2010 Mayıs Anneleri

yoo, öyle düşünmedim hiç, patikleri açtım onu aldım direk düşünmeden bilmiyom ki içimi doğmuş olabilir mi acep naniknanik -tatlicadiarzu-

ay canım işte beklediğim cevap
içine doğmuşsa kesin kalbin de temizdir seninŞeniz
benimde öle bi inancım vardı hep diyodum biri bilmeden içine doğupta mavi veya pembe bişey alsada cinsiyetini anlarım diyodum.sositososito

ben düşük riskim varken günde 1 tane ananası mideye indirdim vallaha yaradı mı bilmiyorum ama meyva sevmem pek aslında, onu keyifle yedim sonra tiksinmeye başladım ondan da.. fakat düşük riskim yok şuanda..

peki böyle işe yaradığını bilerekmi yedin, yoksa öylesinemi. bende şimdilik zevkle yiyom bakim inşallah tiksinmem ve de işe yarar :Saruboceq:

benim mesai bitiyor hoşçakalın kıslar Allah a emanetsiniz bebişlerlea.s.

Herkese selam , doğru yerdemiyim bilmiyorum ama mayıs 2010 yada nisan 2010 da bebişim olacak grup olarak paylaşımda nasıl bulunabiliriz.......6 hft hamileyim ulstrasyona göre adete görede 8 hft

evet burası doğru yerdesina.s.
hoşgeldin
sat tarihini yaşını ve kilonu yazarsan dimpless arkadaşımız seni listeye ekler.vereliniortak

peki böyle işe yaradığını bilerekmi yedin, yoksa öylesinemi. bende şimdilik zevkle yiyom bakim inşallah tiksinmem ve de işe yarar :Saruboceq:

ya canım şöle diim tüp bebek tedavilerinde doktorların hastalarına ananas ve kivi yemelerini öğütlediklerini duymuştum. bilerek yedim elbette ananas ve kivi de var kızlar. tutunmayı kolaylaştırıyormuş. hem tam da mevsimi kivinin şimdi..

5. Haftamda ben de kivi yemiştim ama bilmiyodum bak. ama çok tatlı geldi bana.:sinifsinif: ekşi aşeriyooom

Biraz erken ama şimdiden bilgimiz olsun!!!!

Amerikan Hastanesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Alper Mumcu anne adaylarının son 3 ayda bebeklerinin hareketlerini takip ederek sağlıklı gelişimlierini izleyebileceklerini belirtti.

Anne adaylarını en fazla endişelendiren konu, doğal olarak bebeklerinin iyi ve sağlıklı olup olmadığıdır. Bebeğin içeride keyfinin yerinde olup olmadığı konusunda fikir verebilecek son derece basit bir yöntem var. Onun hareketlerini takip etmek ve saymak... Bu yöntem hem çok kolay hem herkes tarafından her yerde yapılabilir hem de bedavadır.
Gerçekten de gebeliğin son 3 aylık dönemine girdiğinizde, gün içinde bebeğinizin hareketlerini takip etmek ve saymak, onun karnınızda iyi olduğunu göstermesi açısından önemli ipucu verebilir. Bunun için ideal olan genelde en çok aktif olduğunu bildiğiniz günün hemen hemen aynı saatlerinde sayma işlemini yapmaktır. Bu işlemi yemek sonrasında yapmak daha avantajlıdır. 28-30. haftadan önce bebek hareketlerini saymaya çalışmanın pek bir anlamı yoktur.

Bebek hareketi saymada değişik yöntemler vardır. En sık kullanılan yöntem oturur ya da sol yana yatmış pozisyonda iken hareketleri saymaktır. Vücut hareketi, seyirme, tekme gibi tüm hissedilebilen hareketler geçerlidir. Eğer bebeğiniz bu şekilde saatte 4-5 hareket yapıyorsa ya da 2 saat içinde fark edebildiğiniz hareket sayısı 10 civarındaysa sorun yoktur. Eğer bebeğinizin hareketleri azalmış gibi görünüyorsa kalkıp 5-10 dakika yürüyün, meyve suyu, tatlı, çikolata gibi bir şeyler atıştırın, 2-3 bardak su için ve yeniden deneyin. Eğer hareketler hala düzelmemiş ise doktorunuza bilgi verin.

Özellikle gebeliğin son dönemlerinde hareket sayılarında belirgin bir azalma fark ederseniz ve 2 saat içinde hissettiğiniz hareket sayısı 10'dan az ise doktorunuza bilgi vermeniz ve gerekirse bebeğin kalp atışlarının NST adı verilen yöntem ile monitörize edilmesi gerekebilir.
Eğer bebeğinizin öğrendiğiniz ve alışkın olduğunuz hareket düzeninde belirgin bir değişim yoksa çok büyük bir olasılıkla bebeğinizin keyfi yerindedir.

bende çıkıyorum kızlar artık evcezime gitme vakti geldi öpüyorum hepinizi
yarın görüşürüz.:gitme:

slm arkadaşlarım ben geldim sizi ziyarete misafirliğe:)hepiniz umarım iyisinizdir..çok takip edemiyorum misafirim çok fazla oluyor!
kendimden bahsetmek istedim size en son perşembe günü rutin kontrolüme gittikten sonra olacakları anlatmıştım..
cuma günü sabah ameliyatla aldılar bebeği.. patolojiye giitti incelenecek sonuç nezaman çıkar bilmiyorum sebebi nedeni incelenecek.
ben ise hamileliğe henüz alışamadığımı düşünürken böyle bir haberle sarsılacağımı hiç düşünmezdim ister istemez çok etkilendim
Allah hiç birinize yaşatmasın inşallah..

günaydın kızlar dün kalp atışlarını duydum bebişimin ödüm koptu ama minicik 1,2 cm bir kaç test yaptıracakmışım sağlıklıymış 20 ekime gün verdi herkes sağlıkla kucağına alır bebişlerini inşallah dimples teyzesi bebişimin kalp atışlarını eklersin artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…