2010 Kasım Anneleri

ya bisey dicem;
bebeklerin gepsi jonusmaya basladi mi? imran kendi kendine cok gevezelik etse de daha babssina baba demedi. dede diyir mesela kendi kendine ama dedesine demiyor.
boyle mi olur? sizibkiler ne durumda.
burcu 5 6 kelime falan deyince biraz sasurdim
burcucum size masallah diyeyim nazarim degmesin :)

canim esilanin tam olarak soyledigi kelimeler anne baba dede babale (babanne)deyze gol meme mama deyya atta bay bay pepe kalu bebe cee sevinince ayy ayy biseyi basara bildigindede hiih hih diyo cok dilli masallah uykusunda bile konusur geveze kizim benim:))

merabalar kızlar
nasılsınız paşalar prensesler ne alemde
aymes başınız sağolsun canım
doğum günü geçen bebeklerin de doğum günleri kutlu mutlu olsun
benim kızımla bir sorunum var yaklaşık 20 gündür falan
kızı kahvaltı etmiyor .etmek istemiyor çok zor geçiyor sabahları..sadece bir tane rafadan yumurta yiyor :KK43:
karışım hazırlıyorum kesinlikle tükürüyor.ayrı ayrı veriyorum ağzında bekletiyor bana da geliyolar bu arada..
off napıcamı şaşırdım .kahvaltı önemli bir öğün .,
bu arada perşembe günü aşılarıızı olduk ikisi de koldan yapıldı .bundan sonra da hep koldan yapıcakmış doktorumuz ..

cnm benim kızımda bi dönem kahvaltıyı reddetmişti ama 1 hafta falan sürdü sonra diş geldi belki öyle bişeydir diycem ama 20 gün baya uzun bir süre inşalah biran önce düzelir canım geçmiş olsun buarada
atlatmışsınız yan etkisi oldumu aşıların ateş falan yaptımı?
boncuk sen 1 yaşımız var sayfasına resim koydun mu ben kaçırdım sanırım merak edyorum ayçayı büyümüştür cimcime:))

bizimki anne baba dedeyi bilinçli söylüyor artık. kuzenine ata diyor. oyuncak adamları var onları görünce ada diyor. adda diyor. cıs diyor. bunlar bilinçli söyledikleri. kimisi dil gelişiminde önde gider kimi benesel gelişimde. sonuçta hepsi dillenecek ve biz susturamayacağız:)

melodi kızarık ve pütürlüyse egzama olabilir. bebeklerde egzama yanakta oluyor genellikle. dra bi sor istersen canım. dra gidene kadar da sürekli nemlendir.

burcu sen nemlednirci ne kullanıyorsun.....

benım kızımda dede,baba,atta,anne,deyze,prızlere yaklasınca ufff, ananesınede ade dıyo...sevdıgı bıse yıyıncede mammm dıyo.

Kızlar dogumgunu partimizi yaptık bugün Cook yoruldum yaslanıyorum sanırım bacaklarım çok ağrıyor ayakta durmaktan. Darısı ktlamayanlarin basına :21:

slm kızlar 2 gündür doğum günü kutluyoruz,yorgunluktan bitmiş durumdayım.asıl dün kutladık bugün apartmandaki komşuları çaya çağırdım.dün kalabalıkdı ev musait değildi.çok gzldi,pasta süperdi,fotolar sonra inş.:nazar:

hadi kizlar gözünüz aydin atlattiniz partiyi darisi seneye insallah.................

günaydın kızlar ve tatlı bebişler!
brc yanağı bu hafta baya düzeldi. öğretmenine ıslam mendille ağzını yüzünü silmeyin dedim.
cumartesi günü konuştuk. ıslak mendilden oluyor artık yüzüne kullanmıyorum dedi.
hep bepanten sürüyormuş bende bebeyağı sürüyorum dedim.
amaaaaaa babamız sağolsun dün sakallı suratıyla oğlunu öpünce yine kızardı.
bende kızdım tabi biz iyi edelim diye uğraşalım o 1 günde mafetsin.
çok özlüyormuş.
dünde gündüz bir türlü uyumadı. 11 de sütünü içirip yatırdım uyumadı baba olunca huyu değişiyor.
babası işe gitti yatırdım sütünü içiridm hemen uyudu ama 40 dk cık. hiçbir işimi yapamadım.
gecede sürekli ağlayıp uyandı. kucağıma alıyorum uyuyor yatağa yatınca uyanıyor. en sonunda yanımıza aldık yok uyumadı.
en sonunda nedenini buldum. akşam banyo yaptırmıştım uyku tulumlarını kusup kirletince yıkadım ve kurumadı.
bende üşümesin diye külotlu çorap örme pantolon ve hırka giydirdim.
çünkü gece üzerini açıyor hasta olmasın dedim.
en sonunda bütün kıyafetlerini çıkartıp body ve eşofmanını giydirdim.
hemen uyudu sıpam. erkek milleti sıcağı sevmiyor.:KK1:

Son düzenleme:
aymes başınız sağolsun....

doğum günü olanlar mutlu yıllar....

dodo=gazoz oğlumun bugun alışveriş sırasında öğrendiği kelime....:KK1:

aymescim başınız sağolsun:KK43:

merabalar kızlar
kızı kahvaltı etmiyor .etmek istemiyor çok zor geçiyor sabahları..sadece bir tane rafadan yumurta yiyor :KK43:
karışım hazırlıyorum kesinlikle tükürüyor.ayrı ayrı veriyorum ağzında bekletiyor bana da geliyolar bu arada..
bu arada perşembe günü aşılarıızı olduk ikisi de koldan yapıldı .bundan sonra da hep koldan yapıcakmış doktorumuz ..

aymes basiniz sagolsun.

bizde sadece 2 tane dis var. istahi da cok yok. zaten artik kilo da almiyor. sisko tosunum cilizlasti iyice

Basınız sagolsun cnm Allah rahmet eylesin

Hepinize teşekkür ediyoruz kızlar öptük kocaman sizleri

maşallah bayağı erkenci seninki bizde sadece 2 tane var şimdilik

slm kızlar nasıl keyifler ben gene yorgunum ve akşam oldu yemek yok:KK43:
aşılarımız bugün olduk biz.bu arada kutlamamız haftasonu biliyorsunuz biz arkadaşın tavsiye ettiği pastaneye yapdırcakdık,bayramdan önce gittik baktık 2 gün önce haber verin dediler.dün ara dedim eşime anaaaa! adam demesin mi ben pastaneyi kapattım diye:KK53: kaldı 2 gün pasta yok orta da neyse bunda da bir hyır vardır dedim.eşim karşıda işyerinin orda ki pastaneye sipariş verdi.

şeker hamuru ile badem hamurunun farkı -tadı nedir kızlar?pastayı badem hamuruyla yapıyorlarmışda....???**

aymes başınız sağolsun....

asliyilmaz,brc80 doğum gününüz kutlu olsun.

inşallah canım inşallah..

çok teşekkürler kızlar. çok duygulandım şu 1 yılı düşününce. yazarken ağladım hatta. annelik çok başka bişeymiş. allah bebeklerimizi korusun. sağlıklı akıllı mutlu vatana millete hayırlı insanlar olsunlar. tüm tatlı bebişlerin doğum günlerini kutluyorum ben de..

AYMES başını zsağolsun canım. allah sabır versin.

şu 1 yılın sonunda bizde durumlar şöyle:
epeydir sıralıyor. tek elinden tutunca çok rahat yürüyor. ama daha kendi yürümüyor.
4 diş var. uzun zamandır 5.yi bekliyoruz daha yok.
yüzünde egzama devam ediyor hafifledi biraz. 1,5-2 yaşında geçer diyorlar bakalım.
iştahı çok iyi maşallah. bizim yediğimiz yemeklerden yiyor. her türlü eti çok seviyor. en sevdiği yemek göveç.
meyve suyu sıkıyorum. ama onu sevmiyor. nasıl alıştırıcam bilemiyorum.
kelime haznesi 5-6 falan oldu:)
gündüz 2 kere uyuyor. 1-1,5 saat her biri..
en büyük sorunumuz gece uyanmaları. 3-4 oluyordu ama son birkaç gündür çok fena. 7-8 kere uyanıyor. sanırım artık sütüm yetmiyor. yatarken devam sütü vermeye çalışıyorum ama illa emmek istiyor. bugün zar zor içirdim devam sütünü. bakalım kaçta uyanacak. 7-8 kere uyanınca sabah gözlerim kanlı ve yorgun kalkıyorum. bi de işe gidiyorum öyle. ne zaman deliksiz uyuduğunu görücem acaba?
yarın aşılarımız var hadi bakalım hayırlısı..

canim basiniz sagolsun rabbim makamini cennet eylesin

tatlim bazen insan öyle oluyor o hepimizde var iyi seyleri düsünüp mutlu olmaya calis

iyiki dogdun bugra mutlu yillar sana

brc doğum gününüz kutlu olsun. sağlıklı, mutlu nice yaşlara inşallah...
çok güzel yazmışsın çok duygulandım.

düşünmemlazım şu ara duygusal bir dönemdesin sanırım. insan bazen elinde olmadan geçmişi düşünüp duygusallaşabiliyor.
ama bak bebişinle birliktesin ve 1 yıl su gibi akıp geçti.

aymes başın sağolsun canım. rabbim taksitaratını affetsin inşallah.
evet çok zor bir durum başkaına emanet etmek.
rabbim bize de yardım etsin.

aslıyılmaz Buğra'nın doğum günü kutlu olsun. daha nice güzel yıllara inşallah. sağlık ve mutlulukla...

başınız saoğlsun canım Allah sabır versin

doğum gününüz kutlu olsun iyiki doğdun buğra bebek....

dostlar sağ olsun arkadaşlar atladığım varsa kusura bakmasın allah hepinizden razı olsun

günaydın kızlar ve tatlı bebişler!
brc yanağı bu hafta baya düzeldi. öğretmenine ıslam mendille ağzını yüzünü silmeyin dedim.
cumartesi günü konuştuk. ıslak mendilden oluyor artık yüzüne kullanmıyorum dedi.
hep bepanten sürüyormuş bende bebeyağı sürüyorum dedim.
amaaaaaa babamız sağolsun dün sakallı suratıyla oğlunu öpünce yine kızardı.
bende kızdım tabi biz iyi edelim diye uğraşalım o 1 günde mafetsin.
çok özlüyormuş.
dünde gündüz bir türlü uyumadı. 11 de sütünü içirip yatırdım uyumadı baba olunca huyu değişiyor.
babası işe gitti yatırdım sütünü içiridm hemen uyudu ama 40 dk cık. hiçbir işimi yapamadım.
gecede sürekli ağlayıp uyandı. kucağıma alıyorum uyuyor yatağa yatınca uyanıyor. en sonunda yanımıza aldık yok uyumadı.
en sonunda nedenini buldum. akşam banyo yaptırmıştım uyku tulumlarını kusup kirletince yıkadım ve kurumadı.
bende üşümesin diye külotlu çorap örme pantolon ve hırka giydirdim.
çünkü gece üzerini açıyor hasta olmasın dedim.
en sonunda bütün kıyafetlerini çıkartıp body ve eşofmanını giydirdim.
hemen uyudu sıpam. erkek milleti sıcağı sevmiyor.:KK1:

benim kızda hiç sıcağı sevmiyo melodi üstünü hiç örtemiyorum gece vala ödüm kopuyo hastalanıcak die ama daha örter örtmez uyanıyo atıyo üstünden battaniyeyi çok inat valla bişeyde giydiremiyorum normal penye gecelikle yatıyo hanımefendi yatağın her köşesinide dolaşıyo gece zaten görmeniz lazım kafasını sokmadığı yer yok bazen köşeye bi sıkışıyo hıııııı diye bi sesle uyanıyorum bakıyorumki sıkışmış çıkamıyo :) alem benim bu kız ya. Gündüz uyku problemini bende çok yaşıyorum annemdeyken günde 2 kere yarımşar saat uyuyomuş çok değil ama yatıyo yinede ben evdeyken gündüz hiç yatmıyo uyumıycam diye diretiyo kapışıyoz valla kıçına kıçına vuruyom ağlıyo kıyamıyom sonra uyumasın napıyım diye alıyom bende :)

merabalar kızlar

ateş falan yaptımı aşılarınız canım biz hala yaptıramadık tam randevu aldım kayınpederimi kaybettik hergün ordaydım götüremedim bi türlü şimdide izin alamıyorum cumarteside dr yokmuş bu hafta olucakmış sanırım inşallah bu cumartesi götürücem çok ağlıyo kuzum ya korkuyorumda valla içim gidiyo o aşı olurkern :KK43:

benim kızda hiç sıcağı sevmiyo melodi üstünü hiç örtemiyorum gece vala ödüm kopuyo hastalanıcak die ama daha örter örtmez uyanıyo atıyo üstünden battaniyeyi çok inat valla bişeyde giydiremiyorum normal penye gecelikle yatıyo hanımefendi yatağın her köşesinide dolaşıyo gece zaten görmeniz lazım kafasını sokmadığı yer yok bazen köşeye bi sıkışıyo hıııııı diye bi sesle uyanıyorum bakıyorumki sıkışmış çıkamıyo :) alem benim bu kız ya. Gündüz uyku problemini bende çok yaşıyorum annemdeyken günde 2 kere yarımşar saat uyuyomuş çok değil ama yatıyo yinede ben evdeyken gündüz hiç yatmıyo uyumıycam diye diretiyo kapışıyoz valla kıçına kıçına vuruyom ağlıyo kıyamıyom sonra uyumasın napıyım diye alıyom bende :)

benimkinin uyku tulumu üzerine battaniye örtüyorum. ev soğuk diye ona bişey demiyor ama dün banyo yaptı diye abarttım. sobada yakmıştık ama sıcaklık 18 dereceydi.
çok ince giyiniyormuş canım. barı ayaklı bodylerden giydir.
benimkide yatakta dolaşıyor bazen üstünü kontrole gittiğimde bakıyorum çok komik yatıyor eşimle gülüyoruz. kafasını yatağın köşesine dayıyor. bazen enlemesine yatıyor sıkışınca ağlıyor.
dün 40 dk. uyudu ilk defa.
anesi seni özlüyor napsın benimkide babası evdeyse uyumuyor.
geceleri babayı görmüyor.
aymes kızdım sana vurma kıçına kıs yazık yaaaa napsın sana naz yapıyor kuzucuk.
insan uyusun biraz iş yapsın istiyor ama yapacak bişey yok.

uufff bu azı dişler bizi mahvetti yaaa... oğlum huysuz yemek yemk istemiyorr gece uykuları cok problemli vee ateşş . bütün dişler ardı ardına geliyor ya böyle bişey varmı yazık yavruma..1 ay içinde 2 tane azı çıkardı 3.sü yolda bir türlü patlatamadı böyle olunca tabi kuzum temelli huysuzlanmaya başladı.toplam 10 tane dişimiz var tabi son azı dişimizi saymassak.pufff geceleri gözlerini açamıyor yavrum ama avzı cıktığı kadar bağırıp ağlıyorr nolcak su kuzumun halii yaa şu dişler bi cıksada rahatlasak artık
bu arada doğum günümüzüde arife gününden önce kutladık bizde artık 1 yaşımıza girdik

burcu sen nemlednirci ne kullanıyorsun.....

mustela kullandım. ceradolin kullandım. şimdi sebamede döndüm.

kızlar dr bize szu çiçeği aşısını şimdi yaptırın dedi. 15 aylıkkendi aslında. ama salgın var yaptırın dedi. cuma yaptırıcaz.

idrar yolu iltihabı olmuşuz dr iğne verdi. kan, d vit damlalarına artık gerk yok dedi. 13 aylıkken suçiçeği aşısını da olucaz az kaldı yani...

kızlar bizde de durum aynı, uykuya direniyor, üstünü açıyor sırtı buz gibi oluyor, bu kışı hastalanmadan atlatalım da... hmm bir de bağışıklığımız alt sınır seviyedeymiş :KK43: bizim durum böyle...

yarin hayatimin gunesinin dogum gunu..
allah'tan gelen en kiymetli hediyem tam 1 senedir evimizi aydinlatiyor.. sukurler olsun.. anne olmayi nasib ettigi, bana dunyanin en muhtesem bebegini gonderdigi icin allahima sukurler olsun..

uufff bu azı dişler bizi mahvetti yaaa... oğlum huysuz yemek yemk istemiyorr gece uykuları cok problemli vee ateşş . bütün dişler ardı ardına geliyor ya böyle bişey varmı yazık yavruma..1 ay içinde 2 tane azı çıkardı 3.sü yolda bir türlü patlatamadı böyle olunca tabi kuzum temelli huysuzlanmaya başladı.toplam 10 tane dişimiz var tabi son azı dişimizi saymassak.pufff geceleri gözlerini açamıyor yavrum ama avzı cıktığı kadar bağırıp ağlıyorr nolcak su kuzumun halii yaa şu dişler bi cıksada rahatlasak artık
bu arada doğum günümüzüde arife gününden önce kutladık bizde artık 1 yaşımıza girdik
dogum gününüz kutlu olsun canim
kiyamam ne aci cekiyordur simdi insallah biran önce cikartirda dislerini rahatlar yavrucak
idrar yolu iltihabı olmuşuz dr iğne verdi. kan, d vit damlalarına artık gerk yok dedi. 13 aylıkken suçiçeği aşısını da olucaz az kaldı yani...

kızlar bizde de durum aynı, uykuya direniyor, üstünü açıyor sırtı buz gibi oluyor, bu kışı hastalanmadan atlatalım da... hmm bir de bağışıklığımız alt sınır seviyedeymiş :KK43: bizim durum böyle...

gecmis olsun canim
bizim asimizda haftaya iki tane birden onuda bi atlaysaydik sonra rahatiz insallah

yarin hayatimin gunesinin dogum gunu..
allah'tan gelen en kiymetli hediyem tam 1 senedir evimizi aydinlatiyor.. sukurler olsun.. anne olmayi nasib ettigi, bana dunyanin en muhtesem bebegini gonderdigi icin allahima sukurler olsun..

kübracim ilk ben kutlayim iyiki dogmus imran rabbim hayirli uzun ömürler versin ...............

X