2010 Mayıs Anneleri

kızlar çatlaklar için doğum yapan arkadaşımdan tarif aldım doktoru bile şaşırıp ne yaptın sen öyle demiş hiç bişeyim yok çok güzel diyo..
portakal susam badem ve zeytin yağı bu yağları karıştırıp günde 2 defa sürüyosun 3 aylıkken başlanıyo..

badem yağı tüylenme yapmıyomu ya öyle biliyorum ben bide günde 2 kere nasıl sürcezki 1 kere zor sürüyorum ben akşamdan akşama

yinede doğal yağlar denemekte fayda var belki azaltılabilir çatlaklar tamamen engellenemesede

Herkeste çatlak görülür mü?
Hayır. Çünkü çatlakların oluşumunda kalıtımın da rolü vardır. Dokuları zayıf olanlarda, kilo alıp verme sırasında bu çatlaklara daha sık rastlanır. Açık tenli kişilerde de esmer olanlara kıyasla daha çok çatlama görülür. Çatlakların önlenmesinde kiloyu korumanın ve bakımın büyük etkisi vardır.

Hamilelik döneminde uygulayacağınız doğru bakımlar çatlakların sayısını minimalize etmenizi ve daha sonra bu konuda çok fazla çaba serf etmemenizi sağlayacaktır. Kozmetik ürünlerin doğru seçimi ve hamilelik süresince düzenli bir şekilde uygulayacağınız bu ürünler sayesinde çatlakları oluşabilecek minimal dereceye indirmek mümkün, tabi bu doğru karar ancak doğru bir fizik muayene ve cilt tipi tespit edildikten sonra yapılır

badem yağı tüylenme yapmıyomu ya öyle biliyorum ben bide günde 2 kere nasıl sürcezki 1 kere zor sürüyorum ben akşamdan akşama

canım valla bende bilmiyorum bi sabah bi akşam sürecez heralde başlamadım daha..

Çatlaklara esmer ve kumrallarda daha az rastlanır. Önce kırmızı, daha sonra sedefimsi bir cilt altı yarası oluşumu ile belirginleşen çatlakların özellikle oluştuğu yerler göğüsler, karın bölgesi ve kalçalardır. Çatlakların her ne kadar daha ziyade hamileliğin son üç ayında oluştuğu söylense de, bu ancak kann bölgesi için geçerli olup, ilk haftalardan itibaren büyümeye başlayan göğüsler için değildir.

Tabii ki tüm bunlara karşı önlemler de yok değildir. Mücadeleye ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi sonuç alınır. Hamileliğin ilk aylarından itibaren söz konusu vücut bölgelerine çatlak kremlerini tatbik etmeye başlayın. ıyice nüfuz ettirecek kadar vakit ayırın ve bunu doğuma kadar sürdürün. Bir tek gün bile atlamayın. Kremden tasarruf etmeyin.

Alt deri lifleri ne kadar yumuşak olursa, o kadar kırılgan olurlar. Bu yüzden fazla ve çabuk kilo almamaya çalışın. Şansınızı daha da arttırmak için üçüncü aydan itibaren, her altı haftada bir vücut masajı yaptırın. Bu hücrelerin daha iyi beslenmesini sağlayıp artıkların atılmasını kolaylaştıracaktır. Yalnız dikkat! Masaj mutlaka elle yapılmalıdır.

3 ayın içinde olmamam rağmen kaşıntım hiç yok bazen göğüslerim kaşınıyor sadece..

benimde bugün başladı kaşıntım bu yüzden kafama takıldı bakalım hayırlısı ama badem yağı kullanmam çünkü kıllandırdığına bi çok kez şahit oldum tabi bünyeden bünyeye değişir ama badem yağı genellikle saç dökülmelerinde ve kaş gürleştitmek için kullanılır.

çok uykum var oysa sabah çok rahat kalkmıştım mesai başlayacak of of

benim annemde de hiç yok çatlak ama zeytin yağı sürmüş annem bide badem yağı tüylenme flnda olmamış ama tabiki bünyeye göre değişir benim karın bölgem özellikle yan kısımlarım çok kaşınıyor başka biryerimde yok amaa inş. çatlamaz

benim annemde de hiç yok çatlak ama zeytin yağı sürmüş annem bide badem yağı tüylenme flnda olmamış ama tabiki bünyeye göre değişir benim karın bölgem özellikle yan kısımlarım çok kaşınıyor başka biryerimde yok amaa inş. çatlamaz

Kızlar ben bişey kullanmayı düşünmüyorum çatlaklar için. Olacaksa önüne bişey geçemez valla...
Yaa bende de bacaklarımda bazen minik minik kızarıklar oluşuyor, en fazla 5 tane.. Onlarda inanılmaz kaşınıyor. Doktora sordum cildiyeye git dedi. Hamilelikten olabilir mi sizce??

yemekten geldimm midemde acaip gaz sancısı var kızlar benim a.s

bendede bu gaz sancıcı fazlasıyla oluyor çaresi yokmu bunun acaba..

bendede olmuştu geçen hafta canım bacaklarımda özelliklede baldırlarıma doğru ama ben sürekli duştan sonra nemlendirici kullanırdım o hafta sürmediğim için old. die düşündüm çünkü artık cildimiz gerilmeye başlıo nemlendimemiz gerek kulladıktan sonra kalmadı bişey geçti benim

çatlaklar oluşmaya başlamış ondan o kızarık ve kaşıntılar

yemekten geldimm midemde acaip gaz sancısı var kızlar benim a.s

Niye gülen surat koymuşum ki ben ona takıldm şimdi:roflol:

oysa canım yanıyo yaffmafoldumben

nostok maden suyu mu içsek zararlı diyolar ama:uhm:

Niye gülen surat koymuşum ki ben ona takıldm şimdi:roflol:

oysa canım yanıyo yaffmafoldumben

nostok maden suyu mu içsek zararlı diyolar ama:uhm:

maden suyu zararlımıymıs bende yararlıdır dıye ıcıyorum her gun 1tane neyse ıcmem artık
:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…