2010 Kasım Anneleri

no panik :) bizmkide uyumaya direnen tayfadan :) uykusu gelince oraya buraay vuruyor kafayı düşüyor ama illaki uyumuyor :KK43:

iyiki doğmuş imran kuzucuk......görmediğim bbeişler varsa nice mutlu yılları olsun hepsinin......

kevser de ne çekti yaa kuzucuğum :KK43: geçmiş olsun şekerpare...

aşı olacaklarada geçmiş olsun şimdiden.....

aynen valla uykusuzluktan sürünüyor ama uyumamak icin de kendini yirtiyor zaten uyumaya binkeeere kalkiyor. Cokk tesekkur ederim canim vallahi daha el kadarken neler çekmeye basladi kuzum ya ne dogum bu halimize hamdolsun beterin beteri var. Yigit artik süt ürünleri yiyebilicekmi canim başladınız mi yada

sekrpare ben de bu gun dra sordum. kendi kendine tekrar ediyor ama bilincli olarak soylemiyor normal mi dedim. normal dedi. su aylarda onemli olan o kelimeleri cikarmasi, tekrarlamasi dedi. bi de uyku konusunda konustuk.
icinde bulundugu donem anne babasini deneme donemi dedi. yani simdi ne yapiyorlarsa, uyumuyorlarsa kasitli bizi kizdirmak icin yapiyorlar yaa :)

kevsere nolmus kacirdim :s

Kevser 8 aydir tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonu oluyor kubracim yani artik inanın mahvoldu cocugum gece uykudan gozunu acamaya acamaya 20 kez kalkıp agliyor tekrar uykuya geçmeye calisiyor ama agrisi yanmasi oluyor falan filan enson antibiotiklere direnc kazandı diye iğne verdi doktor onu kullaniyoruz voiding ve ultrason istedi bir hafta içinde onlar yapilacak idrar bobrek geri kafayi mu diye bakilicak aylardir boyle iste birde istahsiz sadece emiyor iki ay ek gıda yemiştir anca.canim doktorla konusmak ne iyi olmus hem kendini hem bizi rahatlattin birde o çiçek olayini tipatip yasiyoruz hem çekip hem gözüme bakiyor zilli bide bana hayir diyo iste orda kopuyorum cok komik oluyor.birde bu hastalik onu inanılmaz inat ve hircin yapti sinirlenince saçını başını oluyo manyak.cok yazmisim kusura bakmayın ama cok dertliyim bu konuda

Kizlar siz cocuklarinizi kac defa gunduz uykusuna yatiriyorsunuz ne kadr sürüyor uykuları gece uykuları kaçta başlayıp kacta bitiyor beb bu ara sasirdim ne yapacagimi sabah 6:30_7:00 arasi uyaniyor eğer 11:00 de uyutabilirsem bir saat uyuyor sonra saat4:00 ile5:00 arasi bir daha uyuyor zorla bazen onuda uyumuyor on saat uyanık kaliyo gece de 11:30 da anca uyuyor eger sabah. 12:00 ye kaldiysa uyuma saati iki saat uyuyor sonra da saat 10:00 da anca uyuyor gece uykusunu 8,9 saat suruyor toplamda sizler nasil yapiyorsunuz ben napion kacta unuttum bilemedim de

düsünmem lazım anestezi bantını eczaneye soralım. burda var mı bakalım?
bu aşıları koldan mı olacaklar?
bebelac mesaj göndermiş
hepatit A
kızamık-kızamıkçık-kabakulak aşılarını yaptırmayı unutmayın.
2 koldan yapılacak caba. aslında sağlık ocağınındaki hemşireyle konşmak lazım.

sherpare benimki kreşe gidiyor oradaki uyku düzenini sordum.
öğretmeni 2 sefer uyuduğunu söyledi.
sabah 6-6,30 arasında kalkıyor. saat 9-9,30 gibi sütünü içip uyuyormuş 30 dk. kadar.
öğlende 1-1,30 gibi uyuyup 3,30 gibi kalkıyormuş.
akşam alıp ev gitmem 7 yi buluyor.
7,30-8 arası uyuyor. eğer akşam banyo yaparsa 8 i biraz geçiyor.
pazar günleri de bir sefer uyuyor. 2-3 saat arası değişiyor.
ama geçen pazar koca gün sadece 40 dk. uyudu.
ayrıca kever inşallah hemencik iyileşir. yavrum perişan olmuştur.
neden oluyor bu enfeksiyonu birde kaç ay sürmüş.
önlem alınacak bir durum yada yapılması gereken bir şey var mı?
arkadaşımın yeni bebeği oldu kız oda.
bilgim olsun diye sordum. tedbir almak gerekirse söylerim arkadaşıma.
acil şifalar diliyorum kevsere.

selam kızlar biz bugün aşı olacaktık ama yapmadılar yine önceki gitmemizde tadilat yaptıkları için ertelediler aşıyı şimdide bu çocukta öksürük var bir muayene olsun öyle yapalım dr izin verirse dediler neyse aile hekimi kontrol etti çocuğu ciğerler temiz ilaçlık bir durum yok aşı olabilir dedi aşı odasına gittik hemşireler ısrarla yapmayalım hafttaya gelin çocukk kendini toparlasın dediler halbuki 2 gündürr hiç öksürük yoktu kızımda gayet iyiydi ama sabah kalktığında biraz balgamlı öksürdü gece uyurken burnu genzine akıyor oyüzden oluyordur dedi eşim diş çıkarırken nezle gibi oluyor burnu falan akıyor boy kilo kontrolu yapıldı aşı yapmadan yolladılar bizi sinir oldum ya şimdi hiç öksürük falan yok çocukta kahvaltısını yaptı uyudu kalktı oynuyor hasta değil yani öksürük yüzünden aşımızı olamadık geç kalıcaz diye endişe ediyorum nekadar vaktimiz var dedim 1 ay dediler kafam iyice karıştı sizce yaptırsamıydım bekliyim mi ne yapıyım ???

minik kevsere geçmiş olsun diyorum kıyamam ben ona bizim uyku düzenimiz hiç yok zaten ayağımda sallayarak uyutuyorum saatler sürüyor uykuya dalması çoğu zaman yatağına yatıramadan uyanıyor:KK43:(

düşünmemlazım anestezi bandı süper bişeymiş araştırmak lazım inşallah vardır

ınfox babalar anneler kadar umursamıyor herşeyi rahat davranıyorlar ne var çocuk bakmakta oynat uyut yedir kolay geliyor adamlara hiç anlamazlar halimizden şekerim

çok uzun zaman oldu giremedim nete:KK43:(((özlemişim sizleri:)))ev taşıdım kaynanam çocuk bakma konusunda isteksiz olunca doğruca annemlere yakın bir ev tuttuk işe başlayınca sorunlar arttı.
yaşını dolduran bebişlere kocaman bir maşallah diyorum:nazar::nazar::nazar:2 gün sonra bizde kutlayacağız doğungünümüzü.. 5 gün sonrada benim doğum günüm olacak çifte mutluluk..
herkesin uyku sorunu varmış demekki.Kuzey de zor uyuyor.gece uyanıyor uyumuyor.
toplam6 dişimiz oldu geçem hafta 2 tane çıkardı günde 6-7 kere kakamızı yapıyorduk ishal gibi.düzeldi çok şüükür.hala her yemeyi yiyemiyor oğlum sizde öylemisiniz?

ben kayseriliyim canım
yardımcı olabilirim belki nerden gelmiş iş teklifi

burda çalışdığı yer ofis açabilirmiş,gidebilecek adaylar arasında eşim de var,iş olursa diye düşünme aşamasındayız,kayseri nasıl bir yer,biz şuan ist.da gzl bir semtde oturuyoruz oraları nasıldır bilmiyoruz.çok soğukmuş onu duyduk ben de soğuk yer sevmiyrm,gidilirse nereler gzl ev tutulcak nerelere bakmalı,kızıma iyi dr. bulunmalı falan filan,eşim iş olursa ilk kendi deneme süreci için gidecek.orda hiç tanıdık yok,burda uzakda otursakda kardeşim var ve şuan yeni hamile,birbirimize ihtiyacımız var,arkadaşlar var,orda kimse yok,maddi acıdan biraz rahat etmek için kabul edecez gidersek,ev alırız diye,kızımın geleceği için. sen bir anlatsan canım iyisiyle kötüsüyle,hoş insana memleketi altın gözüküyor ama :KK34:

düsünmem lazım anestezi bantını eczaneye soralım. burda var mı bakalım?
bu aşıları koldan mı olacaklar?
bebelac mesaj göndermiş
hepatit A
kızamık-kızamıkçık-kabakulak aşılarını yaptırmayı unutmayın.
2 koldan yapılacak caba. aslında sağlık ocağınındaki hemşireyle konşmak lazım.

sherpare benimki kreşe gidiyor oradaki uyku düzenini sordum.
öğretmeni 2 sefer uyuduğunu söyledi.
sabah 6-6,30 arasında kalkıyor. saat 9-9,30 gibi sütünü içip uyuyormuş 30 dk. kadar.
öğlende 1-1,30 gibi uyuyup 3,30 gibi kalkıyormuş.
akşam alıp ev gitmem 7 yi buluyor.
7,30-8 arası uyuyor. eğer akşam banyo yaparsa 8 i biraz geçiyor.
pazar günleri de bir sefer uyuyor. 2-3 saat arası değişiyor.
ama geçen pazar koca gün sadece 40 dk. uyudu.
ayrıca kever inşallah hemencik iyileşir. yavrum perişan olmuştur.
neden oluyor bu enfeksiyonu birde kaç ay sürmüş.
önlem alınacak bir durum yada yapılması gereken bir şey var mı?
arkadaşımın yeni bebeği oldu kız oda.
bilgim olsun diye sordum. tedbir almak gerekirse söylerim arkadaşıma.
acil şifalar diliyorum kevsere.
melodi cok tesekkur ederim canim gecmis olsun erkeklerin icin önlem olarak 6 ay boyunca antibiyotik içti koruyucu olarak ama oda pek ise yaramadı idrar derisi diye birsey var idrar bobrek kacabilirmis bu hafta ona bakilacak insallah arkadasinin tekrar etmez yazik cok çekiyor küçücük cocuk.bu arada masallah canim guzel uyuyor oglun seni ozlediginden dusunuyordum pazar günleri.bizde saglik odağındaki hemsire onüç aylıkken ozel aşılar var bilginiz olsun dedi doktoruyla herseyden bende

selam kızlar biz bugün aşı olacaktık ama yapmadılar yine önceki gitmemizde tadilat yaptıkları için ertelediler aşıyı şimdide bu çocukta öksürük var bir muayene olsun öyle yapalım dr izin verirse dediler neyse aile hekimi kontrol etti çocuğu ciğerler temiz ilaçlık bir durum yok aşı olabilir dedi aşı odasına gittik hemşireler ısrarla yapmayalım hafttaya gelin çocukk kendini toparlasın dediler halbuki 2 gündürr hiç öksürük yoktu kızımda gayet iyiydi ama sabah kalktığında biraz balgamlı öksürdü gece uyurken burnu genzine akıyor oyüzden oluyordur dedi eşim diş çıkarırken nezle gibi oluyor burnu falan akıyor boy kilo kontrolu yapıldı aşı yapmadan yolladılar bizi sinir oldum ya şimdi hiç öksürük falan yok çocukta kahvaltısını yaptı uyudu kalktı oynuyor hasta değil yani öksürük yüzünden aşımızı olamadık geç kalıcaz diye endişe ediyorum nekadar vaktimiz var dedim 1 ay dediler kafam iyice karıştı sizce yaptırsamıydım bekliyim mi ne yapıyım ???

minik kevsere geçmiş olsun diyorum kıyamam ben ona bizim uyku düzenimiz hiç yok zaten ayağımda sallayarak uyutuyorum saatler sürüyor uykuya dalması çoğu zaman yatağına yatıramadan uyanıyor:KK43:(

ınfox babalar anneler kadar umursamıyor herşeyi rahat davranıyorlar ne var çocuk:KK55: bakmakta oynat uyut yedir kolay geliyor adamlara hiç anlamazlar halimizden şekerim
deryacim. Birkac günden birsey olmaz sikma canini.cok tesekkur ederim gecmis olsun esilaya da ama bir iki güne ii olursa yapiyordu asilarini kevserin hem aşıları hem antibiotik igneleri biraraya geldi delik deşik oldu kuzum 9yerinden gösterip gösterip agliyor iyi değilse beklersin biraz yazik onada

ınfox babalar anneler kadar umursamıyor herşeyi rahat davranıyorlar ne var çocuk:KK55: bakmakta oynat uyut yedir kolay geliyor adamlara hiç anlamazlar halimizden şekerim
deryacim. Birkac günden birsey olmaz sikma canini.cok tesekkur ederim gecmis olsun esilaya da ama bir iki güne ii olursa yapiyordu asilarini kevserin hem aşıları hem antibiotik igneleri biraraya geldi delik deşik oldu kuzum 9yerinden gösterip gösterip agliyor iyi değilse beklersin biraz yazik onada

bizde bu gün aşımızı olduk.ağladı yapılırken ama çabuk sustu çok şükür.eve geldim hemen ateş düşürücü şurup verdim.melisada dede,baba,anne,hala,allah,gel gel,abi,bebe,mama,elma, kuşa ku diyor:)şimdilik hatırladığım bu kadar.bu gün görümcelerimin yanında hala dedirtemedim.eve geldi kuş gibi şakıyor hala hala diye:KK1:

shekerpare allah şifa versin en kısa zamanda.bende i.y.e kronikleşti sık sık tekrarlıyor,ben dayanamıyorum çocuk nasıl dayansın.:KK50:

asi olan bebeklere gecmis olsun bizimde pazartesi son asilarimiz olucak benim oglumda cok agliyor kiyamiyorum ama mecburuz sagliklari icin sart................

Merhabalar, bizimde bugün doğum günümüzdü, arkadaşlarımızla küçük bir parti yaptık büyüğünü haftasonu yapıcaz inşallah. Çok yoruldum, bütün gün mutfakta olduğum için oğlumla da doğru düzgün ilgilenemedim. O da gelen herkese ağladı sonradan alıştı.
Bizim ilk dişimizde 2 gün önce çıktı, diş buğdayı da yapayım dedim ama facebook a resim eklerken nohutları yaktım mecburen vazgeçtim tabi:KK43:( İnternetten kurabiyefırınıma diş kurabiyesi ısmarladım inşallah vaktinde gelir... 1 yaşında çıkan dişe diş buğdayı mı yapılır diyordum ama büyük konuşmamak lazımmış :)) Meslek seçimini de yapmak istiyorum ama bizimki kesin bıçağa gider :))
infox sen diyordun ikisini bir arada yaparsın diye dediğine geldik işte...

Bu arda doğum günü geçen bebeklerin doğumgününü kutlarım. düşünmemlazım sizede nice mutlu yıllar dilerim...

Bu arada bu hafta bizim için çok güzel geçti maşallah diyeyim :nazar: pazartesi bebeğimin dişi çıktı, salı bedelli çıktı, çarşamba da doğum günümüzdü :KK3: haftayada benim doğum günüm:KK3: bebek oğlumu çok seviyorum, bebeklerimiz iyi ki hayatımıza girmişler, hayat onlarla zor ama çok güzel... İşe başlamayı da yılbaşına kadar erteledim, hayırlısı bakalım...
Herkese iyi geceler, hasta bebeklere de Allah'tan acil şifalar diliyorum...

Merhabalar, bizimde bugün doğum günümüzdü, arkadaşlarımızla küçük bir parti yaptık büyüğünü haftasonu yapıcaz inşallah. Çok yoruldum, bütün gün mutfakta olduğum için oğlumla da doğru düzgün ilgilenemedim. O da gelen herkese ağladı sonradan alıştı.
Bizim ilk dişimizde 2 gün önce çıktı, diş buğdayı da yapayım dedim ama facebook a resim eklerken nohutları yaktım mecburen vazgeçtim tabi:KK43:( İnternetten kurabiyefırınıma diş kurabiyesi ısmarladım inşallah vaktinde gelir... 1 yaşında çıkan dişe diş buğdayı mı yapılır diyordum ama büyük konuşmamak lazımmış :)) Meslek seçimini de yapmak istiyorum ama bizimki kesin bıçağa gider :))
infox sen diyordun ikisini bir arada yaparsın diye dediğine geldik işte...

dogum gününüz kutlu olsun canim ........
rabbim saglikli hayirli uzun ömürler versin yavruna .............

dogum gününüz kutlu olsun canim ........
rabbim saglikli hayirli uzun ömürler versin yavruna .............

amin canım, teşekkür ederiz. Allah hepimizinkine hayırlı uzun ömürler versin inşallah.. sizede şimdiden geçmiş olsun, bende tırsıyorum valla:KK43:(

TUĞRA’M:KK69:
Canım oğlum, bir yıl ne kadar çabuk geçti. Seni çok geç istedik ama hayatımıza tam zamanında geldin bebeğim. Evimize neşe ve mutluluk getirdin. Baban ve ben çok yalnızdık yaşama sevincimiz oldun. Beni değiştiren tek şey senin varlığın oldu. Sabırlı olmayı, dayanıklı olmayı, uykusuz kalabilmeyi seninle öğrendim. Beni hep gülümsettin her halinle. Moralimin bozuk olduğu anda bile sana sarılmam her şeyi unutturdu bana.:KK69:

Önce baba demeyi öğrendin, itiraf ediyorum ki babanı kıskandım. Şimdi üstüne basa basa annnn ne diyorsun. Duyduğum en güzel kelime. Nur yüzlüm bizi anne ve baba yaptığın için sana teşekkür ediyorum. Hep sağlıklı mutlu ve huzurlu ol. Bahtın da şansın da hep açık olsun. Gülen yüzün hiç solmasın!

Seni bu kadar küçük kreşe bırakıp çalışmak zorunda olduğum için affet, senden ayrılmayı hiç istemiyorum ama çalışmaya mecburum senin için…

Hayatımızın anlamı, çikolatalı pastam, kaymaklı ekmek kadayıfım, lokumum, nur yüzlüm, meleğim, canımın içi iyi ki varsın bebeğim.
Yaş otuz beş yolun yarısı eder; sen hayatımın geri kalan yıllarında bana baharı getirdin.
Doğum günün kutlu olsun yavrum!
:KK69:

Son düzenleme:
Selamlar...
Doğum günün kutlu olsun TUĞRA bebek...ve doğum günü geçen bütün bebeklerimize sağlıklı uzuuuuuun ömürler diliyorum....

Öğretmen olan arkadaşlarımında öğretmenler gününü kutluyorum...Bu yıl benim ilk öğretmenler günüm çok mutluyum...Geçen yıl 31 ekimdeki KPSS sınavına 39 haftalık hamileyken ve sınav binası önünde bekleyen bir ambulansla girmiştim...Rabbimin yardımıyla bal kızımla birlikte soruları cevapladık...sezeryenli ve hastahanede yatıyorken 90 aldığımı öğrennce eşime ""benim için mutluluktan zıp zıp zıplarmısın" demiştim çünkü hareket edemez durumdaydım...ve 6 aralıkta bal kızım 26 günlükken atandım...ne zor bir süreçti Allah'ım doğurana kadar hep ders çalışmıştım...Şükür geçti ve ben artık öğretmenim...darısı çalışmayı arzu eden bütün arkadaşlarımızın başına...

Benim SUEDAm da zor bir gece geçirdi üşüttü galiba...Öğrencilerim bugün kızımıda getirmemi istemişti ama bebeğim hasta olduğu için kutlamalara katılamayacak:KK43: Görüşmek üzere arkadaşlar...

X