2010 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

bu arada berilin yataktan nasıl indiğini öğrendim,dün yatağa oturtup in kızım dedim,önce önce ayağının birini uzattı sonra yüzüstü dönüm aşağıya sıyrıldı ben sırtından tuttum tabi düşmesin diye,yataktan inmeyi öğrenmiş ama yatak bayağı yüksek,ayağı falan burkulur ,bilekleri ağrıyabilir,bundan sonra yatakta yalnız bırakamıcam,önceden kısa süreli bırakıyordum,düşeceğini biliyordu dikkatli davranıyordu:))
baksen cadoloz berile aman dikkat et biz beşiğin kenarlarına hep minder koyduk her tehlikey karşı dikkatli ol bencede

günaydın kızlar nasılsınız:KK64::KK64::KK66:
juli çok geçmiş olsun melisaya okudum ya şimdi nasıl?
bugun buluşmamız var:KK16::KK9::KK9::KK9:
herkes butaya dönmüş sevindim bende:KK66::KK66::KK66::KK66::KK60::KK60::KK62:

juli bu arada her doktor farklı davranıyor boşver sen kendi doğrun mantığın neyse onunla hareket et,ama ev sıcaksa çok giydirme terlemek çok hasta ediyor genelde..

juli geçmiş olsun cnm,beril de şurubu kusuyordu,şırıngayla az az veriyordum o şekilde kusmaz oldu,şırınganın tamamını boşaltınca hemen kusuyordu,sana da melisaya da zor olacak ama içirmek için her yolu dene cnm,antibiyotiksin iyileşmeleri çok uzun sürüyor,bir de tekrar nüksediyor..
kusması da hasta olmasındandır,beril de boğaz enfeksiyonu olduğunda çok kusuyor,yedirmeye zorlamıyordum,yemeyi bıraktığı anda vermeyi bırakıyordum..

saolun kızlar..
şimdi doktorumuzun hemsiresini aradık..bizim dr sehir dısındaymıs ctesi gelin bakalım dedi
kan değeri 10.8 miş kii bir yas kontrolünde 10.2 baya yükselmiş dedi..
zinko ve iştah acısı vermiş geceki dr.. normalde bizim doktorumuz melisaya ektra vitamin vermez keyfi iyi die onuda almayın dedi..günde 5 ten fazla kusarsa tekrar serum takalım dediler..
sabah iyi kalktık insallah iyileşmiştir

saolun kızlar..
şimdi doktorumuzun hemsiresini aradık..bizim dr sehir dısındaymıs ctesi gelin bakalım dedi
kan değeri 10.8 miş kii bir yas kontrolünde 10.2 baya yükselmiş dedi..
zinko ve iştah acısı vermiş geceki dr.. normalde bizim doktorumuz melisaya ektra vitamin vermez keyfi iyi die onuda almayın dedi..günde 5 ten fazla kusarsa tekrar serum takalım dediler..
sabah iyi kalktık insallah iyileşmiştir

inş. iyilemiştir cnm..

Merhaba kızlar, Kadınlar Günümüz kutlu olsun çiçek falan gelirmi bugün masama acep:emir_bebek:

Juliet geçmiş olsun yine kustu falan yazınca benimde aklıma acaba hastamı oldu diye geldi açıkçası genelde çok kusmalar enfeksiyon sebebi ile oluyor...
Akşamki doktor biraz eski kafa galiba tamam yediklerimizden yedireceğiz (faydalı olanlarından) ama çocuğa özel ilgi göstermek zorundayız kendimiz gibi kabul edemeyiz onları bizde Zinco kullanıyoruz çok iştahsız olduğu için verdi doktorumuz bizimki kahvaltı bile yapmıyor sadece hafta sonları benimleyken daha iyi beslenmemiz en azından zorlada olsa döküyorum ağzına ama anneme ona bile izin vermiyor

Merhaba kızlar, Kadınlar Günümüz kutlu olsun çiçek falan gelirmi bugün masama acep:emir_bebek:

Juliet geçmiş olsun yine kustu falan yazınca benimde aklıma acaba hastamı oldu diye geldi açıkçası genelde çok kusmalar enfeksiyon sebebi ile oluyor...
Akşamki doktor biraz eski kafa galiba tamam yediklerimizden yedireceğiz (faydalı olanlarından) ama çocuğa özel ilgi göstermek zorundayız kendimiz gibi kabul edemeyiz onları bizde Zinco kullanıyoruz çok iştahsız olduğu için verdi doktorumuz bizimki kahvaltı bile yapmıyor sadece hafta sonları benimleyken daha iyi beslenmemiz en azından zorlada olsa döküyorum ağzına ama anneme ona bile izin vermiyor

ya tam bi gerizekalı yaa..birde 6. aydan itibaren diyor ben bir yasına cok özenli besledim şimdi yediklerimden veriyorum ama hala ona özelde yapıyorum yoksa içime sinmiyor benim..ve buna besleyememişsin diyor gıcık oldum resmen...
biz hastaiken iştah gidiyor yoksa normalde iyidir... :nazar:

inşllh geçici bir durumdur yoksa ben çok yoruluyorum

canan senin işin çok zor canım allah yardım etsin 2 tane birden :emir_bebek:

delf hoşgeldin

zor gerçekten yaaa bazen canımdan bıkıyorum inankiii evlendiğimede doğurduğumada pişman oluyorum sonra geçiyoo

hele son zamanlarda kavgaları iyice arttı diyelimki devrim mustafanın elindne bişey aldı kaçıyo mustafa daha yürüyemiyo ya kızı resmen pençeleri ile tutuyo o ayağa kalktıkça çekip çekip deviriyoo çok fena oldular çok kkk
kızlar acil bir sorum var aranızda bunu yaşayan oldumu acaba. gelinimiz hamile 38 haftalık ölçümlerde bebeğin kafası 41 haftalık çıkıyormuş sizce bu bir problemmidir aranızda bunu yaşayan oldumu allah korusun bir hastalık belirtisi olabilirmi
yani genetik bi kafa büyüklüğüde olabilir ama bi sorundaa olmuş olabilir dr u ne demiş
bende cok özledim vallaaa...
canım bizde hep hastayız iyi günümüz yok cok şükür :KK1:
1 aysa bronşit olduk rota olduk kolumuz cıktı en son boğaz enf. gecirdik her hafta bi hastalık anlıcan 2 gündür iyi :nazar: :nazar: yemek yiyor cok şükür :nazar: günlerce aç susuz yasadı nerdeyse....
ayy onlar hasta olmasın biz olalım yawwww:KK5:

en son beraber bulusulan yer vardıya çotla mıydı hee..orda bulusalım garii...bi cumartesi...

ayyy çok geçmiş olsun ya ne kadar çok hastalık atlaşmışsınızz allah yardımcınız olsunnn

demek buluşmalar yapılıyo haaa nerde buluşuyosunuz bakalımmm bende gelirimmmm

aynen aynen awm ye gitmek bir kabus bizim içinde
offf bizim içindeeeeee
böhühühü gene basladı kusmaya yaaa
kalktı corba zamanı gelmişti yemek istemedi bende vermedim..
sonrada yine kusmaya basladı
reflüsü felanmı varr kuzum yaaa
akşamdan beri hastanedeydik kızıma serum taktılar :2:
önceki hastalığı nüksetmiş ama baska dr vardı nöbetci cok moralimi bozdu
ben hasta etmisim giydirmisim sıcakta hasta etmisim bakamamısım...
besleyememişim cocuğa özel corba yapılmazmıs evde ne varsa onu yermiş 6. aydan itibaren sofraya oturmalıymıs tuz salça zararlı seyler değilmiş..nerden öğreniyormusuk bunları yani beni bütün gece azarlardı..o yetmezmiş gibi eşim basladı..zaten canım burnumda cocuk kolunda serum tutmuyo birde bunlarla uğrastım.... gerizekalı doktor melisa surup içmiyor diye serum ataktılar cıkarken yine antibiyotik yazmış 4 tane surup yazmış dedim ben size dedim kzıızm surup içmiyor.. bana dediki hersey benim elimdeymiş içirmesini bilcekmisim... şimdi bu surupları almalımıyım acaba..eşim al diyo sen kafana buyruk hareket ediyon cocuk hep hasta diyoo ayy kendimi nerden atsam bilemedim
offf çok geçmiş olsunyaaaa ay ne zor bi gece geçirmişsin allah yardımcın olsunnn

dr da ne tuhaf adammış bas bas bağırıyolar 1 yaşa kadar tuz şeker yasak diye deiğine bakkk ilk 1 yıl özel besleneli diyolar hatta şimdi 1 yaştan sonra direk inek sütüne bile geçmeyin diye özel sütle rçıkardılar nasılda germişler seniii takma sen boşver kendi dr una güven

bu arada hangi hastaneye gidiyosun istanbuldamısın

seninde kadınlar günün kutlu olsun canımmm
vallaha biz hala ev yemeklerine geçemedik meselaaa yani canı isterse yiyo makarna pilav dolma içi istemezse atıyo ıspanak yaptım yemedi pırasa yaptım biraz yedi ama hala sadece tadımlık veriyorum bir iki kere taze fasülye yemeğini rondodan geçirdim verdimm bi kerede kuru fasülyeyi öyle verdimm kinder süt dilimi almış eşim bölüp bölüp veriyom atıyo ağzındn sizlerdedemi öyle yaaaa

akşamdan beri hastanedeydik kızıma serum taktılar :2:
önceki hastalığı nüksetmiş ama baska dr vardı nöbetci cok moralimi bozdu
ben hasta etmisim giydirmisim sıcakta hasta etmisim bakamamısım...
besleyememişim cocuğa özel corba yapılmazmıs evde ne varsa onu yermiş 6. aydan itibaren sofraya oturmalıymıs tuz salça zararlı seyler değilmiş..nerden öğreniyormusuk bunları yani beni bütün gece azarlardı..o yetmezmiş gibi eşim basladı..zaten canım burnumda cocuk kolunda serum tutmuyo birde bunlarla uğrastım.... gerizekalı doktor melisa surup içmiyor diye serum ataktılar cıkarken yine antibiyotik yazmış 4 tane surup yazmış dedim ben size dedim kzıızm surup içmiyor.. bana dediki hersey benim elimdeymiş içirmesini bilcekmisim... şimdi bu surupları almalımıyım acaba..eşim al diyo sen kafana buyruk hareket ediyon cocuk hep hasta diyoo ayy kendimi nerden atsam bilemedim

canım geçmiş olsun çok, inşallah bu sefer iyileşir..

şurupları şırınga ile yanağına doğru sıkarsan boğazına da kaçmaz, tükürmeleri de öyle zor oluyor.. ege normal şurupları içiyor da antibiyotik kullandığında içmek istememişti öyle vermiştik hep..

doktoru da boşver sen, haltetmiş o.. çocuğa tabii ki özeneceğiz.. tamam biz de artık biz ne yiyorsak onu veriyoruz ama 1 yaşına kadar daha dikkatli olmuştuk.. ben de hala evdeyken öğlen çorbalarını egeye özel yapıyorum, daha çok sebze çorbası yapıyorum tavuklu&etli ama akşamları ne varsa onu yiyo.. bir tek acılı yemek varsa ya acı koymadan ayırıyorum ya da ayrı birşey yapıyorum.. ayrıca salça ve tuz zararlı, salçanın içinde katkı maddeleri var sayanıklı olsun diye, tuz dersen yetişkinler için bile iyi birşey değil ki..
işi gücü yoktu heralde senle uğraşmış bütün gece.. boşver takma kafana.. melisacık iyi olsun sen onu düşün şimdi sadece..

julı çok geçmiş olsun cnım sen takma o doktorları bazen o kadar saçmalıyorlarki ama ne yapacasın boşver.şimdi nasıl melisa inşallah çok daha iyidir.

juli geçmiş olsun cnm takma kafana insan hangi doktoru dinliyceni şaşırıyor hepsi farklı konuşuyor.sen canını sıkma allah bebişine şifa versin cnm benim :KK71:

seninde kadınlar günün kutlu olsun canımmm
vallaha biz hala ev yemeklerine geçemedik meselaaa yani canı isterse yiyo makarna pilav dolma içi istemezse atıyo ıspanak yaptım yemedi pırasa yaptım biraz yedi ama hala sadece tadımlık veriyorum bir iki kere taze fasülye yemeğini rondodan geçirdim verdimm bi kerede kuru fasülyeyi öyle verdimm kinder süt dilimi almış eşim bölüp bölüp veriyom atıyo ağzındn sizlerdedemi öyle yaaaa

valla benim oğlum o kadar ters bir çocukki anlatamam doktor bulamaç kahvaltı verdiğinde herkes yedi bizimki yemedi asla açmadı ağzını pek çok şeye aynı şekilde davrandı zaten mesela meyve suyu hiç içiremedim yoğurt asla yediremedim emdi sadece ama yinede kilosu iyi idi o sıra...
büyük insan gibi parça parça verdiğimde ağzını açtı et yiyordu balık yiyordu yumurta peynir şimdi hepsini bıraktı bulamaç kahvaltıya geçtikkk çünkü onu boğazına tıkıyorum tükürmesine fırsat vermiyorum arada çıkarıyor ama genelde ben daha başarılıyım ondan onuda yine ben yedirebiliyorum anneme kök söktürüyor
ama dediğin sebzeleri yediriyorduk tabi şimdi hastalıkta vesile oldu reddetmesinde bunları
şimdi herşeyi tükürüyor yani diyeceğim şu ki hepsi ayrı bir telden çalıyor bu çocukların kıyaslama yapılamıyor

Sana Allah kolaylık versin ne zor bişey ikiz! didişmelerde başlamış onları seyreylemek lazım şimdi :)))

beril çorbayı,yoğurdu, bulamaç kahvaltıyı yiyor çok şükür,balık,köfte ve diğer yemekleri ya hiç yemiyor ya da 1-2 lokma yiyor,ama çubuk kraker,balık kraker yiyor,makarna haşlaması yiyor,meyve suyunu püresini yemiyor,hazır kavanoz meyve püresini yiyor,onu da arkasında koşturarak,o evde gezecek ben de arkasından kaşıkla koşturacam:S

valla benim oğlum o kadar ters bir çocukki anlatamam doktor bulamaç kahvaltı verdiğinde herkes yedi bizimki yemedi asla açmadı ağzını pek çok şeye aynı şekilde davrandı zaten mesela meyve suyu hiç içiremedim yoğurt asla yediremedim emdi sadece ama yinede kilosu iyi idi o sıra...
büyük insan gibi parça parça verdiğimde ağzını açtı et yiyordu balık yiyordu yumurta peynir şimdi hepsini bıraktı bulamaç kahvaltıya geçtikkk çünkü onu boğazına tıkıyorum tükürmesine fırsat vermiyorum arada çıkarıyor ama genelde ben daha başarılıyım ondan onuda yine ben yedirebiliyorum anneme kök söktürüyor
ama dediğin sebzeleri yediriyorduk tabi şimdi hastalıkta vesile oldu reddetmesinde bunları
şimdi herşeyi tükürüyor yani diyeceğim şu ki hepsi ayrı bir telden çalıyor bu çocukların kıyaslama yapılamıyor

Sana Allah kolaylık versin ne zor bişey ikiz! didişmelerde başlamış onları seyreylemek lazım şimdi :)))

vallaha ev yemekleri yiyen çocukları kıskanıyorum azılar çıkarsa belki yerriz diye umutlanıyorum vallaha bennn

ikiz zor gerçekten ya bide yalnızsan daha zor sizler bile tek çocukla annelerden destek alma ihtiyacı duyuyosunuz benim annem çalıştığı için gelip gitmiyo zor ama eçecek yaa büyüyolar işteee

canancım sen ayakkabı ne almıştın?ben araştırıyorum ama karar veremedim.ortepedik mi olmaslaı yoksa normalkauçuk taban mı olmalı?
ben akşam yemeklerinden pek yedirmiyorum kızlar salça falan et suyu tuz koyuyoruz ya ondan.acaba yanlışmı yapıyorum sonrada bişey yemezlermiki?yani herşeylerden yedirmelimiyim benim oğlanlara ne yapmalıyım ya kafam karıştı benm.:44:benimkiler devam sütü hiç içmediler

saolun kızlar...hala diken üstündeyim yemek bile korka korka yediriyom kusucak diye:18:

ahh juli bi girdim yazını okudum canım benim yaaa
çook geçmişler olsun benimde eşim hep baskı kuruyo hasta olunca
sizin dr da bi garipmiş yaaa
tövbe tövbe
canım kuzum benim tahmin edebiliyorum
inşallah iyileşir
bizimkide şurup içemiyo eğer tadı kötüyse hemen kusuyo dr bize açken içirin dedi açken dene bide
ilaçları al bi dene tatlım nasıl iyileşecek yoksa kıyamam

canancım sen ayakkabı ne almıştın?ben araştırıyorum ama karar veremedim.ortepedik mi olmaslaı yoksa normalkauçuk taban mı olmalı?
ben akşam yemeklerinden pek yedirmiyorum kızlar salça falan et suyu tuz koyuyoruz ya ondan.acaba yanlışmı yapıyorum sonrada bişey yemezlermiki?yani herşeylerden yedirmelimiyim benim oğlanlara ne yapmalıyım ya kafam karıştı benm.:44:benimkiler devam sütü hiç içmediler

ben sana cevap yazmıştım beril arka sayfalarda dur bakayım bi

cevabım buydu kopyaladım
bu arada BERİL
nette arat bulunduğun yerde bulabiliyosun anatomik taban özlem arkadaşın bahsettiği gibi al
örnek markalar Paqpa - Stride rite - pediped - bobux yada yerli vs.....

ayrıca yemeklerden tattır canım tuzunu az koyarak yap kendinize atarsın az gelirse

Son düzenleme:
X