• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

bende hala günde 3 defa olmak üzere folic plus kullanıyorum ve midemi mahvediyor yaaa...zaten sizler gibi tiksiniyororum herşeyden folic plus ta acayip hazımsızlık şişkinlik yapıyor...sütte içemiyorummmmmmmm aslında ne çok severim sütü ama yok oda midemde rahatsızlık yapıyor sütten tiksindim resmen...sırf süt içmek için yanında ekmek yiyorum bastırsın midemi diye ne olcak yaaa inşallah hep böyle olmaz bebeğimi besleyemiyorum sanki....hep ekmek hamur işi olmazki:((((

ne güzel bir yol bulmuşsun ben hamile değilken su içmezdim su yerine süt ayran falan içerdim şimdi su ve diğerleri hiçbişi içemiorum ilaç içeceğim veya çok boğazım kurursa soda veya çilekli süt içiorum okdr vicdanım sızlıorki anlatamam ama dr um ilk 3 ay üzülme 3 aydan sonra da zoramazsan kendini ozaman bebeğin için üzül demişti

ne güzel bir yol bulmuşsun ben hamile değilken su içmezdim su yerine süt ayran falan içerdim şimdi su ve diğerleri hiçbişi içemiorum ilaç içeceğim veya çok boğazım kurursa soda veya çilekli süt içiorum okdr vicdanım sızlıorki anlatamam ama dr um ilk 3 ay üzülme 3 aydan sonra da zoramazsan kendini ozaman bebeğin için üzül demişti

Aynen benim de doktorum ilk 3 ay önemli değil demişti
ama insan gene de rahat edemiyor..

haklısınnnn:50: yani ceviz yiyin diorlar mesela ya okdr üzülüorumki yok yani yiyemiorumm olmuorr daha görünce midem bulanıor

Bebeğimi ilk öğrendiğim hafta
aman Allahım nasıl heyecanlıyım,beslenmeme falan dikkat ediyorum.
Yok onu yemem,yok bunu yemeliyim falan:9:
sonra iştahsızlık bir başladı ki ooooo...
Şimdi yemek yiyeceğim günleri hasretle bekliyorum:31:
Ama olsun da tek sorunumuz bu olsun,geçecek inşallah:61:

Bebeğimi ilk öğrendiğim hafta
aman Allahım nasıl heyecanlıyım,beslenmeme falan dikkat ediyorum.
Yok onu yemem,yok bunu yemeliyim falan:9:
sonra iştahsızlık bir başladı ki ooooo...
Şimdi yemek yiyeceğim günleri hasretle bekliyorum:31:
Ama olsun da tek sorunumuz bu olsun,geçecek inşallah:61:

ay esra sanki ben yazıorum gibi okudum yaa bnde bir alışverişe gitmişim organik mallar kaynıor ev sebzeler haşladım sütü lütrelerce depoladım her an sışarı çıkamam diye şimdi hepsi çöpte:9: birde eşimin yiğenleri bana cips veroladı çocuklara ay olmazz zararlı diye nututk çekiordum şimdi cips yiyebilsem diyee deliriorum ona bile razıyım

ay esra sanki ben yazıorum gibi okudum yaa bnde bir alışverişe gitmişim organik mallar kaynıor ev sebzeler haşladım sütü lütrelerce depoladım her an sışarı çıkamam diye şimdi hepsi çöpte:9: birde eşimin yiğenleri bana cips veroladı çocuklara ay olmazz zararlı diye nututk çekiordum şimdi cips yiyebilsem diyee deliriorum ona bile razıyım

:1::1::1::1::1::1::1:
Öyle garip bir şeymiş ki bu hamilelik..
Kırk yılda bir canım bir şey istiyor.
Bir lokma yediğimde sonra bir daha yüzüne bile bakamıyorum:25:
Sanırım bu iştahsızlık geçince fena saldıracağız bir her şeye:1:

evet eveett aynen öle meselaa atıorum havuç yedim yiyemiorumda eşim hemen gidior bi sürü havuç alıor yiyebilirsin diye ama ne mümkün bir daha görmeye bile tahammülüm olmuor

evet eveett aynen öle meselaa atıorum havuç yedim yiyemiorumda eşim hemen gidior bi sürü havuç alıor yiyebilirsin diye ama ne mümkün bir daha görmeye bile tahammülüm olmuor

Bir de hevesliler ya,şunu alayım mı,bundan yer misin diye:69:
Ama bi geçsin,bıktıracağım eşimi:1:

üzülmeyin kızlar dönüşünüz muhteşem olucak sizinde :1: Cok az kaldı. Valla iştah açılınca da durmak bilmiyor benim bu aralar tavan yaptı. Eşim geçen gün şok oldu artık. Karıcım içinde bebek değilde alien olmasın dedi :52:

üzülmeyin kızlar dönüşünüz muhteşem olucak sizinde :1: Cok az kaldı. Valla iştah açılınca da durmak bilmiyor benim bu aralar tavan yaptı. Eşim geçen gün şok oldu artık. Karıcım içinde bebek değilde alien olmasın dedi :52:

:60::60::60: ahahahhaha ayyy öldüm gülmektennnnn bnm eşim memnun bu halimden yaakendiside yemek yemior yemek yenmeye zorlanmıor şuara ahayat onun hayatı ama dönüşüm muhteşem olacakkkkk aklımda bisürütatlı var hepsini yiceeemmm ilk olarakkkkk hatta yerlerini kestiriorum 1 gün içinde halletmem lazım hepsini çok özledim çookkkk

Oooooo örnek beslenme tablosuna bakın kızlar:53:

ÖRNEK BİR MENÜ

SABAH:
1 bardak süt,
1 yumurta,
1 dilim peynir,
1 dilim ekmek,
1 domates, 1 salatalık, maydanoz, yeşil biber, dereotu v.b

ARA ÖĞÜN:
1 meyve,
1 bardak ayran,
1 ince dilim ekmek

ÖĞLE:
1 Porsiyon etli kurubaklagil yemeği
1 porsiyon pilav veya makarna
1 bardak ayran
1 porsiyon salata,
1 orta dilim ekmek,
1 adet meyve

ARA ÖĞÜN:
1 dilim ekmek,
1 dilim peynir,
domates ve salatalık,
1meyve

AKŞAM:
1 porsiyon et, balık, tavuk (sebzeli)
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
1 bardak ayran,
1 porsiyon salata , 1orta dilim ekmek

GECE:
1 su bardağı süt veya 1 porsiyon sütlü tatlı
1 porsiyon meyve
Kahvaltıda veya ara öğünlerde 5 zeytin, 1 tatlı kaşığı bal, pekmez, reçel tüketilebilir. 1 porsiyon meyve, 1orta boy elma, portakal veya küçük bir salkım üzüm, ince bir dilim karpuz veya kavun, yarım muz veya greyfurt olabilir.

arkadaşlar ya saçımı boyatsam bebişim rahatsız olur mu acaba bilginiz var mı zarar verir mi acaba?

bnm dr um 10. haftayı bitir dedi bende arkadaşımın nişanı için boyatcam şuan iğrenç durumdayımda önemli günlr hariciboyatmıyım diorum

yaa demek 10.haftayı bitirmeliyim bakalım bu hafta benim ki de bitiyo 11.haftaya gircez ve ben de berbat durumdayım bir sürü beyaz saçım var:)

yaa demek 10.haftayı bitirmeliyim bakalım bu hafta benim ki de bitiyo 11.haftaya gircez ve ben de berbat durumdayım bir sürü beyaz saçım var:)

ben çakma sarışınım gerçek saç rengim bildiğin siyahbeyaz e şimdi boya yok yıkanıorum öle tuhaf olduki diplerdeki boyalı kısımlar kızıllaştı falan 10 tane renk var kafamda

aslında övünmek gibi olmasın ben bir pko başarı öyküsü gibiyim aslında kilo almaya o kadar müsaitimki ben hep direndim kıllanma sorunum olmadı şükür kiloyla hep başettim hayat biçimim haline getirdim istediğim zaman yemeklerden kendimi soğutabilir haline geldim şimdi hazımsızlık dediğin zaman sıkıntı çöker bana yiyemem dayanamam ama hamilelikteki aldığım kilo çokta yemek yemekle alakalı değil bu kkda sormuştum bi dr.a pkolular çok kilo alırmış gebelikte 2.dedealıcaksın büyük ihtimal dedi başa gelen çekilir nasılsa yine veririm diyorum ben alıştım artık ilaç konusuna gelince ben sadece ve sadece şeker ilacı kullandım başka hiç bir şey kullanmadım ve zamanla oldu ama ilacı aylarca yani 4yada 5ay kullanmam sonucunda hamile kaldım ve düzenli içtim bir gün almasam adetim şaşıyordu onun için hep dikkat ettim bide doğum sonrası kilolarımıda şeker ilacıyla daha kolay verdim malum şeker yeme isteğini iştahını baya kesiyor sana şunu söyleyim dr.umunda bana söylediği şey zayıf olman her zaman avantaj bebek sahibi olmakta yılma sakın o ilacı düzenli iç sabırla bekle canım inş. alıcaksın güzel haberlerini

:46::46::46::46::46:tebrik ediyorum seni canım süpersin.pozitifsin.3sene tedavi gördüm ben Allah nasip etmedi bir sene aradan sonra tüp bebek denedim ondada düşükle sonuclandı nasip olmadı.ne güzel rabbim seni ugrastırmamış.rabbim hayırlı saglıklı evlat sahibi olabilmeyi nasip etsin.
ben 2tane seker ilacım var biri glucobay biri glifix.tüp bebekten öncede glucophage kullanmıstım ama bosu bosuna kullanmısım o benim durumuma uygun degilmiş.hiç bi yararını görmedim ama glucobay la glifix in faydasını gördüm anında adetler düzeldi.biraz düzenli beslenme egzersiz 3kilo verdim yeterlii dediler.gercekten bir kilo bile cok önemli.49yumurtam oldu 25tane dondurulmusum oldu.:nazar:Allahım zorlastırmaz kolaylastırır inşş...

merhaba arkadaşlar...

malesefki ben bebeğimi kaybettim..
bitanemin, minik bebeğimin kalbi durmuş.. 11. haftasında bebeğimi benden ayırdılar..
Allah kimseye yaşatmasın.. yaşadığım acı tarif edilemez.
o kadar zor sahip olabilmiştim ki ona.. ağır bir infertilite tedavisi sonucu aşılamayla kavuşmuştum yavruma...
ben sizler gibi eylül annesi olamayacağım ama ben bir melek annesiyim artık..
Rabbim onu benden daha çok seviyormuş ki yanına aldı.. Bir kez veren Allahım yine verir diyorum ve isyan etmiyorum

umarım hepiniz çok sağlıklı bir hamilelik süreci geçirir ve benim yaşadıklarımı yaşamazsınız

cok gecmiş olsun canım seni en iyi anlayabileceklerden biri benim 2hafta önce bende 8haftalık bebgimi kaybettim rabbim sabır versin tez zamnda sanada banada tüm isteyenlere hayırlı saglıklı evlatlar nasip etsin inşş.

Back