evet zeynep basladi!
hersey ters gidiyor ya bu gun allahtan hayirlisi..
sarma meshurdur burada, her bayram her evde olur mutlaka.
esim de cok sever.. bana gelen giden olmaz ama evde bulunsun, kocam gormemis gibi milletin evinde saldirmasin, doya doya yesin fln diye giristim sarma yapmaya.. oyle cok degil 3-4 sira bize yeter, imranla yapmak pek kolay olmuyor..
2 sira sardiktan sonra bi de baktim ki ben harca sogan rendelememisim! bu arada imran 20 dk lik uykusundan uyandi, ac bir halde.
mercimek ve yogurt yedirdim.
makina durmustu, camasirlari asayim dedim, ruzgar var aksama kadar kurur.
ustun fransiz mimarisinin urunu fransiz balkon dedikleri zimbirtidan var evimde. camasir asarken imran gelip parmakliklara asiliyor. o gelmesin diye yurume arkadasini, salincagini filan siper yaptim. yine de girmeyi basardi..
sonra pepeyi actim. onu izlerken rahat rahat asiyordum ki agzina birsey tikadi.
odum koptu panikten etrafimdaki seyleri cekmeyip ustunden gecmeye calisirken yurume arkadasina takildim. dusmedim ama hem canim yandi, hem de onun tek bacagi kirildi.. cok uzuldum yavru kusum cok seviyordu onu..
sonra ogeln gecmesin dedim.. namaza durdum. imran dis kapiyi yumruklarken ayaginda ayakkabilari olmadigi icin, corabi kaydi ve dustu, kafasini vurdu.. aglarken uykusu da var diye sallama basladim.
benimkini 1 saat sallarsin yarim saat uyur..
tam dalmak uzereydi ki cepten babasi aradi, zil sesinden anladim. obur odadaydi telefon acmadim sonra ben ararim dedim.
5 dk gecmeden yine aradi. acmadim. daldi dalicak cocuk. arkasindan evden aradi. heralde cok onemli bisey var dedim biraktim cocugu..
ne oldu dedim sinirle.. namazdamiydin dedi.
neyse, isim bittiyse, cok isim yoksa, annesine yardima gitsem iyi olurmus. beli agariyormus.
bana kim yardim etsin !
sarmalardaki emegime mi yanayim,
kocadaki rahatliga mi yanayim.. yurume arkadasina mi yanayim, :26:
ekmek kadayifi ve marmelatli kurabi yapacagim daha!
tabi once sarma