Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
MERHABA benimde 2 dondurulmuş larım var.tedaviye bir ay önceden başladık 3 gün sonra transfer olucam artık hayırlısı demekten başka yapıcak bişey bulamıyorum.aynı korkular bendede var... bir aksilik olursa lütfen haber verin dedim dr.yok şuan için bir problm çıkmaz siz rahat olun dedi.zaten şuana kadar rahat oluyorsunda transfer sonrası sanki ilmek boynunda sıkışıyo ya gittiyse ya tutmadıysa ahanda şimdiden şüpheler başlıyo rabbim kolaylıkla hepimize süpriz bebekler göndersin inşallah şu bayram arefesinde (haaa siz hangi ilaçları aldınız acaba ?)
sabah uykudan uyandıktan sonra aç karnına 2 kayısı 2 incir üzerine 1 bardak su benim tuvalete çıkmama yetiyor hatta zor yetişiyorum o kadar yani bende çok işe yaradığı için sanada söylim dedim.kızlar günaydın, dün itibariyle kabız oldum doktoru aradım bir şurup verdi, kuyu kayısı falan yiyiyorum ama ısrarla tuvalete gidip ıkınmıyorum ıkınmayacağım da :)
yetzmiş gibi nezle oldum nasıl ama burun akıntısı ve hapşuruk......ya 2 aydır hastanelere gittim grip falan olmadım transfer sonrasında yaşadıklarıma bakın, moralim çok
bozuldu arkadaşlar....bunlar fizyolojik durumlarım
psiklojik durumlara gelince, sanki bebeiğim benimle değilmiş gibi geliyor olmayacakmış gibi, ama bir tarafım da umutlu çok karışık çok....genelde böyle olunuyor galiba,
bilmiyorum sadece rabbime bana hayırlısını vermesi için dua ediyorum....
sabah uykudan uyandıktan sonra aç karnına 2 kayısı 2 incir üzerine 1 bardak su benim tuvalete çıkmama yetiyor hatta zor yetişiyorum o kadar yani bende çok işe yaradığı için sanada söylim dedim.
kızlar günaydın, dün itibariyle kabız oldum doktoru aradım bir şurup verdi, kuyu kayısı falan yiyiyorum ama ısrarla tuvalete gidip ıkınmıyorum ıkınmayacağım da :)
yetzmiş gibi nezle oldum nasıl ama burun akıntısı ve hapşuruk......ya 2 aydır hastanelere gittim grip falan olmadım transfer sonrasında yaşadıklarıma bakın, moralim çok
bozuldu arkadaşlar....bunlar fizyolojik durumlarım
psiklojik durumlara gelince, sanki bebeiğim benimle değilmiş gibi geliyor olmayacakmış gibi, ama bir tarafım da umutlu çok karışık çok....genelde böyle olunuyor galiba,
bilmiyorum sadece rabbime bana hayırlısını vermesi için dua ediyorum....
öznurcum çok teşekkür ediyorum ben sadece kayısı yedim üzerine 1 bardak ılık su içtim ama ne yazık ki fark etmedi, yarın sabahta incir ve kayısı ikisini birden deneyeyim , çok teşekkürler bilgi içinn
benim yaş 28 ,sebep tüplerimden biri kapalı.tedavi gördüğüm hastane kocaeli üni. deneme 2. olacak.bilenleriniz vardır.ben ilk denemede hamile kaldım fakat bebeğimi 8. ayında kaybettim.rabbim mucizesimi tekrar gönderir inşallah hepimize.
canım.sakın ıkınma zararlıymış.kayısı komposto pişir ben öyle yaptım çok iyi geldi.bide nezle gripe hiç takılma.çünkü hiç etkilemiyo.ben transferde başladı 12 gün boyunca ateş,öksürük,hapşuruk...ama anlatamam sabaha kadar uyuyamıyodum öksürükden.nasıl kendime kızıyodum bu üşütme nerden çıktı diye.hiç onlara takılıp moralini bozma.etkilese benimki tutmazdı.moralini yüksek tut canım...
cloudycim geçmiş olsun cnm. kayısı ya da gün kurusunu sabah aç karnına 2-3 tane yiyip üstüne normal su içiçne yani ılık, sıcak deil. hatta soğuk su derlerde boğazlarımızı rahatsız etmesn diye normal sıcaklıkta iç cnm.. öyle işe yarıyormuş.
hayalimm sağol canım ya söylediklerini dikkate alacağım, sanki öksürünce hapşurunca tutunduysa ya giderse diye korkuyorum, kabızlığım da psikolojik zaten farkındayım, tamam canım sakin olmaya çalışacağım
nec sağol canım benim , senin söylediklerine de dikkat edeceğim çok sağolun arkadaşlarım benim
canım.sakın ıkınma zararlıymış.kayısı komposto pişir ben öyle yaptım çok iyi geldi.bide nezle gripe hiç takılma.çünkü hiç etkilemiyo.ben transferde başladı 12 gün boyunca ateş,öksürük,hapşuruk...ama anlatamam sabaha kadar uyuyamıyodum öksürükden.nasıl kendime kızıyodum bu üşütme nerden çıktı diye.hiç onlara takılıp moralini bozma.etkilese benimki tutmazdı.moralini yüksek tut canım...
Korkma cnm korkma, güzel olacak inşallah, bak çoğu gitmiş azı kalmış. Bu da geçecek inşallah sonu da bebeğinin haberi olacak.
Transfer sonrası nelere dikkat etmem gerekiyor?
Halk arasında düşünülenin aksine, transfer sonrası hareket etmek, ağır kaldırmak, seyahat etmek, öksürmek, ıkınmak, yükseğe uzanmak, transferden hemen sonra ayağa kalkmak gibi aktivitelerin gebeliğin tutunma ve devamı üzerine herhangi hiçbir olumsuz etkisi yoktur. Bu dönemde dikkat edilmesi gereken doktorların önerdiği ilaçları düzenli kullanılması ve eğer yumurtalıklar aşırı derecede uyarılmış ve büyümüşlerse de fazla ağrı ve rahatsızlık duyulmaması için dinlenilmesidir.
Arkadaşlar yukarıdaki yazı Doç. Dr. Cem Demirel'in sitesinden. Kendisi başarı oranı çok yüksek bir doktor. Ameliyathanede transfer olur olmaz ayağa kaldırıyor. Yürüterek odaya gönderiyor. 5 dk. sonra tuvalete gidebileceğinizi söylüyor. İstediğiniz zaman hastaneden ayrılabileceğinizi fakat 15-20 dk. dinlenmenin yeterli olduğunu belirtiyor. Sonuç olarak bu adamın başarı oranı çok yüksek. Bence kendinize hayatı zindan etmeyin. Sürekli yatmak, öksürmemek, ıkınmamak vs. bunlarla hiçbir ilgisi yokmuş bu olayın. Zaten tecrübeli arkadaşlardan da anlıyoruz. Hiç hareket etmeyip bebeği tutunmayan var. Normal hayatına devam edip bebeği tutunan var. Mantıken düşünüyorum eğer normal yolla hamile kalsaydım, adet gecikmesi olana dek bundan hiç haberim olmazdı ve ben bu arada tüm evi temizleyip, bir sürü merdiven çıkıp, yürüyüş yapıp, hatta bir düğünde hoplayıp zıplayabilirdim de. :)))
evet canım benim doktorum engin enginsu da öyle düşünüyor. sadece kayak, ata binme gibi sporlardan uzak durmanın gerekli olduğunu söylüyor.hollanda da çalışmış kendisi, orda br koltuk gibi birşey varmış geliyormuş bayan transferi gerçekleştirip kadın giyinip gidiyormuş. ama işte insan duysa da o kadar rahat olamıyor o aşamada. ne kadar doktorlar dese de bece çoğu insan yapamaz. ben özellikle ilk günlr çk dikkat ettim ama sürekli evin içinde dolaştım rahme kan gitmesi için. doktorum öyle demişti. onun dışında yine de dikkat etmek lazım ya hergün olan birşey değil..
Transfer sonrası nelere dikkat etmem gerekiyor?
Halk arasında düşünülenin aksine, transfer sonrası hareket etmek, ağır kaldırmak, seyahat etmek, öksürmek, ıkınmak, yükseğe uzanmak, transferden hemen sonra ayağa kalkmak gibi aktivitelerin gebeliğin tutunma ve devamı üzerine herhangi hiçbir olumsuz etkisi yoktur. Bu dönemde dikkat edilmesi gereken doktorların önerdiği ilaçları düzenli kullanılması ve eğer yumurtalıklar aşırı derecede uyarılmış ve büyümüşlerse de fazla ağrı ve rahatsızlık duyulmaması için dinlenilmesidir.
Arkadaşlar yukarıdaki yazı Doç. Dr. Cem Demirel'in sitesinden. Kendisi başarı oranı çok yüksek bir doktor. Ameliyathanede transfer olur olmaz ayağa kaldırıyor. Yürüterek odaya gönderiyor. 5 dk. sonra tuvalete gidebileceğinizi söylüyor. İstediğiniz zaman hastaneden ayrılabileceğinizi fakat 15-20 dk. dinlenmenin yeterli olduğunu belirtiyor. Sonuç olarak bu adamın başarı oranı çok yüksek. Bence kendinize hayatı zindan etmeyin. Sürekli yatmak, öksürmemek, ıkınmamak vs. bunlarla hiçbir ilgisi yokmuş bu olayın. Zaten tecrübeli arkadaşlardan da anlıyoruz. Hiç hareket etmeyip bebeği tutunmayan var. Normal hayatına devam edip bebeği tutunan var. Mantıken düşünüyorum eğer normal yolla hamile kalsaydım, adet gecikmesi olana dek bundan hiç haberim olmazdı ve ben bu arada tüm evi temizleyip, bir sürü merdiven çıkıp, yürüyüş yapıp, hatta bir düğünde hoplayıp zıplayabilirdim de. :)))
kızlar benım sonuc malasef negetıf
kızlar benım sonuc malasef negetıf
evet canim aynen oyle,giriyorsun odaya koltuga yatiyorsun transferin 5 dakika icinde oluyor,ve hemen kalkiyorsun giyinip evine gidiyorsun
yani yatak bile yok burda yatman icin
ve hemsire diyorki kalkar kalkmaz wc ihtiyacin varsa hemen yapabilirsin
bende hollandada yasiyorum,ve bu transferimde doktorlari lafa tuttum 2 dakika falan gereksiz sorular sordum azcik yatabilmek icin
aslinda dedikleri dogru
evet canım çok haklısın verdiğin bilgiler için de ayrıca teşekkürler bende yarın opu olucam büyük ihtimallede perşembe cuma transfer olurum bende öyle abartıyorum hiç kalkmam sofrayı eşim kurar kaldırı bi vc ye bide yemeğe kalkarım hiç bi işe dokunmam falan diyodum ama bende hiç abartmıcam bi transfer günü yatıcam ertesi gün kalkıcam çok abartmamak şartıyla norma devam edicem hayatıma valla düşün düşün incele daha çok eziyet ediyoruz kendimize bide bol bol kitapfalan mı okusam kafamı orayı vermesem diyorum