• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Şubat Anneleri

canım benim kayınvalide de sanki hamile olan ben değilim de kızı gibi davranıyor yok benim ağrılarım normalmiş yok daha da ağrıyacakmış yok benimkiler geçiciymiş onların ağrısı kalıcıymış geliniz diye iş yapma demiyorlar bu halinde bir sürü kuru laf söylüyorlar hiçte benim evime çıkıp iş yapmıyorlardı dün nasılsa camlarımı silivermişler perdeyi yıkamış perdelerin ütüsünü yapcan mı diyorlar yaparım dedim utanmaz görümcede bizimkileride yapıver diyor ben sana yardım edeyim demiyorda işte tam orda bir laf etcen kalacaklar ama yapamıyorum sonrada sinirden kuduruyorum yapacak bişi yok bencede hep kendimizden kaynaklanıyor iyi niyetimizden

SElam kızlar nasılsınız??
Bizim biraz moralimiz bozuldu. Çünkü Ufaklık oğlum çok büyümüş.Doktorumuz bizim küçük tosunun 4 ile 4,5 kiol arasında doğacağını ve bu durumda da normal doğum şansımın az olduğunu söyledi. Galiba ben sezeryan olaağım. Büüüüü.
Gerçi herşeyin hayırlısı olsun belki böylesi daha iyi olacaktır, ama biz normal doğum olsun çok istiyorduk eşimle.

Canım şu anda kaç kiloymuş merak ettim canını sıkma negüzel işte çok küçük olmıcak öyle düşün hayırlısı neyse o olsun.

Valla canlarım doktorun dediğine göre 42 cm boyu ve 1700- 1800 arasıda kilosu varmış. Bu bebek 4 kilodan aşağıya doğmaz dedi. Eşimin boyuda 184 gerçi ben 160im ama Mehmetefe'nin genetik olarak büyük olma potansiyeli çok yükekmiş. Şimdiden 2 hafta önde gidiyor küçük sıpa.

Bizim biraz moralimiz bozuldu. Çünkü Ufaklık oğlum çok büyümüş.Doktorumuz bizim küçük tosunun 4 ile 4,5 kiol arasında doğacağını ve bu durumda da normal doğum şansımın az olduğunu söyledi. Galiba ben sezeryan olaağım. Büüüüü.
Gerçi herşeyin hayırlısı olsun belki böylesi daha iyi olacaktır, ama biz normal doğum olsun çok istiyorduk eşimle.

Valla canlarım doktorun dediğine göre 42 cm boyu ve 1700- 1800 arasıda kilosu varmış. Bu bebek 4 kilodan aşağıya doğmaz dedi. Eşimin boyuda 184 gerçi ben 160im ama Mehmetefe'nin genetik olarak büyük olma potansiyeli çok yükekmiş. Şimdiden 2 hafta önde gidiyor küçük sıpa.

AAa şaşırdım sana valla ne güzel zayıf bi bebek olmıyacak hep demiyormuyuz hayırlısı neyse o olsun diye kilo alsınlar diye yapmadığımız kalmıyor kilo alıncada niye bu çoçuk kilolu.belki sezeryan sana daha rahat olacak.aslında doğuma karar vermek için gerçekten erken ön fikir sahibi olmak iyi ama bebeğin gelişimine göre dr yön veriyor zaten.kimiside sezeryan diyo dr açılma var gel normal yap diyo son dk normale döene de oluyor.Maşallah annesi efe'ye küstürcen oğlunu bak o sen mutlu ol diye almış besinleri annesi naz yapıyor.

Neden böyle bişey yapıyoki anlamadım bende ultarosaonda bakarken anlamadığım oluyo ama doktor sürekli anlatarak bakıyo çok ilginç.

canım hastane özel gibi olmuyo bieürü sıra bekleyen oluyo ultrasona girmek içinde bir saatten fazla bekliyoruz girincede yat aç karının dio bakıyo bakılması gerekeni sonucu yandaki seketere sölüyo oda yazıyo tmm kalk dio daha kalmadan öteki hasta çağrılıyo

Esma kız yandın valla kocan karışmıcak oğlun karışcak sana büyüyüncekaydirigubbakcemile3

?
valla öle görünüyo babasıda öleymiş annesine pazarda çarşıda rahat vermiyomuş :)

hastaneler öyle canım ben drun özel muayenehanesine gittim en son oğluma doya doya baktım çok inceledi kalbinin atışını izledik 5 dk falan sonra annesine babasına başbaş yaptı oğlum bir dahaki randevum 8 aralıkta çok özledim oğlumu

malesef canım özeldende gidemedim imkanım olmadı ama son hastaneye gttiğimde delircek safaya geldim bu ay özelinden gitmeyi istiyorum inş.

canım üzülme hayırlısıyla sağlıkla alda koucağına sezeryan olsun.
canım haftyasından fazlamı çıkıyo yoksa kilosumu fazla çıkıyo doktor nasıl anladı ne dedi benmde hep büyük çıkıyoda bende senin gibi mi olucam acaba

canım benim kayınvalide de sanki hamile olan ben değilim de kızı gibi davranıyor yok benim ağrılarım normalmiş yok daha da ağrıyacakmış yok benimkiler geçiciymiş onların ağrısı kalıcıymış geliniz diye iş yapma demiyorlar bu halinde bir sürü kuru laf söylüyorlar hiçte benim evime çıkıp iş yapmıyorlardı dün nasılsa camlarımı silivermişler perdeyi yıkamış perdelerin ütüsünü yapcan mı diyorlar yaparım dedim utanmaz görümcede bizimkileride yapıver diyor ben sana yardım edeyim demiyorda işte tam orda bir laf etcen kalacaklar ama yapamıyorum sonrada sinirden kuduruyorum yapacak bişi yok bencede hep kendimizden kaynaklanıyor iyi niyetimizden

Allah sabır versin canım ya insan sinir oluyo ama ben artık takmıyorum geçen sene sinirden hastanelik oldum mide ağrılarım azdı bidahada canımdan kıymetlimi dedim ne olursa ne yaparsalar cvp veriyorum yada sallamıyorum kolay olmuyo ama napalım canım

zeynep gözün aydın, maşallah ıpeğine :nazar: sana da tabi, ne güzel hiç kilo almadın bu ay..
shine geçmiş olsun canım. ınş kısa zamanda iyileşirsin.

Burcucum doğru diyorsun. Bir yandan seviniyorum oğlumun gelişmi çok iyi diye diğer yandan da inşallah normal doğum olur diyorum. Sezeryan olanlar epey zorlanıyorlar doum sonrası hem kendi canın acıyor hem e ufaklığa bakmaya alışmaya çalışıyorsun. Normal doğumda bebek doğduktan sonra tüm sıkıntı bitiyor kendni yeniden doğmuş gibi hissediyorsun diyorlar. Ama sezeryanda doğum sancısı çekmiyorsun ama sonrası zor. Bi de süt daha geç geliyor diyorlar ya. Gerçi hakkımızda en hayırlıı ne ise onu versin Allahım. Hepimiz için. Çok da üzülmemem lazım biliyorum ama bozuldu işte moralim.

hasta olanlar sumifer ozlemzafer,shine daha unuttuğum var mı bilmiyorum ama çok geçmiş olsun kızlar inşallah kolay ve çabuk atlatırsınız...

zeynep canım çok sağol sorduğun için dr. a... magnezyum kullanmam lazım yani benim... ama onuda gene dr. la konuşmadan başlayamam ayın 5 ini beklemek zorundayım... benim kasılma oluyo bebek bi yerde toplanıyo ama bikaç sn içinde düzeliyo.. Allahtan uzun sürmüyo fazla... bu arada ipeğimede maşallah Allahım nazarlardan saklasın onu kocaman olmuş... :nazar: artık kendilerini kurtarmaya başlıyolar kızlar.. Allahın izniyle vaktinde gelsinler tabiki ama buda bi güven veriyo insana.. bi rahatlama veriyo...

sağol esracım umarım çabuk atlatırız çok zor geçiyor grip çünkü.

Kızlar merhaba bende doktora gittim geldim çok şükür yolunda herşey 1.5 kg olmuş kızım ay ultrasonda nasıl güzel gözüktü anlatamam hayırlısıyla bi doğursak sağlıklı sıhatli.Dünde karyolasını aldık maskodan günler geçiyo az kaldı yaaa....

maşallah canım kızına bizim bebişlerin ablası olacak anlaşılan.karyolasıda hayırlı olsun.iyi günlerde kullanın.

Burcucum doğru diyorsun. Bir yandan seviniyorum oğlumun gelişmi çok iyi diye diğer yandan da inşallah normal doğum olur diyorum. Sezeryan olanlar epey zorlanıyorlar doum sonrası hem kendi canın acıyor hem e ufaklığa bakmaya alışmaya çalışıyorsun. Normal doğumda bebek doğduktan sonra tüm sıkıntı bitiyor kendni yeniden doğmuş gibi hissediyorsun diyorlar. Ama sezeryanda doğum sancısı çekmiyorsun ama sonrası zor. Bi de süt daha geç geliyor diyorlar ya. Gerçi hakkımızda en hayırlıı ne ise onu versin Allahım. Hepimiz için. Çok da üzülmemem lazım biliyorum ama bozuldu işte moralim.

maşallah canım tosuncuğumuza.olsun sende epidural sezeryan olursun hem daha çabuk iyileşirsin hemde oğluşunun doğumunu izlemiş olursun.yeterki kiloları normal ve sağlıklı olsunlar.

canım üzülme hayırlısıyla sağlıkla alda koucağına sezeryan olsun.
canım haftyasından fazlamı çıkıyo yoksa kilosumu fazla çıkıyo doktor nasıl anladı ne dedi benmde hep büyük çıkıyoda bende senin gibi mi olucam acaba

Esmacım hem boyu hem kilosu önde gidiyormuş. Biz ayrntılıya gireceğimiz zaman gittiğimiz hastane Hacettepe üniversitesinden bi prof getirtmişlerdi. O hoca da 1 hafta kadar önde gidiyor demişti. son zamanlarda atağa geçmiş benim yaramaz oğlum 2 hafta öne geçti. Maşallah tosunuma. Ne yapalım belki böylesi daha iyidir.
Bebek 4 kilonun üstünde beklenirse yine bebek için riske girmek istemezlermiş doktorlar. Doğum zor ve uzun olursa bebek stese giriyormuş. Sters sonucu kalp atışları yaaşlıyormuş ya da kakasını yapıyormuş anne karnında ve onu ciğerlerine çekerse ciddi sorun oluyormuş sonrası da.

Hepiniz sağolun arkadaşlarım. ıyi ki varsınız. Biraz moralim düzendi.
Sizin tosuncuklarınız nasıl? Acaba bizim ki gerçekten doktorun dediği gibi büyük mü yoksa sezeryana hazırlamak için beni mi korkutuyor doktorum emin olamıyorum. başka bir doktora daha gidip kontrol edip teyit mi ettirsem acaba doktorum dediklerini. Ne dersiniz?

Esmacım hem boyu hem kilosu önde gidiyormuş. Biz ayrntılıya gireceğimiz zaman gittiğimiz hastane Hacettepe üniversitesinden bi prof getirtmişlerdi. O hoca da 1 hafta kadar önde gidiyor demişti. son zamanlarda atağa geçmiş benim yaramaz oğlum 2 hafta öne geçti. Maşallah tosunuma. Ne yapalım belki böylesi daha iyidir.
Bebek 4 kilonun üstünde beklenirse yine bebek için riske girmek istemezlermiş doktorlar. Doğum zor ve uzun olursa bebek stese giriyormuş. Sters sonucu kalp atışları yaaşlıyormuş ya da kakasını yapıyormuş anne karnında ve onu ciğerlerine çekerse ciddi sorun oluyormuş sonrası da.

normal sezeryan fark etmez canım sağlıklı doğsun benim arkadaşım doğum yaptı normal olsun istedi çok zorlanmış bebek doğduğu gün kalbinden şüphelenip başka hastaneye sevk etmişlerdi kalp atışları yavaşlamış diye şimdi sende sezeryandan korkma bazılarıda sezeryan daha iyi diyor

Canım moralini bozma ya. Sağlıklı olsun da sağlıkla gelsin de varsın sezeryan olsun. Son ana kadar normal gidip son anda başka bir nedenden de sezeryana dönebilir. Hakkımızda hayırlısı olsun.

maşallah canım benim annem 4 kardeşiy hepimizi 4 kilo üstü vede hiç dikişsiz doğurmuş maşallahı var ama önceden hemşireler upraşıyodu dio annem şimdi cart makas atıyolar
benim oğlumda maşallah 10 gün fazla gidio acaba ben gibim 4,200 mü doğcak doktorda bişiy demediki hastanede.bu seferki kontrolde belli olur heralde

Hepiniz sağolun arkadaşlarım. İyi ki varsınız. Biraz moralim düzendi.
Sizin tosuncuklarınız nasıl? Acaba bizim ki gerçekten doktorun dediği gibi büyük mü yoksa sezeryana hazırlamak için beni mi korkutuyor doktorum emin olamıyorum. başka bir doktora daha gidip kontrol edip teyit mi ettirsem acaba doktorum dediklerini. Ne dersiniz?

başka bir drada görün istersen abimin eşinde dr bebek gelişmemiş hemen bakırköyde bir hastaneye gitmen lazım sezeryanla alsınlar dedi oda gitmedi normalde zaten sezeryan olucaktı gününü bekledi çocuk doğdu 3750 yani drlar bazen abartıyor

kızlar ben kordonn kanı aldırmıstım bır hafta once gecmısten okuyanlar bılır bugun sonuclarımı aldım cok sukur cok saglıklıymıs bebegım
bu arada caım sende uzulme benımkıde senın ıbı dokto rboyunu gorunce cok sasırdı bu ne bu kadar dedı ve ben senden 1 hafta kucuk olmama ragmen 1 500 gr kılosu 40 cm boyu var
bende 5 kılo dogmusum ve normal dogumla esımde 1 85 benım bende 1 75 dusun artık bızım cocuk ne kadar olur:d
bu kadar uzme kendını ınsallah sag saglım kucagımza alırız

VOLESCİM karyolanız hayırlı olsun küçük volesin güsel süsel büyüsün...benim durumunda geldi pembe karyolası eşim cuma günü kurdu yatağını falan serdim..

sağol canım... sizde iyi günlerde kullanın inşallah.. miniğin mışıl mışıl uyusun içinde...

kızlar ben geldım doktordannn :lepi:
kızım 34 cm 991 gr olmus gelısımı gayet ıyıymıs doktor amcayı tekmeleyıp durdu adama rahatca baktırmadı bı kaydirigubbakcemile3
daha donmemıs kafası gobegımın ordaydı poposuda kasıklarımda kaydirigubbakcemile2
sekerım yuzunden yurumem gerektıgını soyledım sabah 20 dk aksam 20 dk olarak yuru fazlası senıde yorar sonra erken tetıklemeyelım bazı seylerı cok yorulmamaya calıs artık dedı...
adet sancılarını ve kasılmalarıda sordum kızlar. adet sancıları gıttıkte sıddetlenmıyor ve dınlendıkce gecıyorsa sorun yok dedı. kasılmalar ıcınde magnezyumu ıcmeyı ıhmal etme her gun 1 tane mutlaka ıc dedı. bazen bebegın hareketlerı bıle kasılma yaratabılırmıs. eger bebek bı yerde toplanıyor karnın sertlesıyor ve kısa sure ıcınde gecıyorsa problem yok,ama karnın taş gıbı olup sıddetlı ve rıtmık olarak agrı yaratıyorsa ve bu saatte 3-4 ten fazla oluyosa o zaman rısklıymıs bılgılerınıze kafamçokkarıştı

canım maşallah ipeğe kocaman kız olmuş... şu yürüyüş işini bi ben tutturamadım ya... ama işten gidincede yemek hazırla onları kaldır, sonrada yürüyüşe takat kalmıyo bende... kasılmalar bende fazla uzun sürmüyo canım elimle azıcık seviyorum orayı yavaş yavaş gevşiyo... ama dikkat ediyim kaç kez olduğuna...

Kızlar merhaba bende doktora gittim geldim çok şükür yolunda herşey 1.5 kg olmuş kızım ay ultrasonda nasıl güzel gözüktü anlatamam hayırlısıyla bi doğursak sağlıklı sıhatli.Dünde karyolasını aldık maskodan günler geçiyo az kaldı yaaa....

maşallah canım ya artık minişler bayağı büyüdüler... benim kızım kaç kilo oldu acaba ya çok merak ediyorum 2 hafta sonra gidicez bizde.. yatağıda hayırlı olsun canım.. iyi günlerde kullanın...

kıslar benimde milupa paketim şimdik geldi işyeri adresimi vermiştim geç abone oldum ama geldi :dance::teytey:

beni hafta sonu paketiniz elinize ulaştımı diye aradılar... çok ilgincime gitti... sizide arayan oldu mu?

Çok teşekkür ederim sağolun şimdi artık doktora gitmemizde sıklaşacak daha çok görcem inşallah şimdi kontroller 2 haftaya indi 2 hafta sonra bidaha gidecem sürekli nasıl doğum yapacağımı düşünüyorum rüyalarıma giriyo sürekli karar veremiyorum tabiki en iyisi normal doğum ama cesaret lazım onada neyapcaz bilmiyorum yakınınızda epüdural normal doğum yapan varmı nasıl olmuş rahatmıymış acaba hiç sordunuzmu?

canım benim bi arkadaşım yaptı çok memnun kaldı.. sanada tavsiye ediyorum dedi ama ne biliyim ben karar veremedim..

canım maşallah hiç sıkma canını herşeyde bi hayır vardır... bakalım bizimki ne kadar doğacak... eşim 1,82 ben 1,70 ... kızım ne kadar olucak acaba? sezeryandada süt geç geliyo diye bişey yok... yani şöyle yok... şayet belli bi gün için gün verilmezse ve sancın başladığı gibi sezeryana girersen sütün hemen geliyo... doğum başladığı için... ama sen doğuö başlamadan sezeryana girersen evet vücudun doğum yaptığını anlaması bazen 2 günü bile bulabiliyormuş... o yüzdende 2 gün sonra süt gelebiliyor... ama gittiğim kursta asla sağma yapmayın dediler bu durumda.... çocuğu emzirin nasılsa süt gelicek...

Back