yıldır kullanıyorum. Evlenirken muayeneye gitmedim ben. Bu ayda o kadar sıkıldımki ilaç filan almadım. Allah sonumu hayır etsin, hamile kalmam mümkün değil zaten yıllarca o ilaçları içmiş biri olarak hemen hamile kalamam. Ama bu konu çok canımı sıkıyor benim, sanki kısırmışım, hiç çocuğum olmayacakmış gibi geliyor.

oo böyle düşüme bence canım. insanın kendi moralini yüksek tutmasından önemli birşey yok emin ol. kafayada takma sorun etme bu normal birşey herkesin başına gelebiliyor eğer terttüdün varsa bence bir doktora gt hormonlarına baktır sonra güzelce açıkla eğer çocuk düşünüyorsan önlemini al canım bence.
oturarak birşey yapmayarak üzülmekle anca kendi canını sıkarsın tatlım.

kızlar eşim yarım saatte bir arayıp nasıl olduğumu soruyor. Bende nazlandıkça nazlandım, abarttıkça abarttım durumumu. Acile git diye tutturdu:) Daha bikaç gün böyle devam edicem. Beni çok sinirlendi şimdi yaptığından pişman oldu.
Birde bi konu daha var canımı sıkan. Babası zona çıkarmış. 2 gün önce Bana ara bi geçmiş olsun de, normalde aramıyosun bari hastayken ara dedi. Tamam dedim aradım açmadı. Sonra dün tekrar sordu babamı aradım diye. Aradım açmadı, geride dönmedi dedim. Olsun sen tekrar ara dedi. Üstünede beni bu kıskançlıklarla sinirlendirince aramadım. Düşündüm sonra, ben kendi babamı bile aramıyorum. Anneme soruyorum babam nasıl diye, onun babasını neden sürekli aramam gerekiyor? Üstüne ben burda hastayım tek başımayım sahipsiz gibi.. O zaman eşim onlarada aratsın, eşim orda tek başına hasta arayıp sorun desin. Haksızmıyım? Annem sürekli arayıp duruyor, aklı fikri bende kaldı, kayınvaldem bi kere bile aramadı. Ben böyle şeyleri umursayacak insan değilim, aramazsa aramasın önemli değil. Ama benden bekleniyorsa, orda bi başına gelinimiz hasta bi soralım desinler.
Kayınvaldem kayınbabamla hiçbir problemim yok, çok iyi insanlar, ama böyle dayatmalar olunca herkesten soğuyorum.

kızlar eşim yarım saatte bir arayıp nasıl olduğumu soruyor. Bende nazlandıkça nazlandım, abarttıkça abarttım durumumu. Acile git diye tutturdu:) Daha bikaç gün böyle devam edicem. Beni çok sinirlendi şimdi yaptığından pişman oldu.
Birde bi konu daha var canımı sıkan. Babası zona çıkarmış. 2 gün önce Bana ara bi geçmiş olsun de, normalde aramıyosun bari hastayken ara dedi. Tamam dedim aradım açmadı. Sonra dün tekrar sordu babamı aradım diye. Aradım açmadı, geride dönmedi dedim. Olsun sen tekrar ara dedi. Üstünede beni bu kıskançlıklarla sinirlendirince aramadım. Düşündüm sonra, ben kendi babamı bile aramıyorum. Anneme soruyorum babam nasıl diye, onun babasını neden sürekli aramam gerekiyor? Üstüne ben burda hastayım tek başımayım sahipsiz gibi.. O zaman eşim onlarada aratsın, eşim orda tek başına hasta arayıp sorun desin. Haksızmıyım? Annem sürekli arayıp duruyor, aklı fikri bende kaldı, kayınvaldem bi kere bile aramadı. Ben böyle şeyleri umursayacak insan değilim, aramazsa aramasın önemli değil. Ama benden bekleniyorsa, orda bi başına gelinimiz hasta bi soralım desinler.
Kayınvaldem kayınbabamla hiçbir problemim yok, çok iyi insanlar, ama böyle dayatmalar olunca herkesten soğuyorum.

bana kalırsa hasta oldugu için aramalısın
duymamış olabilir, tekrar arar diye geri dönmemiştir ya da aklı ermemiştir, herkes bizim gibi düşünemeyebiliyor
benim kayınpederim çok sık aramamı ister, sesini duyur der
adamcağız da zaten pek konuşmaz nasılsın kızım, napıyosun, benden istediğin bişey var mı, annenlere selam söyle, hadi Allaha emanet
topu topu yarım dk falan konuşur yani
ben de arıyorum her gün gönlü olsun diye

ohh biz hatunlar hepimiz aynıyız ilgii görünce hemen dahsını istiyoruz bende öyleyim bazen şeyini çıkartıyorum eşimde sana ilgi milgi yok diyip kızıyor:1:
bence canım ara hani bir telefon bundan birşey olmaz sendende birşey eksilmez ben ne olursa olsun saygıdan yanayım beni aramak zorunda değil hiç kimse ama ben başta kendime eşime saygımdam ararım sorarım birşey çıkmıyor yani bundan. biraz polyana ol boşver zararı dokunmaz sonra senden iyisi olmaz

Son düzenleme:
Back