• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

**2010 Kasim Hamişleri Bebişlerini Buyuturken**

bana hedıye geldı canım bunlardan kullanabılcekıyım bılmıyorum..telsız almadım henuz..ben bı ara bı saldırdım alısverıse alcaklarımı aldı hala bı dunya eksık var :111:

dr ne dıcek bakalım ..tabıkı rıske atma yarın bellı olur hersey :49:

Hmm bunlar hemen lazım olmaz diye düşündüğüm için, hem belki doğumdan sonra hediyede gelebilir diye almayı düşünmedim ama kafamı kurcalıyor şimdide:35:

evet bakalım yarın belli olucak kısmetse..Bugün üzerimde acayip bir depresyon hali var..sanki sürekli ağlamaklı gibiyim:59::59: son günler gerçekten geçmek bilmiyoo :59:

DOĞUM SANCILARININ ÖNEMİ
DOĞUM SANCILARININ FAYDALARI (alıntıdır) hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.

Aslında bebeğimize kavuşmamızı ...sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...

bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.

Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.

o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.

ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...

ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...

yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''

işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar.

yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.

doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler....

Hmm bunlar hemen lazım olmaz diye düşündüğüm için, hem belki doğumdan sonra hediyede gelebilir diye almayı düşünmedim ama kafamı kurcalıyor şimdide:35:

evet bakalım yarın belli olucak kısmetse..Bugün üzerimde acayip bir depresyon hali var..sanki sürekli ağlamaklı gibiyim:59::59: son günler gerçekten geçmek bilmiyoo :59:

ben sureklı aglıyorum yedıım kafayı sanırım :119:

Gönülcüm facedeki fotoları gördüm de ne tatlı çocukun yaa :56::56::nazar::nazar:
41 kere maşallah :nazar::nazar:
sağol canım öyle tatlı azcıkdaha büyüsün yiyeyceğim onu
epıduralde , spınalde belden uyusturma canım..epıdural agrı oldukca tekrar verılebılıyor bı zımbırtı takıyolar..ıslem sonrasıda kalıo agrı geldıkce ordan agrı kesıcı verılıyor
spınal bırkez verılıyor ..neden onu tercııh ettınız onu merak ettım ben :26:
yok canım ya biir kere belden uyuşturdular direk o şekilde oldu zaten ağrı kesici yapıyorlar damar yolundan
bu arada kıslar son 2 günüm kaldı,çarşamba günü allah nasip ederse benim oğluşumda kucağımda olucak inş...
inş. canım

Ben gecenin yarısında kocişle yarısında da salonda yatıyorum :37:
Bir gün ayrı yatacağım hiç aklıma gelmezdi :19::19:

Ya bu arada benim şeyim acıyoo :78::78: Sanki hassaslaşmış gibi :26: Var mı böle bir durumu olan :44::44:
benim de arada oluyo sanki bıçakla kesiliyo gibii
benim derdim de bu...dershane öğretmeniyim, bebeğimin kırkı çıkacak ve işbaşı yapacağım...annem öleli yıllar oluyor, yaşlı ananem var 75 yaşında hadi iyice bebecikken bakıcının yanında bari durur, gözüm arkada kalmaz ama...çok yaşlı, çok alıngan... kayınvalidemiyse burada anlatmak sadece yine ağlatır beni:47:ona kalsa bebeğimi alıp haftada bir gün bana verecek-miş, bebeğim en çok onun hakkıymış,yıllardır yanıyormuş torun aşkıyla,ben onun kadar sevemezmişim bebeğimi:47:boğasım geliyor anlatırken...keşke bir mucize olsa da çalışmak zorunda kalmasam...süt izni kullanmaya kalksam, sözleşmeyi yenilemez adam kalırım dımdızlak ortada ve izmir'de dershane piyasası berbat...üç beş tane güvenilir yer var,işimi kaybedersem yerime biri lap diye bulunur zaten...hoş öyle ya da böyle, çalışmak zorundayım,maddi durum bunu gerektiriyor...
yuh yani ne biçimmiş o da Allah sana yardım etsin bu arada hoşgeldin aramıza..
merhaba teyzeler
emir geldi dünyaya allaha şükür ikimizde çok iyiyiz
ilk başta ameliyat öncesi yazdığım yazıyı beğenen bizim için dua eden iyi dileklerini gönderen herkese çok teşekkür ederiz.
evet saat tam 10:50 de başladı ameliyatım 20 dakika sonra emir feyyaz yine son vuruşunu yaptı annesine kesesi patlar patlarız duruşundan dolayı ilk başta elini çıkardı ve doktorun onu çevirip çıkarma işini çok zorlaştırdı. oda rahim içinden klasik bir kesi yaptı yani rahimi hem dikine hemde enine kesmiş oldu sonra oğlumun çıkan kolunu içeri soktu kafası çıkacak şekilde çevirdi ve çıkardı bu yüzden hem onun çıkması hemde benim çıkmam uzun oldu tam 12:50 de odaya geldim. spinal olduğum için ayılma olmadı ameliyatın her anını yaşadım. çok güzel bir duygu ben meleğime kavuştum tam 2790 doğdu 100 gr kayıplada şimdi evimizdeyiz ve ikimizde çok iyiyiz. biraz dikiş yerlerim acıyo gazınızı çıkarmada problem yaşamazsanız sezeryanında çok zorluğu yok korkmayın. allah sizleride sağ sağlim bebeklerine kavuşmayı nasip etsin.
tekrar tebrikler canım sağlıkla büyüsün..
epıduralde , spınalde belden uyusturma canım..epıdural agrı oldukca tekrar verılebılıyor bı zımbırtı takıyolar..ıslem sonrasıda kalıo agrı geldıkce ordan agrı kesıcı verılıyor

spınal bırkez verılıyor ..neden onu tercııh ettınız onu merak ettım ben :26:
spinal tek doz oluyoo Allah korusun bi aksilik çıksa genel anestezi verilmek zorunda kalınıyo
bızım bebek odası hala kokuyo yaa aa sadece bana kokuyo benden baska kımse almıo kokuyu :111:
sen hassassın ondandır
Kızlar oğlumdan fırsat buldum da bir geleyim dedim....:9:

Geçmişi okuyamadım ama iyi dilekleri olan herkese şimdiden çok teşekkür ederiz. :71:

Doğum hikayem : :69:

Biliyorsunuz 22 Temmuz diye plânlamıştık doğumu... ağda olayımı filan hallettim rahatladım, Perşembe'de temizlikçi gelir.... oh misss olur dedim :9:

21 Temmuz'da sabah 6 civarı tuvalete kalktım, sonra su içeyim yatayım dedim....

Tam yatağa yatacağım anda, altıma çiş yapmış gibi bir şey hissettim :9:

Ama bolcaaaaaa bir sıvı... bitmek bilmedi... o an heycanla eşime kalk hadi ne yatıyosun bebek geliyor demişim ama hiç hatırlamıyorum :9::9::9:

Doğumdan sonra koce diyor ki, sanki napacaksam sabahın 6'sında heralde uyucam :9:

Eşim kalktı ben hemen banyoya girdim, eşim gözleri kocaman napıyosun sen, doğum başlıyor diyosun ne banyosu bu şimdi :52: adam resmen şoka girdi, benden panik....

Hadi hadiiii diyip duruyor... kapıda hastane çantasını almış eline bekliyor, ben diş fırçalama faslındayım :66:

Yolda eşim doktoru aradı, siz hastaneye gidin hemen geliyorum dedi...

Hastane kapısına vardığımızda, doktor ve ameliyathane ekibi kapıda karşıladı....

Yeşil önlük, nst, usg bebeğin kalp atışları derken iyice panik olmuştum....

Tek duymak istediğim şey, bebeğin sağlıklı olduğuydu...çünkü su çok gelince, korktum bebeme bişey olur mu acaba diye....

Doktorum bebeğe helal olsun, kendi istediğim zamanda geleceğim dedi ve geliyor dedi :10:

Merak etme, herşey yolunda benden istediğin bişey var mı dedi?

Bikini kesiği istiyorum, bel fıtığı olduğu için karnımın ortasından kesmeyin dedim...

Merak etme, ben zaten o şekilde yapıyorum dedi... hadi gidiyoruz dedi :53:

Aldılar beni ameliyathaneye doğru... annem babam kardeşlerim eşim.. herkes kapıda.... sadece el sallayabildim... ama o an duygusallaştım birden...

Doğumhanede doktorumda hazırlandı geldi... bebeğin adı ne olacak dedi...Ömer Serkan dedim...

İyi yolculuklar dile bebeğine dedi...3 dk sonra yanımızda olacak ama sen hemen göremeyeceksin dedi...

Anestezi uzmanı geldi, iyi misin dedi, evet dedim... şimdi uyumaya başlıcaksın dedi, doktorum iyi uykular dedi....

O andan sonrası iptal :52::52::52:

Kendime 1 saat sonra geldim... hala ameliyathaneydedim, ayılma odasına almışlar... hemşireye oğlum iyi mi diye sordum... 20 kez sordun 20 kez cevap verdim dedi gülerek merak etme gayet sağlıklı bir oğlun oldu dedi :9::9:

Odaya alınırken eşim ameliyathanenin kapısında bekliyordu, güldü yanıma geldi, hiç hatırlamıyorum ama oğluma su verin, susamıştır o, acıkmıştır, yemek verdiniz mi demişim.... eşim de evet pilav üstü et hazırlanıyor aşağıda oğlana demiş.... bütün hemşireler bana gülüyormuş :76::76::76:

Sonra en muhteşem kısmı :69:

Oğlumla kavuşma anım...Allah'ım bu nasıl bir duyguydu...

Hemşire yanıma verdi....eliyle boynuma dokunmaya ve yalaklanmaya başladı... boynumu meme sandı oğlum:69::69::69:

Öyle bir ağzını açısı var ki:69::69::69: o an ağladım....dünya durdu sanki... böyle bir duygu yok...inanın yok... hemşire tamamdır kokunu aldı dedi, meme verebilirsin dedi...hiç zorlanmadan memeyi aldı oğlum :69: başladı cuk cuk cuk... uzun yoldan geldi oğlum aç tabi teyseleri :69:

Beşiktaş yavru kartal hastane çıkışı içinde minicik yakışıklı erkekimdi o benim :69::69::69:

Sapsarı, kırmızı yanaklı bir oğlum oldu....Allah'ım isteyen herkse nasip etsin.... Amin....

İşte bu kadar, 9 aylık yolcuğun ardından, Dünya'da sahip olabileceğim en değerli hazinem yavruma kavuştum...

Benim için hayat daha bir değerli artık, özelim çünkü anneyim...

Anneme ameliyatın 1 gün öncesi dedim ki, anne bir sonraki görüşmemizde ben de anne olacağım hakkını helal dedim.... o an gözünden yaşlar boşaldı....hadi yavrum hayırlı doğumlar dedi:5:

Oğluma kavuştuğumda yaşların nedenini bir kez daha anladım....

Anne olmak bir kadının sahip olabileceği en güzel duygu:69::69::69:

Yakında hepiniz yaşayacaksınız.... hepinize hayırlı doğumlar diliyorum....

Allah yardımcınız olsun.... bol bol uyu stoklayın.... malum anne kokusuna alışan minik afacanlar geliyor :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

tebrikler canım Allah analı babalı sağlıkla büyütmek nasip etsin..
yalnız hıçkırıklara boğdun resmen beni çok güzel anlatmışsın yaşadıklarını
Allah bizlere de nasip eder inşallah az kaldı..
ömer serkana sağlık diliyorum öpüyorum

ben sureklı aglıyorum yedıım kafayı sanırım :119:
eybu, gem meğer yalnız değilmişim.dün neyse de bugün berbattım ben.
benim de arada oluyo sanki bıçakla kesiliyo gibii

yuh yani ne biçimmiş o da Allah sana yardım etsin bu arada hoşgeldin aramıza..

tekrar tebrikler canım sağlıkla büyüsün..

spinal tek doz oluyoo Allah korusun bi aksilik çıksa genel anestezi verilmek zorunda kalınıyo

sen hassassın ondandır

tebrikler canım Allah analı babalı sağlıkla büyütmek nasip etsin..
yalnız hıçkırıklara boğdun resmen beni çok güzel anlatmışsın yaşadıklarını
Allah bizlere de nasip eder inşallah az kaldı..
ömer serkana sağlık diliyorum öpüyorum
sağ ol canım, hoş bulduk.

Gem yalniz degilsin benimde gozyasim hic durmuyor canimda sıkkın zaten morgullerde gece gece salya sumuk etti beni zaten bizde biran once kavussak yavrularimizada bu guzel duygulari yasasak....

benim kayınvalide ve kayınpeder salı günü geleceklerdi onları almaya gittiğimiz için aynı gün doktor randevumuzu da aldık...

ancak pzt ni salıya bağlayan gece 3 bucuk civarı agrım oldu. regl agrısı gibiydi. 10 ar dk arayla 3 kez oldu sonra uyumusum... regl ağrısı gibi olunca yalancıdır dedim , ciddiye almadım.

sabah oldu. bu agrılar düzensiz aralıklarla tekrar etti. doktora gidene kadar 23 kez olmuştu.

doktor nst ye yolladı. 20 dklık cekimde tek sancı 80lerin üzerinde cıktı.

doktor muayeneye yolladı. ilk kez muayene oldum. ebe mıncıkladı. doktoru aradı ama bana bişi demedi. doktorunuz sizi bilgilendirecek dedi ve gönderdi.

doktorun odasına gittim ama ben hala ciddiye almıyorum. doğum agrılarını cok acı bekliorum çünkü:9:

veee doktor amca: 2 cm açılman var sana yatış veriyorum dediiii neeeee:53:
şok şok şokkkk:53:
bu gece doğmazsa sabaha suni sancı veririz dedi...

kapıda kojam kayınvalide peder annem pek kalabalıkız napcaz derken, biz bi yemek yiyip gelelim sonra yatarız dedik...
yemeğe gittik:52: aklımızı topladık... annem ve ben odamıza yerleştik. kojam ailesini eve bırakmaya gitti. malum yol 1 saat.

biz salı günü, ayın 20sinde 16.00 da yatış yaptık...
saati pek takip edemedim. sanırım haycan stres merak herşey vardı içinde...
dikkatimi dağıtmak için tv izledim. sancılarımı saydım.
sancılar 10 dk da bir oluyordu. biri az,diğeri daha yoğun...
sonra wc ye gittim o ne???:53:nişan gelmiş. pembe pıhtı.
-alt muayeneden sonra günlük ped taktım. ebeler mıncıklayınca iki damla kal gelmişti-aklınızda olsun...

sonra bidaha yatağa döndüm. aslında odada yürüdüm hep çünkü yattıkca acıyı daha cok hiddettim. ama bu acı hala regl agrısı gibi. ağlatcak bağırtcak bi agrı değil...

sonra sanırım 21 gibi bacaklarım arasında bi sıcaklık... suyum geldi... ebe bi daha mıncıkladı. acılma ne kadar bana sölemedi:37:

bua arada hiç bi yerde okumadım siz belki biliyorsunuzdur ama: su gelince vucutta ısı kaybı oluyormuş buda istemsiz titremeye yol acıyor. bacaklarım üsüyor gibi çok titredi. bilmediğim bi şeydi korktum ama normalmış

saat 22.00 gibi beni sancı odasına aldılar 4 kişiydik. biri isyan ediyordu vazgectim sezeryana alın diyeeee... sanırım ozaman korktum ama onu dinlemeye konsantre oldum...

sonra sancılar sıklastı once diş sıktık.sonra offff dedimm...anne dedimmm...Allah dedim... kurtar dedim...
dedim de dedim ama dayanılmayacak bi agrı değildi...
sonra ebe mıncıkladı...doktor geldi... artık bizim yapabileceğimiz bişey yok. sen doğuracaksın bebeğini dedi. sadece ıkın dedi...
acılma tam olmuş.
sanırım son 30-40 dk filmlerdeki gibi oluyor:52:
kendime konsantre oldum.
ıkındım bağırdım ... suyum aktı... lağman verilmediği için başka şeylerde çıktı:37:
ama ebeler rahatlattı. biz hep görüyoruz rahat ol. cıkar dedi...
azda mide suyu kustum.
buarada doğum olur diye az yediydim:)

sonra 00.00 a doğru beni masaya aldılar.sancı gelince ıkın dediler... bekle bekle bekle...
korkudan sancıda geri kaçtı... geç geldi...
4 ıkınmamda bebeğim cıkmıştı...:69:

bebeği bana gösterip bakıma aldılar...
alt bölgeye yakın bi yerden iğne yaptılar hissetmedim ki iğneden cok korkarım...
sonra içimi temziledi... sonra dikildim ama his yok. ebeye bakmadım bakınca korkarım diye...

15 dk sonra odamdaydım...bebem eldivenlerini emiyordu...
işte bu kadar:69:

duygulanmamak elde degil teprikler..

bugün ben de öyle çok şeye zırladım ki:59:bebikimi de sıktım durduk yere.her şey her şey gerdi beni.hatta sular kesilecekmiş yarın sabah, 24 saat yokmuş.oturup bir de ona ağladım.perdeleri yıkıyorum hala:27:yıka yıka bitmediler bugün 11'den beri tam mesai çalışıyor makine.yarın bol bol dinlenir artık!

bugün ben de öyle çok şeye zırladım ki:59:bebikimi de sıktım durduk yere.her şey her şey gerdi beni.hatta sular kesilecekmiş yarın sabah, 24 saat yokmuş.oturup bir de ona ağladım.perdeleri yıkıyorum hala:27:yıka yıka bitmediler bugün 11'den beri tam mesai çalışıyor makine.yarın bol bol dinlenir artık!

aynen..depresyon halindeyim..herşeyi dert ediyorum..sitem ediyorum..bi acayip olduk yahu :) havaların da etkisi var herhalde.Bişey yapamamak beni mahvediyo..Boş boş oturuyorum :(

Sana kolay gelsin canım , ama çok ta yorma kendini..Temizlik senden ve bebeğinden kıymetli değil..

taze anneler ve anne adayları

gögüslerim yara oldu... öneriniz var mı???

merhaba teyzeler
ilk başta ameliyat öncesi yazdığım yazıyı beğenen bizim için dua eden iyi dileklerini gönderen herkese çok teşekkür ederiz.
evet saat tam 10:50 de başladı ameliyatım 20 dakika sonra emir feyyaz yine son vuruşunu yaptı annesine kesesi patlar patlarız duruşundan dolayı ilk başta elini çıkardı ve doktorun onu çevirip çıkarma işini çok zorlaştırdı. oda rahim içinden klasik bir kesi yaptı yani rahimi hem dikine hemde enine kesmiş oldu sonra oğlumun çıkan kolunu içeri soktu kafası çıkacak şekilde çevirdi ve çıkardı bu yüzden hem onun çıkması hemde benim çıkmam uzun oldu tam 12:50 de odaya geldim. spinal olduğum için ayılma olmadı ameliyatın her anını yaşadım. çok güzel bir duygu ben meleğime kavuştum tam 2790 doğdu 100 gr kayıplada şimdi evimizdeyiz ve ikimizde çok iyiyiz. biraz dikiş yerlerim acıyo gazınızı çıkarmada problem yaşamazsanız sezeryanında çok zorluğu yok korkmayın. allah sizleride sağ sağlim bebeklerine kavuşmayı nasip etsin.

:nazar::nazar:msllh cok gecmis olsun allah anali babali buyutmeyi nasip etsin...:71:

Kızlar oğlumdan fırsat buldum da bir geleyim dedim....:9:

Geçmişi okuyamadım ama iyi dilekleri olan herkese şimdiden çok teşekkür ederiz. :71:

Biliyorsunuz 22 Temmuz diye plânlamıştık doğumu... ağda olayımı filan hallettim rahatladım, Perşembe'de temizlikçi gelir.... oh misss olur dedim :9:

21 Temmuz'da sabah 6 civarı tuvalete kalktım, sonra su içeyim yatayım dedim....

Tam yatağa yatacağım anda, altıma çiş yapmış gibi bir şey hissettim :9:

Ama bolcaaaaaa bir sıvı... bitmek bilmedi... o an heycanla eşime kalk hadi ne yatıyosun bebek geliyor demişim ama hiç hatırlamıyorum :9::9::9:

Doğumdan sonra koce diyor ki, sanki napacaksam sabahın 6'sında heralde uyucam :9:

Eşim kalktı ben hemen banyoya girdim, eşim gözleri kocaman napıyosun sen, doğum başlıyor diyosun ne banyosu bu şimdi :52: adam resmen şoka girdi, benden panik....

Hadi hadiiii diyip duruyor... kapıda hastane çantasını almış eline bekliyor, ben diş fırçalama faslındayım :66:

Yolda eşim doktoru aradı, siz hastaneye gidin hemen geliyorum dedi...

Hastane kapısına vardığımızda, doktor ve ameliyathane ekibi kapıda karşıladı....

Yeşil önlük, nst, usg bebeğin kalp atışları derken iyice panik olmuştum....

Tek duymak istediğim şey, bebeğin sağlıklı olduğuydu...çünkü su çok gelince, korktum bebeme bişey olur mu acaba diye....

Doktorum bebeğe helal olsun, kendi istediğim zamanda geleceğim dedi ve geliyor dedi :10:

Merak etme, herşey yolunda benden istediğin bişey var mı dedi?

Bikini kesiği istiyorum, bel fıtığı olduğu için karnımın ortasından kesmeyin dedim...

Merak etme, ben zaten o şekilde yapıyorum dedi... hadi gidiyoruz dedi :53:

Aldılar beni ameliyathaneye doğru... annem babam kardeşlerim eşim.. herkes kapıda.... sadece el sallayabildim... ama o an duygusallaştım birden...

Doğumhanede doktorumda hazırlandı geldi... bebeğin adı ne olacak dedi...Ömer Serkan dedim...

İyi yolculuklar dile bebeğine dedi...3 dk sonra yanımızda olacak ama sen hemen göremeyeceksin dedi...

Anestezi uzmanı geldi, iyi misin dedi, evet dedim... şimdi uyumaya başlıcaksın dedi, doktorum iyi uykular dedi....

O andan sonrası iptal :52::52::52:

Kendime 1 saat sonra geldim... hala ameliyathaneydedim, ayılma odasına almışlar... hemşireye oğlum iyi mi diye sordum... 20 kez sordun 20 kez cevap verdim dedi gülerek merak etme gayet sağlıklı bir oğlun oldu dedi :9::9:

Odaya alınırken eşim ameliyathanenin kapısında bekliyordu, güldü yanıma geldi, hiç hatırlamıyorum ama oğluma su verin, susamıştır o, acıkmıştır, yemek verdiniz mi demişim.... eşim de evet pilav üstü et hazırlanıyor aşağıda oğlana demiş.... bütün hemşireler bana gülüyormuş :76::76::76:

Sonra en muhteşem kısmı :69:

Oğlumla kavuşma anım...Allah'ım bu nasıl bir duyguydu...

Hemşire yanıma verdi....eliyle boynuma dokunmaya ve yalaklanmaya başladı... boynumu meme sandı oğlum:69::69::69:

Öyle bir ağzını açısı var ki:69::69::69: o an ağladım....dünya durdu sanki... böyle bir duygu yok...inanın yok... hemşire tamamdır kokunu aldı dedi, meme verebilirsin dedi...hiç zorlanmadan memeyi aldı oğlum :69: başladı cuk cuk cuk... uzun yoldan geldi oğlum aç tabi teyseleri :69:

Beşiktaş yavru kartal hastane çıkışı içinde minicik yakışıklı erkekimdi o benim :69::69::69:

Sapsarı, kırmızı yanaklı bir oğlum oldu....Allah'ım isteyen herkse nasip etsin.... Amin....

İşte bu kadar, 9 aylık yolcuğun ardından, Dünya'da sahip olabileceğim en değerli hazinem yavruma kavuştum...

Benim için hayat daha bir değerli artık, özelim çünkü anneyim...

Anneme ameliyatın 1 gün öncesi dedim ki, anne bir sonraki görüşmemizde ben de anne olacağım hakkını helal dedim.... o an gözünden yaşlar boşaldı....hadi yavrum hayırlı doğumlar dedi:5:

Oğluma kavuştuğumda yaşların nedenini bir kez daha anladım....

Anne olmak bir kadının sahip olabileceği en güzel duygu:69::69::69:

Yakında hepiniz yaşayacaksınız.... hepinize hayırlı doğumlar diliyorum....

Allah yardımcınız olsun.... bol bol uyu stoklayın.... malum anne kokusuna alışan minik afacanlar geliyor :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

sanada gecmisler olsun allah anali babali buyutsun :nazar::nazar::71:

meme ucu yaraları - Meme Yarası - Sayfa 1 - Nurturia buna bir bakın kızlar. bir de susam yağı, en çok e vitamini içeren yağmış, aktardan minicik şişeye dünya para vermeyin, alın bir kavonoz tahin,üste çıkan yağ susam yağıdır. yanıklarda çok etkiliolduğunu yaşayarak gördüm,ne su topladı ne iz kaldı. hemoroit tedavisinde de kullanıldığını duymuştum.bu yüzden memede de işe yarar sanırım.

canım lansinoh iyi bi krem..
o yoksa bepanthene bile olur
her emzirmeden sonra biraz süt sıkıp sür memene anne sütü krem vazifesi de görüyor aynı zamanda.
yeni doğanlar emme reflexlerini tatmin için hep memede kalmak istiyolar.
nemden ve ıslaklıktan hassaslaşıyo gögüs uçları ve acıyo hatta yara oluyo.
açıkçası yalancı meme gibi kullanmak istiyolar sürekli çünkü yenidoğanların günlük 17 saatlik emme açlığı olduğunu söylüyor uzmanlar
Allah kolaylık versin canımm
aa bu arada emmeye başlamadan önce de bir miktar sütü etraflıca sür memene bi de en son bıraktığın memeden başla emzirmeye çünkü son süt denilen en besleyicisüt en arkadan geliyor..
tecrübem yok ama bunları uygulatıyoruz annelere bakalım kendimde de uygulayabilecek miyim?

Son düzenleme:
günaydın kızlaaarr
gemişe çok fala göz atamadım
ama gördüğüm adarıyla keramos,gnl84 ve mor güllller kavuşmuş bebişlerrine
allah sağlıkla analı babalı büyütmeyi nasip etsin
ee yavaş yavaş sıra bizlere geliyo
ben de bugün nstye giricem yine
ama bizde tık yok,sadece geceleri uyumak çok zorlaştı
iki gündür doğru dürüst uyku yok bende

Günaydın anneler artık eskısı gıbı forumu takıp edemıyorum ama faceden takıpteyım kım ne yapmıs die :9: Bu arada Esra Erolda dün gece bebişini epidural sezeryan ile dogurmuş 3,250 gr mış bebiş :64:

merhaba teyzeler

canım tekrar gözünüz aydın,Allah sağlık ve mutluluğunuzu daim eylesin.

ah cnm ya salya sümük ağlattın beni ne güzel anlatmışsın,ben tam çeşmeleri açmış ağlarken yemek muhabbetinde koptum sonra tekrar ağlama moduna geçtim.Allah Serkan bebeğin bahtını açık eylesin.

Canım nemli bırakma, sütyen takma göğüs pedi kullan, bebeği emzirirken ağzını çok açmasını bekle ucundan emerse yaralar daha ağırlaşır, ucundan tutarsa burnunu sık, memeyi bıraktır tekrar tutmasını sağla, ben 8.ayımdan beri lansinoh krem kullandım çok işe yaradı..Almadıysan al muhakkak..Her gün banyo yap, banyo yapamazsan ılık suyla yıka..Saf zeytinyağı önerenler de var..Zamanla düzelecek, bebek emdikçe rayına oturacak, sabredeceksin biraz...

Back