• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bende loli modelini begendim, cok kaliteli duruyor gercekten. Ama yatak 1000 kusur tl, acaba daha uygununa baksam mi diyorum...
evet canım benım modelde 1090 lira pahalı ama bugun magazada gördüm baktım cook kalıtelı ya deger bencede tabıde pahalı cıdden düşünüyorum kara kara aklım onda

ayıpta söylenmesi sordum, gerçek gelecek aya kadar zaten ihtiyacım yok, nasılsa eşim askerde:) ancak doktorum rahimde açılma olamdıkça hiçbir sorun yok dedi. tabi 6ncı aydan sonra daha dikkat edilmesi gerekiyormuş malum bebek büyüyor, ondan rahatsoz olabilir:):1:

Ben aslinda hani dikkat edilmezse bebek sikisir ya da rahatsiz olur mu onu merak ediyorum. Son aylarda yapmak iyi degil bence,erken dogum olabilir.

kızlar gebeliğin risk durumunu göre bu durum değişir.
yani düşük risk grubuna belli bir aya kadar yasaklanıyor.
aksi durumda olanlara dr zaten söyler serbest diye.
hatta öyle bir şey ki, bazen gebeliğin son aylarında ısrarla sık birliktelik öneriliyor
nedeni: doğal sancı olabilsin, rahat doğum gerçekleşsin diye.
evet entesan ama gerçek, çünkü birlikteliğin rahmi yavaş yavaş doğum kasılmalarına, sancılarına hazırladığı sööyleniyor.
birnevi doğal sancı veee normal doğuuuuuuummm :119:

bende bebeğimin yatağı bu şekilde olmasını istiyorum ama hem sallanabilme hem ilerde daha büyük yatak dönüşebilecek olanı alacağım
bi bak istersen ölçülerine yatak oldugunda gkocaman yatak oluyo yıllarca rahat yatabılır .ben bugun magazasına gıttım baktım cook guzeldı uzun ve genişti
http://www.caploonba.com/BebekOdasi.asp?id=10

Ben aslinda hani dikkat edilmezse bebek sikisir ya da rahatsiz olur mu onu merak ediyorum. Son aylarda yapmak iyi degil bence,erken dogum olabilir.

hayır canım düzgün pozisyonlarda yasaklanmadığı sekilde birliktelik gerçekleşebilir. bebek zaten korunma altında allahın taktiriyle kesesi var onu tüm dış etkenlerden koruyan yani ona zarar veremezsin birlikteliğinde sadece rahim kasılır ama herkeste olmaz ve sık yada aşırı olması söz konusu değil. kişiden kişiye değişir zaten kişi kendini bilir ona göre hareket eder.
korkmayın, sızınız sancınız ve kasılmanız yoksa rahat olabilirsiniz:55:

kids goöle yapijam. simdi biraz azalttim concord neo ile jane rider a bakicam. ama renk jane riderin lila rengine bayildim pembe olan. ama sora 2. çocukta gene araba alicam. bide doktor cinsiyeti yanlis sölemisse falan yandim.

Tr de concord neo nun fiyati cok uygun,burada neredeyse bugaboo ile ayni. Hem concord neonun en hizli ve tek elle kapanma odulu var sanirim. Ufff ben ne alsam acaba:(concord neo alirsam maxi-cosi araba koltugu alamayacagim, ama mavi rengine de bayiliyorum.

kizlar cocncord neo da cok güzel bi araba bence bende cok begeniyorum onu ayrica kullanimi da bugaboo gibi cok güzel ama esim begenmiyo o yüzden ikimizin de begendigi ortak olan bugaboo yu alicaz biz

concord neo nun kendi araba koltugu var canim fena da degil hatta gayet güzel gibi geldi bana ayrica bi dügmeyle cikartiliyo cok kolay takiliyo

neyse kizlar ben kactim kocisim geldi :69: yarin da ayrintilimiz var bakalim dualariniz benimle olsun iyi geceler herkeseee :3::3::3:

ayıpta söylenmesi sordum, gerçek gelecek aya kadar zaten ihtiyacım yok, nasılsa eşim askerde:) ancak doktorum rahimde açılma olamdıkça hiçbir sorun yok dedi. tabi 6ncı aydan sonra daha dikkat edilmesi gerekiyormuş malum bebek büyüyor, ondan rahatsoz olabilir:):1:

canim iliskiye girmekmi yoksa içine bosalmakmi hangisini sordun? iliskiye girmek normal biliyorum ama acaba içine bosalinca bisi olurmu? bide rahimde açiklik varmi onu ben nerden bilicem. beni hiç vajinal muayene etmediler.

Tr de concord neo nun fiyati cok uygun,burada neredeyse bugaboo ile ayni. Hem concord neonun en hizli ve tek elle kapanma odulu var sanirim. Ufff ben ne alsam acaba:(concord neo alirsam maxi-cosi araba koltugu alamayacagim, ama mavi rengine de bayiliyorum.

sende maxi cosi araba koltuğuna bayildin dimi. aynen bende öle valla. off çok kararsizim.

hahaha kiz koptum bebek nasil sikissin rahatsiz olsun. öle bisi olmazda ben baska bisi sordum sanirim bi an düsündüm simdi soruyu nasil sormustum diye. iliskiye girmek değil o gayet sağlikli düsük riski yoksa die biliorum. ama içine bosalmak acaba olurmu. hani enfeksiyon falan olabilirmi.

kızlar gebeliğin risk durumunu göre bu durum değişir.
yani düşük risk grubuna belli bir aya kadar yasaklanıyor.
aksi durumda olanlara dr zaten söyler serbest diye.
hatta öyle bir şey ki, bazen gebeliğin son aylarında ısrarla sık birliktelik öneriliyor
nedeni: doğal sancı olabilsin, rahat doğum gerçekleşsin diye.
evet entesan ama gerçek, çünkü birlikteliğin rahmi yavaş yavaş doğum kasılmalarına, sancılarına hazırladığı sööyleniyor.
birnevi doğal sancı veee normal doğuuuuuuummm :119:

evet bende sağlikli diye sormustum. ama ben baska bisi sormusum aslinda baska bisi anlasilmis hihi.

canim iliskiye girmekmi yoksa içine bosalmakmi hangisini sordun? iliskiye girmek normal biliyorum ama acaba içine bosalinca bisi olurmu? bide rahimde açiklik varmi onu ben nerden bilicem. beni hiç vajinal muayene etmediler.

sende maxi cosi araba koltuğuna bayildin dimi. aynen bende öle valla. off çok kararsizim.

hahaha kiz koptum bebek nasil sikissin rahatsiz olsun. öle bisi olmazda ben baska bisi sordum sanirim bi an düsündüm simdi soruyu nasil sormustum diye. iliskiye girmek değil o gayet sağlikli düsük riski yoksa die biliorum. ama içine bosalmak acaba olurmu. hani enfeksiyon falan olabilirmi.

evet bende sağlikli diye sormustum. ama ben baska bisi sormusum aslinda baska bisi anlasilmis hihi.

ya bebek zarar gorur mu diyorum cunku bir keresinde karnim agrir gibi oldu ve sonrasinda acaba bebege zarar mi veriyoruz diye cok uzuldum :) cahillik boyle bir sey iste, bugun ebeye gittim ama hic sormak aklima gelmedi:)

kızlar yatak olarak ne düşünüyosunuz ben herseyden önce bunun arastırmasındayım suan dıgerlerı kolay gelıyo.ben yatak olan besıklerden istıyorum bıde gece yanıma portatıf besık sız ne almayı düşünüyosunuz.caploonba nın perla bebek odasına baktım bugun magazada cok kalıtelı ve cok sık
Eki Görüntüle 173183 sizce nasıl

bende pazartesi günü masko'yu gezdim... almayı düşündüğümüz oda takımını "ışın gülaç"ta bulduk, büyük bi ihtimalle bunu alacağız, sizlerde fikirlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum :)
$bebek odası.jpg

hayır canım düzgün pozisyonlarda yasaklanmadığı sekilde birliktelik gerçekleşebilir. bebek zaten korunma altında allahın taktiriyle kesesi var onu tüm dış etkenlerden koruyan yani ona zarar veremezsin birlikteliğinde sadece rahim kasılır ama herkeste olmaz ve sık yada aşırı olması söz konusu değil. kişiden kişiye değişir zaten kişi kendini bilir ona göre hareket eder.
korkmayın, sızınız sancınız ve kasılmanız yoksa rahat olabilirsiniz:55:

canim bu kasilma dediğin nasil bisey. yani bende oluyor sanirim ben kendimi kaybediorum azcik. hatta ondan dolayi dedim acaba böyle bir kasma falan bebeğe zarar verebilirmi?

kizlar cocncord neo da cok güzel bi araba bence bende cok begeniyorum onu ayrica kullanimi da bugaboo gibi cok güzel ama esim begenmiyo o yüzden ikimizin de begendigi ortak olan bugaboo yu alicaz biz

concord neo nun kendi araba koltugu var canim fena da degil hatta gayet güzel gibi geldi bana ayrica bi dügmeyle cikartiliyo cok kolay takiliyo

neyse kizlar ben kactim kocisim geldi :69: yarin da ayrintilimiz var bakalim dualariniz benimle olsun iyi geceler herkeseee :3::3::3:

jane rider i gördünmü canim. ben o ikisi arasinda kararsizim. concord neo ve jane rider. çünkü bugaboo çok pahali geldi bana burda.

seni gidi seniiiiiiiii
anladım sorunu aslında haklısın diğer konuya odaklandım. ama ona özellikle cevap vermediysem bu o durumun sağlıksız olmadığını gösterir.
yani enfeksiyon-mikrop falan olmaz.gebelikten önce olmayan enfeksiyon yada mikrop o anda da olmaz. yani eşler sağlıklıysa sorun yok. top eşinde yani. sende sorun yok:45:

canim begendigin modeli paylasirsan cok sevinirim,benimde yatak almam lazim ve malesef girmeden almak zorundayim:(

Peki yatak sallanabiliyor mu? Yoksa sabit mi?
Ben daha markalara, açıkçası, bakamadım ama dükkanlarda şuna dikkat ettim. yatak kıssımlarında iki tarafta demirli çubuklar var, yatak onun üzerine yerleştirildiği için yatak sallanabiliyor. ayrıca yatağın yan tarafında çekmeceli dolbı var, onu kaldırıyormuşsun böylece yarım metre kadar yatak uzuyor, yani çocuk yatağına dönüşüyormuş.
bengül86 tavsiye ettiği loli yataklar sallanabiliyor ama büyüyor mu, onu bilmiyorum. resimlerde de dikkat edersen iki çubuklar var, oda demek oluyorki yatak sabit değil. ben bu kadarını biliyorum. markaları araştırınca sanada haber veririm:)

yok canım sabıt yatak bu sallanmıyo,ben bıde portatıf besik alacagım onlar cok guzel sallanıyo hem
gecede yatagımın yanında olacak insallah

cnm ben de kendi odamız için sallanan beşik almayı düşünüodum ama pek önermiolar. bebek bi kere sallanmaya alıştımı bi daha zor olurmuş diolar... hatta ikea bebeğin sallanarak uyutulmasına karşı olduğu için sallanan beşik üretmiolarmış...

kızlar siz nasıl beşik düşünüosunuz kendi odanız için??

bende pazartesi günü masko'yu gezdim... almayı düşündüğümüz oda takımını "ışın gülaç"ta bulduk, büyük bi ihtimalle bunu alacağız, sizlerde fikirlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum :)
Eki Görüntüle 173210

canim coook guzel:) yatak sallanabiliyor mu?bir de yatagin fiyatini hatirliyor musun ben cok begendim.

canim bu kasilma dediğin nasil bisey. yani bende oluyor sanirim ben kendimi kaybediorum azcik. hatta ondan dolayi dedim acaba böyle bir kasma falan bebeğe zarar verebilirmi?

jane rider i gördünmü canim. ben o ikisi arasinda kararsizim. concord neo ve jane rider. çünkü bugaboo çok pahali geldi bana burda.

canım, birliktelik rahimde hafif kasılmaya yol acar ama hafifliği ağırlığı kişiden kişiye, annenin sağlık durumuna, rahim şekline, pelvis yapısına bebeğin sağlık durumu ve gelişimine göre değişir.
tüm bunların dışında birliktelikteki pozisyon, birlikteliğin sıklığı ve süreside önemli.
bizim kasılmamız bize zarar verir yani canımız yanar dayanamayız en fazla ama bu bebeğe sadece psikolojik olarak zarar verir hani. ama bebeğin çoooook farklı nedenlerden ve bazen elimizde olmayan sebeplerden dolayı kasılması erken doğuma sebep. ama bizim kasılmamızla ilgili değil. bu 2 sinin farklı olduğunu bilmeliyiz

cnm ben de kendi odamız için sallanan beşik almayı düşünüodum ama pek önermiolar. bebek bi kere sallanmaya alıştımı bi daha zor olurmuş diolar... hatta ikea bebeğin sallanarak uyutulmasına karşı olduğu için sallanan beşik üretmiolarmış...

kızlar siz nasıl beşik düşünüosunuz kendi odanız için??

evet avrupada sallanmasini onermiyorlar ama ilk aylarda kolik olmamasi icin sallanmasi bebege anne karninda gibi hissettiriyormus bu yuzden amerikada oneriliyor. ben once alismasin diyordum simdi onemli olan bebegin kendini guvende hissetmesi,alisirsa alissin diyorum,madem kendini anne karninda gibi hissediyor sallayayim dedim. sallanan yatak istiyorum o yuzden.

yok canım sabıt yatak bu sallanmıyo,ben bıde portatıf besik alacagım onlar cok guzel sallanıyo hem
gecede yatagımın yanında olacak insallah

o zaman ben bunu alamam, en cok begendigim yatak bu ama ekstra besik almam ben, sallansin istiyorum o yuzden.
bengül86, sallanmadığına emin misin? çünkü bildiğim kadarıyla kenardan bastırınca sallanan tipten bu yatak. tabi sallancak gibi degil ama yine hareket ediyor yani:15:
Eki Görüntüle 173210
bu mobilyaya bayıldım, fiyatı ne kadara geliyor acaba, çünkü dolabı falanda büyük aslında. halbuki ben dolabı ikeadan ayrı almaya düşünüyorum daha kapsamlı olsun diye ama bunun dolabı da büyük geldi

Eyeszay, boşalma konusunda sormadım doktordan, o aklıma hiç gelmedi:)

Son düzenleme:
Back