2010 Kasım Anneleri

elbet düşe kalka büyüyorlar ama yanağının morarana kadar ısırılması nasıl yakmıştır canını yavrumun.

canım sende haklısın ama ozaman dürüst olması gerekir bahane uydurmuş resmen yalan söylemiş öyle değilmi ama

evet doğruyu söylemiyor gözüme baka baka.

ben çocuğa kızmıyorum öğretmeni niye dikkat etmiyor. hadi anlık oldu bana söyle böyle oldu de.

yok kimse tatlım. burası iyi dedi verdik her ay bir biberon kırıyorlar, çocuğum pislik içinde yerlerde sürünüyor.

evet bunu biliyorum ama ne bileyim insan çalışıp yavrusunu kreşe bırakınca bişey olunca daha çok suçluyosun kendini.

ben her gün okuldayım, akşamları alıyorum. şu eşimin baktığı yer fiyatta bişeyler yaparsa oraya verebilirim belki.

melodi canım inş. yeni yerle anlaşırsınız,oğlunda aklın kalmaz en azından burda ki kadar .sana tavisyem orda old. hayal et ve aklında maddi anlaşama olmazsa gbi olumsuzlukları sil-at,kuantum yap.demek belki kolay ama başarabilenler var:)

kimseler yok eskiden ne güzeldi burası
herkes doğum günü telaşındamı benim gibi

yürüyen bebeklere kocamaaan masallah! darisi basimiza

melodi, allah yardimcin olsun gercekten uzuluyorum yazdiklarina.. kresteki gorevlinin kabul edip durumu izah etmesi gerekirdi. inkar etmesi cok sacma. cocuk mu kandiracagini zannediyormus acaba!
ben de icimi burkan bisey anlatayim..

turkiyede babamin kuzeninin oglu (o kuzeniyle evlerimiz hem cok yakin, hem de yedigimiz ictigimiz ayri gitmez) iste onun imrandan 2 bucuk ay buyuk bir oglu var. ama acaip hareketli ve zarar veren bir cocuk. panter gibi resmen. imranin yuzunu cizdi 1 kere. olur dedim, zaten ufak bi cizikti.
onlar oynarken devamli imranin basinda bekliyorduk. biliyoruz ya cok saldirgan oldugunu..
benim dibimde, gozumun onunde oglumu oyle bir tirmaladi ki kanamasi durmadi. hani tirnak cizigini silersin kan cikmaz ya bi daha, bu resmen kanadi. kan durdugunda kirmizi keceli kalemle kocaman bir cizik atmissin gibi yanaginda iz kaldi. ve o olay uzerinden kac ay gecti ama hâla o iz tamamen gecmedi. artik heralde izi kalicak diyorum.
hayret ediyorum kendime, kiziyorum bi yandan da. bebegimin pamuk gibi yanaginda dikkatsizligim sonucunda iz kaldi!
gecen gun de babaannesi kaynimin kizini gozunun onunde dusurmus. kafasi davul gibi oldu.
olacagi varmis.
bunu anlatmamin sebebi, oraya biraktigin icin duydugun uzuntu.
ben de bi akraban olsa bi yakinina 3-5 kurus verip baktirma ihtimalin olsa, senin adina cok sevinirim...
demek istiyorum ki, krese birakmasan da tugra hastalanacak, dusecek, yara bere icinde kalacak yani..
insallah allah bir kapi acar da maddi-manevi rahatlarsiniz.. allah yardimcin olsun..
ama krestekilere kizdim. olan olmus neyi sakliyorlar ki!

Son düzenleme:
ben her gün okuldayım, akşamları alıyorum. şu eşimin baktığı yer fiyatta bişeyler yaparsa oraya verebilirim belki.[/QUOTE]

insallah anlasirsiniz..

ahh ah canım her dediğinde ayrı ayrı haklısınevet zor ama insanın kendi evladı daha çok yoruyo aslında 24 saat mesaidesin çünkühele sen de iki cimcime var dimi:)aynen ev gibisi yok canım annemin evi de olsa diken üstünde gibiyim bazden rahat edemiyorum sıkılıyorum daralıyorum kafama göre takılamıyorum:s
oh oh maşallah maşallah:)gözünaydın canımö:)
normAlde bebklerin ortalama yürüme zamanı bir yaş ve sonrası olarak geçiyor bebk gelişim kitaplarında:)muhammed erkenden yürüdü ama yarmadık çürütmedik yerini bırakmadıkazasız belasız yürüsün inşallah

canım sana %100 katılıyorum benim oğlumla yeğenime annem bakıyor yeğenim 3 yaşında ve oğlumu aşırı kıskanıyor,itiyor kakıyor kafasına vuruyor ve yeğenime seviyorum 2 arada bi derede kalıyorum annem vermeye de mecburum diye ses edemiyorum:Syani kendi annen bile baksa sorun oluyor hatta kendin bile baksan oluyor:S

benim doğum günü bebeğim uyudu,gzlce uyur uyuruz inş. heryerim ağrıyor çok yorgunum.hayırlısıyla h.sonundaki partimiz de gzlce geçer inş.

evet ozgul, sorunsuz buyumelerine imkan yok

offf melodi senin mesajını okumadım ama yorumlardan anladığım kadarı ile kreşte sorun yaşamışsın.....düşünmem lazıma katılyıroum..bazen yanında olsanda koruyamıyorsun.....bugun yanındaydım ve oğlum oyuncak kutusunun içine girerken dengesiini kaybetti...içindeki oyuncağa çarpıp dudağını patlattı... anlık oldu yani...

ama bu konuda şikayet edebilirsin ben olsam ederdim yani....olan olmuş ama sana belirtmesi gerekirdi...bende öğretmenim ama çok kızdım valla....ki okul öncesi öğretmeni olmak ayrı bir maharet ister.....arkada bile gözün olmalı....

en kısa zamanda bebğin için en iyisne kavuşmanızı diliyorum....

herkesler iyidir umarım.....1 bölüm supernatural izledim....yatayım artık....

canım gözünün önünde oluyor ama neden olduğunu biliyorsun. oyuncak kutusuna girerken düşüp oyuncağı dudağını patlattı.
buna göre önlem alabilirisn. ama benim oğlumun yanağı ısırılmış bariz belli anlamamk için salak olmak lazım.
küçük bir çocuk tarafından ısırılmış ve yanak mosmor diş izi. öğretmene söylüyorum gözümün önündeydi diyor.
niye oldu diyorum ısırık izi bu 2 gündür geçmedi diyorum ses yok. kime şikayet edeyim. kreş sahibi bayana söylüyorum oda öğretmeni koruyor. çocuklara suç bulmam 3 yaşında 2 tane bebek. haftasonu benimkiyle 3 çocuk var. nasıl sahip çıkamıyorsun ve yanağını ısırıp bağırtıyor ve benim haberim yok. çünkü diyeceğim niye dikkat etmiyorsun.
cumartesi günleri kabusum oldu.

inş. canım orasını çok istiyorum ama cumartesi kapalı

[QUOsunmemlazim;21696616]yürüyen bebeklere kocamaaan masallah! darisi basimiza

melodi, allah yardimcin olsun gercekten uzuluyorum yazdiklarina.. kresteki gorevlinin kabul edip durumu izah etmesi gerekirdi. inkar etmesi cok sacma. cocuk mu kandiracagini zannediyormus acaba!
ben de icimi burkan bisey anlatayim..

turkiyede babamin kuzeninin oglu (o kuzeniyle evlerimiz hem cok yakin, hem de yedigimiz ictigimiz ayri gitmez) iste onun imrandan 2 bucuk ay buyuk bir oglu var. ama acaip hareketli ve zarar veren bir cocuk. panter gibi resmen. imranin yuzunu cizdi 1 kere. olur dedim, zaten ufak bi cizikti.
onlar oynarken devamli imranin basinda bekliyorduk. biliyoruz ya cok saldirgan oldugunu..
benim dibimde, gozumun onunde oglumu oyle bir tirmaladi ki kanamasi durmadi. hani tirnak cizigini silersin kan cikmaz ya bi daha, bu resmen kanadi. kan durdugunda kirmizi keceli kalemle kocaman bir cizik atmissin gibi yanaginda iz kaldi. ve o olay uzerinden kac ay gecti ama hâla o iz tamamen gecmedi. artik heralde izi kalicak diyorum.
hayret ediyorum kendime, kiziyorum bi yandan da. bebegimin pamuk gibi yanaginda dikkatsizligim sonucunda iz kaldi!
gecen gun de babaannesi kaynimin kizini gozunun onunde dusurmus. kafasi davul gibi oldu.
olacagi varmis.
bunu anlatmamin sebebi, oraya biraktigin icin duydugun uzuntu.
ben de bi akraban olsa bi yakinina 3-5 kurus verip baktirma ihtimalin olsa, senin adina cok sevinirim...
demek istiyorum ki, krese birakmasan da tugra hastalanacak, dusecek, yara bere icinde kalacak yani..
insallah allah bir kapi acar da maddi-manevi rahatlarsiniz.. allah yardimcin olsun..
ama krestekilere kizdim. olan olmus neyi sakliyorlar ki!
[/QUOTE]

ah canım ya inşallah iz kalmaz.
elbet düşecek yaralanacak ama ben sebebini bilmeliyim.

seninkide çok zor 2 çocuk birden olan küçüğe oluyor.

ayy melodi canım üzme kendini (

nasıl üzmeyim canım? içim hiç rahat değil.

günaydın kızlar!
hepinize teşekkür ederim moral verdiğiniz için. elbet çocuklarımız düşe kalka büyüyecekler ama nedenini bilmek var,
birde sadece tahmin etmek var. ben nedenini bilmiyorum sadece yanağı ısırıldı diyorum. kaç gün oldu yavrumun yanağı hala mor.
onu öyle gördükçe kalbim acıyor elimde değil.
şimdide öğretmeni bana diyorki büyük biberonuyla sütünü içmiyor. cumartesi bakan öğretmende aynı şeyi söylemişti.
çok şaşırdım. evde sürekli büyük biberonuyla 180 cc süt içtiğini ve çok rahat olduğunu söyledim.
2 aydır bu biberonu kullanıyorum ve emziği 2 numara çok rahat içiyor.
cumartesi günü diğer küçük biberonu kırılmıştı. yenisini aldım. wee nin ama emziği damaksız olandan. suyu da içmiyor susamazsa diyor. hayretler içinde kaldım.

ben 17 yaşındayken annemle yeğenime baktık. 9 aylık geldi bize. onun ne kafasının şiştiğini ne bir yerinin morardığını hatırlamıyorum. ufak tefek birşeyler olmuştur ama yaralandığını hatırlamıyorum. belki şimdikiler çok hareketli ve meraklı.
yeğenim doğmadan komşumuzun kızı vardı. onu çok seviyorduk. ben eve getiriyordum sevelim diye.
oynardık yemek yediridik yazın banyo yaptırırdık. hani kendi çocuğumuz gibi ilgilenirdik.
birgün oynarken ayağı takıldı ve odada üstü kütüphaneli bir divan vardı ona çarptı ve alnı şişti.
gözümün önünde oldu ve tutamadım. nasıl üzülmüştüm. vicdan azabı çektim benim yüzümden oldu diye.
annesi anlayışlıydı bir daha vermemezlik yapmadı.
herkes çocuk bakamıyor maalesef merhamet ve vicdan olmalı.

kızlar meraba...
yarın kızımın bir yaş aşısı var muayene olurken çok ağlıyor önceden hiç öyle değildi .geçen sağlık ocağına gittik ordan biliyorum .hemşireyi yiyecekti nerdeyse bana atılıp durdu çok da ağladı ...büyüyorlar artık tepki veriyorlar .bakalım yarın doktor amcaya neler yapıcak benim bu cadı :44:acaba yeni bi oyuncak mı alsam eline versem muayane esnasında bilemedim :26:

zeyn.demek ömer bey artık yürüyor maşallah maşallah.melisa ayakta durdurur ve hadi maşallah yap diyince yürüyor.önceden buda yoktu:)yakındır işallah yürümesi tama anlamıyla.

ay sorma boncuk yaaa benimkide ağlıyor kaç seferdir eskiden hiç ağlamazdı.
geçende dr. kulağına bakıyordu bir ağladı gözyaşları boncuk boncuk aktı.
sanırım o soğuk dinleme aletini sevmiyorlar.
birde kulağa sokulan aleti.
ama ben evde kulak çöpü ile kuruluyorum kulağını. sakince duruyor.
oyuncak iyi fikir olabilir, bende bakayım.

selam kızlar ben geldim :)) biz dün akşam bir vukaat yaşadık benim cadı kızım bir sürahi dolusu ayranı devirdiortalık battı bizimle yemek yemeye bayılıyor önce onu yediriyorum sonra bize sofra açıyorum yinede saldırıyor tabaklara biz aşımızı haftaya çarşamba olucaz sağlık ocağında yenileme yapılıyormuuş aşıları ertelemişler

melodi şikayet etmek istiyorsan il sosyal hiz şikayet edebilirsin tel açabilirsin
boncuk kıyamam ben ona uf yapıcaklar anlıyo çocuk tabi ağlar canım benim oyuncaklar işe yarıyor bizim dr veriyor eline yada yardımcısı oynatıp dikkatini dağıtıyor bide dr ısıtıyor dinleme aletini avcunda irkilmiyor bebişler

slm kızlar deniz uyuyor teyzesi geldi ben de mutfak dolaplarını sildim ayy her gün temizlikden hiç halim yok kollarım da can kalmadı.
gece deniz erken uyudu derken teyzesi geldi dayısı dönerken uyandı teyzeyi gördü uyur mu?uyutmaya çalışdıkça çenesi açıldı.snra kusdu,duş aldırdık derken gece böyle uykusuz geçdi.

ay melodi canımcım sorunu şimdi tam net öğrendimçok geçmiş olsun
sana ne anlatıcam2-3 ay önce oğlum ben komşularla otururken komşu çocukları ile oynuyordu.
çoğu büyük ya da en azondan akılları ercek yaştalar ama bi tanesi 1,5 yaşındaydı kız bebkti.arkamı döndüm o ara aptal gibi lafa daldım ve benim oğlumun acı çığlığı beni silkeledi
döndüğümde oğlum şakağını tutuyoduşok oldum hemen aldım kucağıma bi baktımki küçük cadı oğlumun şakağında derin diş izleri bırakmış ve bu izler artık yoğunluğundan dolayı mor renkteydi(elim ayağım titriyor oğlumu sakinleştirmeye çalışıyorum:Skomşuma tek laf etmedim edemedimama kendime öyle çok öyle çok kızdımkibi daha gözümün önünden ayıramadım ama kazalar bitti mi hayırrrr ev kazaları ve hastalıklar hep devam ediyor(
canım Rabbim paşanı korusun inşallah,her şeyden önce bütün bebişlerimiz Allah'a emanet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…