• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık İki kimyasal gebelik geçirdim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba arkadaşlar.Ben geçen yılın şubatında dış gebelik geçirdim.bir tüpüm alındı.İkinci bebek düşünüyoruz çok şükür bir evladım var.8 ay sonra yeniden denemelere başladık kasımda hamile kaldım kimyasal oldu yine ara verdik bu şubat tekrar hamile kaldım yine kimyasal oldu.Nasıl bir yol izlemeliyim genetik testler vermeme ihtiyaç varmı süreç nasıl oluyor.Kimyasallarln nedeni en çok neye bağlı .Bilgisi olanlar lütfen cevaplaya bilirmi?
Dış gebelikte bebek kendiliğinden düştü mü yoksa tüpünüz patladı mı ? Şuan dış gebelik geçiyorum doktor kendisinin düşmesini bekleyeceğiz düşmezse ilaçlarla düşereceğiz dedi. Kürtaja karşı geliyor doktorum. İlk gebeliğim. Böyle bi şey olduğu için aşırı üzgünüm. Ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum. Her an tüpüm patladı zehirlenirsem korkusuyla yaşıyorum resmen. Yaşayan biri olarak belirtilerini açıkça anlatır mısınız

Dış gebelikte bebek kendiliğinden düştü mü yoksa tüpünüz patladı mı ? Şuan dış gebelik geçiyorum doktor kendisinin düşmesini bekleyeceğiz düşmezse ilaçlarla düşereceğiz dedi. Kürtaja karşı geliyor doktorum. İlk gebeliğim. Böyle bi şey olduğu için aşırı üzgünüm. Ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum. Her an tüpüm patladı zehirlenirsem korkusuyla yaşıyorum resmen. Yaşayan biri olarak belirtilerini açıkça anlatır mısınız
Öncelikle geçmiş olsun .Çok iyi anlıyorum sizi ben de çok aşırı üzgündüm ama geçecek merak etmeyin.İnşallah patlamaz değeriniz kaçdı kanamanız falan varmı ?Benim belirtilerim bende önce çok koyu kahverengi akıntı gelmişdi bir gün tam adet günüm yerleşme sanmışdım (İlk gebeliğimde öyıe olmuşdu çünkü) bu yüzden ihmal etdim doktora gitmemişdim sonra aşırı bir bel ağrısı yaşadım ayaklarıma kadar vurdu.iki gün sonra tekrar koyu (siyah gibi)akıntım oldu ertesi günü doktora gitdim.hcg 380 di iki gün arayla kan verdim hcg düşmüşdü dojtor sağlıksız dedi kürtaj yaptı .Sabahsl yine kan verdim hcg artmışdı dış gebelik dendi .Vajinal ultrason yapıldı tüpüm hasar görmüşdü aynı gün ameliyyata alındım sağ tüpümü aldılar.İnşallah sizde ağrı kanama falan yoksa ameliyyata gerek kalmaz.Dış gebelikde kürtaja gerek yok zaten .Eğer şübheliyse tanı amaçlı yapılıyor .Sizde kesinleşmiş o yüzden ilaçla düşmesini bekleyin.

Ama kendiliğinden düşdüğünü ben hiç duymadım açıkcası Eğer dış gebelik kesinse ihmal etmeden ilacı başlatın derim.

Back