2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar dinlediğim haber keyfimi kaçırdı. Çalışma bakanlığı ile sağlık bakanlığı ayrı ayrı bir yasa teklifi üzerinde çalışıyormuş. Ocak 2010'da meclise sunulacakmış. Özel hastanelerde şu an %30 ödediğimiz para, minimum %70'e çıkacak yönde bir çalışma imiş. Düşünün minumum %70 ödeme ihtimalimiz var üst limit de yok. Bu durumda muayene ücretlerinin, doğum ücretlerinin nasıl bir tavan yapacağını hesap edebiliyor musunuz?

Daha ortada kesin bir şey yok tasarının amacının bu olduğu kesin. Haberi hazırlayanlar net bilgi almak için çalışma bakanlığını aramış onlar sağlık bakanlığına topu atmış, sağlık bakanlığı çalışma bakanlığına... Özel hastaneler birliği ise bu konuda konuşmayı reddetmiş. Hadi hayırlısı yapacak bir şey yok, sabırla tasarının netleşmesini birilerinin konuşup bilgi vermesini bekleyeceğiz :KK43:

umarım öyle bişey olmaz.devlet hastanelerinde doktor kalmadı çoğu özel hastanelerde muaynehanelerde bir bir kapanıyo sonuz hayırlı olsun.haber için tşklr taburcu zaten testmiş, muayneymiş, kontrolmüş derken baya para alıyorlar birde 70 lere çıkarsa allah sonumuzu hayır etsin:KK43:nerden baksan bi sezaryan doğum 2000 binden aşagı değil birde iki katına çıkarsa çok kötü olur..

Merhaba bu siteyi tesadüfen buldum ve aranıza yeni katıldım.
30 yaşındayım. İzmir'de yaşayan bir güzellik uzmanıyım.
Eylül 2007 doğumlu güzeller güzeli bir kız annesiyim. Kızımın 2. doğum gününe 13 gün var. ben onun kutlama hazırlıkları ile ilgileniyorum.
Ve şuanda 14+0'da bir anne adayıyım. önceki hamileliğimde ikili test sonucum 1/85 çıkmış ardından amniyonsentez yapılmıştı. Çok şükür ki kızım çok sağlıklı.
Bu seferde risk 1/340 çıktı. yine amniyosentez yapılacak inşallah yine güzel sonuçlar ve sağlıklı bir bebişe kavuşuruz.
Herkese sağlıklı bir hamilelik ve doğum diliyorum.

hoş geldin inşallah yine çok sağlıklı bir bebeğin olur allah hepimizin yavrularını sağlıklı bi şekilde kucaklarımıza almamızı nasip etsin..

merhaba arkadaşlar bende 2009 mart annesiyim.Ben 36 yaşındayım riskli gurptayım Çarşamba ikili teste gidicem umarım herşey yolundadır.Allah herkeze sağlıklı bebekler nasip etsin.

selam kıslaaarr, ben geldiiimmm..
nasılsınız canım arkadaşlarım,inşallah herkes iyidir.geçmişi okuyamadım ama ara ara göz attım.aramıza yeni gelen arkadaşlarımız var.hepiniz hoş geldiniz,RABBıM hayırlısıyla bebişlerimizi kucaklarımıza almayı,nasip etsin inşallaaahhh..
beni merak eden canım bacım,hemşom zelişim, çookk teşekkür ederim.unutulmadığımı görmek çok güzel bir duygu..ben hiçbirinizi unutmadım daima kalbimde ve dualarımdasınız..
zelişim canım,üzülme bi tanem inanıyorumki ikili testin güzel çılacak,RABBıM in izniyle dualarım seninle canım..12 yıl önce kızıma hamişken,dr ikili testimin güzel çıkmadığını,3lü test yaptırmamı ve büyük ihtimal bebişimin sakat olabileceğini söylemişti.ben ister sağlıklı,ister sakat olsun,3lü testi yaptırmayacağım ve bebişimi doğuracağım dedim ve aynen uyguladım.RABBıME BıNLERCE ŞÜKÜRLER OLSUN,kızım sapasağlam ve okuldan hep takdir getiriyor.hemşom inşş anlatabilmişimdir..
uzuuuunn bir aradan sonra ancak, net başına oturabildim.mide bulantılarım ve çıkartmalarım geçmedi,artık midem acıyor..sürekli yatıyor kalkamıyorum.iki gündür serum taktırıyorum, şimdi çok şükür biraz iyiyim.hayırlısıyla bir haftayıda bi atlatsam, tamam bulantılarım geçecek inşallaaahh..
kıslar bu arada sormayın başıma geleni..sağ elimi bıçakla kestim,pıhtılaşmadan dolayı iğne kullandığım için,kanı durduramadık apar topar hastaneye gittik.dr 4 dikiş attı,çok derin kesilmiş,1 hafta sonra dikişlerim alındı ve tutmamış.tam 1 aydır elim sargıda ve kıpırdatamadım,3gün önce sargılar alındı,elim hafif kireçlenmeye başlamış.neyse şimdi iyiyim ya RABBıME ŞÜKÜRLER OLSUN..
canlarım bu arada,ikili testim için kan verdim.sonucunu salı günü alacağım,dr boynunu ölçtü 1,9 ,boyu 7cm,ağırlığı 65 gr, herşey normal dedi..testimde inşallah güzel çıkar..
kıslar dr cinsiyeti belli olurmu dedim önce hayır,daha erken dedi,ama bakarken %90 erkek dedi.. oğlum kardeşinin erkek olacağını duyunca resmen uçtu..nilüfercim eklersin bitanem..
canım arkadaşlarım benden şimdilik bu kadar,bulantılarım tamamıyle geçsin sizleri hiç ihmal etmeyeceğim..hepinizi çoookk öpüyorumm..

Herkese Merhaba,

Yeni gelen arkadaş; aramıza hoşgeldin...

Taburcu'nun anlattığı yasa teklifi yeni bir olay değil... Uzun süreden beri gündemdeydi... Ve bahsedilen kısım yasanın minik bir parçası... Yasanın temeli batmış olan sosyal güvenliği kurtarmak! Bu amaçla özel sağlık sigortaları ve sandıkların hepsi ssk ve emekli sandığı ve bağkur sgk altında birleşecekler... Daha sonra da özel hastane katılım payları %30 dan %70 e çıkarılacak... Buna dahil olmayacak tek sandık İşbankası çalışanları ve emeklileri munzaf sandığı, dahil olmama nedeni ise Atatürk'ün vasiyetinde geçmesi... Ama o bile şu anda mahkemede...

Bu yıl mart ayında çalıştığım kurumun sandığına delege olarak katıldım bana bunlar orada anlatıldı... Benim gibi özel sandığa bağlı çalışanların ise durumu en kötü... Çünkü bu kurumda çalışmaya başladığımdan beri ssk haricinde sandık için her ay 500 TL civarında ödeme yapıyorum. Ve hamilelikten önce grip bile olmazdım. Kısaca ben ve benzerim bir sürü kişi yemedik sandığa kesildi paralarımız, şu anda da o sandıkları devlet güzelce sgk ya alıverecek... Esas sinir olduğum kısım ise gerçekten ihtiyacı olan vardır mutlaka ama ihtiyacı olmadığı halde o kadar çok yeşil kartlı olan var ki... İnsanlar bunu devleti yolmanın bir yolu olarak görüyorlar, çalışıp kendileri bir güvence haketmektense, yeşil kartla esnaflık yapmayı tercih ediyorlar...

Mutlaka ihtiyacı olan da vardır ama yeşil kart gibi şeyler o kadar çok seçim yatırımı gibi işlere alet ediliyorlar ki, resmen biz ve eşlerimiz gibi 3 5 çalışan bazı uyanık insanlar tarafından istismar ediliyoruz...

O kadar ilginç şeyler oluyor ki, yeşil kartlılar ilaca para vermedikleri için bir sahte ilaç faturasının altından 3 5 kuruşa eczaneye satılmış yeşil kartlar çıkıyor...

Sonuçta bu devlet mutlaka fakire, ihtiyacı olana bakmalı ama bence politik malzeme olarak bunu kullanıp; çalışanlarını da istismar etmemeli... Gelir vergisinin maaşın %45 ini bulduğu bu ülkede bir çalışan olarak (ki haftada 50 saat civarında çalışıyorum), kendimi enayi gibi hissediyorum!:kızgın:yasakkelime

Mehtap gülü geçmiş olsun, müsait oldukça bekleriz...a.s.

Duru güzel haberlerini bekliyoruz...:Saruboceq:

Hoşgeldin Hokrak, blogundaki yazıları gözyaşlarıyla okudum... Gerçekten zor günler geçirmişsin... Aramıza hoşgeldina.s.

gzdatk, mide spazmı da kabızlık da var bende... Başka şeyler de var ama onları şimdilik boşverelim... Kuru kayısı yemelisin her sabah 1-2 adet, üzerine de ılık su iç... Hem potasyum kaynağı, bebek için çok faydalı hem de doğal kabızlık engelleyici... Mide spazmına ben de çare ağrıyorum... Geçmiş olsunyerimseniben

Hijyenim sınavının iyi geçmesine sevindim... Biran önce diplomanı al da kutlayalım hadi bebişlerlesositosositosositosositosositososito

Ufff, geç olmuş, bu sgk tek sosyal güvence olayı sinirlerimi öyle rezil etti ki... Her duyduğumda ya da aklıma geldiğinde aynı hale dönüyorum... Ülkeyi yiye yiye bitiremedi bu politikacılar, hepsi aynı; eskisi de yenisi de görüşü x olan da y olan da.... Tüyü bitmemiş yetimin hakkını bile çıkarları uğruna verdiler... Bızim ki dert mi ki onlara...:eek:klava::eek:klava::eek:klava:

selam kızlar ben geldim mide bulantıları başladı 8 haftalık oludum ama şimdiden sürekli uyuyayım diyorum halsizlik var hiç yerimden kalkmak istemiyorum 16sında dr a gidecem artık bakalım nasıl olcak eskileri fazla okuyamadım umarım herkes ii dir fazla nete giremiyom sağlıklı bi hamilelik geçirelim ve sağlıklı bebeklerimiz olsun inşallah

Kizlar dün basıma neler geldi anlatamam hamilelerden haberler soru ve sorunlar kısmında konu actım ne olur dualarınız eksiltmeyin

Kizlar dün basıma neler geldi anlatamam hamilelerden haberler soru ve sorunlar kısmında konu actım ne olur dualarınız eksiltmeyin

ah canım benim yaa... sık a canını acil doktorundan ne beklersin? siz acile gidince mutlaka acil bi durum aramak istemiş o. gerizekalı boşver sen takma kafana. bak benim bir arkadaşım askeri hastaneye gitmiş kontrole. bebeğin kalp atışı yok demişler. kadıncağız yığılmış masaya meğerse hoparlörü açmayı unutmuş salaklar. sen en iyisi kendi doktorundan başkasına gitme. sanki bebek 40 hafalık da suyu sınırda. utanmasa erken doğuma alacak tövbe tövbe :eek:klava: boşu boşuna canını sıkıp da bebeişi de kendini de germe :1hug:

hokrak
hoşgeldin. Allah hayırlı sonuçlar versin, inşallah bebeğin çok iyidir ve sağlıkla kucağına alırsın. Kızın Başak burcu sanırım :) Titiz düzenli, becerikli bir kızın var yani :) Allah ona nice güzel yaşlar nasip etsin.

DenizveYildiz
benden bir gün önce doktor muayenen amniyosentez sonuçlarını ne kadar sürede veriyorlar. ınşallah sen de çok güzel sonuçlar alırsın.

pinar54
ben bu yeni düzenlemenin senin düşündüğün anlamda bir yararı olacağını zannetmiyorum. Çünkü verilecek yıldızlar bile hastanenin verdiği otelcilik hizmetinin değerlendirilmesi bakımındamış.

Benim isteğim basit doktor ve hastane seçebilmek istiyorum. Doktorumdan iyi hizmet almak istiyorum. Ödeyemeyeceğim bir bedel söz konusu olduğunda zaten doktor ve hastane seçme şansım elimden alınmış oluyor. Benim sağlık konusundaki hakkım param kadar... Az maaş alıyorsam, geçim sıkıntısındaysam istediğim özel hastaneyi tercih etme şansım yok demek olacak.

hijyenim
Gözün aydın inşallah bugün ki sınavında iyi geçer.

rebeca
Sağol canım. ıyi dileklerin için çok teşekkürler. Allah kızını sağlıkla büyütmeyi nasip etsin. ınşallah bizde senin gibi bebeğimizi kucağımıza alabiliriz.

cerenora
Sen ıstanbul'un neresindesin? Herkesin ayrı bir sıkıntısı var bu konuda.

gzdatk
Valla canım ne sen sor ne ben söyleyeyim. Benim midemin iyi olduğu an yok. Kabızlık için 1 tatlı kaşığı zeytin yağı, kayısı, erik vs bunları tüketiyorum. Çok şükür sıkıntım yok.
Bebekle ilgili içini ferah tut. Senin yaşadığın sıkıntıları o hissetmiyordur şu anda.

selkie
Canım kıyafetlerin hepsi çok güzel. Tabii sen tecrübeli annesin, hemen zıbına baktım ve iki ayağıda çıtçıtlı :) Kızlar bazı zıbınların sadece bir bacağıda çıt çıt oluyor onlara oranla bu iki bacağı çıtçıtlılar daha pratik. Canım Allah keyifle giydirmeyi nasip etsin, inşallah bebeğini bu kıyafetlerin içinde görürsün :)

9ul54h
Benim felsefem gün ola harman ola idi. Ama haber fena bozuldum. Neyse Allah bir evlenenlere bir de bebeği olacaklara olmadık kapılar açarmış. Allah'tan iyi bilecek değilim ya bizim bebeklerimiz doğana kadar daha neler neler olur.

duru2008
Canım 2009 değilde 2010'da anne olacaksın değil mi?
Allah hayırlar nasip etsin inşallah çok güzel haberler alırsın.

mehtap gülü
Çok geçmiş olsun. Demek bir oğlumuz daha oluyor :) Maşallah çok sevindim. Allah kucağına almayı nasip etsin. Git gide daha büyük heyecan oluyor ilk kız bebeği beklemek :)

Sinpac
Sanırım aldığı maaşın tamamını gösterip, tüm vergilerini eksiksiz ödeyen biz azınlıktakiler, hepimiz kendimizi enayi gibi hissediyoruz. Çünkü vergisini gerçekten veren sayısı o kadar az ki bunlar vergisini ödemeyenleirn tüm yükünü yükleniyor. Sene sonunda kesile kesile kuş kadar kalmış maaşla yine hesap derdinde olan biz oluyoruz.

sheylaa
denizliden kimse var mı bilemiyorum :) Bilen varsa öne çıksın.

haceroguz
selam Hacercim. ınşallah sıkıntıların çabuk geçer.

gulencim
Ah gülencim, keşke sabretseydin. Moralini bozmak dışında bir şey yapmamışsın. Doktor problem aramış. Senin doktorun değil. Hamileliğinin gelişimi hakkına bir şey bilmiyor. Çıkmış acile gitmişsin, yazmışsın zaten sezeryane girecekmiş. O telaşla seni dinlediğinden bile emin değilim sağlıklı bir gebelik diye değil direkt tersliğe odaklanmış. ıçini ferah tut. Panik yapma.

Merhaba kızlar sabahki sınavım çok kötü geçti
ınşallah öğleden sonraki iyi geçer çok üzüldüm o kadar da çalışmıştım hamile hamile
mafoldumben

merhaba kızlar iyi pazarlar opuyorumnanaktan... boşverin kötü geçen sınav olsun..... canım kıymalı dometesli makarna istiyor cokacimcoook yesem mi acaba CADIARZU

X