2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

coda teşekkür ederim düşüncen için sagol yinede..okuyorum nette var ben kısaca hanım ellerinden dinlemek istedim:3:

önce canım alacalı soyduğun patlıcanlarını bütün olarak her yanını kızartıyosun pembe olana kadar,
ardından başka bir tencrede küptirik doğradığın soğan ve kıymayı kavuruyosun kavurduktan sonra biberleri ekliyosun ardından küp küp kestiğin domatesi ve birazda salça eklee,biraz ocakta çevirdikten sonra tuz ve karabiberinide ekle ocağıu kapat,ben içine maydanozda doğruyorum seviyorum..
sonra yaptığın kıymalı karışımı ortadan yardığın patlıcanlara doldur,üzerine dilimdediğin domates ve biber koy güzel görüntü olur,salçalı tuzlu sulu sos yapıp üzerine gezdir,üzeri kızarana kadar pişir

Son düzenleme:
coda bence güzel teşekkürler.
yanlız dikkatimi birşey çekiyo, biz ne zamanki yemek muhabbetine geçiyoruz sen ortaya çıkıyosun,sonra kayboluyosun :uhm:

önce canım alacalı soyduğun patlıcanlarını bütün olarak her yanını kızartıyosun pembe olana kadar,
ardından başka bir tencrede küptirik doğradığın soğan ve kıymayı kavuruyosun kavurduktan sonra biberleri ekliyosun ardından küp küp kestiğin domatesi ve birazda salça eklee,biraz ocakta çevirdikten sonra tuz ve karabiberinide ekle ocağıu kapat,ben içine maydanozda doğruyorum seviyorum..
sonra yaptığın kıymalı karışımı ortadan yardığın patlıcanlara doldur,üzerine dilimdediğin domates ve biber koy güzel görüntü olur,salçalı tuzlu sulu sos yapıp üzerine gezdir,üzeri kızarana kadar pişir

sagol canım..ama sanki tarif yarıda kalmış..nerde pişiriyorsun:uhm:

önce limonlu ve tuzlu suda beklet bu ayrıntıyı yazmadım ama çok faydalı,arse sağolsun hiç birşeyi atlamıyor :D

coda teşekkür ederim düşüncen için sagol yinede..okuyorum nette var ben kısaca hanım ellerinden dinlemek istedim:3:

tatlım eğer fırınla uğraşmak istemiyosan borcamı normal ocaklara koyduğunda çatlar,başka bir ocağa dayanık tepsi kullanmam lazım, öyle tepsin varsa ocağın üstüne koyup,üstüne kapak kapatıp yine aynı şekilde pişirebilirsin zaten 5 dk sürüyo ama ocakta üstü kızarmaz yani onu söyleyeyim

tatlım eğer fırınla uğraşmak istemiyosan borcamı normal ocaklara koyduğunda çatlar,başka bir ocağa dayanık tepsi kullanmam lazım, öyle tepsin varsa ocağın üstüne koyup,üstüne kapak kapatıp yine aynı şekilde pişirebilirsin zaten 5 dk sürüyo ama ocakta üstü kızarmaz yani onu söyleyeyim

aaa tencere olmuyor mu bu iş yA:1shok::teselli:

arseee senle iyi anlaşıcaz biz kaydirigubbakcemile5

Patlıcanları alaca soyarak tuzlu suda yarım saat bekletip yıkayıp kurulayalım. Kızdırılmış sıvı
yağda arkalı önlü hafifçe kızartalım. Kızaran patlıcanları yayvan bir tencereye alalım. Karın kısımlarını bıçakla uzunlamasına keselim. Bir tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanları ekleyelim. Soğanlar pembeleşene dek kavuralım. Kıymayı ekleyip 2 dk. daha kavuralım. Küp doğranmış domatesleri ve küçük doğranmış sivribiberleri de ekleyip suyu çekilene dek kavurmaya devam edelim. Tuzunu, biberini ayarlayarak kıyılmış maydanozu ekleyelim ve tavayı ateşten alalım. Kıymalı harcı patlıcanların karınlarına dolduralım. Bir domatesi yuvarlak
dilimlere kesip patlıcanların üzerine yerleştirelim. Salçayı 1 su bardağı sıcak su ile incelterek tencereye alalım. Yemeği ağır ateşte pişirerek ateşten alalım. Ilıtarak servis yapalım.

BENİM OKUDUGUMDA BU KISLAR

yokk yaa belki bende atlıyorumdur çünkü bazen insanlar otomatiğe bağlarya benimde öyle oluyo sanki herkes bilir gibi düşünüp en önemli şeyi söylemiyo olabiliyorum,yani şimdi için değilde arkadaşlarımada tarif verirken öyle oluyo.yapıyolar aa seninki gibi olmadı diyolar niye falan filan anlat nasıl yaptın diyorum bakıyorum en önemli şeyi söylememişim,sonra kızıyolar mahsus yapıyosun diyolar sempatiksalakcinni

BENİM OKUDUGUMDA BU KISLAR[/QUOTE]

evet hayatım eğer yayvan bir tenceren varsa patlıcanlarının boyunun rahat sığacağı olur tabi ama fırında bir başka oluyo tercih meselesi :sm_confused:

aaa dogruya benim karnı yarık tencerem var...
fırın çok bekletiyor tatlım ya..onuda denerim bigün

uzun sürüyor pişmesi ne biliyim..fırını daha tam ögrenmedim..

salçalı ..tuzlu su miktarı ne kadar oluyor..ve yag ne kadar olyor

Back