2010 Şubat Anneleri

tuğbacım elbetteki önce sağlıkla kavuşalım bebeklerimize.Ben hep pozitif düşünmeye şartladığım için kendimi işin bu kısmını hiç düşünmeden yazdım fikrimi ama haklısın canım.Önce hepimiz kavuşalım sağlıkla kuzucuklarımıza.

a.s.olumunekankayizsmile

Kıyamam ya Allah yavrunu sana bağışlamış ya önemli olan o canım bundan sonra sağlıklı sıhhatlı uzun bir ömrü olur inş.
darısı başımıza beklemekten çatlayan meraklı hamişlere:CüvCüv:

Tubiş böyle bi topik açalım mı güzel isim kaydirigubbakcemile3

akpak cnm
dogum kanalına gırmıstı
acılmam 8 cm olmustu
drum basımdaydı
45 dkada dogurdum
acılmadan sonra
sezeryanı gerek gormedı sanırım
cok tecrubelı bnm drum
23yıllık dr
ve ben çok memnunnum
kendı yakını gıbı davrandı bana
daıma moral verdı

canlarım
yazmamamın tek sebebı sızı korkutmak ıstememem
herkesın bır olmuyor cunku40+5te dogum yaptım
oglum ıcerde kaka yapmaya baslamıstı
8 saatte dogdu
boynuna 2 kere kordon dolanmıstı
bukadar anlatayım
allah sızekolay dogumlar nasıp etsın
rabbım yavrumu bıze bagısladı

Gerçekten çok zor şeyler yaşadığın belli canım.Neyse ki Allah'ın izniyle atlatmışsın hayırlısıyla.
Ben işin şu tarafına dikkat çekmek istiyorum ve sana teşekkür ediyorum.
Senin gibi duyarlı insanlar az kaldı canım.Şimdilerde hastanede bile beklerken sohbet ettiğimiz insanlar bizi korkutmak için her kötü şeyi anlatıyorlar.Sanki hiç hamile olmamışlar,ne kadar etkileniliyor bilmiyorlar.Mesela geçen hafta doktorda beklerken günü bitmiş ikinci doğumunu yapacak bir bayanla konuştuk.Bana dedi ki ilginç bir bakışla:Senin ilk doğumun di mi dedi.Evet neden dedim çok rahatsın da ordan anladım dedi.Bir doğur görürsün dedi.
Tabi ben bu konuda duyduklarımı duyup geçicem diye kendimi şartladığımdan kendisini pek takmadım sadece duyarsızlığını size anlatmak istedim.Daha neler neler.Ellerine ne geçiyor anlamıyorum.

akpak cnm
dogum kanalına gırmıstı
acılmam 8 cm olmustu
drum basımdaydı
45 dkada dogurdum
acılmadan sonra
sezeryanı gerek gormedı sanırım
cok tecrubelı bnm drum
23yıllık dr
ve ben çok memnunnum
kendı yakını gıbı davrandı bana
daıma moral verdı

Aşkitom gerçekten zor bi doğum olmuş. Dr gerçekten çok önemli senin dediğin gibi. Doğumda önce duaya sonra morale ihtiyacımız olacak sanırım. Dr un da ne güzel büyük bir moral vermiş sana...

Gerçekten çok zor şeyler yaşadığın belli canım.Neyse ki Allah'ın izniyle atlatmışsın hayırlısıyla.
Senin gibi duyarlı insanlar az kaldı canım.Şimdilerde hastanede bile beklerken sohbet ettiğimiz insanlar bizi korkutmak için her kötü şeyi anlatıyorlar.Sanki hiç hamile olmamışlar,ne kadar etkileniliyor bilmiyorlar.Mesela geçen hafta doktorda beklerken günü bitmiş ikinci doğumunu yapacak bir bayanla konuştuk.Bana dedi ki ilginç bir bakışla:Senin ilk doğumun di mi dedi.Evet neden dedim çok rahatsın da ordan anladım dedi.Bir doğur görürsün dedi.
Tabi ben bu konuda duyduklarımı duyup geçicem diye kendimi şartladığımdan kendisini pek takmadım sadece duyarsızlığını size anlatmak istedim.Daha neler neler.Ellerine ne geçiyor anlamıyorum.

bende hiç anlamıyorum canım ya insanın hevesini kırıyorlar onlardan yorum isteyen olmuyor ki zaten herkesin kendine göre bir hassas yanı oluyor herzaman gülüp geçemiyor çok anlayışsız bazı insanlar zaten hormonlarımız tepe taklak:eek:klava:alsanaalsanasmile

Bizim de yarın kontrol günümüz.ılk defa çatı muyenesi olcam.Duygunun tabiriyle çatıya çıkıcam.:))))Bakalım neler olucak.

Baharcım çok haklısın gerçekten. Özellikle hamilelikte bayanların birbirine koşulsuz destek olması gerekirken bu şekilde korkutmak ya da sen görürsün der gibi aba altından sopa göstermek çok çirkin. Ne yazık ki toplumun büyük çoğunluğu bunu bilerek ya da bilmeyerek yapıyor. Her doğum bir değil. Aynı annenin farklı doğumları bile farklı şeyler yaşatıyor insana. Bunu deneyimli annelerden duyuyoruz. İlk hamileliğimiz bi çoğumuzun benim de tabii ki. Ve morale ihtiyaç duyduğum ilk anlarda yakınlarımdan moral bozucu çok şey duydum. Şimdi onları etrafımdan uzak tutmaya çalışıyorum yapabildiğim kadr. Kafama takmıyorum hiçbir şeyi. Yavrumu kollarıma alacağım ana odaklanıyorum sadece. Ve şimdiden yavrumu herkesten kıskanmaya başladım. Kimse dokunmasın öpmesin istiyorum. Özellikle de bana moral vereceğine korkutmaya çalışanlar yaklaşmasın beebeğime istiyorum. Ya kızlar ben yavrumu istiyorum kollarımaaaa

Baharcım çok haklısın gerçekten. Özellikle hamilelikte bayanların birbirine koşulsuz destek olması gerekirken bu şekilde korkutmak ya da sen görürsün der gibi aba altından sopa göstermek çok çirkin. Ne yazık ki toplumun büyük çoğunluğu bunu bilerek ya da bilmeyerek yapıyor. Her doğum bir değil. Aynı annenin farklı doğumları bile farklı şeyler yaşatıyor insana. Bunu deneyimli annelerden duyuyoruz. İlk hamileliğimiz bi çoğumuzun benim de tabii ki. Ve morale ihtiyaç duyduğum ilk anlarda yakınlarımdan moral bozucu çok şey duydum. Şimdi onları etrafımdan uzak tutmaya çalışıyorum yapabildiğim kadr. Kafama takmıyorum hiçbir şeyi. Yavrumu kollarıma alacağım ana odaklanıyorum sadece. Ve şimdiden yavrumu herkesten kıskanmaya başladım. Kimse dokunmasın öpmesin istiyorum. Özellikle de bana moral vereceğine korkutmaya çalışanlar yaklaşmasın beebeğime istiyorum. Ya kızlar ben yavrumu istiyorum kollarımaaaa

Ya aynen ben de öyle hissediyorum.Kimse dokunmasın,öpmesin.Ne oldu bize böyle...

canbahar
tesekkur ederım
bosver patavatsız ınsanlar malesef çok
dogurdugunda dunyaya yenıden gelmıs gıbı oluyorsun
kanatlanıp uçacakmıs gıbı
lutfen bol bol kuran okuyup dua edın

kızlar benımde ılk dogumumdu
doktorumdan yana gercekten çok sansım vardı
ben korkuyorum dogumdan dıyordum her kontrolde
amann korkacak ne var yaparsın dedı herseferınde
adam gercekten işinin ehlı
ve çook pozıtıf.takma kafana ya derdı
ınanın onun pozıtıflıgını gormek ıcın
zıyarete bıle gıdesım varr
babamla aynı yasta ama
pozıtıflıgı sayesınde en fazla 40 gosterıyor
allah daıma ıyılerle karsılastırsın
kontrole gıttıgımde oglumuda goturdum
optu kokladı boy boy fotograf cektırdık dr amcamızla
oglum yanı
ALLAH KENDISINDEN RAZI OLSUN hersey ıcın.özel hastane olmasınaa ragmen gayet makul bır fıyatla çıktık...

bende bende bilmiyorumkismile ama imkansız malesef
zaten hep insanın başına ne gelirse yakınlarından geliyor destek olacaklarına canını sıkıyorlar boşyere benim yengemde boşver normal doğumu sezeryan ol çok rahat benim gelin oldu çok mennun bende gördüm hemen iyileşti diyor sanki sordum herkesin durumu müsait mi bakalım bazen oluyor böyle gereksiz konuşmalar bence canımızı sıktığımızla kalıyoruz ama eninde sonunda :dilcikar:

Bu kulüp,sizi bilmem ama bana gerçekten çok iyi geldi,en azından burada birbirimize destek oluyor ve birbirimizi anlıyoruz.Aynı anları yaşadığımızdan anlattıklarımızdan sıkılmıyoruz.Ve vakit daha çabuk geçiyor beklemekten çatlayan meraklı hamileler için.:)))))))))))))))

canbahar
tesekkur ederım
bosver patavatsız ınsanlar malesef çok
dogurdugunda dunyaya yenıden gelmıs gıbı oluyorsun
kanatlanıp uçacakmıs gıbı
lutfen bol bol kuran okuyup dua edın

kızlar benımde ılk dogumumdu
doktorumdan yana gercekten çok sansım vardı
ben korkuyorum dogumdan dıyordum her kontrolde
amann korkacak ne var yaparsın dedı herseferınde
adam gercekten işinin ehlı
ve çook pozıtıf.takma kafana ya derdı
ınanın onun pozıtıflıgını gormek ıcın
zıyarete bıle gıdesım varr
babamla aynı yasta ama
pozıtıflıgı sayesınde en fazla 40 gosterıyor
allah daıma ıyılerle karsılastırsın
kontrole gıttıgımde oglumuda goturdum
optu kokladı boy boy fotograf cektırdık dr amcamızla
oglum yanı
ALLAH KENDISINDEN RAZI OLSUN hersey ıcın.özel hastane olmasınaa ragmen gayet makul bır fıyatla çıktık...

Amin.Allah her zaman iyilerle karşılaştırsın hepimizi.Sen çok şanslıymışsın doktorun konusunda.Açıkçası ben bizim doktora tam manasıyla güvenemiyorum.Ya pek konuşmuyor bizimki.Sorucaksın ancak o zaman anlatıyor,yoksa yok.Ben de buna sinir oluyorum.Bu işi seven insanlar doktor olsunlar ya.
Sonuç:Allah'ım sana sığındım,yardım et diye dua ediyorum sürekli.

bencede canım çok haklısın tesadüfen girdiğim bir siteydi burası hele topiği bulmak tam mucizeydi o günden bugüne neleri paylaşmadıkki benim annemin veya kayınvalidemin bile bilmediği şeyleri öğrendim ben bu topikte geçirdiğim günlerde kocişe baskı yapıp eve net aldırdım kopmamak için umarım doğumdan sonrada bebişlerimizle ilgili her türlü konuyu paylaşacağız burada vakit buldukça tabi olumunekankayizsmile

aşkitom,oğluşunun resimleri yok mu??? baksak sevsek biraz.Bize çok iyi geliyor bu resimler...

bende bende bilmiyorumkismile ama imkansız malesef
zaten hep insanın başına ne gelirse yakınlarından geliyor destek olacaklarına canını sıkıyorlar boşyere benim yengemde boşver normal doğumu sezeryan ol çok rahat benim gelin oldu çok mennun bende gördüm hemen iyileşti diyor sanki sordum herkesin durumu müsait mi bakalım bazen oluyor böyle gereksiz konuşmalar bence canımızı sıktığımızla kalıyoruz ama eninde sonunda :dilcikar:

Evet canım çok haklısın boş yere takıyoruz. Ben hamileliğii öğrendiğim an karar verdim normal doğuma. Eğer bir sıkıntı, terslik olmazsa sezeryan istemiyorum dedim. Ve aklıma ne çekeceğim sancılar ne de başka bi şey geldi. hala da gelmiyor. Demin de dedim yavrumun ilk doğduğu anı düşünüyorum ve bu beni acaip motive ediyo. hiçbir sancıyı da umursamıyorum. Hatta sancım olsun diye dua ediyorum

Bu kulüp,sizi bilmem ama bana gerçekten çok iyi geldi,en azından burada birbirimize destek oluyor ve birbirimizi anlıyoruz.Aynı anları yaşadığımızdan anlattıklarımızdan sıkılmıyoruz.Ve vakit daha çabuk geçiyor beklemekten çatlayan meraklı hamileler için.:)))))))))))))))

Ben d eaynı şeyleri düşünüyorum canım. Burada sizlerden çok şeyler öğrendim. Özellkle birbirine destek olmanın nönemini. Dikkatimi çeken nokta da bana mora ve destek veren insanların beni tanımamaları. Yani hiçbirimiz birbirimizi tanımıyoruz ama aslında çok iyi tanıyoruz birbirimizi. biz beklemekten çatlayan meraklı hamileler :)))

evet ya çok ilginç di mi??birbirimizi tanımıyoruz ama aslında çok iyi tanıyoruz birbirimizi.Çok da doğru.Garip bir bağ var aramızda.

X