2010 Şubat Anneleri

Al o giysileri başına çal deseydin. Onlar aldı yeni yeni giydi ben niye eski şeyleri giydiriyorum bebeğime di mi ama? Kim sokuyorsa kafalarına artık bunları.

Kız aynı oda meselesi biz de oldu. Kaynanam burada değil ya her telefon edişinde soruyo odayı baktınız mı ne zaman bakçanız diye. Eşime demiş ki hatta alacağınız zaman haber et diye. Herhalde ya o alacak ya da bir kısmını ben vereyim diyecek falan dedi eşim de her aradığında sorunca. Eşim aradı söyledi baktık işte şu civarda fiyat falan sen haber ver dedin hani falan diye birşey yok demesin mi. Ben bilezik yapıcam demiş. Alsın bileziği kendi taksın çok sinirlendim eşime de ne arıyorsun diyee. O da ara haber ver dedi ben ne bileyim diyor. 1 tane tulum 2 tane de oyuncak aldı şimdiye kadar bi de ördüğü yelekleri habire getiriyo(ben de 1-2 tane alıp geri verdim hepsini ben sevmiyorum örgü diye). Bayramda eşime para verdi ne için diyo eşim o da ne için istersen diye bebek için falan demiyor yani. 1 takım pijama aldı bana işte onun da en pahalısını gittim aldım:umursamaz: Eşime dedim kendimize güvenip yaptık biz bu çocuğu zaten kimseye güvenerek değil.

Cnm seninki yine iyi benimki bileziktende yırttı birde gidip kızına bilezik yaptı sanki o doğurucak daha şeyler varda buraya yazamıyorum ne olur ne olmaz die.benim bırak pijamayı bir iç çamaşırı dahi almadı.bizde adettir gelin hamileyken bayram geçirirse bayramlık alınır ben zaten beklemiodum o da lafını bile etmedi.ama annemi görsün adetlerden bahsetmeyi bilio yok kızın annesi yaparmış bebeğin eşyalarını falan filan.anneme ve kendime sabır diliyorum.işin kötü tarafı kocam annesinin bu yüzünü göremio çünkü onun yanında o kadar farklı davranıo ki tiyatrocu olsaymış ünlü olurmuş baya.Ama beni hamile hamile kaç gece uyutmadı ya ALLAHA havale ediyorum ben onu delirtmeye çalışıo resmen beni birde namazında niyazında.hayret ediyorum 3 senelik evliyim ama sayesinde 10 senedir çekiyorum sanki onu.onun yüzünden kaç kez yuvam dağılıodu ama artık akıllandım onun oyunlarına gelmiyorum umarımda sabrım bitmezde yuvamı koruyabilirim onun tırnaklarından.

kızlarrrr günaydınnnn kaydirigubbakcemile5
yeni sayfamızda hayırlı olsun :nazar:
ahhhh analarımız olmasa yanmışız biz desenize.ne varsa annelerimizde var sırf biz üzülmeyelim eksiklerimiz tamamlansın diye canlarını verirler.
benim anacım da bir sürü şey hazırlamış halada hazırlıyor doğuma yakın bana gelince getirecekmiş birde o yetmiyor gibi git bilek ölçünü sordur diyor bende her seferinde geçiştiriyorum.elleri ayakları öpülesi kendi analarımız işte mafoldumben

Aynen öyle cnm benim annemde aynı gitmiş birde bilezik yapmış onca şey aldıktan sonra bana ya eşim ne dese beğenirsin annen neyi ıspatlamaya çalışıo dedi bana bende anneme dedimki tabi eşimin öyle dediğini söylemedim anne git obileziği boz istemiyorum dedim.kadın yaptı yaptı kötü oldu birde ama o da anasının lafı kendi yapmıo ya bişey birde annemin yaptığı batıo şimdi.

aman takma kafana iyi kötü bildiğini oku onlara fırsat verme
bende nişanlılığımda ve evliliğimin ilk aylarında cekmiştim
ama çocuğumda hele bi arıza çıkarsınlar
valla hepsini ateşe veririm:eek:klava:

aynen cnm ALLAH korusun bebişlerimizi sayelerinde sinir hastası oldum umarım kızım sinirli olmaz.alıp başımı bazen gitmek istiorum buralardan.

benimki 2 aya kadar mekli olacak gecen demez mi emekli olsaydım bebeğe oda alırdım diye
ben doğurmadan emekli olacak amakaydirigubbakcemile3
bende sağol valla düşünmen yeter dedim
aman istemem bişeyini yasakkelime
kendim yapıyorum annem alıyor yeter

alıcak insan sormaz zaten cnm.bizde kendimiz alabildiğimiz kadarını alıcaz onların beşkuruşunu istemiyorum.

Günaydın kızlar,

bu kayınvalide muhabbeti dipsiz kuyu gibi.herkes aynı şeyden müzdarip albirini vur ötekine.kendileri almıyorlar birde oğullarına almasınlar diye örgütlüyorlar.senden para pul istiynmi var gölge etme yeter.

walla herkes müzdarip cnm haklısın ama bazı kayınvaldeleride görüyorum o kadar ilgililer özençlilerki özeniyorum walla.ben kendimle çok zıt bir insana denk geldim doğru eş yanlış kayınvalde.

Aman yaa hepsi aynı kafama takmıyım diyorum ama sinirleri bozuluyo insanın oturdum kaldım evde dün ne güzel heveslenmiştim eksiklerimi bitiririm bi temizlik kalır artık yıkar ütülrim herşeyi diye şimdi battaniyenin altından çıkasım yok hiçbişeyde yapmıcam bu perşembede doktora gidecem tek başıma gidecem gelmesin sinir kocam...

kızlar, fatoştan ne haber??? bilen var mıı??

bi de esmayı göremiyorum ben ne zamandır. iyidir umarım!!!!

kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 kısssssssssssssss kaynanamı çekiştiryosunuzzz cadılar.....kaydirigubbakcemile3 benim kaynanada hep örgü yapıp yoladıda ben seviyorum ya örgüyü el işi başka güsel.............

Cnm seninki yine iyi benimki bileziktende yırttı birde gidip kızına bilezik yaptı sanki o doğurucak daha şeyler varda buraya yazamıyorum ne olur ne olmaz die.benim bırak pijamayı bir iç çamaşırı dahi almadı.bizde adettir gelin hamileyken bayram geçirirse bayramlık alınır ben zaten beklemiodum o da lafını bile etmedi.ama annemi görsün adetlerden bahsetmeyi bilio yok kızın annesi yaparmış bebeğin eşyalarını falan filan.anneme ve kendime sabır diliyorum.işin kötü tarafı kocam annesinin bu yüzünü göremio çünkü onun yanında o kadar farklı davranıo ki tiyatrocu olsaymış ünlü olurmuş baya.Ama beni hamile hamile kaç gece uyutmadı ya ALLAHA havale ediyorum ben onu delirtmeye çalışıo resmen beni birde namazında niyazında.hayret ediyorum 3 senelik evliyim ama sayesinde 10 senedir çekiyorum sanki onu.onun yüzünden kaç kez yuvam dağılıodu ama artık akıllandım onun oyunlarına gelmiyorum umarımda sabrım bitmezde yuvamı koruyabilirim onun tırnaklarından.

Aynen öyle cnm benim annemde aynı gitmiş birde bilezik yapmış onca şey aldıktan sonra bana ya eşim ne dese beğenirsin annen neyi ıspatlamaya çalışıo dedi bana bende anneme dedimki tabi eşimin öyle dediğini söylemedim anne git obileziği boz istemiyorum dedim.kadın yaptı yaptı kötü oldu birde ama o da anasının lafı kendi yapmıo ya bişey birde annemin yaptığı batıo şimdi.

aynen cnm ALLAH korusun bebişlerimizi sayelerinde sinir hastası oldum umarım kızım sinirli olmaz.alıp başımı bazen gitmek istiorum buralardan.

alıcak insan sormaz zaten cnm.bizde kendimiz alabildiğimiz kadarını alıcaz onların beşkuruşunu istemiyorum.

walla herkes müzdarip cnm haklısın ama bazı kayınvaldeleride görüyorum o kadar ilgililer özençlilerki özeniyorum walla.ben kendimle çok zıt bir insana denk geldim doğru eş yanlış kayınvalde.

Aman yaa hepsi aynı kafama takmıyım diyorum ama sinirleri bozuluyo insanın oturdum kaldım evde dün ne güzel heveslenmiştim eksiklerimi bitiririm bi temizlik kalır artık yıkar ütülrim herşeyi diye şimdi battaniyenin altından çıkasım yok hiçbişeyde yapmıcam bu perşembede doktora gidecem tek başıma gidecem gelmesin sinir kocam...

amaaaan bozmayın sinirlerinizi, değer miii??? herkes ne yaparsa kendi şerefine yaparmış.

Aman herkesde aynı dert deseneze bizde herşeyini kendimiz yaptık annem sagolsun herseyını aldı artık son zamanlara geldık daha bırsey gormedık bakalım acele etmemek lazımmıs güya görcez bakalım sonrasında neolcak , biz herşeyini tamamladık zaten kimseden bir beklentimiz yok artık

Kız biz de kaynana olucaz bi de bizim arkamızdan da konuşmasınlar bööleekaydirigubbakcemile3
Şaka bir yana da yaparsam konuşsunlar valla. Kaynana var kaynana var yani.
Benimki iyidir hoştur aslında hiiiç karışmaz iki oğlu var ikisine de hiç düşkün değil, öyle kafalarına birşey soksun uğraşmaz. Ama fazla rahattır ben şimdi bi de kara kara düşünmeye başladım bile kış günü gelecekler iki kişi nerde yatçaz kalkçaz ben nasıl rahat etçem o halimle. Bi de iş yapmayı da sevmez ütü falan hiç yapmaz ben artık onun peşine koştururken doğururum herhalde. Sen yalnız gel dedim hani kayınpeder evden de çıkmaz çünkü ben nasıl yatıp kalkayım onun yanında diye yok dedi. Tek başına bir işi tam yapamaz çünkü kayınpedere yaptırır hep. Kayınpeder evde olunca annem ben nasıl kalayım rahat edemem gündüz gelir akşam giderim dedi. Oooof off bak yine efkarlandım.

ben su sabah sağlık ocağına gittim fıstığımın kalp atışları dinlendi.76 kilo olmuşum yani son ay 5 kilo almışım ( dr ne dese beğenirsiniz biz sizden ayda 1,5 kilo bekliyoruz 5 kg çok ) bnde çok dedim ama o kadar sağlık ocağından çıkınca unuttum gitti.birde H1N1 aşısını kendi isteğimle olmak istemiyorum diye kağıt imzalattılar.bu saatten sonra bana birşey olursa sorumluluk bende yani ne güzel attılar bize topu bırak bırakabilirsen.

gözünaydın cnm aman veririz kiloları napalım şu aşı işi çok kafamı bulandırıo.bir topik açılmış ya bu konuda bir kaç kişinin yakını ölmüş korktum açıkçası ama acayip kararsızım bu konuda.

kızlar günaydın hepimize yeni sayfa açılmış galiba maşallah bize oh oh
nasılsınız bakalım ah kızlar o eksikler hiç bitmiyo valla bende ufak tefek şeylerimi aldım kendim dedimki badi almayın tulum yok bide üst yok onları alın neden efendim ben herşeyi ufacık alıyomuşum bebek hemen büyüyomuş tamam doğru ama bebek doğduğunda çıplakmı kalsın kusura bakmasın kimse valla gittiği yere kadar alıcam şuan başka şey alan eden yok valla sesde yok,seçil sorma benimde annem hemen hemen herşeyi alıyo kadın özeniyo bebek mevlütünde giyceği elbisesini bile almış daha ne yapsın bana takı yapmış bide kızıma bilezik

Cnm annem yapıo birde yaranamıo kadın ben ona sinir oldum.neyi ıspatlamaya çalışıomuş eşim böyle dedi.enayimi benim annem.seni düşünüo da yapıo annen seni o kadar düşünmüo dicektim sustum yine ama acayip birikio bu aralar umarım lohusayken çıkmaz bu sinir benden.ben biriktirir biriktirir patlarım huyumdur.ne yüzle sevicekler torunlarını ben onu merak ediyorum esas.

Ben anlamadım tamam tutumlu olmak lazımda kardeşim çevrede hiç mi bişey görmüyosun ben yabancının çocuğu olsa hevesşleeniyorum hiç mi bişeye heveslenmiyosun bi zıbın bile almazmı insan bide annemin yaptıklarına laf ediyo birsürüymüş bari yeni bişey yapcaksa büyük yapsınmış.Bende bu sepetler varya ona çok hevesliydim görümcemde bulduk o 3 çocuğuna kullanmış 14 senelik örtüsü var rengi benzi atmış bende sepet sağlam yeni örtü diktitirim dedim yada annem diker dedim vay efendim topu topu 2 ay kullancakmış ne gerek varmış bi görseniz okadar eskiki sinir oldum yaa anlatamam tabi oğlu bunu duyunca oda aynı şekilde davranıyo.

yok kızlarına heveslenirler cnm ama bizim çocuklarımızı gelin çocuğu görüolar oğullarının çocukları olarak görmüolar.bizle ne alıp veremedikleri var anlamadım.

Kayınvalidemden beklemediğimden sanırım hiç sorun etmiyorum, oğlumda sadece altın takmıştı. Bundada altın takar tamam. Bende alıştım hiç sorun etmiyorum nasılsa alıyorum eşimde ses etmiyor gerisi hiç önemli değil.

cnm bende beklemiyorum bişey ama çenesini kapatıcak eğer bişey yapamıosa.o adetten bu adetten bahsetmiycek.

Kız biz de kaynana olucaz bi de bizim arkamızdan da konuşmasınlar bööleekaydirigubbakcemile3
Şaka bir yana da yaparsam konuşsunlar valla. Kaynana var kaynana var yani.
Benimki iyidir hoştur aslında hiiiç karışmaz iki oğlu var ikisine de hiç düşkün değil, öyle kafalarına birşey soksun uğraşmaz. Ama fazla rahattır ben şimdi bi de kara kara düşünmeye başladım bile kış günü gelecekler iki kişi nerde yatçaz kalkçaz ben nasıl rahat etçem o halimle. Bi de iş yapmayı da sevmez ütü falan hiç yapmaz ben artık onun peşine koştururken doğururum herhalde. Sen yalnız gel dedim hani kayınpeder evden de çıkmaz çünkü ben nasıl yatıp kalkayım onun yanında diye yok dedi. Tek başına bir işi tam yapamaz çünkü kayınpedere yaptırır hep. Kayınpeder evde olunca annem ben nasıl kalayım rahat edemem gündüz gelir akşam giderim dedi. Oooof off bak yine efkarlandım.

bende annem kalır ona yakın oturuyorum gelir gider
k.valide torun bakıyo gelip kalamaz o yüzden ama kalsada hakkını yemem
her işi yapar
sende söyle yapamıyorum anne yardım edermisin diye kibarca

Amaaaaaaaaan sizinki dertmi bee benim kaynana bebek doğunca temelli bana yerleşcek...........zaten zor göndermiştik....hiiiç anlaşamıyoduk....ama sevgili kocam çocuğa bakmak için tekrar getircek ...bakıcıya vermem kızımı diyoooo...Allah sonumu hayır etsin.....aynı evdeyken ne kavgalar etmiştik.....kocası yok

Ay ben bu perşembe doktora gidecem ya doktor yeni ultrason makinesi almış eğitim vermeye gelceklermiş beni aradı gel sende bakalım diye ay çok mutlu oldum saatlerce eğitim versinler ben orda seyredim onu düşünimde sinirlerim yatışsın bari...

Seçilcim senin kocaya da anası söylüyordur kız niye o kadar çok yapıyor bize nispet mi yapıyor diye:eek:klava: Yapsa da yaranamıyor işte kadıncağız. Ah ah hepsinin altına birer odun. Allah annelerimize babalarımıza uzun sağlıklı ömür versin de başımızdan eksik etmesin. Sakın öyle lohusalıkta patlama kız sütün falan kesilir sıkıntıdan aman haa.

Çekmeyen bilmez kızlar umursamayın denio kendi kendine de insan öyle dio ama evinin içinde olurlarsa sürekli böyle oluo benim kayınvaldem kızının evini yönetio oğlunada yetişmeye çalışıo kumanda etmeyi çok sevio insanları.işin kötü tarafı kocam da çok anneci şimdi biraz düzeldi ama neler çektirdi.halen dahada göremio bazı şeyleri kullandırıo kendini kandırıolar kocamı o yüzden deliriorumm evde hep entrika hep gizli saklı işler.bana doğruda söyleseler güvenmiyorum artık o kadar çok yalan konuşuolar ki çünkü.neyse boşverin biz güzel şeylerden bahsedelim artık meleklerimizin yüüzü gülsün biraz.Allahım sana havale ediyorum tüm vicdanı olmayan kayınvaldeleri sen bizi onların azaplarından koru:)

gözünaydın cnm aman veririz kiloları napalım şu aşı işi çok kafamı bulandırıo.bir topik açılmış ya bu konuda bir kaç kişinin yakını ölmüş korktum açıkçası ama acayip kararsızım bu konuda.

Cnm annem yapıo birde yaranamıo kadın ben ona sinir oldum.neyi ıspatlamaya çalışıomuş eşim böyle dedi.enayimi benim annem.seni düşünüo da yapıo annen seni o kadar düşünmüo dicektim sustum yine ama acayip birikio bu aralar umarım lohusayken çıkmaz bu sinir benden.ben biriktirir biriktirir patlarım huyumdur.ne yüzle sevicekler torunlarını ben onu merak ediyorum esas.

yok kızlarına heveslenirler cnm ama bizim çocuklarımızı gelin çocuğu görüolar oğullarının çocukları olarak görmüolar.bizle ne alıp veremedikleri var anlamadım.

cnm bende beklemiyorum bişey ama çenesini kapatıcak eğer bişey yapamıosa.o adetten bu adetten bahsetmiycek.

ben bide bebek mevlüdü yapmak istemiyorum
gelin mevlüdünde kaynana yolda bulduğunu bile almış gelmişkaydirigubbakcemile3
çok kalabalıktı fenalık geçirmiştimkafamçokkarıştı
kış günü o hallerde bebek mevlüdünede bir sürü adam toplayıp gelirse
bişeyde diyemem yanlış anlar en iyisi yapmamak
ya ben bide doğumdan sonra çalışmıcam ev kadını olcam ya oda stres yapıyo bende:çok üzgünüm:

Seçilcim senin kocaya da anası söylüyordur kız niye o kadar çok yapıyor bize nispet mi yapıyor diye:eek:klava: Yapsa da yaranamıyor işte kadıncağız. Ah ah hepsinin altına birer odun. Allah annelerimize babalarımıza uzun sağlıklı ömür versin de başımızdan eksik etmesin. Sakın öyle lohusalıkta patlama kız sütün falan kesilir sıkıntıdan aman haa.

cnm kesin öledirde annem aldıklarının hiçbirini açıp göstermedi onlara sırf nispet yapıomuş gibi olmasın die ama işte annem bu kadar inceyken onlar bu kadar nankör ve fesat.neyse cnm dediğim gibi ALLAHIM görüo.herkese ona göre verir.

Amaaaaaaaaan sizinki dertmi bee benim kaynana bebek doğunca temelli bana yerleşcek...........zaten zor göndermiştik....hiiiç anlaşamıyoduk....ama sevgili kocam çocuğa bakmak için tekrar getircek ...bakıcıya vermem kızımı diyoooo...Allah sonumu hayır etsin.....aynı evdeyken ne kavgalar etmiştik.....kocası yok

cnm walla Allah sabır versin benimkide eve gelince getireceği misafirleri düşünüo şimdiden etrafa bizim yaptığımız şeylerle hava atıcak.ben ne sevgisine inanıyorum ne gülüşüne artık.bende gülüyorum ama içten sevmiyorum artık kayınvaldemi çok üzdü beni çokk.

ben bide bebek mevlüdü yapmak istemiyorum
gelin mevlüdünde kaynana yolda bulduğunu bile almış gelmişkaydirigubbakcemile3
çok kalabalıktı fenalık geçirmiştimkafamçokkarıştı
kış günü o hallerde bebek mevlüdünede bir sürü adam toplayıp gelirse
bişeyde diyemem yanlış anlar en iyisi yapmamak
ya ben bide doğumdan sonra çalışmıcam ev kadını olcam ya oda stres yapıyo bende:çok üzgünüm:

walla cnm çalışana evde oturmak çok zor kendimden biliyorum.Ama kızlarımızsız duramayız zaten.onlar arkadaş olur bize.bende şu domuz gribinden dolayı mevlüdü ertelesemmi diorum.bebeğimi öperlerse deliririm ben yaaaaaa.

Aman herkesde aynı dert deseneze bizde herşeyini kendimiz yaptık annem sagolsun herseyını aldı artık son zamanlara geldık daha bırsey gormedık bakalım acele etmemek lazımmıs güya görcez bakalım sonrasında neolcak , biz herşeyini tamamladık zaten kimseden bir beklentimiz yok artık

Özlemcim siz ikinciye ancak yetiştirirsiniz artık ben dourdum doğurcam de sen onlarakaydirigubbakcemile3

bende annem kalır ona yakın oturuyorum gelir gider
k.valide torun bakıyo gelip kalamaz o yüzden ama kalsada hakkını yemem
her işi yapar
sende söyle yapamıyorum anne yardım edermisin diye kibarca

Kız anneciğim o sakat beliyle koşayım diye çırpınıyor bana ben izin vermiyorum sen kendi işini yap ben istemiyorum senden diye. Öteki gelir yan gelir yatar. Allahtan çok sık gelmiyorla yılda 1 en fazla 2 kez 15 gün kalıp gidiyorlar yoksa delirmek için. Geçen bayram burdalardı deliriyordum kocişte hak verdi. Biliyorum sana çok yükleniyorlar diye hatta annesine kızdı sen niye böyle bırakıyorsun toplamıyorsun diye. Bayramın 2. günü aradılar annemler biz gelicez diye biz kocişle dört döndük yarım saatte ortalığı toplayalım süpürelim diye bizimki banyo yapmaya girmiş banyoyu da birbirine katmış o çıktı misafirler geldi. İstediğin kadar söyle yani canım farketmez. Yemek yedi mi hemen uykusu gelir kaçar mutfaktan. Kız en son geldiklerinde benim mesailerin vardı bi de 9 dan önce gelmiyordum. O saatte gelip mutfak topluyordum sözde iş yapsa da arkasını toplaman lazım. Çamaşırları atıp yıkıyordu yatak odama bırakıyor kendi çamaşırlarıyla birlikte ütüleyim diye. Daha ne diyeyim sana.

Aman Allah sabır versin canım ben yılda toplasan 1 ay beraberim yetip artıyor.

Ay ben bu perşembe doktora gidecem ya doktor yeni ultrason makinesi almış eğitim vermeye gelceklermiş beni aradı gel sende bakalım diye ay çok mutlu oldum saatlerce eğitim versinler ben orda seyredim onu düşünimde sinirlerim yatışsın bari...

Ne güzel bol bol gör kızını sakinleşopuyorumnanaktan

X