2010 Kasım Anneleri

benim ara sıra oluyo hala
geçmedi yani :bbo:
neden oluyomuş doktor açuklama yaptı mı size

sancılar olabilir normaldir dedi ama yinede progeston diye bi ilaç verdi bebeği korur dedi zararı yok dedi cnm
senin kaç haftalıktı ya

canım sen doktora gittinmi hiç
ben dün gittim karından baktı kese görünmedi
10 gün sonra tekrar bakıcak çok merak ediyorum
normal dedi doktor ama endişelendim
5.haftada görülüyomuş genelde

Bende gitmedim henüz cumartesi gitmeyi düşünüyorum .Endişelenme canım normal karından görülmeyebilir çok erken daha. Sen beta hcg baktırdın mı ?

Bende gitmedim henüz cumartesi gitmeyi düşünüyorum .Endişelenme canım normal karından görülmeyebilir çok erken daha. Sen beta hcg baktırdın mı ?

benimde 4+5 di bende göremez sandım ama karından gördü ama o sorun diilmiş zaten erken olduğu için bazen görünmeyebiliomuş

son sat 2 şubat
ne güzel senin hemen görünmüş benim 10 gün daha beklemem gerekecek

lady
kese bebeğin içinde bulunduğu su ile dolu şey.bebek o kesenin içinde büyüyor.ben oğlumda ilk keseyi görmüştüm iki gün sonra bebeği gördüm.şimdi ise hem kesesini hem bebeği gördük

baktırdım canım dün 903.84 çıktı değerim

Bende dün baktırdım ama daha sonucumu alamadım bakalım benim ne çıkıcak :)
Şuan görünmemesi çok normal canım çünkü değer 2000 nin üzerinde olduğundan karından görünüyor .Sıkma canını.

dedim ya cnm o belli olmuomuş panikleme sakın 10 gün sonra kesin görürsün zaten şuanda 5+2 günlük hamilesin

inşallah canım öyle gereksiz evham yapmıyorum ama ilk hamilelik olunca merak ediyorum hala inanamıyorum görmeden kaydirigubbakcemile3

Bende dün baktırdım ama daha sonucumu alamadım bakalım benim ne çıkıcak :)
Şuan görünmemesi çok normal canım çünkü değer 2000 nin üzerinde olduğundan karından görünüyor .Sıkma canını.

aynı gün yaptırmışız canım bakalım senin değer ne çıkacak merak ettim

5_1.jpg
Bu gebelik haftasında ultrason yapıldığında yandaki görüntü elde edilir: Birkaç milimetrelik bir gebelik kesesi. Gebelik kesesinde gelişmekte olan bebeğiniz henüz görüntülenecek kadar büyümemiştir.Üstteki görüntü vajinal yoldan yapılmış bir ultrasonografiye ait görüntüdür. Bu haftada karından bakılan ultrasonografide gebeliğe ait yapıların görüntülenmesi zordur.
BU HAFTA BEBEĞıNıZDE OLUŞAN DEĞıŞıKLıKLER
Bebeğiniz bu dönemde 0.2 - 0.4 milimetre uzunluğunda oval bir disk şeklinde ve organlar oluşmaya başlıyor.
Ektoderm adı verilen yapı beyin-omurilik, duyu organları ve sinir sisteminin tüm parçalarını, cilt, saç, tırnak, dişler, dış dünyaya açık tüm boşluklar (ağız içi, sinüsler, gözün kornea tabakası gibi) ve ter, meme ve gözyaşı salgı bezleri gibi dış dünyaya salgı yapan salgı bezlerini,
Endoderm adı verilen yapı: Sindirim sistemi ve aksesuarlarını (karaciğer, pankreas, safra kesesi), solunum sistemi, idrar torbası ve tiroid bezini,
Mezoderm adı verilen yapı ise kaslar, kemikler, lenf sistemi, dalak , kalp ve dolaşım sistemi, böbrekler ve üreme organlarını oluşturacaktır.

image22.jpg
10stcelln.gif
Hızla büyümeye devam eden bebeğinizin boyu bu haftanın sonuna doğru 1.5 - 2 milimetre olacak. Soldaki resimde bebeğinizin ilk gelişen organlarından biri olan kalbi ve koryon villusları aracılığıya madde alışverişi yapan vücut sapını görüyorsunuz. Vücut sapı daha sonra göbek kordonuna dönüşecek.
Kalp embriyoda ilk gelişen organ olarak bu haftanın ortasında atmaya başlayacak. Bir inşaat yapmaya başlandığında gerekli malzemelerin inşaat sahasına getirilmesi için ilk önce transport başlar. Benzer şekilde bebeğinizin kalbi atar ve oluşan ilk yollardan bebeğe gerekli malzemeler anne kanından buraya taşınmaya başlanır.
Embriyoya sıkı sıkıya bağlı olan yolk kesesi bu dönemde bebeğe ait kan hücresi üretiminden sorumludur ve diğer işlevleri henüz tam olarak çözülememiştir.
Bebeğin beyin ve omurilik dokusu bu haftanın başından itibaren nöral oluk boyunca gelişmeye başlamıştır. ınşaatın “şantiyesi” yani yönetim binası oluşmuştur.

selam kizlar yeni gelen arkadaslar hosgeldiniz bazi arkadaslar kalp atislarini duymuslar gözleri aydin darisi bizlere insallah masallah listemiz hergecen gün kabariyorkaydirigubbakcemile5:lepi::ecrin_bebek:

evet cnm bende katıldım aranıza yeni ama daha kalp atışını duymadımm:KK43:

bende salı tekrar gidicem inş.duyarım duyguss cum yazı ne güzel bilgilendirdin bizii

X