Kızlar dün eşim bir profesörle görüşmüş telefonla demiş doktorumuz böyle böyle söyledi (Kalp atışları çok zayıf herşeye hazırlıklı olun haftaya tekrar gelin) böyle birşey olabilirmi ne tür bir önlem almamız lazım vs vs sormuş profesör de eğer kalp atışları çok zayıf umutsuz olsa bebeğin ölerek anneyi zehirleme riskini göze alamaz o an alırdı bebeği demiş. Kafam karıştı şimdi bu doktordan da iyice soğudum zaten başka doktora gidicem ama durduk yerede adam niye böyle birşey söylesin ki? Bu tür bir şey daha önce duyan oldumu aranızda?
"Zayıf"tan kasıt ne ben onu anlamadım, zor mu duyuyor doktor? Yoksa yavaş mı atıyor kalbi? Canını sıkmayı hiç istemem ama yardımcı olabilir diye anlatıyorum. Önceki gebeliğimde 7 haftada kontrole gittik ve bebeğin kalbi normal insan gibi atıyordu, normalde ise daha hızlı atması gerekir. Boyu da 6. hafta ile uyumluydu, geriydi yani. Sesi falan duymadık zaten görüntüsünü gördük. Dr. 1 hafta sonra gel dedi. Bana bişey demedi, tabi o zaman bu kadar bilgili değildim bu konularda. Biraz araştırdım, hayra alamet olmadığını gördüm ve bikaç gün sonra başka doktora gittim, kalp atışları tamamen durmuştu, o gün kürtaj oldum. Zehirlenme olabilir mi diye sormuştum doktora, öyle hemen olmaz istersen sonra yapalım kürtajı demişti.
Sizi umutsuzluğa sürüklemek istemem ama zayıftan kasıt ne acaba? Ne zaman gideceksin doktora?