• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

**2010 Kasim Hamişleri Bebişlerini Buyuturken**

biz de de aynıydı. annem bebek biberona alışırsa memeyi almaz diyip duruyordu. ama çektiğim acıyı bi ben bilirim. canım kojam emzirirken gözyaşlarımı silerdi. sonra bi gün silikon uc denedik. bi başka gün sağdık. yani memeyi çocuktan uzak tutup iileşmesini denedik. olmadı.
o ara bende bunalmıştım. sütümü sağıp veriyordum.kojam biberonla veriyordu. ben duygusala bağlayıp hüngür hüngür ağlıyordum. bi kere sağıp dolaba koyduğum sütü ısıtıp vercektik bebeme. kojam bu süt soğuk dedi. bende baardım cok biliyorsam kalk kendin ısıt. sonra bi daha ağla ağla ağla.
annem yine mi sağdın demesin diye, gece o uyurken sağıp dolaba koyuyordum. ağrıdı aktı diyordum.
ama kaç kaç nereye kadar???

çocuk doktorumuz bebeniz bi hafta geriden geliyor dedi. cok üzüldük. yaraları söyleyince kadın doğuma yönlendirdi. kadın doğum yara olunca genel cerraha yönlendirdi. bepanten plus kullandım hafiflediler.

benim keşiflerim: bebek emmeden önce ılık su ile yıkamak ii geliyor hem süt akısı kolaylaşıyor hem meme ıslak olunca canın yanma süresi kısalıyor.
emmeden önce gögse sütümüde sürüp ıslatıyorum.

birde kuru tutmak bana ii gelmiyor.kremleyip ped koymak nemli olmasını sağlıyor. nemli olunca tükürükle ıslanması daha kolay.

ayrıca bazı bebeklerin tükürükleri kuvvetli olduğu için yara yaparmış. emdikten sonrada yıkıyorum...

meme yıkamaktan usandım ama ilk hafta cektiğim acıyı hatırlayıp bunada sukur diyorum...

aynı şeyler inan. yıkama işlemini hiç bırakmıyorum. gece o uykusuzlukla hem öncesinde hem sonrasında yıkıyorum. az önce gene ağlaya ağlaya emzirdim. ona haksızlık ettiğimi düşünüyorum. ağladığımı hissediyor gibi geliyor. annem dışarıdaydı fırsat bu fırsat dedim sağdım verdim. o da genzine sıçradı. gene kızdımm kendime bir yaptığım emzirmek onunda hakkından gelemiyorsun die. doğurmakdan zormuş. sezeryanın gram sıkıntısını yaşamadım sanırrsam bu yüzden bu ağrıları çekiyorum. Allah böyle affedecek herhalde günahlarımı deyip avutuyorum kendimi.

önceden bu saaterde burada birileri muhakkak olurdu şimdi kimsecikler yok nerelerdesiniz.... Beni iyice heyecan ve korku sardı cuma günü sabah 7 de hastaneye yatıcam ama sanki yapamıycak gibi hissediyorum kendimi...Neolur dualarınızı eksik etmeyin..Allahım hayırlısıyla kucağıma almayı nasip et Aminnn..

bebişler yokken herkes net başındaydı şimdi herkes bebişlerinin başında. Bende sezeryana gırmeden önce çok korkmuştum. ama inan korkulcak bişi yok belden aşağımı uyuşturdular hiç bişi hissetmedim. bebeğinin ilk sesini ağladığını duymak çok özel bi an bence.. Hayırlısı ile kucağına alıcaksın inşallah canım:emir_bebek:

az önce göğüs yaralarımla ilgili amcamın gelini cildiye uzmanı olan akrabamızı aradım. kelin ilacı olsa başına sürermiş doğum yapalı4-5 ay oldu halen göğüs kalkanı ile emziriyorum dio. kendime de çare bulamadım dio. bir sürü ilaç krem denemiş bana mısın dememiş? korkuyorum bütün emzirme dönemim böyle geçecek die. bepanthene başladım. başka hiç krem karıştırmadan bir müddet de bunu kullanmayı düşünüyorum. en azından krem yarı olana kadar bakarım hiç değişme yoksa onu da bırakırım.:5:

Sütünü sağan anneler bir sorum olacak???

ne kadar sürede kaç ml sağabiliyorsunuz... ben sağma taraftarı değilim ama sanki sütüm yetmiyormuş hissine kapıldım, eşim medela elektrikli pompa almış, sağıyorum 2 saatte 100 ml kadar çıkıyor...bunu bebeme verince 3 saat uyuyor, ama emerken 2 saate yakın emmek istiyor, bu süre bana uzun geliyor, acaba bebeğim doymuyor mu diye düşünüyorum :((( doktor 20 dk birini 20 dk birini versen yeter demişti...

Göğsü yara olan anneler önceden lansinohu kullanmaya başlamamış mıydınız???

Lansinoh
Garmastan

iyi diyorlar... ben önceden sürmeye başladığım için çok şükür yara olmadı, sadece bir kaç gün yanma ve sızlama yaptı, bebem emdikçe geçti çok şükür, yine emmesini istiyorum ama 2 saate yakın memede kalmak istiyor, sütüm yetersiz mi diye düşünüyorum :(((

kızlar bugun kendıme geldım ancak duzelemedım henuz ama sızlerıde merak ettım..Sezeryanla ılgılı bı sorun degıl ama gec uyustugum ıcın amelıyathanede faza kaldımve butun vucudum soguktan uyusmus butun kemıklerım agrıyo ozellıkle kaburgalarım..yatıp,kalkamıyor​um o yusden bebegımle cok zor ılgılendım..bırde goguslerım doldu tas gıbı Sevket emıo sagıyorum ona ragmen taşşş cok canım yanıyo :((
Şevket 8.8.11 tarıhınde 13.15 te oglen ezanlarıyla geldı..cok sukur bı sorunumuz yok onunla ılgılı annesı curuk cıktı :)su an mısıl mısıl uyuyor..2 saatte bır uyandırıp emzırıyorum hem sutum bosalsın hem sarııgı engellıyeım dıye..3400 gr boyuda 51 cm geldı ..fırsta budukca gırerım tekrar.hepınızı coook ozledım

kızlar bugun kendıme geldım ancak duzelemedım henuz ama sızlerıde merak ettım..Sezeryanla ılgılı bı sorun degıl ama gec uyustugum ıcın amelıyathanede faza kaldımve butun vucudum soguktan uyusmus butun kemıklerım agrıyo ozellıkle kaburgalarım..yatıp,kalkamıyor​um o yusden bebegımle cok zor ılgılendım..bırde goguslerım doldu tas gıbı Sevket emıo sagıyorum ona ragmen taşşş cok canım yanıyo :((
Şevket 8.8.11 tarıhınde 13.15 te oglen ezanlarıyla geldı..cok sukur bı sorunumuz yok onunla ılgılı annesı curuk cıktı :)su an mısıl mısıl uyuyor..2 saatte bır uyandırıp emzırıyorum hem sutum bosalsın hem sarııgı engellıyeım dıye..3400 gr boyuda 51 cm geldı ..fırsta budukca gırerım tekrar.hepınızı coook ozledım

Canım Allah analı babalı büyütsün... geçmiş olsun dikkat et kendine...

Gemcim canim hayirli olsun gecmis olsun
bende firsat bulup dogum hikayemi yazamiyorum normal yapmama ragmen sutum gelmedi cok az geliyo mama verioz sarilikta olduk azicik

bende firsat bulup dogum hikayemi yazamiyorum normal yapmama ragmen sutum gelmedi cok az geliyo mama verioz sarilikta olduk azicik

benim çay tarifini yaptın mı onu dene..beyaz üzüm,dut, un yada tahin helvası bunlar bende çok süt yapıyor, dene mutlaka

ne kadar sürede kaç ml sağabiliyorsunuz... ben sağma taraftarı değilim ama sanki sütüm yetmiyormuş hissine kapıldım, eşim medela elektrikli pompa almış, sağıyorum 2 saatte 100 ml kadar çıkıyor...bunu bebeme verince 3 saat uyuyor, ama emerken 2 saate yakın emmek istiyor, bu süre bana uzun geliyor, acaba bebeğim doymuyor mu diye düşünüyorum :((( doktor 20 dk birini 20 dk birini versen yeter demişti...
ben bugün tek göğsü verip tek göğsü sağdım. verdiğim göğüs çok bşalmıştı o zaman bebek 1 saat kaldı memede ama gene de doymadı. sütün az az geldiği için uzun süre kalıyor morgüller bence. çünkü 2 saatte 100 ml sağıyormuşsun hem de elektrikli pompa ile ben manuel sağdığım halde 20 dk da sağıyorum 100 ml sütü. sütü artırmaya yönel bence sen.
Göğsü yara olan anneler önceden lansinohu kullanmaya başlamamış mıydınız???

Lansinoh
Garmastan

iyi diyorlar... ben önceden sürmeye başladığım için çok şükür yara olmadı, sadece bir kaç gün yanma ve sızlama yaptı, bebem emdikçe geçti çok şükür, yine emmesini istiyorum ama 2 saate yakın memede kalmak istiyor, sütüm yetersiz mi diye düşünüyorum :(((

lansinohu doğumdan sonra yaradan sonra sürmeye başladım ve tüp bitti hiç faydasını görmedim. garmastan da lansinoh tarzı bir krem die yönelmedim. oda lanolinli die biliyorum. bepantene başladım bugün inş. iyi gelsin.dua edin de.

ancak bugün girebildim nete,ayın 5.de normal doğum yaptım sütüm hiç gelmedi mecburen mama verdik takiben sarılık oldu bira da huysuz cimcimem, bu arada meleğim 3.200 gr 51 cm doğdu.Geçmişi okumaya vaktim yok o yüzden doğum yapan herkese hayırlı olsun diyorum,fırsat buldukça gelecem inş.

canıııııııııııııım:) allah analı babalı büyütsün işlhh gözünüz aydın :))))
nevinciimsendemi doğurdun:) hey maşallah bebeişlerinize allah analı bablı büyütsün işlhhh

Kızlar biz 10 günlük olduk bile :)) Bişi sorucam; kızımın alnından saçlarına doğru beyaz kabarcıklar
(içi su dolu gibi sanki) küçük küçük...oldu .. yaşayan var mı? kendi kendine çıkıyo ..geçiyo.. anlamadım ne olduğunu..

az önce göğüs yaralarımla ilgili amcamın gelini cildiye uzmanı olan akrabamızı aradım. kelin ilacı olsa başına sürermiş doğum yapalı4-5 ay oldu halen göğüs kalkanı ile emziriyorum dio. kendime de çare bulamadım dio. bir sürü ilaç krem denemiş bana mısın dememiş? korkuyorum bütün emzirme dönemim böyle geçecek die. bepanthene başladım. başka hiç krem karıştırmadan bir müddet de bunu kullanmayı düşünüyorum. en azından krem yarı olana kadar bakarım hiç değişme yoksa onu da bırakırım.:5:

ben bi tüpü bitirmek üzereyim.
geceleri yıkaması zor oluyor die gece sürmeyi bıraktım. gündüz sürüyorum.
bağırmadan oflamadan emzirebiliyorum artık...
umarım sende de işe yarar...

canım ben gögüs yaraları yüzünden gecen haftaya kadar sağıyordum.
oğlum 3 saatte bir uyanıyordu. ama süt yediklerime içtiklerime göre farklılık gösteriyordu.
en az 80 çıkıyordu. en fazla 120 çıkmıştı.
ama hepsini bir seferde içemiyordu oğlum.biberondan-memeye göre- cok aktığı için her yudumu yutması gerektiği için çabuk yoruluyordu. 20-30 ml. içip dinleniyordu.

bu arada bende manuel ile 10-15 dk da sağıyordum...

şuan emiyor. bazen 5 dk bazen 30 dk bi memede oyalanıyor.
5 dk emince az uyuyor. 30 dk emince cok uyuyor.

Son düzenleme:
Kızlar biz 10 günlük olduk bile :)) Bişi sorucam; kızımın alnından saçlarına doğru beyaz kabarcıklar
(içi su dolu gibi sanki) küçük küçük...oldu .. yaşayan var mı? kendi kendine çıkıyo ..geçiyo.. anlamadım ne olduğunu..
gebelikteki mikrobu vücudundan atıyormuş. bizde kocaman kocaman çıkıyor sonrasönüyor. hele de kafasında o kadar çok çıkıyor ki. doktor çok çıkması ii dedi. biz de inandık :)
ben bi tüpü bitirmek üzereyim.
geceleri yıkaması zor oluyor die gece sürmeyi bıraktım. gündüz sürüyorum.
bağırmadan oflamadan emzirebiliyorum artık...
umarım sende de işe yarar...
inş. bende de işe yarar. göğsümün biri iyileşiyor gibi ama diğeri fena. onu dün akşamdan bu saate hiç vermedim. hep sağıyorum iyileşsin die. annemle döğüs kavga napayım yoksa daha kötü olacak. en azından iyileştirmeye yakın olana kadar böyle yapsam yeter.
canım ben gögüs yaraları yüzünden gecen haftaya kadar sağıyordum.
oğlum 3 saatte bir uyanıyordu. ama süt yediklerime içtiklerime göre farklılık gösteriyordu.
en az 80 çıkıyordu. en fazla 120 çıkmıştı.
ama hepsini bir seferde içemiyordu oğlum.biberondan-memeye göre- cok aktığı için her yudumu yutması gerektiği için çabuk yoruluyordu. 20-30 içip dinleniyordu.

şuan emiyor. bazen 5 dk bazen 30 dk bi memede oyalanıyor.
5 dk emince az uyuyor. 30 dk emince cok uyuyor.

bebeklerin her biri nasılda farklı. hepsi kendi düzeninde yaşıyor.:emir_bebek:

Back