2010 Şubat Anneleri

Ay aynı konu valla bende bugün annemle program yapmıştım eminönüne gidip şeker felan alcaktım dün söyledim aynı şekilde davrandı yok işte kredi kartı çok gelmişte bilmem ne bende uzun zamandır çalışan bir insandım hiç alışık değilim onun eline bakmaya heralde ondan daha çok sinir oluyorum bende uyuz oldum şimdi anneme ne bahane uydursam diye düşünüyom..

Cnm eş eline bakmak zor işte kendim çalışsaydım bende şimdiye ttamdı herşeyi..boşver gerilme bebişlerimiz sinirli olmasın.

Kızlar ben bu konuda rahatım, eşim hiiiç karışmaz kafama göre alırım satarım ama bende lüzumsuz bişey almam, almamaya çalışırım; daha bir gün şunuda neden aldın demedi Allah razı olsun. Eminin sizde gereksiz bişey almıyorsunuzdur ama eşler bazan gereksiz görebiliyor takmayın kafanıza, bebeğinizi düşünün, hayırlısı ile bir doğsunlar da gerisi nasılsa hallolur.

ne güzel cnm maşallah şanslısın demek o konuda.

günaydına.s.
erkek milleti işte 2 don bi zıbın yeter sanıyolar
benimkide açıkça söylemesede bazı şeyleri gereksiz görüyormuş gibi
öyle hissediyorum (hele bi söylesin:eek:klava:)
oysaki hiç bişeyi abartmadım ama bebek şekeri yapacağım kapı süsüde alacağım:1hug:

annelerinden öyle duyan ve gören erkekler böyle cnm daha biz hiçbirşey almamıştık kayınvaldem çok şey almayın demeye başladı oğlunun aklına soktu bişey almamayı napıcaksın kendinin bişey aldığı yok ancak akıl veriolar.

Cnm eş eline bakmak zor işte kendim çalışsaydım bende şimdiye ttamdı herşeyi..boşver gerilme bebişlerimiz sinirli olmasın.

ne güzel cnm maşallah şanslısın demek o konuda.

annelerinden öyle duyan ve gören erkekler böyle cnm daha biz hiçbirşey almamıştık kayınvaldem çok şey almayın demeye başladı oğlunun aklına soktu bişey almamayı napıcaksın kendinin bişey aldığı yok ancak akıl veriolar.

öyle kuşum annelerinden duyuyolar
bebeğe çok giysi alma hediye getirende olur diyodu benim ki
baktım ki aynı laf annesinin ağzındada var
bende olmaz öyle şey hemen kirlenir kış günü yıkaması bi yandan kurutması bi yandan
azıcık şeyle olmaz dedim
bide benimki bi yerde misafirlikteyken demez mi
benim hanım kabul etse ablamın çocuğunun giysilerinide alırız diye:1shok:
yüreğime indi nerdeyse boğazını sıkacaktım
ben çocuğumu asla kullanılmış giysiler giydirmem çok istiyosan sen giy dedim:mymeka:
normalde böyle düşünmezde işte fikir kaynakları var

Ben anneme hiç birşey diyemiyorum hemen ben alayım der diye ben de onlara yük olmak istemiyorum onların da kendine kadar. Elinden geleni yapmaya çalışıyorlar yine biz kendimiz gidip alıyoruz haber vermiyoruz diye doğuma kadar para biriktiriyorlarmış bize vermek için. Daha ne yapsınlar. Ben de öyle diyorum canım varsın eksik olsun da sağlık olsun.

Cnm bende aynı şekilde anneme kıyamıyorum tüm eksiklerini o aldı yok haliyle hemde en kalitelilerini aldı Allah ona uzun ömür versin ben istemeden almış getirmiş kaç koli eşya bayramda.ama napsın kadın bakıyor kimsenin bişey alacağı yok kıyamıyor bana özendiğimide görüyor.Allah benide kimseye muhtaç etmesin zaten kayınvaldem ne yüzle gelip sevicek bu çocuğu bilmiyorum oda alıcaklar sanıyordum o da eşimin zorlamasıylaymış meğer hafta sonu ordaydım emekli olunca alıcakmış öyle dedi daha 2 sene var ben eşyalarını nereye asıcam kızımın oda da istemedim hemen aslında bir dolap olsa şimdilik yeter sonra alırız dedim.bana birde eşimle haber yollamış ya bilezik ya oda die bende odayı seçmiştim şimdi ondan da kıvırıo gitmiş kızına 1000 tl bilezik yapmış onu söylüyor bana birde görümcemin oğlunun oda peşinatınıda vericekmiş onuda söylüyor ama bize bir zırnık yok ve bunları anlatıo sizce beni delirtmeyemi çalışıo niyeti nelaelaelaelaelae

kızlar takmayın kafanıza yaa erkek milleti genel olarak aynı sayılır siz he diyin yine bildiğinizi yapın gitsin onlar öyle desede yarın öbür gün bebişler doğdugunda görceksiniz onları bakın kendileri tasıyorlarmı tasımıyorlarmı gerekli gereksiz kaydirigubbakcemile3

Ben anneme hiç birşey diyemiyorum hemen ben alayım der diye ben de onlara yük olmak istemiyorum onların da kendine kadar. Elinden geleni yapmaya çalışıyorlar yine biz kendimiz gidip alıyoruz haber vermiyoruz diye doğuma kadar para biriktiriyorlarmış bize vermek için. Daha ne yapsınlar. Ben de öyle diyorum canım varsın eksik olsun da sağlık olsun.

Aynı şeyin derdindeymişiz yanikaydirigubbakcemile3 Kız var ya tatlı dille dese ki ya canım şimdi bi dur da duruma bakalım ona göre istiyorsan yap dese inan yapmasam da olur. Birden terslenince benim de cinlerim tepeme çıktı. Haklı olabilir, şimdi daha çalışıyorum ama o da düşünüyor ben 4 ay maaş almayacağım o arada sıkışmamak için gereksiz harcama yapmayalım diye. Ama işte düzgün konuşsun canımı yesin. Ki ben bir çok şeyi sonraya bırakalım dedim. Arabaymış ıvır zıvırmış baharda alırız hemen çocuğu bindircek halimiz yok diye almayalım dedim. Oda alacaktık istersen sadece beşik alalım yaz başında gidip alalım istediğimiz odayı dedim. Ben ne yapayım daha.

Valla bende son 1 aydır hiç bişey almadım aman kredi kartı çokm geldi biraz duraklıyım diye kayınvalidem geçen demezmi bebek çabuk büyüyomuş o yüzden bişey almıyorum diye bende diyom bu kadın hiçmi bişey yapmıcak diye uyuz oluyodum benim annemlerde emekli zaten ellerinden geleni zaten yapıyolar birsürü şey yapmışlar onlarda ne bilim işte ben şimdi 34.haftaya giriyorum bundan sonra çıkamamda artık annem gider alır yada hiç alınmaz hevesim kursağımda kalır..

bende olmaz öyle şey hemen kirlenir kış günü yıkaması bi yandan kurutması bi yandan
azıcık şeyle olmaz dedim
ben çocuğumu asla kullanılmış giysiler giydirmem çok istiyosan sen giy dedim:mymeka:

cnm walla benim kayınvaldem şimdiye kadar işte birkaç kıyafet verdi onlarda erkek için çünkü görümceme 4 sene önce mevlütte gelmiş beğenmemiş ayırmışlar hediye götürürüz die bir kaçınıda giydirmişler hatta belli onları verdi bana hepsi mavi ve kirli içinde işe yarar birşey yok şimdi onu söyledi annemin aldıklarını görünce ben seçile verdim dedi.gülermisin ağlarmısın.görümcemde oğlunun eskilerini yolladı geri götürdüm maksatlarıda eski şeylerini versinlerki kocam yeni birşey almasın kızıma bana.Allaha havale ediyorum.ben size anlatsam roman olur kızlar yaşadıklarımı.bir tatlı dille yaparlar anlamazsınız delirirsiniz.

Cnm bende aynı şekilde anneme kıyamıyorum tüm eksiklerini o aldı yok haliyle hemde en kalitelilerini aldı Allah ona uzun ömür versin ben istemeden almış getirmiş kaç koli eşya bayramda.ama napsın kadın bakıyor kimsenin bişey alacağı yok kıyamıyor bana özendiğimide görüyor.Allah benide kimseye muhtaç etmesin zaten kayınvaldem ne yüzle gelip sevicek bu çocuğu bilmiyorum oda alıcaklar sanıyordum o da eşimin zorlamasıylaymış meğer hafta sonu ordaydım emekli olunca alıcakmış öyle dedi daha 2 sene var ben eşyalarını nereye asıcam kızımın oda da istemedim hemen aslında bir dolap olsa şimdilik yeter sonra alırız dedim.bana birde eşimle haber yollamış ya bilezik ya oda die bende odayı seçmiştim şimdi ondan da kıvırıo gitmiş kızına 1000 tl bilezik yapmış onu söylüyor bana birde görümcemin oğlunun oda peşinatınıda vericekmiş onuda söylüyor ama bize bir zırnık yok ve bunları anlatıo sizce beni delirtmeyemi çalışıo niyeti nelaelaelaelaelae

benimki 2 aya kadar mekli olacak gecen demez mi emekli olsaydım bebeğe oda alırdım diye
ben doğurmadan emekli olacak amakaydirigubbakcemile3
bende sağol valla düşünmen yeter dedim
aman istemem bişeyini yasakkelime
kendim yapıyorum annem alıyor yeter

Günaydın kızlar,

bu kayınvalide muhabbeti dipsiz kuyu gibi.herkes aynı şeyden müzdarip albirini vur ötekine.kendileri almıyorlar birde oğullarına almasınlar diye örgütlüyorlar.senden para pul istiynmi var gölge etme yeter.

erkek milleti işte..bizim evde de aynı konular..alsan çok para harcadı oluyo, almasan eksik oluyo..

cnm walla benim kayınvaldem şimdiye kadar işte birkaç kıyafet verdi onlarda erkek için çünkü görümceme 4 sene önce mevlütte gelmiş beğenmemiş ayırmışlar hediye götürürüz die bir kaçınıda giydirmişler hatta belli onları verdi bana hepsi mavi ve kirli içinde işe yarar birşey yok şimdi onu söyledi annemin aldıklarını görünce ben seçile verdim dedi.gülermisin ağlarmısın.görümcemde oğlunun eskilerini yolladı geri götürdüm maksatlarıda eski şeylerini versinlerki kocam yeni birşey almasın kızıma bana.Allaha havale ediyorum.ben size anlatsam roman olur kızlar yaşadıklarımı.bir tatlı dille yaparlar anlamazsınız delirirsiniz.

aman takma kafana iyi kötü bildiğini oku onlara fırsat verme
bende nişanlılığımda ve evliliğimin ilk aylarında cekmiştim
ama çocuğumda hele bi arıza çıkarsınlar
valla hepsini ateşe veririm:eek:klava:

kızlarrrr günaydınnnn kaydirigubbakcemile5
yeni sayfamızda hayırlı olsun :nazar:
ahhhh analarımız olmasa yanmışız biz desenize.ne varsa annelerimizde var sırf biz üzülmeyelim eksiklerimiz tamamlansın diye canlarını verirler.
benim anacım da bir sürü şey hazırlamış halada hazırlıyor doğuma yakın bana gelince getirecekmiş birde o yetmiyor gibi git bilek ölçünü sordur diyor bende her seferinde geçiştiriyorum.elleri ayakları öpülesi kendi analarımız işte mafoldumben

günaydın kızlar. sabah sabah coşmuşunuz yine ne güzel. dökün içinizi rahatlayın. kocişler bişeyden anlamıyor, kafaya takacak bişey değil bencede!!!

güzel bi gün olsun inş. opuyorumnanaktan

Günaydın kızlar,

bu kayınvalide muhabbeti dipsiz kuyu gibi.herkes aynı şeyden müzdarip albirini vur ötekine.kendileri almıyorlar birde oğullarına almasınlar diye örgütlüyorlar.senden para pul istiynmi var gölge etme yeter.

yahu yapmadığını bi kenara bırak bide üstüne bizden bekliyo
ancak kendimize yetiyor kredi borcumuz var ama böyle konuşuncada adımız ağlıyolar oluyo

kızlar oğlulumun cicilerini ütülüyodum biraz ara verdim ayakta durmaktan belim ağırdı.
ama buradaki muhabbetde çok güzel nasıl bırakıp gidicem ben ütüye :eek:

azıcık şeyle olmaz dedim

Al o giysileri başına çal deseydin. Onlar aldı yeni yeni giydi ben niye eski şeyleri giydiriyorum bebeğime di mi ama? Kim sokuyorsa kafalarına artık bunları.

Kız aynı oda meselesi biz de oldu. Kaynanam burada değil ya her telefon edişinde soruyo odayı baktınız mı ne zaman bakçanız diye. Eşime demiş ki hatta alacağınız zaman haber et diye. Herhalde ya o alacak ya da bir kısmını ben vereyim diyecek falan dedi eşim de her aradığında sorunca. Eşim aradı söyledi baktık işte şu civarda fiyat falan sen haber ver dedin hani falan diye birşey yok demesin mi. Ben bilezik yapıcam demiş. Alsın bileziği kendi taksın çok sinirlendim eşime de ne arıyorsun diyee. O da ara haber ver dedi ben ne bileyim diyor. 1 tane tulum 2 tane de oyuncak aldı şimdiye kadar bi de ördüğü yelekleri habire getiriyo(ben de 1-2 tane alıp geri verdim hepsini ben sevmiyorum örgü diye). Bayramda eşime para verdi ne için diyo eşim o da ne için istersen diye bebek için falan demiyor yani. 1 takım pijama aldı bana işte onun da en pahalısını gittim aldım:umursamaz: Eşime dedim kendimize güvenip yaptık biz bu çocuğu zaten kimseye güvenerek değil.

ben su sabah sağlık ocağına gittim fıstığımın kalp atışları dinlendi.76 kilo olmuşum yani son ay 5 kilo almışım ( dr ne dese beğenirsiniz biz sizden ayda 1,5 kilo bekliyoruz 5 kg çok ) bnde çok dedim ama o kadar sağlık ocağından çıkınca unuttum gitti.birde H1N1 aşısını kendi isteğimle olmak istemiyorum diye kağıt imzalattılar.bu saatten sonra bana birşey olursa sorumluluk bende yani ne güzel attılar bize topu bırak bırakabilirsen.

kızlar günaydın hepimize yeni sayfa açılmış galiba maşallah bize oh oh
nasılsınız bakalım ah kızlar o eksikler hiç bitmiyo valla bende ufak tefek şeylerimi aldım kendim dedimki badi almayın tulum yok bide üst yok onları alın neden efendim ben herşeyi ufacık alıyomuşum bebek hemen büyüyomuş tamam doğru ama bebek doğduğunda çıplakmı kalsın kusura bakmasın kimse valla gittiği yere kadar alıcam şuan başka şey alan eden yok valla sesde yok,seçil sorma benimde annem hemen hemen herşeyi alıyo kadın özeniyo bebek mevlütünde giyceği elbisesini bile almış daha ne yapsın bana takı yapmış bide kızıma bilezik

Ben anlamadım tamam tutumlu olmak lazımda kardeşim çevrede hiç mi bişey görmüyosun ben yabancının çocuğu olsa hevesşleeniyorum hiç mi bişeye heveslenmiyosun bi zıbın bile almazmı insan bide annemin yaptıklarına laf ediyo birsürüymüş bari yeni bişey yapcaksa büyük yapsınmış.Bende bu sepetler varya ona çok hevesliydim görümcemde bulduk o 3 çocuğuna kullanmış 14 senelik örtüsü var rengi benzi atmış bende sepet sağlam yeni örtü diktitirim dedim yada annem diker dedim vay efendim topu topu 2 ay kullancakmış ne gerek varmış bi görseniz okadar eskiki sinir oldum yaa anlatamam tabi oğlu bunu duyunca oda aynı şekilde davranıyo.

Al o giysileri başına çal deseydin. Onlar aldı yeni yeni giydi ben niye eski şeyleri giydiriyorum bebeğime di mi ama? Kim sokuyorsa kafalarına artık bunları.

Kız aynı oda meselesi biz de oldu. Kaynanam burada değil ya her telefon edişinde soruyo odayı baktınız mı ne zaman bakçanız diye. Eşime demiş ki hatta alacağınız zaman haber et diye. Herhalde ya o alacak ya da bir kısmını ben vereyim diyecek falan dedi eşim de her aradığında sorunca. Eşim aradı söyledi baktık işte şu civarda fiyat falan sen haber ver dedin hani falan diye birşey yok demesin mi. Ben bilezik yapıcam demiş. Alsın bileziği kendi taksın çok sinirlendim eşime de ne arıyorsun diyee. O da ara haber ver dedi ben ne bileyim diyor. 1 tane tulum 2 tane de oyuncak aldı şimdiye kadar bi de ördüğü yelekleri habire getiriyo(ben de 1-2 tane alıp geri verdim hepsini ben sevmiyorum örgü diye). Bayramda eşime para verdi ne için diyo eşim o da ne için istersen diye bebek için falan demiyor yani. 1 takım pijama aldı bana işte onun da en pahalısını gittim aldım:umursamaz: Eşime dedim kendimize güvenip yaptık biz bu çocuğu zaten kimseye güvenerek değil.
demem mi kuşum canını okudum:nazar:
ama işte akıl veriyolar yoksa benim kocam böyle şey demez
mesela kendime neler alırım hiç ne gerek var demez
güle güle kullan canım falan der fiyatını bile sormaz
ama çocuğu gelince neymiş çabuk büyürmüş alınanlar kalırmış bi kösede
neymiş hediye getiren olurmuş
ama artık sçmıyor ağzını alıştırdım:nazar:

gunaydın kızlar ya uzmeyın kendınızı hepimizde aynı dert var hepsı aynı işte bunların kaynana degilmi sonuçta:kızgın:

Kayınvalidemden beklemediğimden sanırım hiç sorun etmiyorum, oğlumda sadece altın takmıştı. Bundada altın takar tamam. Bende alıştım hiç sorun etmiyorum nasılsa alıyorum eşimde ses etmiyor gerisi hiç önemli değil.

X