2010 Kasım Anneleri

ESRA6161;
tebrik ederim canımmmm sağlıklı hamilelik geçiririz hepimizde inşallah:Saruboceq:

Hamile Hanımların Karın Çatlamasını Önlemek İçin

Elma Yağı Ve Badem yağını eşit miktarda karıştırıp her gün hafifçe sürün.
Eşit miktarda badem yağı, havuç yağı, buğday özü yağı, kakao yağını karıştırıp üzerine 1 limon kabuğunu rendeleyin. Karışımı vücudunuza uygulayın.
Çilek yağı ve susam yağını eşit miktarda karıştırıp her gün karın bölgesine uygulayın.

canim hosgeldin aramiza benimde sat8 subat bendede pek fazla belirti yok sadece gögüslerimde agri var bende yarin doktora gidicem insallah hepimiz hayirli haberler aliriz:Saruboceq::Saruboceq:

canım ben içiyorum işyerinde küçük bi pet şişeyi hep masamda tutuyorum
işyerinde 1-1,5 litre içiyorum evde de devam ediyorum

1,5 litrelik pet şişem duruyor yarısını içebildim gün boyu :gitme:
evde de içiyorum biraz
ama 2,5 litre içmen lazım diyolar bilmiyorumkismile
yok ya nerdeeee.anca 1 lt felan.nromlde çok su içmem anca zorluyom kendimi okdar.bide süt ve pekmezede başladım.dayancaz artık

bende öleyim ya bilmiyorumkismile
süt fena gaz yapıyo banaa

gaz banada yapıyo ama dayanıyorum.süt ve pekmez çok önemliymiş.

canim hosgeldin aramiza benimde sat8 subat bendede pek fazla belirti yok sadece gögüslerimde agri var bende yarin doktora gidicem insallah hepimiz hayirli haberler aliriz:Saruboceq::Saruboceq:

Bende oda yok bazen hafif bastirinca cok hafif agri oluyor ama hadi hayirlisii..
Insallah sorunsuz hamilelik geciririz.

Ya kan uyusmazligi dedinizde benimki A-
Esiminki 0 +

Kan uyusmazligimizmi var? Ne yapmam gerek

ben negatifim.eşim pozitif.ilk çocukda 28 haftallıkken bi iğne vuruylarmış ki ikinci çocuk alah korusun sakat olmasın diye.ama benim ilk çocğum kimyasaldı.yani şimdi bu ikciyse bi sorunumu olcak yada ilk mi nedir analmdım.doktorda bişey demedi .

evet esra anne negatif baba poztfse kan uyuşmazlğı oluyo ve allah korusun çocuk sakat olabilyo.muahakkak doktorunla paylaş öyle bi durumun varsa.

pazartesi ilk isim o zaman sormak olacak. Ben ilk cocugun birsey olmicagini duymustum. Ama yine tedbirimizi alalim. Halamdada vardi igne vurmuslardi.

benide ekleyinnn :) sat 28 ocak, yaş 28, kilo 68, tahmini tarih 4 kasım, kese göründü

1,5 litrelik pet şişem duruyor yarısını içebildim gün boyu :gitme:
evde de içiyorum biraz
ama 2,5 litre içmen lazım diyolar bilmiyorumkismile

bende öleyim ya bilmiyorumkismile
süt fena gaz yapıyo banaa

BENDE GAZ YAPIYOR SEVERİM AMA GAZ NEDENİYLE İÇMEK İÇİMDEN GELMİYOR

Bende oda yok bazen hafif bastirinca cok hafif agri oluyor ama hadi hayirlisii..
Insallah sorunsuz hamilelik geciririz.

Ya kan uyusmazligi dedinizde benimki A-
Esiminki 0 +

Kan uyusmazligimizmi var? Ne yapmam gerek

Gebelikte kan uyuşmazlığı; anne kan grubunun Rh(-), baba kan grubunun ise Rh(+) olduğu durumlarda meydana gelirİlk gebelikte 28.haftada erken korunma iğnesi (Rh hiperimmün globulin=anti-D) yapılabilir. Doğumdan sonra bebek kan grubu Rh pozitif bulunursa; sonraki bebekleri korumak için antikor üretimini engelleyecek anti-D enjeksiyonu 72 saat içinde yaptırılmalıdır. Eğer anne duyarlı hale gelmişse bebek risk altındadır.Gebelik ilerledikçe; kandaki antikor düzeyleri kontrol edilir.Eğer yüksek düzeylere çıkarsa, özel testlerle bebeğin sağlığı mutlaka bir perinatoloji kliniğinde takip edilmeli ve uygun tedavi yapılmalıdır.

Düşüklerde gebelik 3 aydan büyükse anti-D uygulaması tam doz yapılmalıdır. İlk 3 ay içinde 6-8 haftadan sonra ceninde kırmızı kan hücreleri oluşmaya başladığından düşük doz anti-D (koruyucu iğne) yapılması uygun olur.
Kürtajlarda anti-D müdahaleden önce uygulanmalı, operasyon mümkünse vakum ile yapılmalıdır.

Benzer şekilde dış gebelikde de müdahaleden hemen sonra anti-D yapılmalıdır.

Rh (-) olan her anne, gebeliğin hemen başında anti-Rh antikorlar açısından araştırılmalıdır. İNDİREKT COOMBS TESTİ denilen bu test ile gebe kanında dolaşan hücrelere fikse olmamış antikorlar saptanır. DİREKT COOMBS testi ise bebeğin kanına bakılarak tespit edilir. Bu nedenle gebeliğin başında, gebeliğin ortalarında ve sonlarına doğru annede indirekt coombs testi bakılarak, annenin Rh uygunsuzluğundan etkilenip etkilenmediği araştırılır.

benide ekleyinnn :) sat 28 ocak, yaş 28, kilo 68, tahmini tarih 4 kasım, kese göründü

HOŞGELDİN CANIM ARAMIZAolumunekankayizsmile

benim ilk çocğm kimsayasl gebelikti.şuan gene hamileylim.şimdi ilk mi ikincimi anlamadım

ya arkadaşlar çok oluyorum biliyorum ama.benm kan gurubum negatif ilk ebeğm kimyasl gebelikti.onda iğne felan bişey olmadı.vurmadılr.şimdi hamieyim bu hamilelğimi etkielr mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…