• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Eylül - Ekim Ayında Tüp Bebek Tedavisine Başlayacak Olanlar

Canım dur korkma hemen , benimde geçen sene yaptırdığım tüp bebekte 30 yumurtam toplandı ..
E2 DEĞERİM 9000 lere çıktı ..
1 gün ara veridk iğne vurulmaya , deli gibi kıorkuyordum ..
Dr'um %5 ihtimalle ohss olursun dedi, ay bu adam kafayı yemiş falan diyordum :)
Şimdi komik geliyor ama nasıl için için korkuyordum ..Ve ohss beni teğet geçti, biraz göbeğim çıktı , hani yemek yiğince arkadasından çıkar ya o kadar ..
Transferim oldu , bekledim bir sorun çıkacak mı diye çıkmadı ..
Sende korkma e2'de de sorun yoksa emin ol bişey olmayacaktır ..

Sadece kesinlikle günde en az 3 litre su iç .. Ben bıkmadan usanmadan içtim ..

peki senin bebeğinn tutundumu eğer tutunduysa doğmuş olması lazım

peki senin bebeğinn tutundumu eğer tutunduysa doğmuş olması lazım

Yok canım benim bebeğim tutundu ama 8 haftalıkken kaybettim ve kürtaj oldum , kalp atışı olmadı ..
Şimdi 2. tüp bebek tedavime başladım bugün ilk doğum kontrol hapımı kullanıcam ..
Dr'uma bu kez temkinli gitmek için uyarıda buluncam .. Dr'um farklı , ilkini özelde yaptırdım , bunu devlet hastanesinde yaptırıyorum ..Zaten eski dozları istedi .
75 ünite ile 30 yumurtam oldu ..Ohss olucam korkusu ile yaşadım .. Olmadı ama olabilirdide ..
Rabbim korusun , kzılar kafayı takmayın ..
En güzeli 3 litre su için günde , proteinli beslenin ..
Dua ediyorum inşallah başıma böyle bişey gelmez diye ..

aminnn canım inşalalhh herşey güzel gider... bende aslında uzun protokol istiodum ama bakalımm hayırlısı nasılsa öle olsun inşallah... artık beraber anlatırız tedavimizi inşallah pozitifi görürüz tatlımmm :16::16:
bu arada doktorum ban GLUCOPHAGE verdi bana bugün başladım içmeye.. aranızda bu ilacı kullanan var mı ? yardımcı olursanız sevinirim....
Canım benim kız sen neden uzun protokolü istiyorsun ki..ben anlamadım.Benim bildiğim uzunların durumunun vahim olduğu yani herkes böyle diyor :(( hayırlısı olsun aşkım..
canım koşuşturmaca nolsun prşmb antalyaya gidiyorum toplantıya pazar akşam döneceğim d.k. hapının bitmesine tam 8 gün var döndüğümde 1-2 güne adet olurum ve tedavim başlar ayy bak yazarken heyecan kapladı içimi kalbim pır pır gonal f geldi hazırlıklar başladı ve 1 adım daha bebeklerime bu sefer olacak Allahın izniyle egomun tüm olumsuzluklarına kapatıyorum kulaklarımı bundan sonra tüm sözlerim olumlu tüm dualarım Rabbime KALBİMDEKİ MURADIMI HAKKIMDA HAYIRLISI ETSİN DİYE:))))
Oyy pınarım canım benimm..Seni ben yerim yer.İnşallah olacak olacak..Bak gör :)) kızzz uğrasana yanımaaaaaaaaaaaaa..
benim sana önerdiğim ilacı vermiş :34:insülin direnci için pko hastalarına veriyo genelde doktorlar cnm
inşaallah tatlı heyecanlar mutluluklar yaşarsın bu tedavinde :64:MELİSCİM teşekkür ederim ilgin için ama ümidimi kaybetmedim olucak inşaallah senin tedavinde güzel sonuçlanır inşaallah :64:
Kuzum canım benim ne demek.Burda herkes aynı kaderi paylaşıyor.Birlikte seviniyor birlikte üzülüyoruz.Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
canım benim çok geçmiş olsun, inşallah her şey çok güzel gelişir hayatında.
Bu arada ben kendime nasıl iğne yapacağım bilemiyorum , sana özelden iğneler hakkında sormak istediklerim var.Ben iğneden çok korkarım da anlatırsan mutlu olurum tatlım..öptüm.
Canım benim de eşimden kaynaklı bir durum,
Sayı hareket ve morfoloji 0, ben de 7 ekimde başlıyorum iğnelere , Ege üniversitesinde.Hayırlısı olsun bakalım..1.denemem yaşım da 28.

Canım hakkınızda hayırlısı olsun, aynı zamanlarda başlıyoruz seninle..Gerçi benim uzun protokol ama...Hayırlısı olsunnnnn bitanem
GÜzelim çok yorma kendini, bence kalabildiğin kadar yat dinlen.Dışarda istemeden de çok ani anlık hareketler edebiliyoruz..Sen bilirsin tabi..Ben rapor aldığımda kalabildiğim kadar yatmayı düşünüyorum..
Hayırlısı olsun canım, ne desem ki..İnan çok zor bir süreçteyiz ama bu süreç daha zor..Allah yardımcımız olsun...
Tuanam yaa inan seni çooooook merak ettim.Sırf senin güzel haberlerini alayım diye geçtim pc nin başına.Hayırlısı olsun . ne diiyim bilemiyorum yaa :( çok üzgünüm.

İyi yapmışsın....2 gün çok önemli bebeğin tutunması için..İnşallah Allahım o günleri gösterir bize de..Bu arada içimden bir ses senin bebeğinin seninle olacağından yana.hayırlısı olsun..

AYMUTU canım inşallah sen de güzel haberler verirsin.
PINAR cım canım arkadaşım nasılsın nasıl gidiyor bakalım.
TOBE canım benim senin de hayırlı uğurlu olsun.
ve tüümmm arkadaşlarım hakkımızda olan her şey inşallah bizim için hayırlıdır.Hepinizi çok öpüyorum..
melıscım merhabalar
cnm ben ozel mesaj atamıyormusum henuz :(
buradan cevap yazıyım sorularına. cnm decapeptyl gobekten vuruluyor. eger kendıne ıgne vurabılırsen sen kendın de yapabılırsın. ben yapamıyorum hiç :59: bu nedenle sureklı bır hemsıre bulup vurduruyorum
bu ıgnelerın saatı yok. ama doktorum sabah kalkınca vurunursun dedı. tek problem karnım ve goguslerım acayıp sıstı. yan etkısı oldugunu dusunuyorum :26: ıns pzt salı adet gorecegım o sırada e2 verip ona gore ılac dozu ayarlanacak. doktora gıttıgımde sorarım
baska bır sorun olursa yardımcı olurum cnm[/QUOTE]
Hadi ya bana hemşire saat 4 te vurulacaksın dedi..Saati de çok önemli dedi.ben de vurulamam .eşime diyorum o da sen bağırırsın ben yapamam dedi.Bakalım bulacağız birilerini..Canım benim çook teşekkür ederim yorumun için.Anladığım kadarıyla bu decapeptyl bir doğumkontrol hapı gibi bir şey..Ben de 18 ekimde muayene ve asıl olan ilacımı alacakmışım.ayy çok heyecanlıyım kardeşim..sen benden bir adım öndesin..bana deneyimlerini mutlaka yaz olur mu aşkım...
merhaba arkadaşlar nen 3 yılık evliyim gözle görülür bir proplem olmadı için anne olamadım pree seed benim gibi olup kulanan hamile kalan varmı çok merakediyorum cvp yazarsanız sevinirim...
:43:
preeseed kullananlar diye bir topik var..orda çok güzel yorumlar var.çok şey bulabilirsin orda..istersen linkini de verebilirim..
günaydın
1,2,3...
opuyaaa giden kalmasınnn:52:
bugün yumurtalar toplancak
12.30 da merkezde olcaz
hiç heyecan filan yok gece cok güzel uyumusum 2 tane de cok güzel rüya gördüm:69:
simdi biraz yasin filan okuycam
annem geliyo ayrıca bugün yolda simdik:32:
bana sans dileyin
:66::66::66::66::66::66::66:
Fıstığım hadi hayırlısı olsun.İnşallah iyi geçmiştir.Meraklardayım..yaz lütfennnn
kızlar bana fikir verin lütfen bu ay boş geçmesin diye incir kürüne başlıcaktım bi yandanda yeni negatif sonuç aldığım için dinlenme için1ayım olduğu için acaba incirden vazmı geçsem rahim kendini iyice toplasın dinlensin diye :44:
canım bnce bu ay kendini bedenini ruhunu bi dinlendir derim ben.. bu sırada kafanı dağıtacak işlerle meşgul ol.. bolbol moral depola,vitaminli yiyecekler ye falan..ama bi kafanı boşalt yani..önümüzdeki ay kaldığın yerden devam edersin canım ne dersin :70:
tuanacım arkadasların dediği gibi bencede bekle bu ay dinlensin vucudun hem tedavide kullandıgın horman ilaçlarının etkiside gitsin sonra dene derim ben
yinede sen bilirsin tabi
Tuana... canım ben de arkadaşlara katılıyorum.Lütfen şimdilik bir şey yapma..Dinlen zaten 3 ay dinlendirmen gerekiyor vücudunu..Belli mi olur belki ilaçların etkisiyle kendiliğinden hamiş kalırsın..inşalahhhhhhhhhhh
Tesekkurler arkadaslar..
Allah herkese hakkında hayırlısını tez zamanda nasip etsin dilerim.
Insallah yuzler gulsun, kucaklar dolsun,evlerden cocuk seslerı eksık olmasın..

Aminnnnnnnn...[/FONT]

Canım dur korkma hemen , benimde geçen sene yaptırdığım tüp bebekte 30 yumurtam toplandı ..
Şimdi komik geliyor ama nasıl için için korkuyordum ..Ve ohss beni teğet geçti, biraz göbeğim çıktı , hani yemek yiğince arkadasından çıkar ya o kadar ..

Şimdi ben 2. tüp bebeğe başladım bugün ilk doğum kontrol hapımı içeceğim ..
Dr'um ilk tedavide ne kadar doz kullandım hepsini yaz getir dedi.. Uyarıcam başta , ben 75 ünite ile 30 yumurtam oldu , ona göre dikkatli gidelim diyeceğim ..
Pco da yok bende , rezervim iyi fsh : 4.93 ..
Ama hep bir tedirginlik oluyor ..
cnm tskler içimi rahatllattın
e2 leri hep sordum normal dediler
bol sıvı iç dediler
belirtiler ne zaman baslar varsa ins yoktur:26::18:

Yok canım benim bebeğim tutundu ama 8 haftalıkken kaybettim ve kürtaj oldum , kalp atışı olmadı ..
Şimdi 2. tüp bebek tedavime başladım bugün ilk doğum kontrol hapımı kullanıcam ..
Dr'uma bu kez temkinli gitmek için uyarıda buluncam .. Dr'um farklı , ilkini özelde yaptırdım , bunu devlet hastanesinde yaptırıyorum ..Zaten eski dozları istedi .
75 ünite ile 30 yumurtam oldu ..Ohss olucam korkusu ile yaşadım .. Olmadı ama olabilirdide ..

Bilgem başladın mı canım sen de..Ben de uzun protokol ile Ege ünv de başlıyorum cuma günü..Rabbim ol desin inşallah kader arkadaşım benim..Dualarımdasın kız..

ayyy canım benim yaa okuyunca bile içi sevinç kapladııııı.. inşallah hepimizin bebekleri bu ay bizlerle kalır onları çok özledikkkkkk
hadi inşallahhh...ben de çok özledim :(
kızlar hızınıza yetişemedim valla:)) yeni gelenler opusu olanlar tedavidekiler ve benim gibi tedavi için gün sayanlar hepimiz için hayırlıs olsun inşallah henüz geldim yemek falan akşam uğrarım tekrar sevgiler:))
Yemedin mi daha pınar gelsene ya.denk gelemedim sana da :(
ben geldim moralim cok iyi gittim cok rahattım ama suan moralim bozuk
kızlar 34 tane yumurta toplanmıs:43:
napcam ben ohss olur muyum cok korkuyom
nasıl bu kadar büyüttüler ya da nasıl iğneye devam ettiler
e2 hep normal cıkmıs
napcam ben
bol bol protein al dediler korkma dediler
ama benim kasıklarımda cok ağrı var napsam canlar bilemedim pufff:14:
toobe cim canım benim ohhs ne anlamadım ben ama..Yumurtanın çokluğu da zarar mı yani.Ne kadar olması geerekiyormuş ki.üzme kendini canımmm benim moralli ol tatlım..

keşke düşünmeden durabilsem ama denicem kendimi rahat bırakmam lazımda en son 2007deydi bu denemeden önceki denemem hep bekledim o yüzden bu heyecanım bebeğim benimle saklambaç oynuyo ama bulacam onu:1::55:

canım benim çok haklıısn.. benim düşünme dediğim bu değildi yanlış anlaşıldı herhalde.. ben şimdiden 3 tane embriyo mevzusunu düşünme dedim.. yoksa tabiki düşünmeden olmaz.. ben daha tedaviye başlamadım rüyalarımda hep ilaç yumurta bebek doktor pozitif test falan görüyorum seni anlıyorum o yüzden .. sadece biraz dinlen vücudun ruhun dinlensinki sonraki tedavin için daha sağlıklı olasın :29::29:

e2 hep normal cıkmıs
napcam ben

canım benim o konuda pek bilgim yok ama umarım olmazsın canım.. hadi hayırlısıyla sağlıkla kavuşursun inşallah bebeklerine :)

düşüneden dur demek bizi anlamayanların işi bence bize göre değil aslında bence düşün hayal et yavrunu sana geleceği günü düşün seninle büyüyeceğini hayal et sonra yüzündeki mutluluğa bak inşallah olduğunda ne demek istediğimi hep birlike yaşayıp görürüz sonsuz dualarımla bye:39:

şekerim bu lafı bana demişsin ama bende sizdenim ve anlayanlardanım çok şükür.. benim orda düşünme dediğim konu 3 embriyo konusuydu o yüzden güzelce okumadan birbirmizi yargılamayalım olur mu canım...

Canım benim kız sen neden uzun protokolü istiyorsun ki..ben anlamadım.Benim bildiğim uzunların durumunun vahim olduğu yani herkes böyle diyor :(( hayırlısı olsun aşkım..

canım yazdım sana.. sadece benim bildiğim bu :34::34:

e2 hep normal cıkmıs
napcam ben
muayenede doktor bişey demedimi hiç şukadar yumurtan var falan diye serum vermişlerdi bana yumurta toplanırken bide transferde ohss olmadan atlattım

düşüneden dur demek bizi anlamayanların işi bence bize göre değil aslında bence düşün hayal et yavrunu sana geleceği günü düşün seninle büyüyeceğini hayal et sonra yüzündeki mutluluğa bak inşallah olduğunda ne demek istediğimi hep birlike yaşayıp görürüz sonsuz dualarımla bye:39:
inşaallah artık hayal olarak kalmaz gerçek olur bide 1ayım var ikinci tedavi için o yüzden heyecanlıyım galiba :21:

aynen benim gibi olmuşsun benim de 33 yumurtam olmuştu bana transfer yapmadılar bak temmua olmam gereken transferi ekim olucam bence sana da yapmamaları lazım neden dersen bana şimdi transfer yaparsak protein eksikliğinden düşebilir demişti sana böyle bişey dediler mi
cnm doktorum banada e2in yüksek çıktığı için tutunmamış olabilir demişti kaçtane dondurulmuşun var bide 4tanesini çözecekler gelişimi normal devam ederse ikisini transfer edecek ikisini tekrar dondururuz dedi ben bilmiyodum çözülüp tekrar dondurulduğunu :44:

Şimdi ben 2. tüp bebeğe başladım bugün ilk doğum kontrol hapımı içeceğim ..
Dr'um ilk tedavide ne kadar doz kullandım hepsini yaz getir dedi.. Uyarıcam başta , ben 75 ünite ile 30 yumurtam oldu , ona göre dikkatli gidelim diyeceğim ..
Pco da yok bende , rezervim iyi fsh : 4.93 ..
Ama hep bir tedirginlik oluyor ..
benim 5000lerdeydi e2sende gerçekten iyi atlatmışsın cnm bide bişey dicem dondurulmuş embriyon yokmu cnm yumurtan çok olmuş o yüzden dedim:34:

tedavin hayırlı olsun inşaallah bu sefer bebeğini kucağına almak nasip olur:70:

Kod:
keşke düşünmeden durabilsem ama denicem kendimi rahat bırakmam lazımda en son 2007deydi bu denemeden önceki denemem hep bekledim o yüzden bu heyecanım bebeğim benimle saklambaç oynuyo ama bulacam onu:1::55:

tuana bana özleden su ıncır kurunu yazarmısın?gelecek ay bende denıyeyım,bu ay bıraz dınlenelım okadar hormon aldık vucudumuz,ruhumuz cok yorgun:(

canım benim çok haklıısn.. benim düşünme dediğim bu değildi yanlış anlaşıldı herhalde.. ben şimdiden 3 tane embriyo mevzusunu düşünme dedim.. yoksa tabiki düşünmeden olmaz.. ben daha tedaviye başlamadım rüyalarımda hep ilaç yumurta bebek doktor pozitif test falan görüyorum seni anlıyorum o yüzden .. sadece biraz dinlen vücudun ruhun dinlensinki sonraki tedavin için daha sağlıklı olasın :29::29

şekerim bu lafı bana demişsin ama bende sizdenim ve anlayanlardanım çok şükür.. benim orda düşünme dediğim konu 3 embriyo konusuydu o yüzden güzelce okumadan birbirmizi yargılamayalım olur mu canım...

canım yazdım sana.. sadece benim bildiğim bu :34::34:
anladım cnm 3embriyo konusunda büyük ihtimal 2tane konulur dinlenme konusunda haklısın yanlış anlama konusunda anlamam cnm hepimiz aynı yollardan geçiyoruz aynı duyguları yaşıyoruz aynı kaygıları yaşıyoruz birbirimiz hakkında kötü düşünce içinde olduğumuza inanmam cnm :71:beren arkadaşımızda eminim kötü niyetle dememiştir ama yanlış anlaşılma oldu galiba :75:inşaallah bebişlerimize kavuşalım hayırlısıyla biran önce

pepero linki ekledim cnm diğer ay dene istersen şuan tüpbebk düşünmüyosan :44:ama arada doktora gidip muayene olup yumurtanın büyüyüp büyümediğine baktırırsın cnm inşaallah vesile olurda gelir bebeğin:70:

pepero linki ekledim cnm diğer ay dene istersen şuan tüpbebk düşünmüyosan :44:ama arada doktora gidip muayene olup yumurtanın büyüyüp büyümediğine baktırırsın cnm inşaallah vesile olurda gelir bebeğin:70:

insallah hepimizin kendılıgınden gelir bebişleri..kendımı nasıl oyalacagımı sasırıyorum,kimseyle konusmak ıstemıyor canım..bu gunlerde gecicek ınsallah...

cnm tskler içimi rahatllattın
e2 leri hep sordum normal dediler
bol sıvı iç dediler
belirtiler ne zaman baslar varsa ins yoktur:26::18:
Belirtiler yumuoş toplandıktan sonraki gün başlıyor ..
Benim hemen ertesi gün göbeğim çıktı , kontrole gittim koşa koşa ..
Dr biraz su toplamaya başlamış ama mühim gözükmüyor dedi..
Eğer artarsa transfer günü su çekeriz dedi , bende yine bir panik tabi.. Hala transferi iptal eder mi diye düşünüyordum .. Sonra transfer günü baktı , yok herşey yolunda dedi, göbeğimde o kadar şişti zaten ilerlemedi, transferim yapıldı , eve geldim günde küçük pet şişerleri ile 6 pet su içtim .. 3 litre oluyor ..
O şekilde atlattım , biraz nefes alıp vermekte zorlandım yemeklerden sonra ..
Onun dışında bir sıkıntım olmadı çok şükür..

Bilgem başladın mı canım sen de..Ben de uzun protokol ile Ege ünv de başlıyorum cuma günü..Rabbim ol desin inşallah kader arkadaşım benim..Dualarımdasın kız..
Anaaa başladın mu kuzum , maşallah sana :)
Benimde uzun protokol , bende eğitim ve araştırma hastanesindeyim ..
Bugün doğum kontrol hapı ile başlıyorum , cuma yada pazarteside histereskopi çekileceğim dr istedi prodedür gereği..
Raporum çıkıncada lucrine başlayacağım Allah nasip ederse.. Devletteki hakkımı kullanıyorum bu sefer ..
muayenede doktor bişey demedimi hiç şukadar yumurtan var falan diye serum vermişlerdi bana yumurta toplanırken bide transferde ohss olmadan atlattım

inşaallah artık hayal olarak kalmaz gerçek olur bide 1ayım var ikinci tedavi için o yüzden heyecanlıyım galiba :21:

cnm doktorum banada e2in yüksek çıktığı için tutunmamış olabilir demişti kaçtane dondurulmuşun var bide 4tanesini çözecekler gelişimi normal devam ederse ikisini transfer edecek ikisini tekrar dondururuz dedi ben bilmiyodum çözülüp tekrar dondurulduğunu :44:

benim 5000lerdeydi e2sende gerçekten iyi atlatmışsın cnm bide bişey dicem dondurulmuş embriyon yokmu cnm yumurtan çok olmuş o yüzden dedim:34:

tedavin hayırlı olsun inşaallah bu sefer bebeğini kucağına almak nasip olur:70:

Sağolsın canım Allah razı olsun ..
30 yumurtanın 26 sı işlem gördü 17 tanesi döllendi ..
Ama hiç dondurulmuş kalmadı , 5. güne 3 tane a kalite blastokist embriyo kaldı 1 tanesi koyuldu .. 2 tanesini çöpe attılar ..
Önce a kalite oldu sonra dondurulup özülmeye dayanamaz dendi .. Bilemiyorum , bizi su istimal ettiler sanki..
Tek embriyoda dr aslında 2 tane koyacaktı , ohss riskin var tek koyalım dedi..
Kabul etmek zorunda kaldım ..

insallah hepimizin kendılıgınden gelir bebişleri..kendımı nasıl oyalacagımı sasırıyorum,kimseyle konusmak ıstemıyor canım..bu gunlerde gecicek ınsallah...
evet cnm çok zor kanama olduğu günden test gününe kadar ağladım hep test gününde hemşire yoldayken aradı kutsinin kitaplara sığmaz yaşadıklarım parçası çalıyodu ben tabi hüngür hüngür hastanedede ağlamaklı eşime karşı kendimi şuçlar buluyorum bazen kendimi eksik hissediyorum eşimin hergün heyecanla ben inanıyorum onca kişinin duası var olucak diyodu ama benim ümidim yoktu mevlam inş yazmıştır bebeklerimizi kaderimize en kısa zamanda hayırlısıyla :70:

Back