biz de de aynıydı. annem bebek biberona alışırsa memeyi almaz diyip duruyordu. ama çektiğim acıyı bi ben bilirim. canım kojam emzirirken gözyaşlarımı silerdi. sonra bi gün silikon uc denedik. bi başka gün sağdık. yani memeyi çocuktan uzak tutup iileşmesini denedik. olmadı.
o ara bende bunalmıştım. sütümü sağıp veriyordum.kojam biberonla veriyordu. ben duygusala bağlayıp hüngür hüngür ağlıyordum. bi kere sağıp dolaba koyduğum sütü ısıtıp vercektik bebeme. kojam bu süt soğuk dedi. bende baardım cok biliyorsam kalk kendin ısıt. sonra bi daha ağla ağla ağla.
annem yine mi sağdın demesin diye, gece o uyurken sağıp dolaba koyuyordum. ağrıdı aktı diyordum.
ama kaç kaç nereye kadar???
çocuk doktorumuz bebeniz bi hafta geriden geliyor dedi. cok üzüldük. yaraları söyleyince kadın doğuma yönlendirdi. kadın doğum yara olunca genel cerraha yönlendirdi. bepanten plus kullandım hafiflediler.
benim keşiflerim: bebek emmeden önce ılık su ile yıkamak ii geliyor hem süt akısı kolaylaşıyor hem meme ıslak olunca canın yanma süresi kısalıyor.
emmeden önce gögse sütümüde sürüp ıslatıyorum.
birde kuru tutmak bana ii gelmiyor.kremleyip ped koymak nemli olmasını sağlıyor. nemli olunca tükürükle ıslanması daha kolay.
ayrıca bazı bebeklerin tükürükleri kuvvetli olduğu için yara yaparmış. emdikten sonrada yıkıyorum...
meme yıkamaktan usandım ama ilk hafta cektiğim acıyı hatırlayıp bunada sukur diyorum...
aynı şeyler inan. yıkama işlemini hiç bırakmıyorum. gece o uykusuzlukla hem öncesinde hem sonrasında yıkıyorum. az önce gene ağlaya ağlaya emzirdim. ona haksızlık ettiğimi düşünüyorum. ağladığımı hissediyor gibi geliyor. annem dışarıdaydı fırsat bu fırsat dedim sağdım verdim. o da genzine sıçradı. gene kızdımm kendime bir yaptığım emzirmek onunda hakkından gelemiyorsun die. doğurmakdan zormuş. sezeryanın gram sıkıntısını yaşamadım sanırrsam bu yüzden bu ağrıları çekiyorum. Allah böyle affedecek herhalde günahlarımı deyip avutuyorum kendimi.