2010'da evlendik kızlar, peki ya sonrası, hadi paylaşalım... :)

arse sen döktürürsün yine
şimdi evine gittimi dolabı açar malzemelerine bakar şipşak hazırlarsın bi menükaydirigubbakcemile2

kızlar size bişey itiraf edicem,ben bayadır buraya üyeyim üye olmadan öncede takip ediyodum,ama böle yazılanları okudukça bazen,çok saçma geliyodu bana devamlı burdan sohbet etmek,
ama şimdi sizleri tandıdığıma çok seviniyorum,vallahi sohbet etmekten işi gücü serdim resmen ...

evet kızlar düşünüyorum :emir_bebek:
ya söylemiştimya dünden zeytinyağlı biber dolmam var, sevgilimin canı cacık istemiş sabah mail atmıştı, e şimdi konuştunuz cacıkla en güzel karnıyarık gider bende karnıyarık yapayım olsun bitsin dimi zemuszemus

evet kızlar düşünüyorum :emir_bebek:
ya söylemiştimya dünden zeytinyağlı biber dolmam var, sevgilimin canı cacık istemiş sabah mail atmıştı, e şimdi konuştunuz cacıkla en güzel karnıyarık gider bende karnıyarık yapayım olsun bitsin dimi zemuszemus

Bende İsterim Ama :DD

kızlar size bişey itiraf edicem,ben bayadır buraya üyeyim üye olmadan öncede takip ediyodum,ama böle yazılanları okudukça bazen,çok saçma geliyodu bana devamlı burdan sohbet etmek,
ama şimdi sizleri tandıdığıma çok seviniyorum,vallahi sohbet etmekten işi gücü serdim resmen ...

kaydirigubbakcemile3 al benden de okadr bende şimdi dışarı çıkcam çıkamıyom kaldım ,
sizi bırakıp gitmek istemiyom ya :((

:hooray::hooray::hooray::lepi: teşekkürler kıslar:enbuyukkk:turkbayragi

hep gelin :1hug:a.s.

Zeytinyağlı Patlıcan Dolması

Malzemeler:

•4 adet patlıcan
•5-6 adet sivribiber
•4-5 domates, kuşbaşı doğranmış
•2 baş kuru soğan, halka şeklinde doğranmış
•5-6 diş sarımsak, doğranmış
•kızartmak için sıvıyağ
•ayrıca 3 yemek kaşığı zeytinyağı, iç harcını kavurmak için
•yarım limon suyu
•1 tatlı kaşığı tuz
•1 tatlı kaşığı karabiber
Hazırlanması:

1.Patlıcanları yıkayıp alacalı soyup üç parçaya bölün. Kabak dolması gibi içlerini oyun. Bu arada ayçiçek yağını kızartma tenceresine koyun ve ısıtın.
2.Patlıcanları ve içlerinden çıkan parçaları(içleri ziyan olmasın diye) kızartın. Yağları süzülürken iç malzemesini hazırlayın. Halka doğranmış soğan, sarımsak ve doğranmış sivribiberleri zeytinyağında bir miktar kavurun. Domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çekene kadar kapağı açık biçimde pişirin. Tuzunu, karabiberini ve limon suyunu ekleyip kapatın.
3.Harcı bir miktar soğuttuktan sonra patlıcanların içine doldurun. Fırın tepsisine patlıcan içlerini ve patlıcanları yatık olarak dizip bir çay bardağı kaynamış suyu iç harcını hazırladığınız tavaya koyup patlıcanların üzerine gezdirin. (tavada kalan domates suyunu kullanmış olursunuz)
4.200Clik fırında 15 dakika (patlıcanların sosu kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişene kadar) pişirin. Ilık veya soğuk servis yapın.

kızlar sizce bu tarif nasıl??

evet kızlar alın kalem kağıtları akşamın menüsü geliyo. karnıyarık tarifi çoookkk basittir,ilk öğrenilen osmanlı yemeklerindendir :emir_bebek:
önce patlıcanlı zebra gibi soyup limonlu veya tuzlu suda bekletiyoruz, hem acısı çıkıyo hemde kararmıyo. sonra iyice kurulayıp ortasına uzunlamasına bir bıçakla yarık açıyoruz. isterseniz fırında közleyin isterseniz kızartın, ama şunu unutmayın kızartmadaki lezzet bambaşkadır,közlemeyle onu yakalayamazsınız.
diğer tarafta az birşey yağda soğanlarla cinayet işleyip,içine biberleri koyup, sonrada kıymayı koyup,en son dometesini koyup hafif karabiber ve kırmızıbiber ekleyip pişirin, ocaktan inmeye yakın tuzunu ekleyin. patlıcanları borcama dizin ortalarına harcı koyup,dibine çok az salçalı su yapıp fırına verin,bu arada süs olsun diye genelde patlıcanların üzerine domates ve biber şerit halinde konur.
afiyet olsun

coda :ya buneya kopyala yağıştır yapmışsın..:sinifsinif:onu ben netten okuyorum şuan zaten..boshayallersmile

arse varken ne haddime ama bende tarif edebilirim karnı yarığı çok yaptım

estafurullah, herkesin mutlaka kendine ait püf noktası vardır, sende tarif et bakalım seninkindede vardır birşeyler.ben karnıyarık için dip not vereyim maydanoz ve nane çok yakışıyo iç harcına ben hep eklerim

evet kızlar alın kalem kağıtları akşamın menüsü geliyo. karnıyarık tarifi çoookkk basittir,ilk öğrenilen osmanlı yemeklerindendir :emir_bebek:
önce patlıcanlı zebra gibi soyup limonlu veya tuzlu suda bekletiyoruz, hem acısı çıkıyo hemde kararmıyo. sonra iyice kurulayıp ortasına uzunlamasına bir bıçakla yarık açıyoruz. isterseniz fırında közleyin isterseniz kızartın, ama şunu unutmayın kızartmadaki lezzet bambaşkadır,közlemeyle onu yakalayamazsınız.
diğer tarafta az birşey yağda soğanlarla cinayet işleyip,içine biberleri koyup, sonrada kıymayı koyup,en son dometesini koyup hafif karabiber ve kırmızıbiber ekleyip pişirin, ocaktan inmeye yakın tuzunu ekleyin. patlıcanları borcama dizin ortalarına harcı koyup,dibine çok az salçalı su yapıp fırına verin,bu arada süs olsun diye genelde patlıcanların üzerine domates ve biber şerit halinde konur.
afiyet olsun

ee fırınla ugraşmak istemezsdek ne yapıcaz:sm_confused:

Back