2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ya bide ben bu ramazan kimsei iftara dvt etmiom evime ayıpmı ediom bilmiom ama kendiem bilem ymk hazırlayamıomki.hem iş hem gebelik bu sene yatıştayım(abartıom galiba)

Yok canım hiç de abartmıyosun.. Valla ben de kimseyi davet edemiyorum bu sene. Bi tek eşimin arkadaşı bi aileyi çağırıcam.. Onları da çağırabilirsem..
Dediğin gibi iş bi taraftan, hamilelik bi taraftan, oruç da tutmuyorum ama akşam 8 oldu mu benim pilim bitiyo valla...

herkese merhabalar kizlar insallah herkesin keyfi yerindedir

Günaydın canım.

her ne kdr dr erkek dedi isede burda yazanlara göre benimki kıza benziohihoyyyt

kızlar yhaa benim başım dün öğlen ağrımaya başladı ve hala dvm edio.minoset hiç bi işe yaraamdığı için içmiorum(geçen denemiştim kesmedi)sanki beynimde kocaman bi damar atıyo nasıl zonkluo anlatamam senağlama

Geçmiş olsun. Hamilelikte baş ağrısı için aşağıdaki yazıyı buldum. Ilık havlu tavsiye ediyor belki işe yarar.

“Gebeliğim çok rahat geçiyor. Ah bir de şu baş ağrıları olmasa!”

“Bebeğime zarar verir diye korkup, ilaç da içemiyorum!”

Bir çoğumuz, gebeyken bunlardan şikayet etmişizdir. Gebelikte baş ağrıları çok sık görülen bir şikayet olup, genellikle aniden başlar. Gebeliğin ilk iki yarısında gelen baş ağrıları, çoğu zaman son aylarda kaybolur.

Gebelikteki baş ağrılarının nedeni nedir?
Gebeliğin ilk yarısında, hormonlarınızdaki değişikliklere ve vücudunuzda dolaşan kanın hacmindeki artışa bağlı olarak baş ağrıları görülür. Bu baş ağrıları stres hallerinde, az uyuduğunuzda, şekeriniz düştüğünde, az sıvı içtiğinizde, kafein eksikliğinde veya görme bozukluklarında da görülebilir. Migreniniz varsa gebelikte düzelebilir veya daha sık migren atakları geçirebilirsiniz.

Gebeliğin son dönemindeki baş ağrıları ise genellikle, vücut duruşunun yanlış olmasına ve fazla kilo taşımaya bağlı gerginlikten kaynaklanır. Bu dönemdeki baş ağrıları gebeliğin tansiyon hastalığında da görülür.

Gebelikte baş ağrılarıyla nasıl baş edebilirsiniz?
Baş ağrılarıyla mücadele etmek için en etkili yol, baş ağrılarının olmasını engellemektir. Bunun için; özellikle gebeliğin son döneminde vücudun duruşundaki bozuklukları düzeltin, egzersiz yapın, dengeli beslenin ve yeterli miktarda uyuyun ve dinlenin. Migreniniz varsa çikolata, yoğurt, fıstık, taze mayalı ekmek, eski peynir ve alkol tüketmeyin.

Ağrınız başlamışsa; ağrınızın yerine göre gözlerinizin ve burnunuzun üzerine ılık havlu koyabilirsiniz veya boynunuza soğuk kompres veya buz uygulayabilirsiniz. Sık sık ve az az yemek yemek, masaj, karanlık bir odada dinlenmek, derin derin nefes almak veya ılık bir duş veya banyo da ağrınızın azalmasına yardımcı olacaktır. Açık havada yürümek ve buğudan da fayda görebilirsiniz.

Ne zaman doktorunuza başvurmalısınız?
Baş ağrınız devam ederse veya daha da artarsa, görme bulanıklığınız olursa, ani kilo artışınız olursa, karnınızın sağ üst kısmında ağrı olursa veya ellerinizde ve yüzünüzde şişlik olursa, hemen doktorunuza başvurmanız gerekir.

Yrd. Doç. Dr. Rukset Attar
Yeditepe Üniversitesi Hastanesi
Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı

Merhaba kızlar bugün açıköğretim sınavım var öğleden sonra ve akşamada abimleri iftara davet ettim bugün sınav olduğunu unutmuşum mafoldumben

Neyse herşeyi hazırladım sayılır ama şimdiden yoruldum da dua edin bana e mi cici annişler...:emir_bebek:

Hoşcakalın...

Allah kolaylık versin canım. Biz de iftara davetliyiz ama öyle yorgunum ve yemek konusunda o kadar mızmızım ki bu yüzden gitmeye eriniyorum.

taburcu teşekkür ederim:ecrin_bebek:şimdilik buz ile soğuk uygulama yapıyorum eve gidince havluyuda denerim.bitek uyuyunca geçio bu uyumaktan yüzüm gözüm şişcek nerdeysemirmirmirmir

merhaba arkadaşlar a.s.
uzun zamandır giremiyorum iş yoğunluğumdan
herkes iyidir, herşey yolundadır inş.
benim bulantılarla başım belada :sinifsinif:
inşaallah çokkk uzun sürmezz akannehir

bazı arkadaşlarımın bebişlerinin cinsiyeti belli olmuş sanırım
hayırlı evlat olurlar inş. opuyorumnanaktan

Kızlar yaa son 3-4 gündür benim de başım çok şiddetli ağrıyor. Kramp gibi gözüme bile vuruyor. Geceleri ağrıdan uyuyamıyorum, gece sık sık uykumdan baş ağrısıyla uyanıyorum. ılaç da içemiyorum. Dr.u aradım hemşire bana dayanamayacak gibiysen nöroloğa git dedi ama gitsem ne olacak? Nörolog röntgen çekmeden bilemez ki. Bize de röntgen yasak.

Kızlar dinlediğim haber keyfimi kaçırdı. Çalışma bakanlığı ile sağlık bakanlığı ayrı ayrı bir yasa teklifi üzerinde çalışıyormuş. Ocak 2010'da meclise sunulacakmış. Özel hastanelerde şu an %30 ödediğimiz para, minimum %70'e çıkacak yönde bir çalışma imiş. Düşünün minumum %70 ödeme ihtimalimiz var üst limit de yok. Bu durumda muayene ücretlerinin, doğum ücretlerinin nasıl bir tavan yapacağını hesap edebiliyor musunuz?

Daha ortada kesin bir şey yok tasarının amacının bu olduğu kesin. Haberi hazırlayanlar net bilgi almak için çalışma bakanlığını aramış onlar sağlık bakanlığına topu atmış, sağlık bakanlığı çalışma bakanlığına... Özel hastaneler birliği ise bu konuda konuşmayı reddetmiş. Hadi hayırlısı yapacak bir şey yok, sabırla tasarının netleşmesini birilerinin konuşup bilgi vermesini bekleyeceğiz :KK43:

taburcu sıkma canını. Her an herşey değişebiliyor maalesef. Bu dediğin olay, hastanelere de oteller gibi yıldız verilecekmiş. Ne kadar çok yıldız o kadar çok hizmet ve o kadar para çıkması demek oluyor. Hayırlısı olsun.

Merhaba bu siteyi tesadüfen buldum ve aranıza yeni katıldım.
30 yaşındayım. İzmir'de yaşayan bir güzellik uzmanıyım.
Eylül 2007 doğumlu güzeller güzeli bir kız annesiyim. Kızımın 2. doğum gününe 13 gün var. ben onun kutlama hazırlıkları ile ilgileniyorum.
Ve şuanda 14+0'da bir anne adayıyım. önceki hamileliğimde ikili test sonucum 1/85 çıkmış ardından amniyonsentez yapılmıştı. Çok şükür ki kızım çok sağlıklı.
Bu seferde risk 1/340 çıktı. yine amniyosentez yapılacak inşallah yine güzel sonuçlar ve sağlıklı bir bebişe kavuşuruz.
Herkese sağlıklı bir hamilelik ve doğum diliyorum.

Eylül 2007 doğumlu güzeller güzeli bir kız annesiyim. Kızımın 2. doğum gününe 13 gün var. ben onun kutlama hazırlıkları ile ilgileniyorum.
Ve şuanda 14+0'da bir anne adayıyım. önceki hamileliğimde ikili test sonucum 1/85 çıkmış ardından amniyonsentez yapılmıştı. Çok şükür ki kızım çok sağlıklı.
Bu seferde risk 1/340 çıktı. yine amniyosentez yapılacak inşallah yine güzel sonuçlar ve sağlıklı bir bebişe kavuşuruz.

hosgeldin :) kizinin dogumgunu simdiden kutlu olsun:1hug:
ben de amniyosentezi bekliyorum, seninki ne zaman kismetse? benim 11eylulde, 16. haftama girmis olacagim.
ben diger ense testi, ikili test vs hicbirini yaptırmadim, yasim 35, direk bun giricem ve hersey cikacak. oldukca heyecanliyim. tekrar hosgeldin a.s.

hosgeldin :) kizinin dogumgunu simdiden kutlu olsun:1hug:
ben de amniyosentezi bekliyorum, seninki ne zaman kismetse? benim 11eylulde, 16. haftama girmis olacagim.
ben diger ense testi, ikili test vs hicbirini yaptırmadim, yasim 35, direk buna giricem ve hersey cikacak. oldukca heyecanliyim. tekrar hosgeldin a.s.

çok teşekkürler.

benim amniyom bayram ertesi yapılacak. 16+ olduktan sonra yapılcak.
bu arada önceki amniyo tecrübemi okumak istersen aşağıdaki linkte.
mmkilicaslan.sitemynet.com

Son düzenleme:
hokrak aramısa hoşgeldin:KK70:

taburcu bu yeni bişi deil.ztn atılan adımlar buna işaret ediyordu.
ama ben buna çokta üzülmüyorum.özel hastaneler eski ssk hastanelerine döndü nerdeyse.özele bile gitseniz rahat değilsiniz.(1.sınıf hastaneelr hariç ki zatn onlardada ssk geçmio)bi ton sıra var.ilgi alaka devlette hastanelerinden beter oluo bazen.
hizmet deseniz sıfır zaten çoğu hastane ssk indirimlerinden sonra temizliğe bile dikkat etmez oldu(sağlık personeli olarak bizzat bu rezilliğe tanık olduğum anlar oldu)
belki bu uygulama sayesinde hastane sahipleri insan sağlığı üzerinden sürümden para kazanma gibi saçma bi fikirden kurtulmuş olurlar

slmm HOKRAK hoşgeldin ...

kızına mutlu sağlıklı ömürler , yoldaki bebiş içinde hayırlısı umarım herşey yolundadır..

Sınavdan döndüm annişler çok şükür iyi geçti dualarınız iyi geldi yarında var sınavım yarın da dua bekliyorum sizden :)

Bu arada benimde başım çok ağrıyor ama normalmiş özellikle adet günlerimiz yaklaştığında daha çok ağrırmış diyor tecrübeliler...

Ben şimdi mutfağa gidiyorum akşam için hazırlığa...

Tekrar hoşcakalın canlar...

selam kızlar... ben 2009 mart annesiyim... inşallah sağlıcakla kucaklarınıza alırsınız bebişlerinizi... hepinize sağlıklı ve sorunsuz bir hamilelik diliyorum...

Kızlar dinlediğim haber keyfimi kaçırdı. Çalışma bakanlığı ile sağlık bakanlığı ayrı ayrı bir yasa teklifi üzerinde çalışıyormuş. Ocak 2010'da meclise sunulacakmış. Özel hastanelerde şu an %30 ödediğimiz para, minimum %70'e çıkacak yönde bir çalışma imiş. Düşünün minumum %70 ödeme ihtimalimiz var üst limit de yok. Bu durumda muayene ücretlerinin, doğum ücretlerinin nasıl bir tavan yapacağını hesap edebiliyor musunuz?

Daha ortada kesin bir şey yok tasarının amacının bu olduğu kesin. Haberi hazırlayanlar net bilgi almak için çalışma bakanlığını aramış onlar sağlık bakanlığına topu atmış, sağlık bakanlığı çalışma bakanlığına... Özel hastaneler birliği ise bu konuda konuşmayı reddetmiş. Hadi hayırlısı yapacak bir şey yok, sabırla tasarının netleşmesini birilerinin konuşup bilgi vermesini bekleyeceğiz :KK43:

milletin memnun olduğu bir uygulama varsa hemen kaldırsınlar zaten. zaten benim dikkat ettiğim adarıyla bir çok özel hastanenin kadın doğumla anlaşması yok. eğer tutulan bir doktoru varsa eğer anlaşma hemen iptal oluyor. benim bildiğim iki özel hastanede öyle. zaten şimdi gittiğim hastenede de sigortan olsun olmasın doğum için vereceğin para aynı. anlaşma falan diye bizi uyutuyorlar bence. :eek:klava:

kızlar selam, mide spazmı yaşaıyor musunuz? afedersiniz kabızlık problemim çok kötü. karnım öyle bir karıncalanıyorki. korkuyorum aslında bebeğe zarar verir diye. pazartesi dr. a gidip rahatlayacağım. sürekli bebek iyi mi diye düşünmekten kendimi alamıyorum. depresyona mı girdim ne?

selam kızlar... ben 2009 mart annesiyim... inşallah sağlıcakla kucaklarınıza alırsınız bebişlerinizi... hepinize sağlıklı ve sorunsuz bir hamilelik diliyorum...

hoşgeldin canım. senin bebeiş kızmış. kız bebeğe kutlama yapacaktık ki sen geldin kaydirigubbakcemile3 Allah sağlıkla kavuştursun.. :ecrin_bebek::emir_bebek::CüvCüv:

30 yaşındayım. ızmir'de yaşayan bir güzellik uzmanıyım.

canım hoşgeldin..bebişin hayırlı olsun...

inşallah olmz öyle bişey...öfff ne çok oynuyorlar şu sağlık sistemiyle....

Sınavdan döndüm annişler çok şükür iyi geçti dualarınız iyi geldi yarında var sınavım yarın da dua bekliyorum sizden :)

Bu arada benimde başım çok ağrıyor ama normalmiş özellikle adet günlerimiz yaklaştığında daha çok ağrırmış diyor tecrübeliler...

Ben şimdi mutfağa gidiyorum akşam için hazırlığa...

Tekrar hoşcakalın canlar...

canım hadi gözün aydın....

canım sağol.....

kızlar nasılsınız bir sorun yok inşallah,bugün ben evde yoktum...gezmedeydiğm....o nedenle biraz muhabbeti kaçırdım...
kızlar minik oğluşuma cicişler aldım gülenciğimin konusuna ekledim....isterseniz bakabilirsiniz...
http://www.kadinlarkulubu.com/mart-anneleri/308854-2010-mart-bebeklerinin-cicisleri-4.html

Son düzenleme:

inşallah bu bebisindede guzel sonuclar alırsın
saglıcakla gelsin bebislerimiz insallah
kızının dogum gununu simdiden kutlarım:)

amin canım
inşallah bizde kucagımıza aldıgımız günleri goruruzz
cok cabuk geciyor diyolar hamilelik icin.. inşallah rahat geciririzde 3te 1ini atlattık bile cok sukur kaydirigubbakcemile2

X